Herşeyin sebebi sensin anne

L
u Lutfen ama lutfen yalvariyorum cocuguna bagirip önünde ciğlik atma

neden anne olmuş acaba? çocuk çocuk diye ölen onca kadın var güzel allahım onlara çocuk vermeyip anneliği bir zorunlulukmuş gibi yaşayanlara neden verirki? gerçekten insanı isyankar yapıyor böyle yaşamlar. çok üzüldüm gerçekten bir anne evladına nasıl kıyar

içim sızım sızım sızladı. şu annelik babalık bir ehliyetle olmalı gerçekten öyle doğal yolla kimse anne baba olmamalı bizim eşimle doğal yolla çocuğumuz olmadı evlat edindik. dünya güzeli bir oğlum var ,çok şükür. gözünden damla yaş akmasın, eli ayağı üşümesin, gözü bir şeyde kalmasın diye babası da bende didiniyoruz. ben mesleğimi bıraktım yavruma zamana ayırabilmek için, babamız özveriyle çalışıyor ihtiyaçlarımızı karşılamak için. evlat edinmeye karar verdiğimizde iğneden ipliğe her şeyimizi araştırdılar. psikolojimizden tutunda ciğerimize kadar incelediler. paramıza pulumuza evimize soyumuza baktılar. yavrum 7 günlüktü, kucağıma verdiler :) herşey bitti sandım, bitermi biryıl evime gelip gittiler oğluma nasıl davranıyorum, ne yediriyorum ne içiriyorum, üstü başı nasıl. sülalemiz kabul ettimi, anneanne babaanne nasıl davranıyor ,çocuğa uyum sağladık mı , inan herşeye çat kapı gelip baktılar sabahın köründe akşamın karanlığında... polisler geldi evimize ,mahkemelere taşındım ve bu tam 2,5 yıl sürdü. ben bir tanecik evlat için bunları yaşarken doğal yolla çocuğu olan biyolojik annelerin çocuklarına yaşattıklarına neden dur demezler. çocuk hakkı diye birşey var,çocuklarımıza öğretmeliyiz. benim çocuğuma vurmaya bağırmaya onu incitmeye hakkım yok. çocuğuna kötü davranan anneler babalar ihbar edilmeli sadece dayak değil psikolojik işkence yapanlarıda...
ne olur annene dönüşme. benim annemde babasız 3 çocuk büyüttü. babam hayatta olmasına rağmen hiç bir hakkı yok üstümüzde. annem bizler zarar görmeyelim evde hır gür kavga olmasın diye çekmiş çocuklarını aslanlar gibi de büyütmüş. evet bizimle hiç oynayamadı saçımızı uyurken okşadı. çocukken annem nöbetten gelirdi uyusun diye çıt çıkarmazdık evde ben 5 kardeşim 3 yaşındaydı üstelik, odamızda sessiz sessiz oynardık korkardık uyanıpta kızar diye çünkü kızardı döverdi uykusuzluğun ne demek olduğunu büyüdükçe anladım anneciğime hiç kızmadım. hükümet derdik ona çünkü hükümet gibiydi her derde devaydı hala öyledir. diyeceğim bende parlak bir çocukluk yaşamadım ama abim yaralı bir kuşken ben daha güçlü hayata daha sıkı sarılan bir kuş oldum. kız kardeşimde anneme benzer tuttuğunu koparır. annem ki annesiz büyümüş saçı bir kez okşanmamış ona rağmen merhametli fedakardır. biraz güç biraz özgüven... bizi biz yapan şeyler. çocuğunla bol bol oyun oyna açık havada gez hava soğuk olsa bile sıkı sıkı giyin bol bol C vitamini al. yaşadıklarına çok üzüldüm Allahım sana güzel bir yuva nasip etmiş sıkı sıkı sarıl hep sarıl sev...önce kendini sonra yavrunu. Sevgiyle mutlulukla kal arkadaşım. kusura bakma çok uzun yazdım yüreğim sızlayınca duramadım geçiştiremedim

Boyleleri de anne oluyo, ama oyle deme yine de o senin annen diyenler de olucaktir eminim degil iste degil oyle bi kadin anne olamaz !! Dogurmayla anne olunmaz !

Çok üzüldüm ama sen iyi bir ANNE ol lütfen annenin intikamını yavrundan alma sakin.anne bu insan sever neyaparsa yapsın anne ışte..

kendimi buldum yazilanlarda bazen bende dusunuyorum annem babam olmasaydi oksuz yetim kalsaydim canim bu kadar yanarmiydiki.anne baba olmayi birak es olamamis evcilik oynadigini sanan iki insanin yillarca hatalarinin bedelini odemis bir bedendim. ben ailemle gorusmuyorum onlara cok kirginim. buraya yazamayacak kadar uzun haksizliklara maruz birakildim. yillarca ne cocuklugumu yasattilar ne gencligimi. bencil bir kadinin ilk cocugu olarak dunyaya gelmekti belkide sucum.

en cok icimi acitanda bazi arkadaslarimin anneleriyle olan iliskisi ve baglari onlari oyle gordukce kendimi oyle ezik oyle yanliz oyle kotu hissediyorum ki yerin dibine girmek istedigim anlar oluyor.kiskanmiyorum cok ozeniyorum. isyan ediyorum neden diyorum neden benimde duzgun bir ailem olmadi neden .......

