Herşeyin Ucu Paraya mı Dayanır Bıktım Artık

Fikir verip yardımci olmaya calısan herkesten Allah razı olsun

Beni anlamayan kimseyide kınamıyorum bazı seyler yasanılmadan anlasılmıyor maalesef açıkçası kimsenin beni anlamasınıda istemem çünkü boyle bir babayla yasanılmadan durumum anlanılacak gibi degil

Allah böyle bir babayı düşmanıma bile vermesin öyle zamanlarım oldu ki olsun diye dua etmisimdir

Normal zamanlarda empati yapan bir insanım gerçekten. Ama bazı zamanlarda böyle şeylere tahammül edemiyorum.
27 yaşındaysanız eğer babanızın karşısına dikilip bu benim hayatım demek zorundasınız. Sizi dövüyor mu ?? Olabilir değil Türkiyede tüm Dünya da dayak yiyen milyonlarca kadın var. Kadını geç milyonlarca erkek var. Erkeklerde dayak yiyebiliyor. Evet güzel bir şey değil şiddet. Ama şiddete yönelimli bir ebeveyniniz varsa ağlayıp sızlanmak babam izin vermiyor diye kendinizi depresyona sokmak yerine AYAĞA KALKIN ve ÇALIŞIN.
Gidin markette kasiyerlik yapın i gidin bir kırtasiyede bir bijüteri de çalışın. Gidin birinin çocuğuna bakın bakıcılık yapın. Ya da eliniz çabuksa temizlikte kendinize güveniyorsanız temizliğe gidin. En basitinden temizliğe gitseniz bizim buralarda günlüğü 100 tl nin altında bulamazsınız eve gelen kadınları. Günde 100 tl den ayda 4 gün gitseniz 400 tl eder. Ki bu ay da 50 tl ile geçinmekten çok daha iyidir.
Marketlerde vb. yerlerde çalışırsanız eğer en kötü asgari ücret alırsınız ki bu sizin durumunuzda mükemmel bir para demektir.
Evdeyim çıkamam diyorsanız örgü örün atkı vb. şeyler yappın satın. Ayda 100 tl bile bir GELİRDİR.
Erkeklerle aynı ortamda duracaksınız diye kızan birisi ise hiç erkek çalışanı olmayan bayan kuaförleri var gidin oralarda çalışın hem meslek öğrenmişte olursunuz.
Ya da bir bayan yazmış nickini hatırlayamadım kusuruma bakmasın. Dediği gibi makale yazarlığı yapın.
Ama bir şey YAPIN.
Ağlayarak üzülerek hayata isyan ederek bu kadar senenizi boşa harcamışsınız zaten. Yaşaman anlayamaz tarzı triplere girmek yerine ya da mucizevi çözümler beklemek yerine çalışırsanız eğer elbet önünüze bir fırsat çıkar.

Benimde babam çalışmamı istemiyordu. Ben üniversite öğrencisiyim ve Allah a çok şükür aylık 8 bin tl gibi bir gelirimiz olduğundan babam çok gereksiz buluyordu. Yok yorulacaksın geç geleceksin vb. İzin vermedi uzunca bir süre sonra geçtim karşısına dedim ki bunun parayla pulla alakası yok bu ayaklarımın üzerinde durmam için gerekli izin ver dedim ve verdi. Ben de 1 yıl boyunca ta ki sıkılana kadar çalıştım. Şimdi çıktım tatil yapıyorum evde.
Ama yarın öbür gün yine çalışmak istersem de beni alabileceklerini biliyorlar. Belli bir tecrübem var belli bir iletişimim var.
Kısaca çabalamadan hiç bir şey olmuyor.
Her şey sizin elinizde.

