Herşeyi iki defa tekrar ediyor. hastalıkmı nedir bilemiyorum.

bestceny

günaydın gittim ben
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
393
4
arkadaşlar. çok yakının fakat kim olduğunu söylemek istemediğim yakınım, herşeyi 2 defa 4 yada 8 defa tekrarlıyor. mesela kapıyı 2 defa çalıyor. ışıkları 2 söndürürken 2defa yakıp söndürüyor, mesela bir bardağı tezgaha bırakırken bile 2 defa bırakıp alıp tekrar bırakıyor... yani böyle sıralıyabileceğim bir çok şey. anlatabildimmi bilemiyorum neden böyle yapıyorsun dediğimde sanki yapmazsam kötü bişe olacakmış hissi oluyor diyor. size sormak istediğim böyle tanıdığınız birileri varmı bu bir kişilik bozukluğumu? yada sebebi ne olabilir. yıllardır böyle bazen abartıp ışıkları 8-10 defa yakıp söndürüyor. :26: sanırım çift sayıya tamamlıyor. bir türlü anlıyamamadım.

evet canım bu bır takıntı sanırım obsesif bozukluk denıyor benım bır arkadasım da tek sayıya tamamlardı rahat edemezdı ama duzeldı kendı kendıne hastalık oldugunun bılıncınde olması gerek

işte o bunun hastalık olduğunu kabul etmiyor. hatta bu konudan bahsedince utanıyor. kızıyor. elinde değil ama asansöre binecek kapıyı kapadı, ben gidiyor sandım kapıyı tekrar açtı tekrar dışarı çıkıp geri girdi ve gitti.

çok şaşırdım hiç normal değil ............yardım almalı bence kendi kabullense belki kurtulması daha kolay olurdu...inşallah düzelir çok zor bir durum hayat böyle devam etmezki :26:

çok şaşırdım hiç normal değil ............yardım almalı bence kendi kabullense belki kurtulması daha kolay olurdu...inşallah düzelir çok zor bir durum hayat böyle devam etmezki :26:

bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. öyleki şimdi alıştım. yardım almayı reddediyor. heycanlanınca bir yere geç kaldığında yada sınavlara hazırlanıp gideceği zaman daha bir abartıyor. 8e 10a tamamlıyor acaba geçmişten kalan bir sorunu yada herhangi bir şeyden mi kaynaklanıyor anlayamadım ki

Bu durum benimde cok yakinim olan birinde var ama belki senin yakininkininden daha az. Cogunlukla birsey ictigi bardagi masaya koyuyor hemen geri kaldirip yeniden koyuyor. Sebebide 'sanki iyi koyamadim gibi' vs. Kapiyi giderken kapatir hafif geri acar geri kapatir ama 2-4-6 gibi sayi takintisi yok sanirim, artik bende farketmiyorum cogu zaman. Hayatini kotu etkileyecek kadar vahim degil durumu, ki zaten bunun bir hastalik oldugunu tvde gormus ve bana bahsetmisti. Bir genc kiz bu hastaligi yuzunden yemeden icmeden kesilmis, hayattan sogumus. Yemek yerken bile iyi yiyemedim diye agzindakini cikariyormus dusunsene

Senin yakininin durumu kotu, insan icinde yaptiginda rezil olursa buyuk hasar birakabilir. Gecmis olsun, ins doktora gitmeye ikna olur. Sizde bir doktordan tavsiye alabilirsiniz, bunun sebebi bircok sey olabilir...

