Hiç birşeyden memnun kalmıyorum :(

sehama

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
1
0
36
Bursa
Merhaba Arkadaşlar ,

Evli ve 14 aylık bir oğlum var. Eşimi oğlumu çok seviyorum ama mutsuzum. Eşim serbest meslekte işleri çok durgun. Ben özel bir şirkette çalışıyorum. İşyerinde bir arkadaşımla aram iyi değil sürekli dedikodumu yapıyor konuşmaya çalışıyorum anlamıyor. patronlarımda onu tutuyor erkek diye herhalde fazla maaş alıyor onun işlerinide bana yaptırıyorla konuşuncada onu kıskandığımı düşünüyorlar. Çalışmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım. Çünkü kredi çekip ev aldık. Birde çocuğumun masrafları üstelik eşimin işleri iyi değil. 3 aydır krediyide ödeyemedik. Çocuğum dünayaya geldiğinde 21 gün küvezde kaldı 5 ay burnundan tedavi gördü masraf çok olunca işyerindende borç almıştım. Yani işyerinede borcum var. Her yerden borç fışkırıyor sanki nasıl yapıcağız ne olucak bilmiyorum. Eşim halledicem deyip duruyor ama hal olan birşey yok. Bunları neden yazıyorum. Çünkü arkadaşımda yok kimseye anlatamıyorum. Yazınca belki rahatlarım diye düşündüm. Arkadaşım yok çünkü bu memlekete geleli 7 yıl oldu. Çalıştığım işyerindede tek bayan olunca sabah akşam iş arkadaş edinemedim.
Çok sıkılıyorum daraldım artık beynim çalışmıyor. Birşeyler yazarsanız belki biraz rahatlarım.

Hoşcakalın

Her derdin daha büyüğü olduğunu düşünüp şükretmelisin bence.mesela borç ne için evin için ve çocuğunun sağlığı için.Burda bazen okuyorum.kimi arkadaşımız kredi çekmiş kendisi ödüyo eşi parasını kumara veriyo.veya içki masasında yiyo.sıkıntılarının sonu elbet gelecek ve bir ev sahibi olucaksın.ne güzel .içini ferahlatman gerek.yoksa hasta olur.hiçbişeyden tat alamaz ve hasta olursun canım.

Hayatta en büyük zenginliğin ve en önemli olanın, sevdiğin insanların yanında ve sağlıklı olduğunu bilmek olduğunu ilerde anlayacaksın Sehama.
Yaşadığın bu olayların bir hayli benzerlerini yaşamış biri olarak yazıyorum sana.
Maddi yetersizlikler - üst üste yığılan borçlar - sağlık sorunları - iş hayatında insanı canından bezdiren negatif durumlar ve negatif insanlar - yabancı şehirlerde yaşanan yalnızlıklar ve arkadaşsız kalmanın sıkıntıları...
Tüm bunların zaman geçtikçe geride silik ve tatsız birer anı olarak kalacaklarından adın kadar emin ol.

Hayatı; bir çizgi üzerinde oluşan tümseklikler ve tümsek aralarında ki düzlükler olarak düşün.
Yaşanılan sıkıntılar önümüzde ki tümsekler.. Sonrası düzlük..
Sonra değişik boyutlarda başka tümsekler ve sonra yine düzlükler..

Hiç kimse aynı tümsekte takılıp kalmıyor.
Tek tek aşılıyor.
Bazen sıkı sıkıya bir mücadeleye girerek, bazen alttan alıp, ödünler vererek, bazen de boş vererek..

Sorunlarını tek tek koy masaya.. Çözümler de o masada.. (Bir üst satırda yazdıklarım gibi)
Çözümleri görebilmek için (yakınmak-ağlamak-dertlenmek-içerlemek-kaderi suçlamak gibi) duyguları bir tarafa bırak, hemen mantığını sok devreye.

Her ne kadar imkansız gibi görünse de, en azından iş sorunlarını kapının dışında bırak.
O negatifliklerin evine girmesine izin verme.

Sorunların ne kadar büyük olursa olsun, akşam eve girdiğinde en büyük servetinin orada olduğunu bil.
Zaman içinde seni üzen, yoran her şey geride kalacak. Buna yürekten inan.
Tek gerçekliğin sevdiklerin.. eşin-çocuğun..
Bütün sorunlarını en kısa sürede halledebilmeni diliyorum.
Selamlar sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…