Herşeyin bir zorluğu varr.

tek çocuk yalnızlık çeker, hep bencil bilinir ama tam tersi sürekli arkadaş, kardeş edinmeye çalışıp iyicil yaklaşır diğerlerine. oyuncak paylaşır, evine davet eder vs.
evlilik 2 kişilik, hayat müşterek klasik söz. ikiniz de o evi ayakta tutuyorsunuz. eşiniz dışarıda çalışıyorsa, ki iş hayatı genelde berbat ruh emici bir yer, siz de evde çalışıyorsunuz her gün yerine getirmeniz gereken sorumluluklarınız var. evlenmeden önce bu konuları konuşmadınız mi? bakış açısını biliyor olmanız gerekirdi

Bebek bakımının ne derece zor olduğunu ikimizde bilmiyorduk. Başımıza gelince anladık diyebilirim

Bebek bakımının ne derece zor olduğunu ikimizde bilmiyorduk. Başımıza gelince anladık diyebilirim
ilk etapta ilişkinin zorlanması ve sorunların yaşanması bir dereceye kadar kabul edilebilir bence. ama eş sizi anlamamakta diretiyorsa hep bencil davranıyorsa o zaman bütün evlilik zehir olur dediğim gibi daha bu çocuklar büyüyecek ve baba dediğin özgüven ve başkalarına güven aşılayacak kişi çocuk için. o yüzden bu konuda konuşup iletişim kurmaktan vazgeçmeyin ve bu durumu kabullenmeyin hem kendiniz için hem çocuklar için. kolay gelsin

Teşekkür ederim

Eğer o oyun saati gerçekten dolu dolu geçiyorsa 1,5 saat için 1000 tl bu piyasada uygun. Ee tabii maaşlar kuş kadar olunca tek sefer için 1000 tl yi herkes veremez, o ayrı.

Annelik başka şey, bir işte çalışmak bambaşka şey. Sonuçta anneliğin ücretsiz bir hizmet (?) olduğu ezelden beri biliniyor. O yüzden bu kıyas doğru bir kıyas değil.

"Bizde çocuk büyüttük, bu kadar abartmasan mı ? Tek çocuk bakan sen misin" lafları canımı sıkıyor.
Ee ama bunun için sana para ödeniyor olsa sana bu lafları diyen yine olur. Bence konu içeriğin yanlış olmuş.

Hem böyle insanlardan şikayet ediyorsun hem de onların seni küçümsediği gibi oyun grubunda 1, 5 saatlik çalışmayı küçümseyip aldıkları ücreti fazla buluyorsun.

Senin emeğinin karşılığını eşim verecek gülüm maddi manevi açıdan.
Ben çocuklarımı kendim büyütmek için işe hiç başlamadım öğretmenlik yapamadım.
Çocuklarım diye demiyorum ama parmakla gösterilir ikisi de bir çok konuda. Eşim her yerde beni bu konuda çok över. Ne kadar çabaladığımı,emek harcadığımı,neleri feda ettiğimi hep anlatır.
Maddi olarak da aldım karşılığını

Sizin emeğiniz karşılıksız değil ki paha biçilemez +0a yaklaştım ama annesiz bir hayat düşünemiyorum bile, bir şekilde annesiz büyüyen insanların psikolojilerini düşünmek dahi istemiyorum.

Doğurdugunuz cocuğa bakmanız emek vermeniz kadar normal ne var ? bebek kendisi size her ay maas mı versin.Kocanız veya baskası emeğinizi görmüyormusta falan filan.Cocugun annesi sizsiniz ya hani baskası görse ne görmese ne bakmak zorundasınız zaten.

Başkasının sizin cocugunuza bakarken ücret almaması mı lazımdı? karsılastırma cok yersiz olmus

Hanımlar ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Her yorum benim için çok değerliydi. Bazı zamanlar olur eşiniz sadece maddiyat olarak yanınızda olur ya öyle bir zamandan geçiyorum galiba. Ruhumda biraz daralmış olabilir. Tabikide bebeklerinin bakımı,sorumluluğu benim üzerimde,kimseden bir beklentim ve talebim yok ,olamazda. Bahsetmek istediğim "Annelik "evet çok zor,çok meşakkatli. Etrafımızdakilerde kırıcı olduklarında, eşimizde anlayşsz olunca,bir yerden sonra ipler kopuyor bende. Herkese iyi geceler diliyorum. İyiki varsınız

Çocuğunuzla ilgilendiğiniz için size para mı ödeyelim anlamadım? Kimse de ne kastettiğinizi anlamamış. Bu söylediğinizin ben evde bedava yemek yapıyorum ama dışarda çok pahalı, emeğim karşılıksız demekten ne farkı var. Yani kendiniz için yaptığınız bir şeyin (çocuğu kendiniz için yaptınız) karşılığını kimden bekliyorsunuz

Bunu bazen ben de düşünüyorum. Helali hoş olsun orası çok ayrı ama gerçekten belki de benim evde yaptırdığım şeyin aynisini sadece akranlarini görüyor diye başka bir yerde para ile yaptırmak beni de düşündürüyor. Ama başka alternatifim yok. Çocuğumu yaşıtları ile bir araya getirmek zorundayım.. annelik mesaisi üstüne bir de işte mesai yapıyorum gelip bir de ev işi mesaisi yapıyorum

Haklısınız valla cocuk yardımı olmalı. Devletten. Avrupa Amerika hatta Rusya’da yardımlar öyle yüksek ki çocuk aileye maddi külfet olmuyor sadece emek

Karşılıksız kalması derken? Kimse size çocuk yapın demiyor kimden nasıl bi karşılık bekliyorsunuz? Emeklerinizi bi kenara not edin büyüyünce çocuktan tahsil edersiniz

Ne demek istediğinizi anladım. Siz elinizden geleni yapmaya devam edin, çocuklar biraz büyüdüklerinde kendilerine verilen özeni fark ediyorlar ve daha güçlü bir bağ kuruluyor aranızda. Gelecek güzel günleri düşünün, anneliğinizi kimseye ispat etmek zorunda değilsiniz, etrafınızdaki lüzumsuz konuşmalara gülün geçin.

Cinselligi de sokaktaki ağzı bozuklardan öğrendim kadınların regl olduğunu da , bazen tacize bile uğrarım. Keşke diyorum apartman çocuğu olsaydım. Sokak çok da matah bisey değil

İlk paragraf için söylüyorum, çocuğu zaten beklenti içine girerek yapmasın kimse, tabi ki bakıp büyüyünce o da kendi hayatını kuracak bunun nesi yanlış ? Başladığın yere neden donesin cocugnla güzel bir iletişimin varsa gorustugunde ki mutluluk yeter ki karşılıksız sevmem sevilmek gibisi var mı ? Ben kızım olduktan sonra öğrendim merhamet neymiş, öncesinde de öyleydim ama kızımdan sonrası bambaşka kaldı ki insan yetiştirmek çok önemli, hele de geleceğimiz için faydalı insanlar yetiştirmek, ilerde hayatta onlar olacak...annelik zor evet ama herkesin hayatı da anneliği de kendine sosyal medya sürekli yetersiz hissettiriyor annelikte bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…