- 3 Aralık 2024
- 22
- 14
- 3
- 27
- Konu Sahibi naberkizlar
-
ben bunu hep düşündüm. çocuk yap. emek harca zaman harca bak büyüt okut ve tam okul bitsin derken işi bulsun evlensin gitsin, başladığın yere geri dön. bir çocuk doğurup bakıp büyütmek öylesine zor ki. ve bence gereksiz. benim gibi düşünen az. hiçbir zaman anne olmak istemedim. 19 sene kedime baktım bebek gibi onu sevdim. kardeşim hep dalga geçerdi. annelik güdülerini kediyle tatmin ediyorsun derdi. haklıydı belki. kedim melek oldu. kaldım yalnız. yaşım 41. çocuk yapmam da bakmam da. hala aynı fikirdeyim. keyfime öyle düşkünüm ki. sanki çocuk yapsam tüm hayatım elimden alınır gibi hissediyorum. özgürlüğüm, boş vakitlerim, yan gelip yatmalarım. aman Allah'ım ben bir iflah olmaz tembelim ve mutluyum.
fedakarlığı göze almışsınız. İnsanın kocası bile, sen annesin tabii ki bakacaksın...diyerek baskı yapıyor. Annelik bir kadın için bence çok zor bir durum. Ömür boyu sürüyor. Bunu ben yapamam işte. Sizi anlıyorum.
Zorlanacak olanlar yapmasın diyeceğim de toplumda anne olmayan kadına kusurlu gözüyle bakılıyor. Bazı kadınlar mecburen görev icabı anne oluyor. İşte o zaman daha zor..
tek çocuk yalnızlık çeker, hep bencil bilinir ama tam tersi sürekli arkadaş, kardeş edinmeye çalışıp iyicil yaklaşır diğerlerine. oyuncak paylaşır, evine davet eder vs.Eşimde yoğun çalışıyor pek hakkını yemek istemiyorum ama "ben çalışıyorum"lafı beni çok üzüyor. Sanki ben akşama kadar keyif yapıyorumsizin adınıza da üzüldüm tek çocuk olmak da zor olmalı
Bebek bakımının ne derece zor olduğunu ikimizde bilmiyorduk. Başımıza gelince anladık diyebilirimtek çocuk yalnızlık çeker, hep bencil bilinir ama tam tersi sürekli arkadaş, kardeş edinmeye çalışıp iyicil yaklaşır diğerlerine. oyuncak paylaşır, evine davet eder vs.
evlilik 2 kişilik, hayat müşterek klasik söz. ikiniz de o evi ayakta tutuyorsunuz. eşiniz dışarıda çalışıyorsa, ki iş hayatı genelde berbat ruh emici bir yer, siz de evde çalışıyorsunuz her gün yerine getirmeniz gereken sorumluluklarınız var. evlenmeden önce bu konuları konuşmadınız mi? bakış açısını biliyor olmanız gerekir
ilk etapta ilişkinin zorlanması ve sorunların yaşanması bir dereceye kadar kabul edilebilir bence. ama eş sizi anlamamakta diretiyorsa hep bencil davranıyorsa o zaman bütün evlilik zehir olur dediğim gibi daha bu çocuklar büyüyecek ve baba dediğin özgüven ve başkalarına güven aşılayacak kişi çocuk için. o yüzden bu konuda konuşup iletişim kurmaktan vazgeçmeyin ve bu durumu kabullenmeyin hem kendiniz için hem çocuklar için. kolay gelsinBebek bakımının ne derece zor olduğunu ikimizde bilmiyorduk. Başımıza gelince anladık diyebilirim
Teşekkür ederimilk etapta ilişkinin zorlanması ve sorunların yaşanması bir dereceye kadar kabul edilebilir bence. ama eş sizi anlamamakta diretiyorsa hep bencil davranıyorsa o zaman bütün evlilik zehir olur dediğim gibi daha bu çocuklar büyüyecek ve baba dediğin özgüven ve başkalarına güven aşılayacak kişi çocuk için. o yüzden bu konuda konuşup iletişim kurmaktan vazgeçmeyin ve bu durumu kabullenmeyin hem kendiniz için hem çocuklar için. kolay gelsin
Eğer o oyun saati gerçekten dolu dolu geçiyorsa 1,5 saat için 1000 tl bu piyasada uygun. Ee tabii maaşlar kuş kadar olunca tek sefer için 1000 tl yi herkes veremez, o ayrı.Merhaba güzel anneler...
28 yaşında iki çocuk annesiyim.
20 aylık ve 6 aylık olmak üzere.
Biliyorum neydi bu aceleniz diyeceksiniz ama asla bir pişmanlığım yok iyiki dünyaya getirmişim. Bugün büyük oğlum için oyun grubu araştırmak için internette gezinirken 1.buçuk saat için 1.000 TL rakam çıktı önüme . Asla işin para kısmında değilim son kuruşuna kadar da hak ediliyor. Fakat bizim annelik mesaimiz hiç bitmezken hiç bir karşılığı olmazken bazen de "ne var ki canım abartma , sanki çok bir şey yapıyorsun da "söylemleriyle karşılaşırken 2 saati bile kapsamayan bakımın fiyatlandırılıp bizim emeğimizin karşılıksız kalması çok üzücü
Ee ama bunun için sana para ödeniyor olsa sana bu lafları diyen yine olur. Bence konu içeriğin yanlış olmuş."Bizde çocuk büyüttük, bu kadar abartmasan mı ? Tek çocuk bakan sen misin" lafları canımı sıkıyor.
