- 9 Temmuz 2007
- 17.040
- 11.252
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yazdıklarını yaşadıklarını öyle iyi anlıyorum ki .Bende aynı durumdayım hatta senden 1 adım önde diyebilirim çünkü 5 yıl bu rezillikle yaşadık tan sonra düzelir umidiyle anne oldum. 10 aylık baldan tarta kızım var . O içerken ki halleri evin icinde ne yaptığını bilemez halleri varya tam da şuan öyle yapıyor salonun ortasında ölü gibi yatıyor coook üzgünüm çok.Herkese Merhaba
kadınlar klubunun güçlü kadınları
eski konularima bakabilirsiniz , esim alkolik.
ama alkolik olduğunu kabul etmiyor."sosyal iciciymis"
esim dıştan çok çok iyi biri, kimseyle paylasmadim yaşadıklarımı arkadaşlarıma anlatsam inanmazlar okadar ustume düşüyor dışarda ve surekli guzel sözler söylüyor ama hiçbiri artik gözümü boyamiyor sadece bu hafta yaşadığımızı anlatcam size. hafta içi 2 gun içti alkolunu saat 21.00 sızdı uyudu. 2 gun hiç bir iletisim kurmadan kendi kendine sızdığı yerden kalkiyo tuvalete gidiyor mutafaga geciyor yemek yiyor sigarasını yakıyor evin içinde yuruyen hayalet gibi dolanıyor hiç laf atmiyorum. gidiyor sonra yine uyuyor.
1 haftadır hastayım günde en az 50 kere kesin hapsuruyorumdur baya ciddi nezle geçiriyorum gözüm yaniyor gözümü acamiyorum normalde cumartesi günleri çalışmıyorum aksi gibi yarin da tam gun çalışmam gerekiyor eve geldim yemek yer sohbet eder dinlenirim diye.
eve bir geldim koymuş yine alkolunu iciyor. okadar görmek istemedim ki o yorgunlukla bindim arabama arkadasima gectim. 10 dakika önce eve geldim zile basıyorum açmıyor telefonu arıyorum bakmıyor. o ara çantadan anahtarimi buldum kapıyı açmaya çalışıyorum orta zincir görevini gören yer var ya kapıda yabancı insanlara kapıyı açarken güvenlik olsun diye. orayı kitlemis. ayaklarını görüyorum bağırıyorum zile basıyorum arıyorum tüm apartman uyandı bu uyanmadi en sonunda yan komşudan aldim yıldız tornavida soktum birsekilde eve girdim.
apartmandakiler iyi değil mi bakinda oyle geçelim evimize diyorlar dedim yorulmuştu uykusu ağır normal hersey. eve girdim basladim ağlamaya. demin uyandı eve nasil girdim ben biliyor musun diyorum bunu cikardim askim hoşgeldin diyo kalktı yine önce tuvalet sonra mutfak o yemek yeme sesine tahammül edemiyorum artık alkol sonrası basladim yine ağlamaya.
evde içip içip hayalet gibi saçma sapan dolanmasindan
cebine 10 tl girse kosa kosa alkole vermesinden
ay sonu param yok diyorum acil bise cikar belki zorla alkol almasından
saçma sapan sağda solda sizmasindan
alkol alınca sesinin gözünün degismesinden bıktım.
fakat soyle bir durum var saçma gelecek belki sizlere.
ben çok güçlü bir kadinim. is yerimde de gayet basariliyim.
evliliğim dışında hersey yolunda. bosansam sanki kendimi başarısız gorecekmisim gibi saçma sapan bir ruh haline girdim.
hem ben bu adamdan cocuk yapmam, baba olacagini hakkıyla babalık yapacağını düşünmüyorum. ve anne olamayacağımı düşünüp üzülüyorum.
hem de bu sekilde değişik bir psikolojiye gidiyorum.
alkol almadan nasılsınız derseniz çok çok iyiyiz. ama gözümde bir değeri yok bana bunları her alkol aldığında yasattiktan sonra.
şunu da soyleyeyim: cevremdekilere bosaniyorum desem ne yaptin çocuğa derler. dışardan görünüş o sekilde
şimdiden hepinize tesekkur ederim.