mutlaka bir sebebi vardır canım ...geçmişte yaşadığı yada bastırıp bilinç altına ittiği birşey var ama ne :87:yazık ya gerçekten çok üzüldüm eşime de bahsettim kesinlikle doktora gitmeli dedi dedim kabul etmiyorki sorununu kişi ..açık açık söylenmeli gerekirse yoksa bunun devamı gelir falan dedi o okur böyle bu konularda kitap v.s
çok şaşırdım falan dedim neler var bir takıntı durumu bu bence dedi orası öyle zatende inşallah düzelir

ergenlik döneminde yüzünde çok fazla sivilce varmış ve hala kompleks yapıyor. burnum büyük. yüzümde sivilce izleri kaldı diye sürekli dert ediyor. bu konuda destek alması şart fakat ben delimiyim alışkanlık sadece deyip geçiştiriyor. ama ben bunu ondan habersiz soracam bu böyle olmaz gerçekten. sizin de yazdıklarınızdan anladım bir sorun olduğunu. ben kimseye söyleyemedim. kimse farketmesin de yüzüne vurmasın yada dalga geçmesinler diye. burada paylaşmak iyi oldu. şimdi eminim artık destek alması şart. umarım klabul eder. önce ben konuşcam onun adına. bakalım ne olacak. teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar. böyle bir durumda olan yada tanıdığı böyle olan arkadaşlar yazın lütfen. dra gidene kadar bana fikirlerinizi söyleyin. nasıl tedavi olur. yada başına gelip de düzelen varmı. cevaplarınızı beklıyorum.

evet okb olmuş ve iç görüsü de yok maalesef
en kısa zamanda bi psikiyatriste gitmeli

bu tür obsesyonları varsa mutlaka psikiyatriste gitmeli tedavisi var yani bu takıntı hastalığıdır bence arkadaşını yönlendir kurtulsun bu hastalığından zor bi durum

canım bu bi takıntı obsesif hastalığı bendde vrdı bu hastalık pisikolojik tedavi gördüm bende ilk başlarda temizlik hastalığı başladı sudan çıkmazdım ailem beni pisikiyatristte götürdü derdimi anlattım bana dediki doktor yaptığın bir şeyi tekrarlıyormusun evet dedim peki neden tekrarlıosun dedi tabi ben bunları anlatırken doktora ağlıyorum dedim bi şeyi yaparken sanki bana yada tanıdığım birisine zarar gelicekmiş gibi hissediyorum ve o yaptığım şeyi bozup tekrardan yapıyorum dedi tabi ben yakının kadar aşırı değildim ışıkları yakıp söndürmezdim ama bardağı bırakıp onu tekrar alı tekrardan yerine bırakırdım başka şeylere yönlenim dedim dantel yapmaya başladım yaptığım dantali söküp tekrardan yapıyordum şimdi çok şükür böle şeylerim kalmadı ama danteli halende söker yaparım onun için kaç senedir dantel yapmam ama yapcam zaman söküp tekrardan yaparım bu bi hastalıktır ama insanın elinde değil çoğu zaman bi pisikiyatristen yardım alsın derim ben ben çok zor günler geçirdim sakın o yakınınızın üzerinede çok gitmeyin çünki aynısını bende yaşadım

Bilinc altinda bir sey kaldigi icin degil bu bir kisilik bozuklugu...Ve insanlarda normal bir hayat duzenine sahip olmalarini engelleyebilecek kadar ileri derecelere gidiyor
http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...iklari/87141-obsesif-komp252lsif-olanlar.html
bu da hastaligin ismi kk da genis ve sabit bir konu acilmis zaten...Ne yazik ki yuzde yuz kurtulmak bildigim kadar ile mumkun olmuyor ama tedavi ile normal bir hayat duzenine sahip oluyorlar. Yalniz kesinlikle tedavi gormesi lazim!!!
Cnbc-e kanalinda Monk isminde bir dizi oynuyordu ben bu hastaligi oyle tanidim basrol oyuncusu bu rahatsizliktan muzdarip bir dedektif ama cok zeki...bu da olayin komik yonun gibi oluyor dizide diziyi izledikten sonra merak edip daha cok arastirmistim...

obsesif bir bozuk bu. tedaviye bir an önce başlasın bence belki geç kaldıkca daha da zorlaşıyordur tedavisi

Valla benim annannem de öyleydi biz kuzenlerle nasıl gülerdik ama şimdi annannem alzerhimer hastası maalesef bizi bile tanımıyor.O zamanlar doktora götürmüşlerdi ama yine de hastalığı ilerledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…