Herşeyi kısaca anlatılan.gercekten yardimci olmak isteyen yazsın.

Sana hayallerinin peşinden git dense çoluğu çocuğu terk edip evden kaçacak gibi bir halin var.
Sen en iyisi unut o günleri.
Evine, eşine sahip çık, silkelen biraz, sosyalleş.
Tiyatro yapmak falan bu yaştan sonra yapılacak şey değil kim ne yapsın seni 30yaşından sonra, kusura bakma gerçekçi olacağım.
Hangi bölümü okuduysan alanınla ilgili bir işe girmeye çalış, bırak geçmiş geçmişte kalsın.

Bence sizin de ortaniz yok. Ya tamamen naz,kapris,görmezden gelme ya tamamen teslimiyet. Bu sefer de sevgisini kazanayim derken saygısını kaybedebilirsiniz. Bu işler plan programla olmuyor aslinda. En azından gerçek olanlarda.

Adam yaslanmistir mononlasmistir olabilir ya bence bosanmak icin sebep degil ortada 2 cocuk var ve sizde yasamissiniz zamanın da oturup konusun guzelce eskiyi unutun yeniden baslayin siz sanki flört etmeye basladiginiz zamnlar gibi heycan kstin mesajlar atin konusun

Yapabilir neden yapamasın? Her yaşta olabilir.Ama eşiyleyken de yapabilir bunu.Sorun konu sahibinin eşini sevmemesi.Seven insanın davranışları değil bunlar.

Çocuklar küçük kiyamiyoruz çalışmak için.birde bakıcı fln.esim de istemiyor çalışmamı.ben varım yeter diyor.sen calissan iyice bomba olur elimizde patlarsin diyor.

Sevmek emek vermektir.Tutum ve davranışlarınızı değiştirmeye başlayın biran evvel.Önemsendiğini ve değer gördüğünü anlayacaktır eşiniz.Kibrinizi kırın artık ve adım atın.

Bence sizin de ortaniz yok. Ya tamamen naz,kapris,görmezden gelme ya tamamen teslimiyet. Bu sefer de sevgisini kazanayim derken saygısını kaybedebilirsiniz. Bu işler plan programla olmuyor aslinda. En azından gerçek olanlarda.
Teslimiyet derken hiç isteklerim olmuyor demek değil bu. Istediklerim de oluyor ama danışıyorum. Markete giderken Askim ben markete geçiyorum haberin olsun diyorum. Onun için hazırlanıp süsleniyorum. Arkadaşlarımla dışarı çıkmak yerine bunaldim beni dışarı çıkarır misin diyorum. O musait değilse arkadaşlarınla çıksan olur mu diyor.

Teslimiyet derken kölelik değil yanlış anlaşılmasın teslimiyet kelimesi yanlış olmuş ama yerine ne kelime kullanabilirim bulamadım

Adamın o kadar sevgisine karsılık , aman zaten seviyor beni diyip ezdikce ezmişsiniz.
Bakım yok, sevgi yok, ilgi yok. Durduk yere sacma sapan kavgalar cıkarmıssınız.
Ne yapmalıyım diye sormak için Cok geç degil mi sizce? İlişkiniz bu kadar yıprandıktan sonra?

Cinselliği bile ona bırakmissiniz senin kokunu duyayım yeter demissiniz. Evliliğin yüzde 60-70 i belki daha fazlası o derler. Baya teslimiyet oluyor aslında. Ben daha önceki yazdiklariniza karışık yorum yapmıştım. Bilmiyorum o kadar adamı bezdirdim diyip sonra da önünde diz çöküp 180 derecelik dönüş yapmak bana mantıklı gelmedi. Bir yerlerde kisiliginizden bir kayıp olur yani. Bir yerlerde kendinizi kasarsiniz yani. Ya da daha önceki halleriniz sırf simariklikmis ve bu da eşinizi çok sevip takmadiginizi gösterir. Bana absürt geldi doğruya doğru

Ben 22 yaşındayım şuan henüz küçük olduğum için böyle sert dönüşler yaptığıma inanıyorum ayrıca bir anda olmadi zaten aklımda olan şeylerdi. Çünkü yaptığım şımarıklıklar yetişkin insanların yapacağı şekilde değil. Istedigim olmayınca küçük şeyleri bahane edip kavga çıkarıyordum. Sonra baktım dedim ki kızın senin kocan boyle degil, annen böyle değil baban böyle değil Sen neden böylesin. Ve bunu aylarca içimde düşündüm. Yavaş yavaş dikkat ediyordum ama eşim farketmedi. Bunun sonucunda gidip konustum.

Hepinize teşekkür ediyorum.insallah en azından Güler yüzlü olmaya calisicam.isten geldiğinde bir hoşgeldin demeyi bile çok görüyorum bende onun suratına bakmıyorum.hep şikayet ediyorum.boyle değildi bu adam.gercektende doğru söylüyor.srn beni bu hale getirdin derken.gozumu aciyonuz kızlar.ins.kafam biraz çalışır..

