• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herşeye alınan ve herşeyi isteyen bir kaynana

nunna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2009
1.144
18
116
İstanbul
Merhabalar,
bende ilk konu siftahımı Kaynana ile yapıyorum :kedi:

2 yıldır süre gelen bir evliliğim var güzel bir evliliğim var eşimin bir ablası var sadece, görümcem bile diyemiyorum ablam gibi görüyorum, gerçekten çok iyi, içimden gelerek yemeğe davet ederim biz gideriz, paylaşımlarımız hep vardır gerçekten aile gibiyiz alınganlık vs olmaz yanında kendimi rahat hissederim...

fakat aynı şeyi kaynanamla da yaşamk istiyorum birde evimiz eşimin tarafına yakın mesafede, ailemden baya uzakta oturuyorum aynı semt olsada ailem bir ucunda biz diğer ucundayız şehrin :)
tamam biliyorum kendi annem gibi kayınvalidemi hissetmem mümkün değil ama nasılki görümcemi çok seviyorum onun yanındayken sıkılmıyorum aynı şeyi kayınvalidemlede yaşamak istiyorum maalesef olamıyor :(

laf çarpıtmaz, eşimle huzurumu bozacak davranışlarda bulunmaz ama nasıl diyeyim benim aile yapıma büyütüldüğüm adetlere düşünce yapıma tamamen zıt :D
ve onun istediği şekilde davranmadığım için sürekli alınıyor üzülüyor. haa yüzüme bişey demiyor ya eşime ya görümceme anlatıyo onlar bana birşey demiyor ama bi zaman sonra ağızlarından kaçıyo ne yaptığı ne dediği :) görümcemde eşimde annesine karşı hep beni savunuyor oluyorlar ama ben sürekli zıt düşmekten sıkılıyorum bilmiyorumkismile

şöyleki bayramlarda seytanlarda anneler günü doğum günü yılbaşınde illaki hediye bekliyor hatta hepsinde muhakkak yanına gitmemiz lazım üzülüyo ağlıyo falan haa bişey demiyo bize ama iki gün sonra ben çok bekledim sizi o gün uyuyamadım bilmem kaç saat ağladım falan diyo bu sefer eşim üzülüyo bana bişey yaptığı yok gerçi neyse :) ya ben yeni evliyim evli olarak başbaşa kocacımla bi yılbaşı geçirelim dedik hatta bunuda haftalar öncesinden söyledik ama işte anlayamıyor bilmiyorumkismile ev aldılar kredi ile, bizde evlenirken krediyle ev almıştık benim maaşım kredi taksitlerine gidiyor eşimin maaşıyla geçiniyoruz kıt kanaat geçiniyoruz zaten, hadi ev almışlar bi ev hediyesi lazım zaten bekliyo sırnaşık şey banyo dolabı istemiş görümcemden alsanız ya falan demiş haa görümcemin maddi durumlarıda çok fena bayaa borçları var durumları kötü , anası düşünmüyor banyo dolabı alsanız ya bana demiş görümcemde kızmış tabi nasıl alcam paramı var falan demiş :)

bende eşime dedimki biz alalım kkartına taksitle falan ama diyelim baştan bu dolap hem ev hediyen hem doğum günün hem anneler günü hem yılbaşı heddiyen bir yılın hediyesini topladık verdik sana deriz gülerek falan tamam dedi nitekim aldım haala taksitlerini ödüyoruz 1 ay önce almıştık akannehir ama kayınvalideciğim anneler günü geldiği için şimdi evine kartonpiyer istemiş bide kızına demişki anneler günü için bütçe ayırın kartonpiyer istiyom ben akannehir akannehir görümcemde bana anlatıyor nasıl bir kadın diyo hiç mi düşünmüyo durumumuzu. bide dediki ben sana diyim annem sizden de hediye bekliyor sempatiksalakcinni eşimde dedi valla hiç beklemesin bu ay çok sıkışığız dedi kesti attı. ama bitmiyor istekleri alınganlıkları. haa bana bişey dedimi ben açık açık söylüyorum. bide aldığımız dolabı beğenmemiş :1shok: (bende çok beğenmiştim) neymiş o aslında başka şekil istiyormuş (600den başlıyor istediği tarz dolaplar) yaa ben okadar para verebilsem kendi banyomu yaparım :roflol: ama işte hiç düşünmüyor. 3 kuruş yardımları olmaz gözümde yok zaten olmasın ama böyle yapınca, yetinmeyi bilmemesi herşeye alınması valla gidesim gelmiyor yanına zorla soğutuyor kendini.
görümcemde diyo eskiden böyle değildi menapoza giriyo ondan herhal diyo sırnaşık şey

bizim ailede de hediye bazen alınır bazen alınmaz alınmadığında beklenmez alınınca da çok sevilir. kayınvalidem de alınan hediyede beğenilmiyor yaa akannehir

görümcenle eşin umursamıomuş bile demekki çok belli oluo dengesizliği
salla gitsin...
kaydirigubbakcemile3

