Herşeyin bir zorluğu varr.

Ne bekliyorsunuz anlamadim. Cocugunuza bakmak baskalarinin görevi degil ama sizin goreviniz maaaşa mi baglasinlar bakiyorsunuz diye? Kendiniz bakmak icin sahip olmadiniz mi?

Kendi tirnak bakimimi yapmam bedava ama kuafore ya da tirnak salonuna gittigimde cok pahali madem tirnak bakimi bu kadar pahali kendi tirnagima baktigim icin madalya taksinlar bana Ayyyyni bu kafada gorunuyor yazdiginiz şey

Çocuk büyütmek var yetiştirmek var..Elinden geleni yapan, okumaya araştırmaya çalışan, ev işini, misafir ağırlamayı değil çocuğunuzu öncelik tutan bir anneyseniz tıkayın kulağınızı kim ne derse desin. Eşiniz de halden anlasın bi zahmet

Hamileliği,lohuslığı,emzirmesi,gecesi, gündüzü, bitmeyen bir döngü halindeyiz. Tabikide birileri bakacak umuduyla çocuk sahibi olmadık. Ama biri de çıkıp demiyor ki annedir, uykusuzdur yorgundur. Kimsenin ağzından "Annedir"lafını duyamıyoruz.

Elimden geldiği kadar öyle yapmaya çalışıyorum

Tamam da kimse bir gun kapinizi calip al bu cocuk sizin demiyor ki. Cocuk sahibi olmamak diye bir secenek var. 32 yasimdayim benim yok ugrasamiyorum cunku. Benim gibi gonullu cocuksuz baska bir cok kadin da var.

Butun bu surecleri yaşamayi isteyen sizsiniz. Bedava cocuk bakmak isteyen kendi dogurur ona bakar yani. Baskalarindan bunun icin size ekstra bir sey beklemeyin. Bir sey bekleyeceginiz tek kişi cocugu birlikte yaptiginiz kocaniz. Fiyatlar degil

Bugün kendim araştırma yaptım,henüz haberi yok . Ama karşı çıkmaz
Gitsin haftada 1 2 size de değişiklik olur seneye de yarım gün sürekli gönderin. Takılmayın zor 2 çocuk beraber ikisi de bebek. Tek başınıza zordur.

O kadar haklısınız ki

Çok güzel yazmışşınız bakımı biraz zor olsa da desteksiz büyütüyorum zaman zaman zorlandığımda oluyor. Ama herşeye değer onları mutlu ve gülerken görmek
teşekkür ederim çocuklarınızla çok mutlu sevgi dolu bir yuvanız olsun umarım. ama eşinizle ilgili kırıldığınız şeyler varsa onunla psikolojik halinizi ve duygularınızı paylaşmanız en doğrusu ki yanlış bir sözü veya bakış açısı varsa bunu bilsin hem de babalık görevinde eksik yanları varsa desteğini arttırsın en baştan. daha bu çocuklar büyüyecekler, sorumlulukları artacak, azalmayacak

Nasıl yani çocuklarınıza baktığınız için maddi karşılık mi bekliyorsunuz ?

Gitsin haftada 1 2 size de değişiklik olur seneye de yarım gün sürekli gönderin. Takılmayın zor 2 çocuk beraber ikisi de bebek. Tek başınıza zordu

Hep anlatmaya çalıştım. Ama bazen olmuyor, anlamak istemeyene nutuk ta çeksek boş.

Gitsin haftada 1 2 size de değişiklik olur seneye de yarım gün sürekli gönderin. Takılmayın zor 2 çocuk beraber ikisi de bebek. Tek başınıza zordu

Hep anlatmaya çalıştım. Ama bazen olmuyor, anlamak istemeyene nutuk ta çeksek boş.

eve ekmek getiriyorum gerisi beni ilgilendirmez kafasında mi?
bu arada zaten 2 kardeşler oyun oynamaları için insan var en azından ben tek çocuğum oyun oynarken iki tarafı da sen canlandırırsın yalnız başına

eve ekmek getiriyorum gerisi beni ilgilendirmez kafasında mi?
bu arada zaten 2 kardeşler oyun oynamaları için insan var en azından ben tek çocuğum oyun oynarken iki tarafı da sen canlandırırsın yalnız başına
Eşimde yoğun çalışıyor pek hakkını yemek istemiyorum ama "ben çalışıyorum"lafı beni çok üzüyor. Sanki ben akşama kadar keyif yapıyorum sizin adınıza da üzüldüm tek çocuk olmak da zor olmalı

ben bunu hep düşündüm. çocuk yap. emek harca zaman harca bak büyüt okut ve tam okul bitsin derken işi bulsun evlensin gitsin, başladığın yere geri dön. bir çocuk doğurup bakıp büyütmek öylesine zor ki. ve bence gereksiz. benim gibi düşünen az. hiçbir zaman anne olmak istemedim. 19 sene kedime baktım bebek gibi onu sevdim. kardeşim hep dalga geçerdi. annelik güdülerini kediyle tatmin ediyorsun derdi. haklıydı belki. kedim melek oldu. kaldım yalnız. yaşım 41. çocuk yapmam da bakmam da. hala aynı fikirdeyim. keyfime öyle düşkünüm ki. sanki çocuk yapsam tüm hayatım elimden alınır gibi hissediyorum. özgürlüğüm, boş vakitlerim, yan gelip yatmalarım. aman Allah'ım ben bir iflah olmaz tembelim ve mutluyum.

fedakarlığı göze almışsınız. İnsanın kocası bile, sen annesin tabii ki bakacaksın...diyerek baskı yapıyor. Annelik bir kadın için bence çok zor bir durum. Ömür boyu sürüyor. Bunu ben yapamam işte. Sizi anlıyorum.

Zorlanacak olanlar yapmasın diyeceğim de toplumda anne olmayan kadına kusurlu gözüyle bakılıyor. Bazı kadınlar mecburen görev icabı anne oluyor. İşte o zaman daha zor..

Kimseden karşılık beklemek için anne olmadım. Eşimden başka kimsenin de desteğini beklemiyorum. Çalışacağım için annem çocuğuma bakacak ama o da çalışacağım için. Kimden niye bir karşılık bekleyeyim ki bu çocuğu dünyaya getirmeye ben ve eşim karar verdik.

Aşırı yoruluyorum uykusuz kalıyorum gecem gündüzüme karışıyor üstelik buna iş de eklenecek ama kimden niye karşılık isteyeyim anlamadım. Kulağınızı dedikodulara tıkayın, yoruluyorsanız da eşinizden destek isteyin bence. Asıl destekçilerimiz eşlerimiz. Benimki işten gelir gelmez çocuğu ona verip ben uyuyorum mesela. Millet der de der, kimse başkasının yaptığını görmez ne var canım der. Duymazdan gelin insanları. Benim evi bok götürüyor ama umrumda değil çocuğum ilgi beklerken neyi nasıl yapayım. Günü geçirecek kadar yapıp geçiyorum. Konuşan gelsin evimi temizlesin çok konuşacağına.

Hayatın olağan akışından ve kendi seçimlerinizden dolayı yaşadıklarınızq pozitif ayrımcılık bekliyorsanız daha çok mutsuz olursunuz.

O kadar anlıyorum ve hak veriyorum ki size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…