Bana kuzenimi hatırlattınız. Sizinkine benzer durumdaydılar. Sonunda ayrıldılar. Çünkü kuzenim hiç kendini düzeltmedi. Daha da zıtlaştılar. Adam çocuk için sabrediyordu sabredemez hale geldi. Şimdiki halleriyse kuzenim savurganlığından çocukla ana baba evine geri döndü. Adamın işi gücü sağlamdı, iyi para kazanıyor. Ona olumsuz bir şey olmadı.Bakımını arttırdı, yüzüne renk gelmiş gençleşti bile. Kuzencağzımda boşandıktan 3 yıl sonra ancak akıllandı sayılır. Ben gül gibi evliliğime ne yaptım? Bana geri dönse diye bekliyor. Demem o ki yıkmak kolay yol ama ya sonrası. Aranızdaki köprüyü tekrar kurun. Bu işin seni beni olmaz. Yapıcı olun zorlayın kendinizi biraz. Birde psikolojik destek alın. Bakın psikologlar gerçekten çok yardımcı oluyor. Gerçeklerle karşı karşıya gelip çözüyorsunuz. Hem size hem evliliğinize çok iyi gelir.

O kadar şımarıksınız ki. Ah ah. Bunu kötü niyetle söylemiyorum fark edin diye söylüyorum.

Boncukhanım’ın yazdıkları yattı benim aklıma. Ama önce şunu kabul etmeniz gerek. Hiç kimse sizi siz nasıl davranırsanız davranın sevmez. Anne babanız sever ancak. Eşlerimizin, birlikte olduğumuz insanların bir sabrı var, sizin olduğu gibi. Bunlar karşılıklı. Eşinizin size olan tahammülü tükenmiş, sevgisini bilemem. Bu kolay geri çevrilebilecek bir şey değil. Çevrilemez demiyorum bakın, kolay değil diyorum. Çok emek vermeniz lazım ve kararlı olmanız. Sürekli karşılık beklemeden onun için ilişkiniz için bir şeyler yapmanız. O yapmazsa küsmemeniz. Önce onun içindeki negatif duyguları nötre çevirmeniz gerekiyor ki adam da bir şeyler yapsın, o yüzden siz tatlılık yaptıkça terslerse de vazgeçmeyin hemen suçlamayın. Sabırlı olun. Zaman verin düzelmesi için. Ve en önemlisi tutarlı olun bir iyi davranıp sonra sen benle ilgilenmiyorsun diye atar yapmayın. Bir süre beklentilerinizi sıfıra indirin. Adamın sizin için geçmişte yaptıklarına sayın siz bir şeyler yapın bu sefer de. Kurtulursa böyle kurtulur.

Ona takılmayın buna bir sey demeyin.e biz neye yorum yapalim istiyorsunuz?

Okuyana kadar gözlerim kanadı
Sizin takılmayın dediğiniz herşeye ben takıldım niyeyse
Kalkın silkelenin kendinize gelin eşinize sıkıntı değil mutluluk verin.
Gönderin çocukları kayınvalideye eşinize güzel bi masa hazırlayın en şık kıyafetlerinizden birini giyinin güzel bi gece geçirin güzel sözler sarfedin eşinize.
Kısaca onun gönlünü alın gözlerini parlatın inanın sizinde yaşam enerjiniz eşinizin gözlerindeki parıltıyla gelicek
Ben çok tesettürlü bir bayanım.
Ama insanların sırf başkaları istedi diye başlarını kapamasını doğru bulmuyorum.
Sen Allah için kendin için kapanıcaksın onun bunun için değil bunu idrak edelim önce.
Nasıl inanıyorsanız nasıl mutluysanız öyle yaşayın.
İki tane evladınıza da eşinize de mutluluk aşılayın hayat enerjisi olun sizde çok mutlu olucaksınız inanın

Kocanın böyle davranmasının senin dış görünüşünle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Kocan seni seviyormuş ama huysuzluklarınla adamı bezdirmissin. Yani hatanın büyüğü sende.
Bak ne güzel evlenip yuvanı kurmuşsun. Gül gibi iki evladın varmış. Öz annen bile seni evden kovmuş ama kocan sana değer vermiş, seni sevmiş.
Bence kocanı al karşına yaptıklarının cahillik olduğunu, annenin dolduruşuna geldiğini, bir daha böyle şeyler yapmayacağını, onu sevdiğini söyle.
Sana yanaşmıyorsa sen yanaş, istemezse sabırlı bir şekilde tekrar dene, vazgeçme.
Ne demiş ozan " güzelliğin beş para etmez bende ki bu sevda olmasa."

Empati yap. Sevdiğim adam senin burnundan getiriyor hayatı sana zindan ediyor. Ona sevgiyle mi bakarsın?
Kocanı suçlama. Ergen gibi hayallerinin peşinden gidersen aileni kaybeder, yalnız başına yaşlanıp.... açık açık yazmak istemedim.
Bence kocanın kıymetini bil. Acilen psikiyatriye git veya beraber aile terapisine gidin.
Senin annene de diyecek söz bulamıyorum.

Psikolog psisikayt seansları okadar pahalı ki.bir ay gidiyorum sonraki ay gidemiyorum.
Devlet hastanelerinde ücretsiz psikologlar var.
Ayrıca etrafında aklı başında bir büyüğün yok mu? Yoksa eğer kayinvaliden ile konuş. Gidip özür dilersen sana yardımcı olur herhalde. Ya da kocanla konuş o ne diyorsa onu yap.

Kesinlikle hayır. Sen düzeltmelisin. Adam yeterince alttan almış. Insanoğlu değişir , değişebilir Allah öyle yaratmış. Sihirli değnek dokunmuş gibi anında düzelmez ama yavaş yavaş düzelir.
Madem direkt sarılamıyorsun önce onu düşündüğünü belli eden şeyler yap. Elini tut, gülümse ne bileyim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…