Herşeyin sebebi sensin anne

Gerçekten çok üzüldüm.Yaranızı deşmek istemezdim.

Benim anneannem böyle,
Ama annem mükemmel olmasa da çok iyi bir anne oldu bana
Ben böyle şeyler yaşayanların cocuklarına daha sıkı sarıldıklarını düşünüyorum.
O yüzden bence sizde iyi bir anne olacaksınız.

Kendimde anne olucam allah nasip ederse o yüzden anlayamıyorum ve hiçbirzaman anlayamıyacağım bir anne evladına nasıl bunları yaşatır. Benim bebeğimi ultrasonda görünce hüngür hüngür ağladığım zamanlar oldu, kendi annem çok iyi bir anne oldu özelliklede yıllar geçtikçe iyice kenetlendik anneme birşey olduğunu hiç düşünemem içim daralır yüreğim sıkışır.
Ne bileyim kolay değil anne olmak büyütmek gerçekten aklım almıyor bir annenin doğuran emziren büyüten varlığın bunları hissetirmesi çok acı (

Şevkatsiz bir annenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim...Ne kadar haklı olsanda; sonunda kendini suçlamaya başladığında acı çeken yine sensin..Ben kendime teselli olamam ama sana şunu söylemek istiyorum; seni her anlamda kahreden insanlardan uzak durmak senin hakkın.Ben eskiden günah olduğunu düşünürdüm..ama değil, bu izlerden kurtulmak için onlardan ayrı hayatı kurmak zorundasın.ve lütfen tedavi olacak bir yol bul kendi kendine aşmak o kadarda kolay değil.Başka çaresi yok bu işin.

Ahh ahh nedense bos dimi.
Cocugunu sev esini srv.srn yapma sen etme.
Demesi kolay.tamam zaten bunlari yasayan bunlari yapmiyo.ama dediginiz gibi o virus damarlarimizda hep.bizi zehirlemisler sanki.
Yasamayan anlamaz.anne sevgisinin ilgisizliginin actigi tahribati yasamayan aslaaa bilemez.
Sanki annemizden istedigimiz seyleri gorsek butun sikintimiz derdimiz unutulacak gibi.gercrktende oyle.
Evimizde eslerimuzle nekadar mutlu olursak olalim gulusumuz yarim sizinde dediginiz gibi.
Sunu yap bunu yap diyemicem.cunku srnin yapacaklarinla duzrlmiyecek duygular bunlar ikimizde biliyoruz.
Duzelmiyecek yaralar actilar "annelerimiz" bizde.
Benim annemde bana yaptiklarini annesinden gormus.aynisini birebir bana uyguladi.soylemeyi birak soyler gibi bile olsam aslaaa kabul etmez.ona gore encok aciyi o cekti.ama o bizlere cektirmedi hıı hıı
Nezmn snnesi vefat etti ozmn yaralarini sarmaya basladi kendi yaralarini.
Beni yine gormezden gelir yine ayni yani.
Dusunmiyim diyorum bosveriyim diyorum olmuyooo
Senin gibi paranoyak oldum bende.scaba bu dedigim yanlismiydi.acaba niye surati asik brnmi bisey yaptim.acaba busefer nasil anlatti insanlara.
Hergunn ararim hergunnnn
Bi gun ya bigun aramamistir.
Ararim hastayim diye hıı oylemi bende hastayim der.bi tas corba yaptigini bilmem.evlerimizin arasinda 2dkk mesafe varken girmeye tenezzul bile etmez.
Halbuki ben onun yolunda paspas oldum hep.altindan bile aldim.ellerimle yedirdim.tuvallette bile basindan ayrilmadim.yaranamadim.
Yine yazmisimda yazmisim.hangi birini anlatiyimki.icim ferahladimi hayir.
O yuzden arkadasim coook iyi anliyorum seni.ya biz olene kadar yada onlar olene kadar bu derdi cekicez.Rabbim unuttursun ne diyim

Yuhh ya yuhh yani.seninki daha fenaymis.valla seni okuyunca ben iyimisim yine dedim.
Neden diye bile sorulmaz yani affet ama annen normal degilmis.agzima daha cok sey geliyoda yazamiyorum seni daha cok uzmemek icin.
Dogurmakla anne olunmuyo iste.onlara gore biz 2dkklik zevk sonucu olduk.bizi cokmu istediler sanki.yillarca evlad hasretimi cektiler.istemediler belkide.
Ama bizde onlarin imtihaniyiz biyerde.
Allah sormicakmi emanetime nasil baktin sen diye

