Öncelikle ruhunuzu sıkan şeyin ne olduğunun tam olarak adını koymalısınız. Ben öyle bir döneminizde sahip olduğunuz güzel şeylerin, şükrettiklerinizin listesini yapmanızı tavsiye ediyorum. Hayatınızda sizi rahatsız eden şeyler açıkça ortaya çıkar. Bu bir kişi, bir şey veya bir davranış, herhangi bir şey olabilir. Böyle zamanlarda bu duygulardan kaçmayın. İçiniz sıkılsın mesela bir müddet. Bile isteye rahatsız olarak oturun, uzanın. Kafanızı dağıtmaya çalışmayın. Mutlaka geçecektir. Sadece sakin olun ve geçene kadar sabredin. Çok az iyi hisseder gibi olduğunuzda o zaman gelişim aşamalarına geçin ama minik adımlar, örneğin sevdiğiniz bi yakınınızı arayın. Doğru çevre ile sosyalleşmek müthiş önemli. Sağlıklı beslenin, belki spor yürüyüş.. Küçük şeylere mutluluklar yükleyin. Bi kahve, çikolata saati yapın. En sevdiğiniz yemeği, tatlıyı pişirin.. Dopamin eksikliği kendini yanlış hissettirir. Mutluluğu ve huzuru tek bi noktada sanırız. Oysaki dopamin sağlayan öyle çok basit ama etkili yöntemler var ki.. Bazı besinler, uzun süredir ihmal ettiğiniz ama sizi rahatsız eden küçük bir ev işini yapmak, evin eksiklerini almak gibi.. Bunları araştırıp gününüze serpiştirin. Bunlar bana iyi hissettiren şeyler. Umarım size de iyi gelir