Herşeyin bir zorluğu varr.

valla aksine bizim toplumumuzda herkes annedir diye (tabi kazık kadar çocuğu olana değil de gebeye, yeni bebekli olana) olabildiği kadar ihtimam gösteriyor
işyerlerinde anne olup vaktinde işe gelen kadın yok neredeyse (devlette en azından)
otobüste yer veriliyor,hastanede öncelik veriliyor, bi iş halledilecek olsa sıra olsa ya da uzun sürüyor olsa bişey olsa, "küçük bebeğim var " diyene kimse kıyamıyor. ablaya bi yer verin sıra verin %90 bu deniyor, en azından benim etrefımda böyle. benim annem 1 kere olsun hamile lohusa bebekli komşusunu atlamaz hep yapar yapar tabaklar gönderir (afiyet olsun o ayrı)

yani aslında toplum elinden geleni fazla fazla yapıyor daha ne yapsın ? kusura bakmazsanız daha da kimse bişey yapamaz. neden? çünkü nüfus 85 milyon ablacım, bebeğe ihtiyacımız yok ki.

size asıl yapması gereken eşiniz bu arada.

Cinselligi de sokaktaki ağzı bozuklardan öğrendim kadınların regl olduğunu da , bazen tacize bile uğrarım. Keşke diyorum apartman çocuğu olsaydım. Sokak çok da matah bisey değil
evet çok kötü olaylar da yaşanabiliyor sokakta her şey var.. geçmiş olsun

Nasil yani anneyiz diye emeğimiz maddi olarak mi desteklenmeli anlamadım ayrıca oyun gruplarının bu zamanda var olması bir nimet ve benim katılmayı düşündüğüm aylık oyun grubu konsepti çok çeşitli ve doğal. Parası yüksek çünkü her sektör gibi bu sektörde babasının hayrına çalışmıyor.

Katılıyorum eş yardımı çok önemli tabi adamcağız 12saat çalışıp pert gelmiyorsa. Toplum konusunda ben de çok iyiliklerini gördüm .

Benim süt iznim burnumdan geldi..Mesaim 5 saatken 7 saatlik iş yaptım, sigara içsem sık sık kaçsam kimse laf etmez ama 10 dk süt sağmak mı? Öyle bir hak yokmuş. Ücretsize ayrıldım bir kaç sebep daha eklenince. Bebeğe ihtiyacımız olmadığına katılmıyorum, bilinçli insanların bebeklerine ihtiyacımız var. İşin büyüğü tabi ki sağdan soldan insanlara değil babalara düşüyor.

sizin deneyiminiz kötü olmuş, geçmiş olsun.
bu arada özellikle özel sektörde, evlenecek gidecek misin yok sen gençsin sen şimdi çocuk da yaparsın ya da çocuğun var bizim tempomuza uyamazsın gibi, küçük çocuklu (veya çocuklu olacak) kadına negatif ayrımcılık da çok var ,yok diyemez kimse. çünkü çocuk bakmak kadından beklenen bir görev, bizim toplumumuz bu, e hem özel sektörün temposu hem çocuk bakmak da cidden kolay değil, hatta belki insanüstü, işverenler de bunu göze almıyor (ki o da kendince haklı, neden alsın?) ancak benim genel gördüğüm, özellikle devlette zaten düzgün çalışan da fazla olmadığı için (kadın olsun erkek olsun) çocuklu kadınların da hep bahaneleri hazır olduğu için dolayısıyla, kraliçe gibiler.

benim gördüğüm, anladığım kadarıyla bilinçli insan da olsa bebeğine ihtiyacımız yok yahu. dünya artık öyle bir yer değil. yeni dünyada cazip bir ülkeysen zaten tüm bilinçli insanların bilinçli, eğitimli bebekleri (hatta hazır yeitşmiş genç yetişkinleri) gelip ülkeni tercih ediyor (ve tüm dünyada yüz milyonlarca, belki milyar tane var böyle insan zaten) ve kalkındırıyor. yok öyle bir ülke değilsen de istediğin kadar bilinçli çocuk yetiştir, o çocuk savaşta, saçma sapan bir tartışmada pazarda bıçaklanıp filan heder olup gidiyor...bizim ülke olarak kimi çekebildiğimiz kimi çekemediğimiz de ortada bence. ama neyse konuyu iyice dağıtmayayım.

Çocukları kendimiz istedik ve doğurduk kendi çocuğumuz için nasıl maddi bir karşılık düşündüğünüzü anlayamadım açıkçası . Eve çocuk alın bakıcılık yapın o zaman maddi karşılığı olur .

Ayrıca şunu da anlamıyorum bir çocuk yapıyoruz sonra ne olacakları artık öğrenmiş oluyoruz yaşıyoruz . Gidip bir tane daha yapıp aman 2 çocuk çok zor diye yakınıyoruz ne alaka ? Bilmiyormuyduk çocuğun hayatımıza getireceklerini . 1 . Çocuğu yaptık çocuksuz olmayalım onun tadını alalım diye neden tutup birde 2. Çocuk

Böyle düşünmek için biraz geç kalmışsınız. Emeğim karşılıksız kalacak kafasına girecek biri baştan yapmamalıydı o çocukları. Evet bazı emeklerimiz karşılıksız kalacak, evet tek doğuran da biz değiliz, herkes çocuk büyütüyor,bu sıradanlığa alışmanız lazım.

Konuyu anlamadım kendi çocuklariniza baktığınız için para mi versinler :)

O kadar alakasız iki örnek var ki konuda nasıl yorum yapacağımı bilemedim.

Biri zorunlu olmayan isteyenin alacağı bir hizmet sunuyor, karşılık olarak maddi kazanç elde ediyor. Biri soyunu devam ettirme güdüsüyle önünü ardını düşünmeden üreyip emeğimin maddi manevi karşılığı yok, üstelik pozitif ayrımcılık da göremiyorum diye hayıflanıyor.

Çok doğru. Sokaklar bizim sosyalleşme alanlarımızdı. Herkes birbirini tanırdı, akşama kadar eve girmezdik. Çok güzel zamanlardı, ama artık sokaklar çok tehlikeli, sadece çocuklar için değil bizler içinde öyle.

bütün nesiller gibi biz de ah eski zamanlar nostaljisine giriyoruz belki de, bilmiyorum ki. ama kesinlikle artık daha tehlikeli gibi görünüyor. ben ergenliğimi veya üniversite zamanını düşünüyorum, türlü bela atlattım bu ülkenin kadını olarak üstelik çoğuna göre çok özgür yaşadım ama yine Allah korumuş beni diyebiliyorum haberlere bakınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…