Yorumları harfi harfine okudum. Çok teşekkür ediyorum sizlere. Benim bu eksikliği kendi çocuğuma yaşatmak gibi bir hakkım da niyetim de yok. Allah korusun. Tahmin edersiniz ki bu kadar annesiz kalmış bir insanın sabrı çok az oluyor. Sabrımın tükendiği noktada kendi çocukluğumu aklıma getiriyorum. Kendi kendime söz veriyorum. Benim çocuğum benim gibi annesiz, sevgisiz kalmayacak. Onu tüm benliğimle bağrıma basıyorum. Allah kimseyi şaşırtmasın.

Biliyo musun komşularla otururken bile aynı şeyi hissettim. Çoğu annem yaşında ve benim yaşlarımda kızları var. Benim annemle konuşma şeklim sessizce, ciddi, olabildiğince en az kelimeyi kullanarak konuşup kenara çekilmekti. Kızlarıyla şakalaşmaları, gülüşmeleri, birbirlerine hitapları öyle güzel ki, içim burkuldu. Ne şanslılar diye düşündüm. Ne mal ne mülk, İyi bir Anne şu hayattaki en büyük şans.

acaba hepimizin annesi aynımı diye sormaktan alıkoyamadım kendimi ne kadar çok aynı anne varmış şaşırdım oysaki piyango bana vurmuş galiba derdim......teyzemde aynı teyzen gibi anneannemden nefretle bahseder annemse her zaman anneannemim önünde kalkan....teyzem çocuklarına çok düşkün asla kızmaz ve onların yerini asla biri alamaz ama annem içinse dünyada sadece yiğenleri ve etraftaki dostlar var biz hiç yokuz yada olmamalıymışız gibi...temizlik ve düzen hastası annem şimdilerde kabulleniyor hatalarını ama 5 kardeşiz ve hepimizin malesefki zayi olan hayatlarını gördükten sonra...elbette böyle olmasını istemezdi hem vicdan hemkabullenememe duygusuyla onun yüzüne çok vurmuşluğum var ezik çocukluğumu...babama şikayet edip doldurup dayak attırmasında önümüze geçip napıyorsun demek yerine odada sigara ve çayını içen ohhh iyi oldu der gibi bakan annemin şimdilerde merhametle dolu gözleri bana hiç samimi gelmiyor....bilmiyorum onu anlamak için çok savaş verdim ama anlayacağım zerre kadar bir neden onun bu yaptıklarını hoş karşılamamı mümkünsüz kılıyor.....eşimin ailesine bakıp gıpta ediyorum keşke bende bu yaşta böyle sevilsem ama hayır ben böyle hep bir kanadı kırık kuş gibi sevgi gördüğüm yere doğru çırpınıyorum ve bu dilenci ruhum bana utanç veriyor....

Bu tür annelerin ortak özelliği bunlar galiba. Benimki de yeğenlerine kızım, oğlum demesi, Hele onlara kullandığı canım sözcüğünü eskaza kullandığını bile duymadım. Kendi annesi kardeşleri yeğenleri herşeyden önceliklidir. Seninki tüm kardeşlerine de böyleymiş anladığım kadarıyla. Benim annem bana tek bu kadar sevgisizdi. Diğerlerine de çok sevgi dolu değildi ama bana resmen garezi vardı.

çok zor bir durum Allah herkezi anne yönünden yüzünü güldürsün.Gün gelir eşin şaaaakkk diye suratına vurur annenle olan ilişkini.çocugunun gözünün önünde rol modelsin görüşmesen ileride çocugunda öyle yapar diye düşünüyorsun.ama içindende gelmez gitmek gelmek sormak.sürekli aşşalanmak,umarsız tavırlar karşısında kendini degersiz hissedersin ama bişey yapamazsın.çocugun bile itelenir kakalanır.sırf o çocuk senin oldugu için.
bakarsın kardeşin ablan hasta olur onun başında 1 hafta kalınır çocuklarına bakılır ama sana gelince dirsek gösterilirçinsanın o kadar gücüne gidiyor ki anlatamam. ama annen hasta oldumu o kardeşlerin işleri olur sen götürüsün bakarsın.niyemi sen ??? çünki bizde vicdan var çünki bizde merhamet var annemizde bize karşı olmayan duygular.ve gün biter sen yine eski yerine konursun.
herkez sende bir problem oldugunu düşünür,yeri gelir eşin , yeri gelir çocugun bile ... allah yardımcımız olsun böyle annlerinde gönüllerine merhamet versin..

