• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hiç Bir sorun olmadığı halde hamile kalamayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba bende de eşimde de bı sorun yok tıbbi olarak bütün testler tahliller temiz çıktı ama yinede hamile kalamiyorum iki yıl olacak evleneli Kasım'da neden olmuyo diye kafayı yicem en son rahim filmi çektirdim doktor en fazla 3 ay içinde kalırsın dedi şuan 3. Aydayim bu ayda kalamazsam napicam bilmiyorm
Peepapp diye adet döngüsüni ve yumurtlamayı hesaplayan bir uygulama var. Adetinizin ilk günin girin size yumurtlamanın çok oldugu ginleri gösterir. İlişkiyi 2 günde 1 kez olacak ve yumurtlamanın en yüksek oldugu güne denk gelecek şekilde ayarlayın. Büyük ihtimalle tutacak. Ben bu şekilde ilk ay hamile kaldım .

Peepapp diye adet döngüsüni ve yumurtlamayı hesaplayan bir uygulama var. Adetinizin ilk günin girin size yumurtlamanın çok oldugu ginleri gösterir. İlişkiyi 2 günde 1 kez olacak ve yumurtlamanın en yüksek oldugu güne denk gelecek şekilde ayarlayın. Büyük ihtimalle tutacak. Ben bu şekilde ilk ay hamile kaldım .
Ben iki senedir kullanıyorum cnm o uygulamayı ama kalamadim malesef :)

Ama adeti düzensiz olanlar için doğru göstermez çünkü her ay yumurtlama günleri değişiyor ben mesela 2 aydır ovulasyon testi kullanıyorum ilkinde 13-14'de pik olmuştu 15'te silikti 2.aydakinde de 19-20'de pik yaptı geç yumurtlamadan dolayı adetimde geç geldi. Yani o programlar otomatiğe bağlamış ama bizim hormonlarımız makina değilki her ay aynı günde yumurtlama olsun
Bence yumurtlamayı hesaplamanın en garanti yolu ovulasyon testidir

Kızlar merhaba bende de eşimde de bı sorun yok tıbbi olarak bütün testler tahliller temiz çıktı ama yinede hamile kalamiyorum iki yıl olacak evleneli Kasım'da neden olmuyo diye kafayı yicem en son rahim filmi çektirdim doktor en fazla 3 ay içinde kalırsın dedi şuan 3. Aydayim bu ayda kalamazsam napicam bilmiyorm

Allah gönlüne göre tez zamanda sağlıkla nasip etsin canım seni çok iyi anlıyorum bende çırpınıyorum hamile kalmak için
Ben 4 ay önce 2,5 aylık hamileyken malesef kürtaj oldum:( ovulasyon testi kullanıp yumurtlama günlerimi full değerlendirmeme rağmen olmuyor şuan adetliyim ve hsg çektirmeyi düşünüyorum bu sıkıntılı dönemimizde paraya kıyıcam ama sağlığım daha önemli randevumu aldım inşallah banada hsg vesile olur🥺 kürtaj yüzünden yapışıklık veya tıkanıklıktan şüphe ediyorum hormon tahlili 2 ay önce yaptırmıştım Allah'a şükür normal çıktı eee ovulasyon pik olduğuna göre yumurtlamamda oluyodur heralde. Eşimde daha önceden sperm testi yaptırmıştı ama tekrar yaptıracak yinede
Bazı kişiler diyorki kürtaj sonrası yapışıklık varsa adet çok az gelirmiş benim adetlerim normal yoğun geliyor ama yinede şüphem var belki küçük yapışıklık vardır bakalım çok merak ediyorum Allah hepimizi bu ay muradımıza kavuştursun sağlıkla💗

Ama adeti düzensiz olanlar için doğru göstermez çünkü her ay yumurtlama günleri değişiyor ben mesela 2 aydır ovulasyon testi kullanıyorum ilkinde 13-14'de pik olmuştu 15'te silikti 2.aydakinde de 19-20'de pik yaptı geç yumurtlamadan dolayı adetimde geç geldi. Yani o programlar otomatiğe bağlamış ama bizim hormonlarımız makina değilki her ay aynı günde yumurtlama olsun
Bence yumurtlamayı hesaplamanın en garanti yolu ovulasyon testidir

Her ay adet oldugunuz güni değiştirebilşyorsunuz, mesela bugun adetinin birinci günü dediğinde onu işaretlemeyip jangi gün olduysanız onu işaretliyorsunuz, otomatik hesaplıyor adetinizin ilk gününe ve kaç gin oldugu vs önemli. Ovulosyon testi hiç yapmadım inanın bir fikrim yok bu konuda.