Tebrikler anneniz Narsist! Bu tip narsist ebeveynlerin her zaman bir "altın" çocuğu olur(bu durumda ne yazık ki kardeşiniz bu tanıma uyuyor). Diğer çocuk hep "diğer" olarak görülürken ebeveyn tarafından 7'den 77'ye her daim ne kadar yetersiz ve aslında istenmediği sevilmediği hatırlatılarak büyütülür. Sonunda bu çocuklar ebeveynlerine hastalıklı bir çaresizlikle bağımlı birer yetişkin olarak büyür. İleride narsistler tarafından büyütülen yetişkinler çocuk sahibi olduklarında artık eskisi kadar sık hatırlatılmasa dahi ne kadar yetersiz ve ne kadar kötü birer ebeveyn oldukları kulaklarında çınlayarak çocuk yetiştirir. Sizin psikolojik yardım almanız en doğrusu olur. Ancak eğer psikolojik yardım alamıyorsanız Susan Forward'ın Zor Bir Ailede Büyümek adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim, adeta kendinizi bulacaksınız.

Malesef.. Yaşamayan anlayamaz, anlamasın da kimse zaten. Böyle bir çocukluk gençlik kimse yaşamasın. Bu, böyle düşünme boşver denilerek atlatılacak birşey değil.

9 ay karnında taşıdı, doğurdu, büyüttü, belki sevdi de ama sadece bir gün sadece bir gün ya. İnsan çocuğunun gözüne sevgiyle bakmaz mı? Yumuşak ses tonuyla merhametle konuşmaz mı? Kardeş kavgasında, yanan yemekte, uzayan temizlikte pata küte girişmeden önce neden diye sormaz mı? Başkalarının yanında ezerken, küçümserken acaba üzülüyo mu, kırılıyo mu diye düşünmez mi? Aklım almıyo inan ki.
Eşimle aram ne kadar iyi olsa da yarın ne olacağını bilmiyorum. Şu an her ne kadar uzak iki akraba gibi konuşuyor olsak da, eskisi gibi beni ezmese de (belki fırsatı olmadığından bilemiyorum) yarın başıma birşey gelirse beni eve alacağını ama aynı çocukluğumdaki gibi ezeceğini, küçümseyeceğini, üstüne bir de benden kurtulmak için kör topal yaşlı farketmez, beni başından atmak için her fırsatı değerlendireceğini içim acıyarak da olsa biliyorum.O yüzden kendi ayaklarım üzerinde durmak için çabalıyorum. O eve kalıcı olarak dönmemek için elimden geleni yapıcam. O zaman çaresizdim, savunmasızdım, kimsesizdim ama şimdi herşeyim evladım var.

Psikolojik destek almadan gerçek anlamda mutlu olamayacağımı niliyorum ama şu an buna bile cesaretim yok. Anca yazabiliyorum, anlatmak için önce kendimi ikna etmem lazım. Çünkü hala tüm bunlar için kendimi suçlu görüyorum. Kitabı mutlaka alıcam. Teşekkür ederim.