ilk çocuktum belki ondan bilemedim ama diğer kardeşlerime olan tavırlarıyla benimki arasında daha fark var ben resmen düşmanı gibiydim onun için diğerleriyse daha az düşman tabikide nasiplendiler onlarda ama daha az yaralarla...çünkü onların yetişme dönemi annem farklı bir ortama girip ben ne yapıyorum sorularını kendine sormaya başladığındaydı sanırım....şimdilerde o çok sevdiği yiğenlerinden ilgi göremediğinden olsa gerek artık yanlız kaldığını kendini daha çok sorguladığını düşünüyorum ...düşünsene başka bir şehirde yiğeni 18 senedir evimizde kira vermeden oturuyor oysaki evli erkek kardeşim 10 senedir kirada işte burdan yap hesabı......

L

u Lutfen ama lutfen yalvariyorum cocuguna bagirip önünde ciğlik atma

Psikolojim hiç iyi değil başka.sağlık sorunlarım da var ama şimdi.düzenli terapi görüyorum. Uzun.zamandır bağırıp cagirmiyorum çok.şükür eskide kaldı.
Hassasiyetin için.teşekkür ederim

gercekten çok üzüldüm ama malesef böyle annelerde var.bak ne güzel cocugun olmuş sen annenın sana yaşattıklarını ona yaşatma çok sev onu .eşin ve çoçuguna dort elle sarıl

biliyormusun anlattıklarından aklıma başka şeyler geldi. mutsuzluk hastalığını duydun mu hiç? genetik bir rahatsızlık. yani anneannen annen ve sen bu üçleme bana bunu düşündürdü. çok sinsi ve farklı algılar yaratan bir hastalık olduğundan psikolojik bir rahatsızlık gibi görünüyor. hastalığın adı haşimato hastalığı. (döküme buradan ulaşabilirsin. http://www.immunoterapiturkiye.com/index.php/icerik/hashimato-tiroidit) yaşadıkların çok acı,sevgisizliği hiç bir canlı haketmez. yaşamak en büyük hediye sonuna kadar gülerek yaşamanı dilerim.

nasıl ya.
Yüzünü mü çevirip gitti??
gider inanırım benim annemde bayramda gitmiyim diye kapıyı kitleyip çıkıp gitti.sırf beni görmesin diye.o bayram ik gözüm iki çeşme ağlaya ağlaya geçti ama allah büyük..beni evine sokmadı ablamla bir olup.eşimi çağırıp benim nekadar çıkarcı nekadar iki yüzlü oldugumu anlattı.daha neler nelerr...bazen olmasa daha iyiydi dediğim günler çok olduuu....

şoklardayım inanın.Allah sabır versin ne diyeyim.
Ben ailemle yaşıyorum.Öğlen arasında arar annem (her gün istisnasız)
Kursa yazıldım akşamları işten sonra, dün akşam bana kızdı ; bu sene de bunu çıkardın hiç görüşemiyoruz diye

oooo daha neler ben aramayım asla beni aramaz.birgün dedim ki annee bana şurda araba çarpsa ölsem ağlamazsın bile arkamdan dedim. tık ses etmedi aman kızım allah korusunayyy aman allah evlat acısı vermesin demedi.ki benimde evladım var öyle bişey dese hatip ederim allahım sen koru diye.
ben buna inanıyorum ve hissdiyorum ben ölsen inanın siz daha çok üzülürsünüz.

ama yinede seni seviyorum diyebiliyorsun bu bile güzel. . benim annem komşudan bir farkı yok yabancı gibi. . hep öyleydi. .
sebebi ise erkek değilde kız doğdum diye. .
benim bunda suçum ne. .
küçükken bana bağırır di olmaz olaydın başımın belası nerden oldun senin doğduğun güne lanet olsun. .
hiç bi zaman annelik yapmadı bana. . ablam büyüttü beni..
ona anne diyorum ama sadece kelime olarak çıkıyor ağzımdan...
ben böyle bir anne olmayacağım. .
bazen dua ediyorum allahım bende anne olayimda annem görsün nasıl anne olunur. .
dogurmakla anne olmayı zanneden annem.
seni asla affetmeyecegim çünkü erkek kardesimi gözümün önünde sevip beni hep red ettiğin için önem vermedigin için. .
seni hiç sevmeyecegim. .
hastalandigimda bile babam bakardı bana annem hiç bakmazdi. . o kadar nefret etmiski benden anne sütü bile hiç vermemiş. ..nefret ediyorum ondan allah biliyor ya. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…