Okur okumaz dedim ki bu yanlizca alkolun yapacagi is degil. Acaba baska birşey lerde kullaniyor olabilir mi ? Ben de tam senin gibiydim sosyal hayatta aile arasinda hep kendimi ispatladım bosanirsam kaybetmis gibi ilacak sanirdim simsi bosandim ama sunu anladim cocugum da bende kazanmak icin gec bile kalmisiz. Mutluyuz ve daha da mutlu olacaviz.
Yazdıklarını yaşadıklarını öyle iyi anlıyorum ki .Bende aynı durumdayım hatta senden 1 adım önde diyebilirim çünkü 5 yıl bu rezillikle yaşadık tan sonra düzelir umidiyle anne oldum. 10 aylık baldan tarta kızım var . O içerken ki halleri evin icinde ne yaptığını bilemez halleri varya tam da şuan öyle yapıyor salonun ortasında ölü gibi yatıyor coook üzgünüm çok.
Okur okumaz dedim ki bu yanlizca alkolun yapacagi is degil. Acaba baska birşey lerde kullaniyor olabilir mi ? Ben de tam senin gibiydim sosyal hayatta aile arasinda hep kendimi ispatladım bosanirsam kaybetmis gibi ilacak sanirdim simsi bosandim ama sunu anladim cocugum da bende kazanmak icin gec bile kalmisiz. Mutluyuz ve daha da mutlu olacaviz.
Bosanmak basarisizlik degil. Bu yanlis bir dusunce. Evlilik iki tarafli yurutulebilecek bir kurum. Tek tarafin fedakarligi ile olmaz. Bu basarisizlik sayilsa bile, ki degil, sizin degil onun basarisizligi olurdu. Siz tum elinizden geleni yapmissiniz. Evlilik tek basina sirtlanilacak bir sey degil. Oyle olsa iki kisilik degil tek kisilik de olurdu evlilikler.
Diger soylediginize gelince, bosaninca ne yaptin sen buna derler demissin. Kimseye bir aciklama yapmak zorunda degilsin. O evin icinde yasananlari ancak sen bilirsin. Kimseyi de ikna etmek zorunda degilsin. Sadece alkolik olduguna dair bir sahitin olursa bosanma da alkolik olmak da bir kusur bunu ispatlamis olursun. Annen fakan bir hafta sende kalip onu gordu ise o bile yeterli.
Ben de bosandim. Kendimi basarisiz gibi gormuyorum. Elimden geleni yaptim. Konustum olmadi her yolu denedim. Olmuyorsa olmuyordur. Bazen bosanmak da bir cozumdur, basarisizlik degil. Bu hayat da sizin hayatiniz, baskasi icin degil kendiniz icin yasiyorsunuz hayati. Kimse bu evliligi surdurunce madalya vermez size. Siz mutsuz iken insanlarin sizin mutsuzlugunuz cok mu umurunda? Herkes kendi hayatini yasiyor. Boyle mutsuz yasamaktansa bosanmak tek care. Bir avukata gidip danismanizi tavsiye ederim.
Ablacim diyorum yâstas bile olabiliriz. Eski konularima bak ben bir alkoligin kiziyim. Benim babam da dunya iyisidir ince narin kibar anlayisli... Ama kac gece aglayarak uyudum ben. Suan evimden kmlerce uzaktayim egitim icin annemi dusundukce ne derse konsantre olabiliyorum ne hayatima. Senin yapacak biseyin yok. Bosan. Seni cok seven evliligine deger veren adam gider tedavisini olur sana tertemiz gelir. Ben bu kadar ruh hastasiysam annem kim bilir ne halde. Ve inan bana onu o kadar uzgun gormek beni olduruyo. Yapma bu kotulugu kendine. Sen elinden geleni yapmasan buralara kadar gelip konu acmazdin. Icsin senden uzakta icsin 2 3 gece aglarsin 3 yil kahrolursun sonra toplarsin. Umarim cocugun yoktur.
