• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Hiç doğum yapmadan siprail taktıran varmı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

burcu8279

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
192
1
96
Kocaeli
arkadaşlar merhaba ben evliliğimin 3. ayında taktırmak zorunda kaldım 3 sene kullandım ve yaklaşık 8ay önce cıkardım ve cok korkuyorum çevremde bu yüzden hamile kalamam gibi sözler ediliyor sizce hamile kalbilirmiyim senağlama

Selam canim. Sen ilk siprali taktirirken doktor daha once dogum yaptiniz mi diye sormadimi? Ben de en az bir dogumdan sonra takilir diye biliyorum ama yinede yanlis olabilir. Belkide takimi ve cikarmasi biraz zor oldugu icin kesin emin olmadikca taktirmayin diyorlar. Buradaki tv reklamlarinda bile cikiyor spral ve diyorki rekalmada cocuk yapmaya karar verdiginizde cikarin ve hamile kalin yani cocuk olmasina bi engel olacagini zannetmiyorum. En iyisi ayni jinekologuna danismak.

ben de taktırmak için gittim ama doğum yapmadığım için
takmadı doktor sana nasıl taktılar
ben bu yüzden hapa başladım ama kalırsın takma kafana

Selam canim. Sen ilk siprali taktirirken doktor daha once dogum yaptiniz mi diye sormadimi? Ben de en az bir dogumdan sonra takilir diye biliyorum ama yinede yanlis olabilir. Belkide takimi ve cikarmasi biraz zor oldugu icin kesin emin olmadikca taktirmayin diyorlar. Buradaki tv reklamlarinda bile cikiyor spral ve diyorki rekalmada cocuk yapmaya karar verdiginizde cikarin ve hamile kalin yani cocuk olmasina bi engel olacagini zannetmiyorum. En iyisi ayni jinekologuna danismak.[/QUOTE

canım doktorum yeni evli oldugumu biliyordu ve kendisi tavsiye etti etmez olaydı takarken içimde siprali yamulttu ve onu cıkarıd tekrar taktı benim için çok kötü bir tecrübeydi zaten cok zor döenm geçiriyordum bu üzerine tuz biber oldu...ve beni bu konuda hiç bir şekilde yönlendirmedi:( cevapladıgın içinde cok teşekkur ederim içimi freahlattınız saolun

geçmiş olsun ama bence bir başka doktora sor
doğum yapmamışlara takıyor mu

ben de taktırmak için gittim ama doğum yapmadığım için
takmadı doktor sana nasıl taktılar
ben bu yüzden hapa başladım ama kalırsın takma kafana[/QUOTE
merhaba canım ilgin için teşekkuler doktorum bu konuda hiçbir uyarısı yoktu yeni evli oldugumu biliyordu ve doğum kontol hapını kesinlikle kullanmmam gerektiğini söyledi

anladim canim. o zaman baska bi doktora gitsen iyi olur. yeni doktorada anlatirsin ne oldugunu. cok cok kotu bisey cikacagini sanmam. sen icini ferah tut :))

canım 3 sene kullandıgını söyluyorsun.rahim tembelligi yapmıstır o yuzden hamile kalamıyorsundur.dogum yapmayanlara da rahim elverişli olmadıgı icin spiral takılmaz.keske progestin ignesi kullansaydın,hem ücretsiz hemde acısız.sen bence bi jinekolojik muayene den gec rahiminde sorunda olabilir.cevrende kilerin sözlerine de aldırma her kesin tecrubeleri bir degil.

bu arada evlenidigimde 1.5 sene korundum daha sonra korunmadıgım halde 1 yıl kadar sonra hamile kalabildim.bilgine.

canım 3 sene kullandıgını söyluyorsun.rahim tembelligi yapmıstır o yuzden hamile kalamıyorsundur.dogum yapmayanlara da rahim elverişli olmadıgı icin spiral takılmaz.keske progestin ignesi kullansaydın,hem ücretsiz hemde acısız.sen bence bi jinekolojik muayene den gec rahiminde sorunda olabilir.cevrende kilerin sözlerine de aldırma her kesin tecrubeleri bir degil.

canım keşke dedğiniz iğneden kullansaydım evliliğimde cok zor bir dönemden geçtiğim için doktorun dedğini irdelemeden kabul etmek zorunda kaldım :( çok teşekkur ederim

<B>
insallah canım benim.dedigim gibi buyuk ihtimalle uzun zaman korundugun icin rahim tembelligi olmuştur.cocugu oldugu halde spiral kullanıp ta yıllar sora tekrar cocuk sahibi olmak icin cıkartan ve ve aylarca cocuk sahibi olamayan bi suru arkadasım var.ama her ihtimal e karsın en iyisini doktor bilir.
an1cCu60g410000Nzc3MTMzbHpzfDAwMDAxMTFkYXx5b3VyIHRleHQ.gif
[/url][/IMG]</B>

Back