Benimde çevremdeki herkes hamile hele eltim gözüme gözüme sokuyo hamile olduğunu insanlar ne kadar acımasız ne kadar vicdansız onun yerinde ben olsaydım yanyanayken hamileligimden bahsetmezdim bile üzülmesin diye ama o her fırsatta soyluyo bilerek yapiyo resmen ben Allah'a havale ettim hepsini kimsenin çocuğunun garantisi yok o yüzden kimse böbürlenmesin benim çocuğum oluyo senin yok diye
Aynen öyke bende dün kuzenime sinir oldum tüm gece ağladım bana bunu yapmaya hakkı yoktu canı veren Allahsa alan Allah unutmasın kimse, çok canım sıkıldı ya hiç olmicak korkusu kapladı içimi😞
Kızlar, biliyorum çok zor bir durumdasiniz ama kalbinizi temiz tutun. Beddua eder gibi konuşmayın. Sonuçta ortada masum hiçbir şeyden habersiz bebekler var. Anneleri düşüncesiz davrandı diye böyle sözler söylemeyin. Kırıldığınızı direkt belirtin. Anlamayana da mesafe koyun.

Allah gönlüne göre tez zamanda sağlıkla nasip etsin canım seni çok iyi anlıyorum bende çırpınıyorum hamile kalmak için
Ben 4 ay önce 2,5 aylık hamileyken malesef kürtaj oldum:KK43: ovulasyon testi kullanıp yumurtlama günlerimi full değerlendirmeme rağmen olmuyor şuan adetliyim ve hsg çektirmeyi düşünüyorum bu sıkıntılı dönemimizde paraya kıyıcam ama sağlığım daha önemli randevumu aldım inşallah hsg vesile olur ben yapışıklık veya tıkanıklıktan şüphe ediyorum gerçi yapışıklık varsa adet çok az gelir deniyor benim adetlerim yoğun ama yinede şüphem var belki tüplerde tıkanma vardır bakalım çok merak ediyorum
Allah hepimizi bu ay muradımıza kavuştursun sağlıkla❤️

Her ay adet oldugunuz güni değiştirebilşyorsunuz, mesela bugun adetinin birinci günü dediğinde onu işaretlemeyip jangi gün olduysanız onu işaretliyorsunuz, otomatik hesaplıyor adetinizin ilk gününe ve kaç gin oldugu vs önemli. Ovulosyon testi hiç yapmadım inanın bir fikrim yok bu konuda.

Valla bacım o sistem hiç bana göre değil çünkü benim adetim geçen ay 30 gün sonra gelmişti ama bu ay 34 gün sonra oldum daha öncesinde 35'te geldi bazen 32-33'tede geliyor yani bu değişkenliğin neyine göre hesaplayabilir. Ben ne zaman yumurtlamam olduğunu sadece ovulasyon testiyle anlıyorum o sonuçta idrardaki lh artışı olunca haber veriyor ama programlar bunu bilemez
Yani benim ve benim gibi olanlar için tek yol ovulasyon testi. Her ay her ay biraz maliyetli oluyor tabi bu sefer ben hsg çektireceğim için epey masrafım olacak o yüzden bu ay ovulasyon testi alamicam:( sen hamilesin heralde Allah sağlıkla kavuştursun
İnşallah bizede nasip olur🥺 kürtajdan sonra daha çok takar oldum ben kim ne derse desin dile kolay takma demek ... yaşayan bilir zorluğunu

D Deniz Gezmis bu arada sen rahim filmini anestezili mi çekildin? Ben anestezisiz çektircem inşallah ama C kollu cihaz son sistem olduğu için can yakmıyomuş
yakmasın zaten o kadar para vericez
Sen hsg'den kaç gün sonra denemelere başladın? Kimilerine 3 gün ,1 hafta korun diyen oluyomuş kimisi hiç korunma diyor ama ben 2-3 gün beklerim en fazla sonra bismillah deyip başlicam inşallah vesile olur 🥺 inşallah bu ay sende kalırsın umutsuzluğa kapılma rahmin temizlendi ben inanıyorum kalacağına
Kan değerlerine baktırdınmı d vitaminin demirin b12'in folatın ne alemde?