Sizi üzmek istemem ama bence bu sorun ne konuşarak hallolur ne de terapi vs yoluyla. Benim eski eşimin babası da alkolikti ve tüm ailesi bu yüzden dağıldı. Alkolizmin kökten bir çözümü olduğuna asla inanmıyorum çünkü temelinde mutlaka derin psikolojik sorunlar yatıyor. Ayrıca eski bir alkolik, yıllarca ağzına içki koymasa da her an alkole geri başlama tehlikesiyle yaşar. Bu korkuyla siz de ömrünüzü tüketemezsiniz. Nikahımda ailem nasıl da mutluydu, şimdi çok üzülecekler vs gibi nedenlerden ben de yıllarca korktum boşanmaktan. Ama boşanma kararıma herkesten çok ailem sevindi. Benim yaşadığım sıkıntıları yıllar boyu fark etmiş, ama kocamla arama girmemek için bana birşey dememişler meğer. Belki siz de benim yaşadıklarımı yaşar, daha erken boşanmadığınıza pişman olursunuz. Ama şartlar ne olursa olsun bu adamla size mutlu bir gelecek göremiyorum malesef. Hiç vakit kaybetmeyin bence.
Alkoliklik boşanma sebebidir kumar gibi. Ailr birliğini temelden sarsan faktörlerden.
Yuvaniz yikilmasa çok güzel olur ama bu böyle çekilmez.
Amatem gibi bi yerde tedavi olur belki boşanma esnasinda düzelir.
Hakkinizda hayırlısı olsun.
Bende tekrar tekrar söyledim ama nafile. Ne yapmaya çalışıyorsun dedim bişey yapmityapm diyor. Hiç bişey olmamış gibi. Adam olmayacaksan çık ggit hayatımdan dedim . Olcak diyor ama gistergesi ev sarhoş gelmek galiba.off offfff ne anlatıyim bilmiyorum.uyumusum sizin mesajiniz şimdi gordum. Allah kızınıza sağlıklı omur versin. benimkide aynen salonda bayilmis gibi uyudu. çok üzüldüm size de sizi de ben çok iyi anliyorum . çok kotu birsey. herzaman yazabilirsiniz bana. ben konustum demin dedim 1 kez daha alkol göreyim elinde yemin ederim bosancam senden dedim dünkü gibi kac rezillik daha yasatacaksin bana acaba kendi evime böyle mi girecem ben dedim ya tedavi olursun ya da çocukta yok herkes yoluna dedim . şimdi yeminler ediyor spor salonuna yazdircam bugün ikimizi icmeyecem soyle yapacam böyle yapacam. kahvalti hazırlıyor yemeyecem dedim senin elinden hiçbirşey istemiyorum
Ahh bu güçlü kadınlar, ne kadar da sorumluluk almaya meraklıyız. Ama bu adamlar DÜ-ZEL-MEZ net, tüm ailemdeki erkekler aynı senin kocan cinsinden. 70 inde de aynı. Ve o gençliğin verdiği dayanıklılık ta kalmayınca iyice rezil, iğrenç, tiksinç bir adama dönüşüyorlar. Senin de yıllar geçtikçe gözünün feri sönecek, bu yük hem fiziksel hem mental seni de yıpratacak. Toplum içerisinde de bu sorunlar farkedilemeye başlanacak. Umarım bir an önce bu adamın değişmeyeceğinin farkına varıp kendi yoluna bakarsın.bazen bende annemlerin hissettiklerini düşünüyorum gecende annem bana dedi ki gözde baban gecende seni sordu anlaşıyorlar mi bir derdi sıkıntısı var mi gozdenin diyee dedi bende anlaşıyorlar gördüğüm kadarıyla dedim dedi belkide laf açtı agzimi aradi
Cok mutlu olmani dilerim.içimi okadar rahatlattinizki cok tesekkur ederim. umarim daha da mutlu olursunuz sayenizde aklimdaki düşünceleri yeniden sorguluyor ve saçma buluyorum
Benim kardeşim böyle şeyler yaşayacak ve bize ailesine anlatmayacak asıl o zaman üzülürüm.aslında tam olarak öyle değil ama haklılık payınız var. herseyi okadar özenerek önem vererek hazırladım ki evlilik sürecinde. kiyamiyorum. evden cikarken babamın gözlerinin dolu dolu olması geliyor aklıma ne bilim annemin nikahimda naif naif ağlaması kardeşlerim. çok çok parametre var kafamda bana engel olan. ama ciddi ciddi konusacagim artık tahammülüm kalmadi
Kendinle savaş halindesin ve egona yenik düşmek istemiyorsun evet egolusun başlıktanda belli kendime yediremiyorum diosun bi kayıp gibi görüyorsun hayatta her istediğini elde etmiş bi kadınsın bunu kayıp olarak yenik olarak görüyorsun oysa bakış açını değiştirsen kendine yep yeni daha güzel bir hayatı kazanacaksın bunun için neden savaşmıyorsun herşeyi elde edensin ya. . Kayıp değil boşanmak senn için kazanç kazanmaya odaklıysan eğer yapman gerekeni biliyorsunHerkese Merhaba
kadınlar klubunun güçlü kadınları
eski konularima bakabilirsiniz , esim alkolik.