ay resmen tüylerim ürperdi ya senle aynı kaderi bende paylaştm senin yaşadığın bu durumu ben anneden hem babadn gördm bende anne baba ayri annem beni 8 aylikken babama birakip baskasiyla evlenms babamda askasiyla evlenerek yurt disina tasinmisiz 12yasima kadr öz bildm annem üvey oldugunu ögrendm 20 yasina kadr babamla yasamaaya devam ettm babam calismazdi evde oturur bilgisayarin basinda keyfine bakardi ben okula giderdm okuldan cikip part time calisirdim aksm eve geldmde yemek yap evi temizle derken uyur kalirdm o uyku bile cok gorulurdu bana anca yatiyorsun baska bir halt yedigin yok anca yatarak götünü buyut sen lafarini duyardm siddet desen en alasi vardi ellerime ayaklarimda belimde az oklavalar kirilmadi ota b..a dayak yerdm part timedan para aldm vakit parayi babamin eline saymak zorundaym icerisinden bir 10 lira alsm ne yapcn parayi sen derdi aldm icn de siddet gorurdum ne sosyal hayatm vardi ne arkadas okulda gordumle kaliyordm
En sonu dayanamayp annemi budm annemin yanina kactm ilk bir haftasi hersey guzeldi sonra burdada ise girdm ilk maasimi aldm aldmla kaldm dahada o parayi görmedm onuda annem aldi hesap kartimi elimden aldi maasimi bile ben cekmez oldum annemin ve babamin gözünde ben sadece bir paraydm Canli para
Neyse sobali evden dogal gazli eve tasndik 2 erkek üvey kardesm var onlara ayri ayri oda yapti bana oda gerek duyulmadi sabah gidip aksm geliyorsn ne gerek var odaya onlar erkek onlara oda lazm ddi kanepede yatip kalkiyordm ben karsi gelmesm kanepeler yeni diye beni yerde yatiracakti
Bir kucuk oda gibi biyerimiz vardi yukluk gibi 1metreye 1metre oraya kiyafetlerimi soktu birde ayna koydu burasi soyunma odan bak onlarin soyunma odasi yok senin var diye dalga gecti. Aldim maasi kurusu kurusuna ona veriyordm sirf evden para eksilecek diye benim evlenmemi istemedi evin isi aksayacak maddi sikntiya girerim seni evlendiremem diye acik acik yuzume soyluyordu ve bu yuzdn sevdm insanla ayirdi artik canima tak etti evden kactm kactm derken yanlis anlasilma olmasn annanem ve dayimin yanina kactm onlarin sayesinde esimle tanistm evlendk ve cok sukur ki Rabbime esim simdiye kadr gormedim sevgi saygiyi bana yasatiyor beni el ustune tutuyor
Esimin en cok Sen Rabbimin Bana Bir Emanetisin Rabbimin Emaneti Benim Basim Uzerime Sen Allahin Bana Hediyesisim kelimeleri beni mutlu etmeye yetiyor...

Yazini okudugumda icim acıdı senin tabirinle sol yanım sızladi , cok üzgünüm senin adina....

Yasadiklarini evladina yasatma ona bütün kalbini sevgini ver onu sevginden mahrum birakma o bunu haketmiyor onun hic bir sucu yok... İlerde senin düsündüklerini düsünmesin , seni hep meleği olarak ansın ona bu kötülüğü yapma lütfen....

Canım ya neler yaşatmışlar şu kısacık hayatda zindana çevirmişler lütfen yaşadıklarını unutup annenin veya babanın sahte güler yüzlerine kanma evinizden uzak tutki faydaları zaten yoktur bari evinizin huzurunu bozdurma Rabbim eşinden ve senden razı olsun canım dilerim hep mutlu olursunuz boşver maalesef ki diyorum iyiliğin için annem babam öldü say ve onlardan uzak ol illaki yardıma muhtaç olursalar evladlık görevinsede maddi olarak yardımcı ol hayatına sokmadan Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Bende öyle yapiyrm ikisiylede gorusmuyirm babam zatn Yurt disinda hem onarla mücadele icerisindeydm hem hastaligimi yenme cabasinda annemi babami görmüyorm artik nasilki hastaligimi icimden cikarip attiysm annemi babamida öyle cikardm hayatmdn

Ama yinede anne sevgisi baba sevgisi görememek beni cok üzüyor

Haklısın canim onlar kadar merhametsiz değilsin ama onlarında değiştiremeyiz hastalığınında Rabbim Şafi ismi ile sana şifalar versin amin eskilerden düşünüpde kendini üzme

Haklısın canim onlar kadar merhametsiz değilsin ama onlarında değiştiremeyiz hastalığınında Rabbim Şafi ismi ile sana şifalar versin amin eskilerden düşünüpde kendini üzme

Cok sükür ki Rabbime esimden yana yüzüm gülüyor hangi geline sorsak kaynanasindan sikayetci ama ben öyle degilm kaynanam herzaman beni kizi gibi görüyor kizim diye hitap eder oglumun sevdi kadin benm kizimdir oglumun sevgisi bnim sevgmdir seni Allah düsmanimin basina vermesin veripte düsmanimin yüzünü güldurmesn der öz anne gibi olmasada anne sevgisi veriyor bana Ben kocami Veren Allaha ve Onu dogran Kadina kurban olurum Rabbim onlarin acisini yasatmasn ve yeminim var eger benm cocugum olursa ona öyle bir annelik yapacagim ki hic bir anne evlada benim imrendigim gibi imrenmick

Off neler yaşamışsın böyle. Seninkiler kıyaslanacak gibi değiller. Sevgi göstermemek bile bir yerde anlaşılır ama bu sömürme, kötü niyetlilik bambaşka. Neysrki eşinden yana yüzün gülmüş. Kurban olduğum allah böyle de dengeliyor kaderi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…