Valla bacım o sistem hiç bana göre değil çünkü benim adetim geçen ay 30 gün sonra gelmişti ama bu ay 34 gün sonra oldum daha öncesinde 35'te geldi bazen 32-33'tede geliyor yani bu değişkenliğin neyine göre hesaplayabilir. Ben ne zaman yumurtlamam olduğunu sadece ovulasyon testiyle anlıyorum o sonuçta idrardaki lh artışı olunca haber veriyor ama programlar bunu bilemez
Yani benim ve benim gibi olanlar için tek yol ovulasyon testi. Her ay her ay biraz maliyetli oluyor tabi bu sefer ben hsg çektireceğim için epey masrafım olacak o yüzden bu ay ovulasyon testi alamicam:KK43: sen hamilesin heralde Allah sağlıkla kavuştursun
İnşallah bizede nasip olur🥺 kürtajdan sonra daha çok takar oldum ben kim ne derse desin dile kolay takma demek ... yaşayan bilir zorluğunu

Anlıyorum. Tabi ki kolay değil, Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Evet Hamilryim benim ikinci. İlkinde 4. Ayda falan olmuştu. Bunda hemen oldu istediğim ay.. Biraz sa saglıklı beslenmeme falanda bağlıyorum. İlk gebeliğimde 93 kiloydum , şimdi 62 ile haile kaldım. Stres bile etkiliyor biliyor musun? Eğer iki tarafta da hiç bir sorun yoksa tek sorun strestir.. İnşallah tez zamanda bebişiniz olur 🙏🏻

Anlıyorum. Tabi ki kolay değil, Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Evet Hamilryim benim ikinci. İlkinde 4. Ayda falan olmuştu. Bunda hemen oldu istediğim ay.. Biraz sa saglıklı beslenmeme falanda bağlıyorum. İlk gebeliğimde 93 kiloydum , şimdi 62 ile haile kaldım. Stres bile etkiliyor biliyor musun? Eğer iki tarafta da hiç bir sorun yoksa tek sorun strestir.. İnşallah tez zamanda bebişiniz olur 🙏🏻

Amin sağolun sizinde Allah bağışlasın. Benimde çok şükür bir tane yavrum var 4 ay önce 2.hamileliğim kürtajla sonuçlandı nasip değilmiş ama kürtaj insanı daha çok etkiliyor o yüzden bir an önce sağlıkla kalayım istiyorum yaş ilerliyor bide. Hsg çektircem inşallah vesile olur bakalım

Amin sağolun sizinde Allah bağışlasın. Benimde çok şükür bir tane yavrum var 4 ay önce 2.hamileliğim kürtajla sonuçlandı nasip değilmiş ama kürtaj insanı daha çok etkiliyor o yüzden bir an önce sağlıkla kalayım istiyorum yaş ilerliyor bide. Hsg çektircem inşallah vesile olur bakalım

Geçmiş olsun, sağlıklı bir hamilelik tadarsınız inşallah

Aynen öyke bende dün kuzenime sinir oldum tüm gece ağladım bana bunu yapmaya hakkı yoktu canı veren Allahsa alan Allah unutmasın kimse, çok canım sıkıldı ya hiç olmicak korkusu kapladı içimi😞

Umarım en kısa sürede dileğiniz kabul olur.
Ağlamayın, moralinizi yüksek tutun
Bazen kendiliğinden geliyor süpriz bebek.

Hayırlıysa olur inşallah.

Umarım en kısa sürede dileğiniz kabul olur.
Ağlamayın, moralinizi yüksek tutun
Bazen kendiliğinden geliyor süpriz bebek.

Hayırlıysa olur inşallah.
İnşallah, teşekkür ederim güzel dileğiniz için, buranın bu yanını seviyorum, yufka yürekliyiz biz kadınlar:KK60:

Back