6. aya girmeye 5 gün kaldı ve benim göğüslerimde çok yumuşama olmadı... Sanırım aşağıdaki tanım bnm durumuma uygun..
Baker sınırlanması (meme büyütmede oluşan kapsül kontraktürü şöyle sınıflanıyor) :
Baker sınıflanması Grade 2: Göğüs normalden sert kıvamda, herhangi bir şekil bozukluğu yok..
Normal şartlarda 6. aya kadar hissedilir derece yumuşaması gerekirdi diye düşünüyorum. Okuduğum yorumlarda 2-3 ay sonra yumuşaşık oldu yazan arkadaşlar var. Göğüslerim biraz daha aşağı iner kesi izlerini kapatır diye umut ediyordum o da olmadı kesi izleri hala görünüyor.
Bu ameliyatı olan her kişide Kapsül olur,öncelikle bunu belirtmek isterim.Ama kapsüilerlerde kişiyi rahatsız edecek dereceye gelirse öncelikle gögsüe yapılan kuvvetli ve sert masajlarla o kapsül patlatılıp rahatlatmaya çalışılır.Durum düzelmezse eğer operasyon ile kapsül temzlenir ve proteziniz değiştirilir
6. ayda gögüserim bir nebze yumuşaması gerekirdi evet.Ameliyat sonrası göğüsleriniz ile fazla haşır neşir olmadıysanız,masaj yapmadıysanız..Yani onlara bir şey olur korkusu ile dokunmadıysanız,dokundurtmadıysanız göğüslerinizin bu zamana kadar sert kalması gayet normal.Yüzüstü yatmak bile masaj yapmak kadar etkilidir.Sizin dokunmaktan,gögüslerinize sert hareketler yapmaktan göğüslerinize bir zarar gelmez artık.Lütfen masaj yapmayı deneyin.Rahat masaj yapabilmek için göğüslerinizi bebe yağı işe yada krem ile yağlayıp iyice ovun.Aşşagıdan yukarıya,yukarıdan aşağıya,içten dışa,dıştan içe,yuvarlak hareketlerle yani yapabileceğiniz tüm hareketleri yapın ve göğsünüzü hareketlendirin.Aşçıya almış gibi sabit durduysa bu zamana kadar sert olmaları normal...
canım senin yuvarlak mıydı damla mydı ??? yuvarlaksa biliyorsundur yumusaklık dereceleri var kartına bakarsın seninki kaçmış 1. en yumuşağı 3. en serti hani belki seninki 3 tür o yüzden sert geliyodur ya da damlaysa.. bütün damlalar 3. seviye sertlikte.. gerçi bu ameliyatı olan arkadaşlar daha iyi bilgi verir en azından kendini baz alarak yorum yapabilirler ben henüz olmadığım için benden bu kadar..! acaba kas altı olmanın etkisi var mdır bende kas altı istiyorum çünkü ama hoplasın zıplasın da istiyorum
kas altı olanlar sizinkiler nasıl kızlar..?
Her kas altı yönteminin sonucu aynı olmaz,olamaz..Çünkü herkesin meme dokusu aynı miktarda olmayacağı gibi kas kalınlıgıda aynı olmaz..Kişinin meme odkusu ne kadar varsa üstten göğüs o kadar yumuşal olur.Çünkü protezin üzerini kaplayan bir et tabakası var,meme dokusu var sadece kas yok! Meme dokusu altındaki kas kalınsa göğsün sert olması normaldir sonuçta ve geç yumuşar.Kas ince ise yumuşamada hızlı olur...Hani bazı kişiler kas altı yöntemi ile ameliyat oluyor ve ameliyat sonrasını çok rahat atlatıyorlar,yumuşamada erken süreçte oluyor..Ama bazısı çok ağrılar çekiyor,sert oluyor
Meme dokun az ise,kasşarın kalın ise hemen yumuşayıp hoplamasını zıplamasını beklemen yanlış olur canım
Kapsülden kaynaklı da olabilir... Benim aklıma başka bir şey gelmiyor. En son görüştüğümüzde sanki kapsül oluşabilirmiş gibi konuştu kafam karışmıştı. Yani her kapsül şekil bozukluğu yaratmaz çok rahatsız edici olmasa da bir sertlik oluşturabilir falan demişti her operasyonda bu risk var dedi. Ee böyle bir şey olursa ne yapacağız dediğimde böyle de kullanabilirsin istersen yeniden ameliyat olursun demişti off o gün bugün hep içimde bi şüphe var. Son görüşme 3. ayda oldu. Hatta masaja devam ediyor musun diye sorduğunda masaj vermemiştiniz dedim. Doktorumda başla o zaman dedi de bende bi kaç hafta yaptım sonra aklıma geldikçe yapmaya başladım. İlk zamanlar da masaja gerek duymamıştı.
Seninde göğsünde kapsül var sonuçta,bendede var,herkesde vardır.Evet,her kapsül şekil bozukluğu yaratmaz.Gögüslerde gerginlik hissi,ara sıra sertleşme belirtileride kapsül belirtisidir.Her operasyonda bu risk vardır,doğru..Ameliyattan önce sayfalar dolusu imzaladığımız kağıtları okusaydınız zaten ameliyattan korkardınız :)) Bu kâğıtlarda her riski bilerek ameliyat olduğunu ve herşeyi göze alarak,riskleri kabul ederek ameliyat olduğunun altına imzayı attın..
Şekil bozukluğu yok ise bu şekilde hayatını sürdürebilirsin tabikide.Çünkü bu düşük dereceli bir kapsülün belirtisi olabilir.
Doktorum banada masaj yapmana gerek yok demişti.Sonra kontrole gittiğimde (ilk 6. ayın içinde olmuştu bu olay) göğüslerinde sertleşme var,dokunmuyormusun hiç onlara,diye sorduğunda-Hayır,bende eşimde dokunmaya korkuyoruz, demiştim.. Doktorum lütfen korkmayın artık,hiçbirşey olmaz.Dokunmadıgın sürece göğüslerin sertleşir ve yeniden operasyon olabilecek bir komplkasyon oluşabilir demişti.Bazı vücut proteze çok daha fazla tepki veriyor,benim vücudum gibi..Bana bu konuda en çok eşim yardımcı olmuştu tabi
Sert masajlara başladık,en güzeli krmele yada bebe yagı ile yağladıktan sonra göğüslerimi iyice ovuşturarak yaptığım masajlar etkili olmuştu.Masaj yaptıktan sonra göğüslerim hemen yumuşuyordu,sonra hemen tekrar sertleşiyordu tabi.Ama devamlı yapınca yumuşak kaldığı süre fazlalaşmaya başladı.Sonra gördümki artık sertleşmiyordu
Masaj gerek görüldüğü zaman tavsiye edilir.Her doktor masajı tavsiye etmez,duruma bakılır..Bizim gibi ilk başlarda dokunmaya korkan ve elletmeyen kişilere masaj önerilir
Bence durumunu düzletmek senin elinde,düzenli ve iyi bir şekilde masaj yaparsan yumuşayacaktır canım endişe etme