he ya ne canını sıkıyon salla gitsin..benim eşim olsa iki eli kanda olsa gene de napar eder alır onun istediğini..sen yat kalk şükret hiç de araya girme bak zaten eşin gerekeni söylüyormuş...senin yüz göz olmana gerek yok diyor..eskiden böyle değilmiş ama bak değişmiş ve nasıl alıştırırsan öyle gider..siz daha önce yaptığınız için şimdi de bekliyor..sonra da bekleyecek bu hep böyle olacak..bırak bir iki kere almayın sitem edersede valla ben bilmiyorum eşim ilgileniyor para işiyle buaralar çok sıkışıkmışız öyle diyor dersin..boshayallersmile

salla salla da nereye kadar ayol şakkıdı
ya bide bizim ev kredisi bittiğinde bide ofis açıyorum yani ellimiz bollaşınca daha açık açık istemesinden korkuyorum yapar çünkü fisfisfis

paragöz değilim ihtiyacı olduğunda sıkıştığında tabiki yardım etmekten çekinmem ama yetinmeyi bilmeyince hep dahasını isteyince bide istemeyi alıkşkanlık heline getirirse huzurumu bozar diye çekincem var... zaten bu kadar yakın oturmaktan dolayı sıkıntılıyım bana hiç yardımları olmuyor. çocuk yapsam bakacak kimse yok teyzesi yengesi para istiyomuş şaka gibi yaa benim ailemi düşünüyorumda annem onca çocuğa baktı kerdeşlerinin hiç birinden 1 kuruş talep etmedi halla daha işleri çıktımı anneme bırakırlar....
ben hamile kalsam doğum yapsam lohusayken bile bakacak k,msem yok annem gelir artık 1-2 haftalığına yanıma :çok üzgünüm:

he ya ne canını sıkıyon salla gitsin..benim eşim olsa iki eli kanda olsa gene de napar eder alır onun istediğini..sen yat kalk şükret hiç de araya girme bak zaten eşin gerekeni söylüyormuş...senin yüz göz olmana gerek yok diyor..eskiden böyle değilmiş ama bak değişmiş ve nasıl alıştırırsan öyle gider..siz daha önce yaptığınız için şimdi de bekliyor..sonra da bekleyecek bu hep böyle olacak..bırak bir iki kere almayın sitem edersede valla ben bilmiyorum eşim ilgileniyor para işiyle buaralar çok sıkışıkmışız öyle diyor dersin..boshayallersmile

bana bi kilim halı arası bişey almıştı doğum günümde hediye :D ama hiç tarzım değildi ona rağmen bi kaç gelişinde serili görsün sevinsin diye sermeye kalktım hiç bir yere sığmıyor 2 metre boyu var uzun ince garip bişey hayvan postu gibi kesimi ama öyle tüylü falan değil. koridora atsam uzun diye halının kol bacak yerleri yüzünden koridora sığmıyor, yatak odası için almış ama 2metre şey nasıl sığacak sırnaşık şey eşimde zaten biliyor zevkimi sen böle şeyleri sevmezsinki dedi olsun dedim kadın almış sereyimde gönlü olsun ama sığdıramadım biyere dedim güldü söylerim nerden aldıysa değiştiririz dedi. kabul etmiş değiştirdik. çokta iyi oldu istediğim bi halı vardı ufak onu aldım... ama içerlemiş anası o hediyeydi niye değiştirmişizdiye üzülmüş alınmış fisfisfis e madem böyle diyebiliyorsun dolap için niye haftalardır kafa şişiriyosun :roflol:

gerçekten çok çılgın zemuszemus

zor bi kayınvalide ilk önce banyo dolabı sonra kartonpiyer peki ya sonra..bence siz onun isteklerini önemsemeyin çünkü arkası gelmiyecek gibi sizinde bi eviniz kendinize göre bi bütçeniz var sonuçta

Ben anlamıyorum.Neden kayınvalideler,kayınpederler,görümceler maddi anlamda beklenti içerisinde oluyor?Her şey maddiyata dayanmış.Şaşırıyorum böyle konuları gördükçe.Yiyecek ekmeği olmaz,çocukları destek olmak zorunda ama,böyle fuzuli istekler düşüncesizlikten başka bir şey değil.
Devir değişmiş herhalde.Aileler evlatlarına sırtını dayıyor.Bizde de anneler -babalar çocuğuma şunu yapayım,bunu alayım diye didiniyor.Bizimkiler anne-baba değil mi şimdi??
zemuszemus

Son düzenleme:
bide gelinler günü olsa ya ne iyi olurdu :roflol:
valla canım salla gitsin hiç canını sıkama kadın az buz şeyde istemiyorki, bence istenmezde insan ne isterse alır, adı üstünde hediye..
benide sitres sardı kaynanam hiç bişeyi beğenmez, değiştirtir ve beğenmediğinide belirtir, ne alacamı şaşırdım oğlu hiç umursamıyor annesine ne alınacak diye düşünmüyor nedense gelinler daha çok düşünüyor,..