ama alkolik olduğunu kabul etmiyor."sosyal iciciymis"
esim dıştan çok çok iyi biri, kimseyle paylasmadim yaşadıklarımı arkadaşlarıma anlatsam inanmazlar okadar ustume düşüyor dışarda ve surekli guzel sözler söylüyor ama hiçbiri artik gözümü boyamiyor sadece bu hafta yaşadığımızı anlatcam size. hafta içi 2 gun içti alkolunu saat 21.00 sızdı uyudu. 2 gun hiç bir iletisim kurmadan kendi kendine sızdığı yerden kalkiyo tuvalete gidiyor mutafaga geciyor yemek yiyor sigarasını yakıyor evin içinde yuruyen hayalet gibi dolanıyor hiç laf atmiyorum. gidiyor sonra yine uyuyor.
1 haftadır hastayım günde en az 50 kere kesin hapsuruyorumdur baya ciddi nezle geçiriyorum gözüm yaniyor gözümü acamiyorum normalde cumartesi günleri çalışmıyorum aksi gibi yarin da tam gun çalışmam gerekiyor eve geldim yemek yer sohbet eder dinlenirim diye.
eve bir geldim koymuş yine alkolunu iciyor. okadar görmek istemedim ki o yorgunlukla bindim arabama arkadasima gectim. 10 dakika önce eve geldim zile basıyorum açmıyor telefonu arıyorum bakmıyor. o ara çantadan anahtarimi buldum kapıyı açmaya çalışıyorum orta zincir görevini gören yer var ya kapıda yabancı insanlara kapıyı açarken güvenlik olsun diye. orayı kitlemis. ayaklarını görüyorum bağırıyorum zile basıyorum arıyorum tüm apartman uyandı bu uyanmadi en sonunda yan komşudan aldim yıldız tornavida soktum birsekilde eve girdim.
apartmandakiler iyi değil mi bakinda oyle geçelim evimize diyorlar dedim yorulmuştu uykusu ağır normal hersey. eve girdim basladim ağlamaya. demin uyandı eve nasil girdim ben biliyor musun diyorum bunu cikardim askim hoşgeldin diyo kalktı yine önce tuvalet sonra mutfak o yemek yeme sesine tahammül edemiyorum artık alkol sonrası basladim yine ağlamaya.
evde içip içip hayalet gibi saçma sapan dolanmasindan
cebine 10 tl girse kosa kosa alkole vermesinden
ay sonu param yok diyorum acil bise cikar belki zorla alkol almasından
saçma sapan sağda solda sizmasindan
alkol alınca sesinin gözünün degismesinden bıktım.
fakat soyle bir durum var saçma gelecek belki sizlere.
ben çok güçlü bir kadinim. is yerimde de gayet basariliyim.
evliliğim dışında hersey yolunda. bosansam sanki kendimi başarısız gorecekmisim gibi saçma sapan bir ruh haline girdim.
hem ben bu adamdan cocuk yapmam, baba olacagini hakkıyla babalık yapacağını düşünmüyorum. ve anne olamayacağımı düşünüp üzülüyorum.
hem de bu sekilde değişik bir psikolojiye gidiyorum.
alkol almadan nasılsınız derseniz çok çok iyiyiz. ama gözümde bir değeri yok bana bunları her alkol aldığında yasattiktan sonra.
şunu da soyleyeyim: cevremdekilere bosaniyorum desem ne yaptin çocuğa derler. dışardan görünüş o sekilde
şimdiden hepinize tesekkur ederim.