Ablacim butun konularinuzi okudum bir kac gundur tabiki cok uzucu hepsi hic birsey yapamiyosaniz evlenip esaretinden kurtulun insallh evleneciginiz insan cok iyi olur kotu gunlerinizi hatirlamazsiniz ama yanlis anlamassaniz merak etim bsbanizin onuru zedeleniyomus ya nasil bir makamda isi var sizin calismanizdan onuru zedeliniyo merak etim asil calismamak cok ayip cok ilginc

Fikir verip yardımci olmaya calısan herkesten Allah razı olsun

Beni anlamayan kimseyide kınamıyorum bazı seyler yasanılmadan anlasılmıyor maalesef açıkçası kimsenin beni anlamasınıda istemem çünkü boyle bir babayla yasanılmadan durumum anlanılacak gibi degil

Allah böyle bir babayı düşmanıma bile vermesin öyle zamanlarım oldu ki olsun diye dua etmisimdir
Yaşamadan anlaşılamaz evet de, şimdişuraya bi "baba" başlığı açsan 20 sayfa neler dökülür, ne korkunç babalar var, yani inan bana seninki tek değil,seninle benzer problemleri yaşayan çok kadın var.
Sen kendini kurtarırsan, anneni ve kardeşlerini de yanına alır, onları da kurtarırsın.
Ama böyle devam edersen, hiçbiriniz kurtulamayacaksınız.
Ordan bi çık,kendini kurtar, iş bul, para almaya başlayınca annenleri de çağırırsın yanına hemen.
Bilgisayar sertifikan varmış, bi giriş yapmışsın bilgisayara. Evde oturduğun saatler boyunca internetten websitesi nasıl yapılır, okuyup öğrenebilirsin. Deneye deneye öğrenirsin, bi programlama dili öğrenebilirsin. İnternette adım adım ders şeklinde açıklayıcı çok güzel yazılar var. Nasıl başlayacağını falan anlatıyor hep. Evde oturduğu yerden websitesi yaparak geçinen çok insan var, iyi de kazanıyorlar.
O evden bi çıksan, idareten bi işe girip öğrenci evi gibi bi eve çıkman kolay zaten.

Iyi de okumuyorsun çalışmıyorsun evlenmiyorsun

Baban ne istiyor okuyacağım okuma çalışacağım çalışma

O zaman size hayırlı kısmet bulsun

Bu arada işleri kendi statüsüne uygun bulmayan babanız cumhurbaşkanı mı holding patronu mu

Size harçlık veren kardeş ne iş yapıyor bekar mı

Delisi olan her gün ağlar deyip bir gün babanıza karşı gelmezseniz 50 yaşında da burda bu tarz konular açmak zorunda kalabilirsiniz

Ne istediğini sorun babanıza gerekirse de sonunda benim kızım yok dedirtecek kavga edin ama artık kendi hayatınız olsun babanızın kızı olmayın kendiniz olun

Ablacim butun konularinuzi okudum bir kac gundur tabiki cok uzucu hepsi hic birsey yapamiyosaniz evlenip esaretinden kurtulun insallh evleneciginiz insan cok iyi olur kotu gunlerinizi hatirlamazsiniz ama yanlis anlamassaniz merak etim bsbanizin onuru zedeleniyomus ya nasil bir makamda isi var sizin calismanizdan onuru zedeliniyo merak etim asil calismamak cok ayip cok ilginc
Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.Evlenmek esaretten kurtulmak değildir.İnsanlar sevdikleri ile mutlu bir yuva kurmak için evlenmeli esaretten kurtulmak için değil.Kaldıkı arkadasımızın yureklendirilmeye kendi güvenini kazanmasına ihtiyacı var evlenmeye değil.

yani serotinini falan yukseltmek istemis doktor da can ilaci degil sonucta imkanin yoksa alma baska sekilde rahatlat kendini. Calismana izin vermiyolar, evde yapabilecegin is arastir boncuk isi falan

bu kadar karamsar olma, hergun çikolata alacagına bir kavnoz Nutella veya çokokrem al gunde bir kaşık yesen bir ay yeter sana, maksimum 15 tl turar aylık, fındıkta çinko oldugu için sana ye demiştir, çinko vitamini al eczaneden oda aylık 20tl civarıdır, arada bir fındık yersin aylık 20tl ile sınırlandır kendini, al sana aylık 55tl, yani yarı yarıya duşurmus olursun masrafını, yinede sen çalışmaya bak evden...

Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.Evlenmek esaretten kurtulmak değildir.İnsanlar sevdikleri ile mutlu bir yuva kurmak için evlenmeli esaretten kurtulmak için değil.Kaldıkı arkadasımızın yureklendirilmeye kendi güvenini kazanmasına ihtiyacı var evlenmeye değil.
Evet ama hem calistirmayip hem ihtiyaclarini karsilamiyormus konu sahibide calisma imkaninin olmadigini soyluyor yasida 27 Bu durumda evlenebiliceginiz en azindan kendi hayatini kurabilecigini soyledim nedenki evlilik cokmu kotu bir durum

Anneniz alışveriş yaparken alamazmı size fıstık,çikolata? Babanız kötü tamam ama annenizde mi kötü,yemenize içmenize müdahale edecek kadar.
Ne diyebilirim bilemedim, bir baba neden böyle davranır anlamlandıramadım. Kolaylıklar dilerim.

Konu sahibi 27 yaşında mı gerçekten ?
Ben 17-18 yaşında genç kız zannediyordum vallahi. Babam izin vermiyor bilmem ne diyince.
27 yaşına gelmişsin artık neyin izin alması bu ?
Gir bi işe çalış anneciğinide al yanına gül gibi yaşayıp gidin bu yaşta baba eline kardeş eline bakmak çok zordur eminim..

bundan 2 sene önce içimde halledemediğim sorunlarım(gelecek kaygısı, aşk, aile ve baba anlaşmazlıkları), içe kapanıklığım ve üstüne de bir arkadaşımın intihar etmesi sonucunda majör depresyona sürüklendim. çok tehlikeli bir boyuta geldiğim ve yatırılmam gerektiği söylendi. intihar girişimlerim oldu, yalnız bırakılmam yasaktı ve 6. kattaki evimiz balkona çıkıp atlamaya çok müsait olunca 2. kat bir eve bile taşındık. dışarda durmadan akıp giden bi hayat vardı beni bekleyen ama hiç dahil olamadığım. simsiyah bir boşluğun içinde gidiyodum gidiyodum, bi sonu yoktu. yatan insanları, o ortamı görünce kendimi çok sorguladım. sevdiklerimi üzmeye değer miydi? hayat akıyordu, herkesin mutlaka iyi kötü bi derdi vardı, aslında herkes mutlu rolü kesiyordu ve bi süre sonra o role alıştırıyordu kendini. ilaçlar, terapiler ve karşıma çıkan dünyalar iyisi bir hayat arkadaşıyla toparladım. canımı sıkan çok ciddi sebeplerim olsa bile hep gülümsedim, rol kestim ve kendimi rolüme inandırdım. bir parça da büyüdüm. şuan ömür boyu benimle yaşayacak olan bir hastalık sahibiyim. 10 sene içinde beni tamamen sakat bırakabilir ve yürüyemeyebilirim.
canını sıktığın her ne varsa zamana bıraktığında koşullar seni öyle bir yere getiriyor ki, önceden canını sıktığın şeyler sana artık saçma ve komik gelebiliyor. çözümü olabilen bir derdin varsa ki sorunun halledebileceğin birşey, bunu zamana bırakmanı öneririm. hayat bi şeylere sıkılmak için çok fazla kısa..

bundan 2 sene önce içimde halledemediğim sorunlarım(gelecek kaygısı, aşk, aile ve baba anlaşmazlıkları), içe kapanıklığım ve üstüne de bir arkadaşımın intihar etmesi sonucunda majör depresyona sürüklendim. çok tehlikeli bir boyuta geldiğim ve yatırılmam gerektiği söylendi. intihar girişimlerim oldu, yalnız bırakılmam yasaktı ve 6. kattaki evimiz balkona çıkıp atlamaya çok müsait olunca 2. kat bir eve bile taşındık. dışarda durmadan akıp giden bi hayat vardı beni bekleyen ama hiç dahil olamadığım. simsiyah bir boşluğun içinde gidiyodum gidiyodum, bi sonu yoktu. yatan insanları, o ortamı görünce kendimi çok sorguladım. sevdiklerimi üzmeye değer miydi? hayat akıyordu, herkesin mutlaka iyi kötü bi derdi vardı, aslında herkes mutlu rolü kesiyordu ve bi süre sonra o role alıştırıyordu kendini. ilaçlar, terapiler ve karşıma çıkan dünyalar iyisi bir hayat arkadaşıyla toparladım. canımı sıkan çok ciddi sebeplerim olsa bile hep gülümsedim, rol kestim ve kendimi rolüme inandırdım. bir parça da büyüdüm. şuan ömür boyu benimle yaşayacak olan bir hastalık sahibiyim. 10 sene içinde beni tamamen sakat bırakabilir ve yürüyemeyebilirim.
canını sıktığın her ne varsa zamana bıraktığında koşullar seni öyle bir yere getiriyor ki, önceden canını sıktığın şeyler sana artık saçma ve komik gelebiliyor. çözümü olabilen bir derdin varsa ki sorunun halledebileceğin birşey, bunu zamana bırakmanı öneririm. hayat bi şeylere sıkılmak için çok fazla kısa..
Yazdiklarınızı her satırina kadar okudum ki hak veriyorum dun uzuldugum seyler bugun hicbirsey geliyor gozume sizin yasadıklarınıza cok uzuldum neyse ki atlatmissiniz insallah suan icinde bulundugunuz durum hastalığınızı dusundugunuz haddeye getirmez sizi