Senin emeğinin karşılığını eşim verecek gülüm maddi manevi açıdan.Merhaba güzel anneler...
Biliyorum neydi bu aceleniz diyeceksiniz ama asla bir pişmanlığım yok iyiki dünyaya getirmişim. Bugün büyük oğlum için oyun grubu araştırmak için internette gezinirken 1.buçuk saat için 1.000 TL rakam çıktı önüme . Asla işin para kısmında değilim son kuruşuna kadar da hak ediliyor. Fakat bizim annelik mesaimiz hiç bitmezken hiç bir karşılığı olmazken bazen de "ne var ki canım abartma , sanki çok bir şey yapıyorsun da "söylemleriyle karşılaşırken 2 saati bile kapsamayan bakımın fiyatlandırılıp bizim emeğimizin karşılıksız kalması çok üzücü
Çocuğunuzla ilgilendiğiniz için size para mı ödeyelim anlamadım? Kimse de ne kastettiğinizi anlamamış. Bu söylediğinizin ben evde bedava yemek yapıyorum ama dışarda çok pahalı, emeğim karşılıksız demekten ne farkı var. Yani kendiniz için yaptığınız bir şeyin (çocuğu kendiniz için yaptınız) karşılığını kimden bekliyorsunuzMerhaba güzel anneler...
Bunu bazen ben de düşünüyorum. Helali hoş olsun orası çok ayrı ama gerçekten belki de benim evde yaptırdığım şeyin aynisini sadece akranlarini görüyor diye başka bir yerde para ile yaptırmak beni de düşündürüyor. Ama başka alternatifim yok. Çocuğumu yaşıtları ile bir araya getirmek zorundayım.. annelik mesaisi üstüne bir de işte mesai yapıyorum gelip bir de ev işi mesaisi yapıyorumMerhaba güzel anneler...
Karşılıksız kalması derken? Kimse size çocuk yapın demiyor kimden nasıl bi karşılık bekliyorsunuz? Emeklerinizi bi kenara not edin büyüyünce çocuktan tahsil edersinizMerhaba güzel anneler...
eskiden sokaklarda oynanan günler geliyor aklıma belki bir sürü tehlikesi vardı ama güzelmişözgür büyümüşüz, kendi başımıza bir şeyler yapmayı öğrenmişiz sanki. yanlış mı düşünüyorum?
İlk paragraf için söylüyorum, çocuğu zaten beklenti içine girerek yapmasın kimse, tabi ki bakıp büyüyünce o da kendi hayatını kuracak bunun nesi yanlış ? Başladığın yere neden donesin cocugnla güzel bir iletişimin varsa gorustugunde ki mutluluk yeter ki karşılıksız sevmem sevilmek gibisi var mı ? Ben kızım olduktan sonra öğrendim merhamet neymiş, öncesinde de öyleydim ama kızımdan sonrası bambaşka kaldı ki insan yetiştirmek çok önemli, hele de geleceğimiz için faydalı insanlar yetiştirmek, ilerde hayatta onlar olacak...annelik zor evet ama herkesin hayatı da anneliği de kendine sosyal medya sürekli yetersiz hissettiriyor annelikte bileben bunu hep düşündüm. çocuk yap. emek harca zaman harca bak büyüt okut ve tam okul bitsin derken işi bulsun evlensin gitsin, başladığın yere geri dön. bir çocuk doğurup bakıp büyütmek öylesine zor ki. ve bence gereksiz. benim gibi düşünen az. hiçbir zaman anne olmak istemedim. 19 sene kedime baktım bebek gibi onu sevdim. kardeşim hep dalga geçerdi. annelik güdülerini kediyle tatmin ediyorsun derdi. haklıydı belki. kedim melek oldu. kaldım yalnız. yaşım 41. çocuk yapmam da bakmam da. hala aynı fikirdeyim. keyfime öyle düşkünüm ki. sanki çocuk yapsam tüm hayatım elimden alınır gibi hissediyorum. özgürlüğüm, boş vakitlerim, yan gelip yatmalarım. aman Allah'ım ben bir iflah olmaz tembelim ve mutluyum.
fedakarlığı göze almışsınız. İnsanın kocası bile, sen annesin tabii ki bakacaksın...diyerek baskı yapıyor. Annelik bir kadın için bence çok zor bir durum. Ömür boyu sürüyor. Bunu ben yapamam işte. Sizi anlıyorum.
Zorlanacak olanlar yapmasın diyeceğim de toplumda anne olmayan kadına kusurlu gözüyle bakılıyor. Bazı kadınlar mecburen görev icabı anne oluyor. İşte o zaman daha zor..
Yanlış anlamayın ama ilk cocukta zorluğu görünce neden peşinden ikinciyi hemen yaptınız ? Evet bebek bakımı çok zor biz o yüzden yapmadık hemenBebek bakımının ne derece zor olduğunu ikimizde bilmiyorduk. Başımıza gelince anladık diyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?