Hiç bi derdim yok ama,

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
Kızlar, Görünür de hiç bi derdim yok .üniversite Mühendislik kazandım hazırlık okuyorum ailemin yanındayım, ama mutsuzluk değil de bi sıkıntı var içimde yani okuyup mühendis olucam ama.ya sanki Boşa okuyorum ,yani kimseye bi faydam olmayacak ilerde Çocuğum olursa belki ona ,ama onun dışında mühendis olan bir Sürü insan var ben olsam ne olmasam ne hepsi bi şekilde mesleğini yapıp ailesini kurup ölüyor.aslında bu belki de öleceğimizi bile bile neden yaşıyoruz mantığına Dönüyor.gülüp eğlenmek de çok güzel ama akşam olup düşününce o da boş geliyor yani.sorun ne bilmiyorum tam da anlatamadım ama hani böyle hisseden var mı yada ne yapmam lazım

Kendini gelistirerek bulundugun sirkete ya da devlet kurumuna dolayisiyla devletine milletine katkida bulunabilirsin.

Girisimci olup paralar kazanarak ogrenci okutabilirsin...

Istedikten sonra bu hayal gibi gorunen seyler neden olmasin?

Aslında ne yapacağımı bilmiyorum biri bana görev verse mesela yapınca çok mutlu oluyorum.Ama gel Gör ki evde dahil kimse bana bişi yap demiyor,aslında yapmak istemediğimi söylüyorum.yani belirsiz ne yapacagım tamamen bana kalmış ve ben çok karasızım

Ama evdeki gorevler ne alaka ki?

Genel olarak kendini faydali hissetmiyor musun. Hayatinin her alaninda mesela ?

canım dönem dönem böyle hissetmen normal
insanoğluyuz
manen bi boşluk içine girmişşindir geçeçektir elbet

evet dünya boş ama doldurmak bizim elimizde unutma

parada hayatın gerçeği

önemli olan dünyayı ahiretin önüne koymamak

o da çok ince bi çizgi

ALLAH cc selamete çıkarsın inşALLAH

Kendini gelistirerek bulundugun sirkete ya da devlet kurumuna dolayisiyla devletine milletine katkida bulunabilirsin.

Girisimci olup paralar kazanarak ogrenci okutabilirsin...

Istedikten sonra bu hayal gibi gorunen seyler neden olmasin?
Evet aslında.ya ben böyle sürekli okula gitmekten Çogu kişinin ailesi sayensinde okula başlayıp bunun doğrultusunda meslek sahibi olması çok garip yani benim yerimde kim olsa bu ailede doğduğunda bunu yapacaktı belki tıp bile kazanırlardı

Hazırlıktaymışsın henüz, gez toz üniversite hayatını ve gençliğini yaşa derim ben sana. bırak bu düşüncelerini son 2 sene gibi zaten bunları düşünüp cevaplayacak kıvama kendiliğinden geleceksin tatlım.

Ama insan biyerr kadar yapabilcegini yapar. Bizler sansli insanlariz ailemiz cabalamamiz gereken noktaya kadar bizleri cikarmis. Bundan sonrasi yok mu? Tabiki var... bunun da ustune cikabiliriz. Mesele yerel bir vatandas olacagimiza dunya vatandasi olabiliriz...

Evet canım mesela diyorum hep ahiret için bişiler yapıyım okulda şekilde bitecek ama yok bişi eksik sanırım arkadaşın dediği gibi bunu da biraz para kazanınca yapabilicem.birde bu kadar insan öleceğini bile bile neden hani bu kadar normal yaşıyor mesela dün arkadaşım ilk defa içki içmiş,bi de kuzenleriyle,arkadaşım da aslında hani bunlara dikkat eden biriydi.ya da süslenmek bile çok fani

Aynen ya belki de hazırlıkta Olduğum için bu kadar boşum yani düşüncek cok Zaman'ım var

Ama evdeki gorevler ne alaka ki?

Genel olarak kendini faydali hissetmiyor musun. Hayatinin her alaninda mesela ?
Evet hiç bi konuda,arada oluyor mesela birine yardım edince falan.ama insanlara iyi bişi yapmaya da korkuyorum , kimin nasıl davranacağı belli olmuyor.

Aynen bana sadece dersime çalışmak kalıyor belki başka bi Şehre gitsem biraz yapacak şey olurdu da onu da Göze alamadım sonuçta mühendislik zor diyorlar hazırlık da falan Yemeğini bulaşığını yaparsın da sonra nolcakkk.neyse canım dünya Vatandaşı olabiliriz derken?

Mesela geçen sene yurtdışına çıktım teyzemle ,Balkanlar'da bir kaç ülke gördük. mesela ben eğlendim tmm bana bişiler kattı ama bunun diğer insanlara ne faydası var..çok da abarttım sanki ya kusura bakmayın

Ben öleyim o zaman öğretmenlik son sınıftayım önümde Kpss var. Su gibi atanan bir branş da değil ne yazıkki. Özel sektör kesinlikle düşünmüyorum. 4 yıl okudum, kafa patlattım ama atanamazsam ev hanımı olma ihtimalim %50'lik bir ihtimali oluşturuyor. Ya ev hanımlığı ya öğretmenlik. Ne hoş.. Ben gayet geçerli bir bölümde okuduğunu düşünüyorum yani öğretmenliğe nazaran fazlasıyla parlak bence. Ama iki nokta var. Biricinsi ne mühendisliği, ikincisi önünün açık olması tamamen kendini geliştirmene bakıyor.

Makine mühendisliği.yanlış düşünüyorum biliyorum ama ben ne yaparsam onu yapmış insan zaten var ben geliştirsem ,ne başkasının önüne geçicem ne de bi faydam olcak hani üniversite iyi ama çok da böyle bilim Adamı olacak gibi değil mesela bişi icat etmeyi çok isterdim

haydaa
mühendisliğin nasıl faydası olmaz insanlığa ya
Annem babamdan öyle geliyor belki.hakedişler,keşifler kısa sürecek Şeyler mesela annem işletme okumuş babam inşaat mühendisi ama aşağı yukarı da aynılar.Fayda derken de kısa işler yapıyorlar hani seneye hiç bi Önemi kalmıcak işler.mesela babam emekli oldu eskiden sürekli işleri düşünüyordu stresli sürekli biri arıcak mı?emekli oldu bir sene oldu daha yeni yeni kendime geldim diyor

Nasılsa iyiler var, nasılsa yapmışlar diye iş mi olur ? Bahsettiklerinin hepsi bir yerlerde çalışıyor. İyi bir makine mühendisine ihtiyacı olan sürüyle yerler vardır. Sende oraları iyileştirip adam edeceksin, isteklerini karşılayacaksın. Türkiyede çok başarılı, benim anlatacağım konuları anlatan sürüyle öğretmende var, bende nasılsa onlar var diye bırakayım mı ipin ucunu yani ? İhtiyaç olan başka yerler yok mu yani ? Bu açıdan bak.. Kendini gereksiz olumsuzluklara itme. Birşey icat etmeyi istiyorsanda edebilirsin. Önce kendine güven ki yaptığın işler iz bıraksın.

Çok teşekkürler..Çok yardımcı oldun bir türlü böyle düşünemiyordu Aslında :) Allah Razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…