Belki bende zamanla rol kesmeyi öğrenirim yada rol yapmaya ihtiyacım olmaz belkide gercekten mutlu olurum

Herseyi zamana bırakmaya karar verdim belki bugunden yarın icin tasalanıyorum ama belki yarını yasamak nasip olmayacak
Yarının sabrını bugunden tuketmenin bi mantıgı yokmuş bakalım zaman ne gosterecek

Evet ama hem calistirmayip hem ihtiyaclarini karsilamiyormus konu sahibide calisma imkaninin olmadigini soyluyor yasida 27 Bu durumda evlenebiliceginiz en azindan kendi hayatini kurabilecigini soyledim nedenki evlilik cokmu kotu bir durum
Hayır evlılık hiç kötü birşey değil.Aksine güzel bişey fakat buralar aile baskısından kaçıp evli olanlar ve mutsuz olanlarla dolu.
Hayatımızı idame ettirmek için para kazanmak zorundayız.Hepimizin başına zor kötü şeyler geliyor ama sıkılsak bunalsak elimizde yiyecek kuru ekmek parçası bile olmaz.Eğer bu şekilde boyun eğer ise hayatında hiçbir istediği olmaz.Bir çikolata bile almak için düşünür bu şekilde.

Canım bence sen babandan ve genel olarak "psikolojik ve ekonomik şiddet" görüyorsun.
Ben hiç aramadım ve tam olarak bilmiyorum ama onların anlayamacağı şekilde Mor Çatı danışma hattını arayabilirsin. Telefona cevap veren sosyal hizmet uzmanları var. Bilmiyorum ne kadar tatmin eder seni veya yararı olur mu ama onların işleri bu, ille dayak yemiş olman gerekmiyor. Benim durumum ciddi değil benimle ilgilenmezler diye düşünme. Bence bir ara, de böyle böyle, babam beni çalıştırmıyor, evde hiç para vermiyor, bağırıyor, baskı yapıyor, eve hapsediyor, vs vs. Sizinle konuşmak istedim ne yapabilirim nereden psikolojik yardım alabilirim... Bu davranışlar gerçekten ciddi yani bence bu konuda deneyimli insanlarla konuşmak bile iyi gelebilir diye düşünüyorum. Belki yaşadığın ilde düzenli olarak gidip konuşabileceğin gönüllü hizmet veren bir yeri önerirler. Devlet hastahanesi psikologu da belki iyi olabilir tabi ama bence bir de böyle bir yolu denemelisin. Çünkü bence içinde bulunduğun psikolojiden kurtulmak isteyen, yardım arayan bir insansın. İnşallah faydası olur.

Burda link veremiyoruz sanırım ama Mor Çatı'nın iletişim sayfasında telefonu ve açık olduğu saatler var. Belki de sadece dayak, yaralama gibi olaylarda ciddi olarak sığınma evi vs danışması veriyorlardır bilmiyorum ama sanmam. Yani telefonu açanlar cevaplayanlar deneyimli gönüllü kişiler diye biliyorum. En azından bir fikir verebilirler veya en azından kendini yalnız hissetmezsin. Ve de bence senin yaşadığın şey ruh sağlığını olumsuz etkileyen ciddi baskılar ve yani genel olarak kadına karşı şiddetin bir türü olarak görüldüğünü biliyorum ben bunların. Ve de bence de baş edilmesi çok zor. Ben olsam ben de baş edemezdim. Sadece kendini suçlama ama tabi ki en başta çözüm sende yapabilirsin diye düşünüyorum inşallah mutlu olursun.

X