siz gerçekten kırıcı olmak istemiyorsunuz,iyi geçinmeye çalışıyorsunuz ama kayınvalide öyle düşünmüyor malesef :1no2:sizi sömürmeye çalışıyor.al al bunun sonu gelmez,üstelik bide aldıklarınız beğenilmiyor boşada masraf yapmayın bundan sonra.o banyo dolabı meseleside gıcık bişey madem kolay beğenmiyor o zaman kendi alsın :dilcikar: bide kartonpiyer neyin nesiymiş napacak bu yaştan sonra kartonpiyeri ne kadar ömrü olabilirki kartonpiyersiz oturuversin bi zahmet

ee o size doğum gününüz de, evlilik yıldönümün de, yılbaşında ne alıyor? "yerden göğe yağmaz, gökten yere yağar" . madem herşeyi bu kadar ince düşünüyor bunu da düşünsün bir zahmet :1closedeyes:

canım alıngan değil çok bencil ve doyumsuz bir kaynanan varmış
allahtan eşin mantıklı biriymiş yoksa bu kaynana iyi başını ağrıtırdı
böyle insana hiçbir şey yapmayacaksın canım :umursamaz:zaten yaptığınıda beğendiremiyorsunaklinialirimsmile
boşver sana birşey demiyormuş sende hiç tınlama
bırak eşin gereken cevabı versin

valla benim bu tür durumlar için bi taktiğim var.baktın ki ağzını açmış bişeyler isteyecek,başla ağlamaya dövünmeye (orası artık senin tiyatro yeteneğine kalmış)

ay borcumuz var,çocuk istiyoruz ama para yok nasıl geçincez,kredi çekicez yeniden ama nasıl ödiycez,faturalar da birikti günü geçti,eyvah kredi kartına da faiz işlemeye başlamış,ya haciz gelirse,altın dolar euro elde ne varsa bozdurduk yetmedi borçlara,açardım ağzımı yumardım gözümüohaoldumsmile

sıkıysa şimdi hediye istesin:jeyyar:

valla benim bu tür durumlar için bi taktiğim var.baktın ki ağzını açmış bişeyler isteyecek,başla ağlamaya dövünmeye (orası artık senin tiyatro yeteneğine kalmış)

ay borcumuz var,çocuk istiyoruz ama para yok nasıl geçincez,kredi çekicez yeniden ama nasıl ödiycez,faturalar da birikti günü geçti,eyvah kredi kartına da faiz işlemeye başlamış,ya haciz gelirse,altın dolar euro elde ne varsa bozdurduk yetmedi borçlara,açardım ağzımı yumardım gözümüohaoldumsmile

sıkıysa şimdi hediye istesin:jeyyar:

çok kötüsün kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Vallaha oldum olasi böyle kendi agzinla hediye isteyen insanlara acayip derecede sinir olurum...kim olursa olsun, kendi ailemden biride olsa.:umursamaz:

Insan bir düsünür....belki karsimdakinin durumu yok, belki alamaz, yada birak onun gönlünden kopuyorsa yarim elma gönül alma birseyler yapar zaten....ne diye birde isterler yahu...
Insanin alacagi varsada almak gelmezki icinden.:delphin:

Sen onun bu davranislarini umursadikca devam edecek, hic umursama

eşin takmıyorsa sen hiç takma boşverrr bu isteklerin sonu gelmez sonra mutfak dolabı koltuk takımı derken evi size düzdürür iyice:))

nasıl bir bayanmış anlamadım
kendi kızının durumunu bildiği halde siparişleri vermeden çekinmiyor
nasıl bir anne
evlatlarının durumu iyi değilken kendi vermesi lazım
düşüncesizlikden başka bşi değil
valla ben de sizin gibi almazdım keşke banada dolap alan olsa sesimi bile çıkarmazdım.

Vallaha oldum olasi böyle kendi agzinla hediye isteyen insanlara acayip derecede sinir olurum...kim olursa olsun, kendi ailemden biride olsa.:umursamaz:

Insan bir düsünür....belki karsimdakinin durumu yok, belki alamaz, yada birak onun gönlünden kopuyorsa yarim elma gönül alma birseyler yapar zaten....ne diye birde isterler yahu...
Insanin alacagi varsada almak gelmezki icinden.:delphin:

Sen onun bu davranislarini umursadikca devam edecek, hic umursama

aynen bende canım
benimde bir yakınım böyle :bbo:çok iyi bir insan ama sürekli kendi ağzıyla birşeyler ister:jeyyar:
dediğin gibi insanın alası varsada almak istemiyor:1no2:

aman be canım takma ya tamam işte eşinde zaten takmıyormuş boşver bu modelden bir tanede bende var ben birşey istediği zaman hemen başlıyorum ya çocuğun okul taksitleride de var bu ay ufffffffffffff napacz ya bilmiyorum ayakkabısıda yırtılmış kredi kartına bu ay bayağı yüklendik diye kadın konuşacağına diyeceğine pişman oluyor ondan borç falan talep edecez diye lafı kapatıyor konuyu değiştiriyor
bence sende dene böyle şeyleri

Back