Hevesim kursağımda kaldı.

Anonymouse

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2023
195
139
Hanımlar öncelikle merhaba

Yaklaşık dört yıldır evliyim. Bebek düşünmedik hiç ama bu senenin başında eşim düşünmeye başladı vakti geldi vs diyerek beni ikna etmeye çalıştı. Açıkçası başta hiçç ılımlı değildim ama sonradan istemeye başladım ben de. Eşim hemen olsun demiyorum ama yavaş yavaş bu fikre alışalım dedi ben de kilo verip hamile kalmak istedim ve istediğim kiloya eriştim. Artık denemelere başlarız diye düşünürken eşim polislik denemek istediğini söyledi. Şu an devlet memuru fakat içinde kaldığı için ve deli gibi polislik istediği için sınavlarına girmeyi düşünüyor. Ben hiç istemiyorum kurulu düzenim bozulsun vs. Eğer olur da sınavlarda başarılı olursa 6-8 ay kadar eğitim görecek ve bu durumda bizim çocuk planını öteleriz dedi ve ben açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Hevesim kursağımda kaldı ister istemez bu fikirden soğudum yani yarın öbür gün çocuk denemelerine başlayalım dese ne diyeceğim bilmiyorum üzüldüm..

Sizce yanlış mı bu kapılmış olduğum his?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

yani aslında sizde istemiyormuşsunuz ki, söylene söylene kulağa hoş gelmiş çoçuk fikri size. Ya gerçekten istemeyip pişman olursanız? Bence eşiniz aklına giren şeyi yapsın yarın öbür gün kötü olan siz olmayın, hemde çoçuk konusunda siz de kendinizden emin olursunuz zamanla.

Siz polis olmasını istiyor musunuz? Yani cocuk sahibi olma fikrinden önce bu köklü değişikliğin üstüne gidin bence. Bir asker eşi olarak hic de kolay bir meslek olduğunu söylemem. Hem meslek sahibi için hem ailesi için. Başta polis olduğunu bilerek evlenseniz neyse ama zaten memur olan birinin polisliğe geçmek istemesi tek başına alacağı bir karar olmamalı bence.

Belki de haklısınız
Ne yazık ki istemiyorum. İstemediğimi biliyor, sizin dediğiniz aynısı söyledim başta bunu kabul ederek evlenmek var sonradan olması var diye ama burnunun dikine gidecek gibi. İstemiyorum deyince de bana hiç destek olmuyorsun vs diyor baş edemiyorum gerçekten bunaldım.

Ben uyarayimda artik oyle su zaman cocuk yapalimda olsun diye bir olay olmuyor artik. Cevremden arkadaslarimdan kuzenlerimden ve malesef artik kendimden dahi biliyorum.aman arabayi alalim sonra aman evi alalim sonra aman bu iş olsun derken iki sene uc sene derken simdide cocuk olmuyor. Millet beni hep uyariyordu bak gec kaliyorsunuz yapin bir tane. Ben bir havalardayim sorma sanki meryem ana. Hayir sorunda gozukmuyor asik ilginc olan o.arkadaslaeim hep tedaviyle oldu.herkeste genel olarak bir sikinti stres mevcut. Bence cok ertelemeyin

Polis eşi olarak şunu soyleyebilirim ki uzaktan davulun sesi hoş gelir bir çok polis arkadaşımiz bıraktı mesleği kimi ogretmenlik yapmaya başladı kimi başka kurumlara geçti kendini değersiz hissetmek istiyorsa olsun tabi birde saati belli olmadan bayram izni düğün izni yaz tatili die aglamayacaksa olsun zira biz hiç bir bayramda izin kullanamadik

Maymun iştahli gibi geldi eşiniz. Çocuk yapacaksaniz onun gaziyla degil, gercekten kendiniz istediginize emin olduktan sonra yapin.

4 sene çok uzun değil mi ? Bir iki sene anlayabilirim çocuk istememeyi ama 4 sene cidden çok.

Ay bir de gerçekten polis olup da normal kalan insan hiç yok çevremde, muhakkak istisnalar vardir tabi. Bu hiç kendi verebileceği bir karar değil.

Polislik zor meslek evet, ama sırf siz istemiyorsunuz diye adamı zorla vazgeçirecek haliniz de yok yani. Eğer karşı çıkıp ikna ederseniz sonradan sizi suçlayabilir ben polis olacaktım senin yüzünden vazgeçtim falan diye. Gerçekten hayalindeki meslekse o şekilde mutlu olacaksa yapacak bir şey yok diye düşünüyorum. Tabiki eksi yönlerinden bahsedin zor olacağından vs. ama kafaya koymuş gibi görünüyor. Çocuk yapalım diyip sizin o fikre adapte olmanızı sağlayıp birden ertelemesi hoş olmamış sadece.

Polisler yolunu bulup meslek değişmeye calisiyor onu ikiniz de bilin diyeyim de.
İstiyorum hayalim diyip kestirip atabileceği bir konu olduğunu da düşünmüyorum. Yorgunlukları, zor şartları yüzünden huylarına kadar yansıyan tüm olumsuzluklar eşe de yansıyor çünkü. Çocuktan ciddi bir mesele bu.

Polis eşi olmak zor diye biliyorum. Oturup bu konu üzerine konuşmalısınız. Bütün düzeniniz değişir.
4 sene çok uzun değil mi ? Bir iki sene anlayabilirim çocuk istememeyi ama 4 sene cidden çok.
Çok değil, evlilik 5 senede oturuyor. Boşanmalar en çok birinci senede, 5. senede ve 10. senede olur.
Çocuk ev düzenini, karı kocalık ilişkisini maddi manevi çok değiştirir.

Evlenmeden polis olmayı deneyeceğini biliyor muydunuz? Benim eşim polis,asker olmak istese ben kabul etmem. Hayali var ise evlenmeden bana söyleyecekti bende evlenmezdim onunla.

Eğitim görünce çocuğu neden erteliyosunuz? Uzaktamı olacak?
Hayatta dengeler herzaman değişebilir, herşeyi ona göre ayarlayamassınız.
Bence ikinizde önce çocuk isteyip istemediğinize karar verin.
Eşin normalde nasıl biri? İlgilimi? Evliliğiniz oturdumu?

Eşinize üniforma ve maas cekici gelmis olabilir. Ama ne kadar polis tanıdığım varsa zorluğundan yakınıyor. Bu arada esiniz öfkeli biriyse polis olunca çarpı yirmi öfkeli olacak. Devlet memuru değilde özelde calısan biri olsa hak vereceğim. Ama bu sartlarda sacmalık denesin sınavı geçsin belki mülakatta elenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…