herşey üstüme üstüme geliyor anne olmaktan kadın olmaktan herşeyden bıktım ne olur akıl verin!!

Vermeyeceksiniz. Aksam yemegi ne pistiyse onune o konacak. Yedi yedi yemedi sabaha kadar aglasada zirlasada yemek yok. Sabah yine kahvatiyi hazirlayacaksiniz yedi yedi yemedi yok. Illaki alisacak. Ay acikti muhallebi vereyim derseniz muhallebiyi alana kadar aglar aglayinca gelecegini bildigi icin de yemez baska sey. Vicdansizca ama cozum bu

çocuklarınızın yemek seçmesini istemiyorsanız çocukları yemeye zorlamayacaksınız. en temel kural bu. asla onun için özel yemek yapılmayacak ama sofrada onun yiyeceği bir alternatif muhakkak bulundurmalısınız ki ona özel, yemediği için o yemeğin yapıldığını düşünmesin. diyelim yemekte tavuk, pilav var. tavuk yemek istemiyor, "tamam, sen bilirsin." demek lazım, asla yemesi için üstelememek lazım. üstelediğiniz zaman yemek seçme eylemini arttırıyorsunuz. çocukta gelişim problemi yoksa yeme şekillerine çok müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. bir de çocuklarla birlikte yemek pişirmek o yemeği yemeleri açısından çok faydalı oluyor. normalde oğlum brokoli yemez ama hafta sonu birlikte çorbasını yaptık. toplamda 2 dolu kase içti, tek yapsam içmezdi mesela.

lütfen çocuğunuzun ağzına yemek sokmayın, bağırarak yedirmeyin. yeme bozukluğuna davetiye çıkartıyorsunuz. 22 aylık bir bebeğin bunu şiddet olarak algıladığını söylememe hiç gerek yok. karnını doyurucam diye ruhunu yaralamaya hiç gerek yok.

evet yemediği için bir noktadan sonra sekerlıde paketlıde verdım barı onu yesın dıye. ama oncesınde de yemıyordu
Bu çok kötü olmuş 🙁 anladığım kadarıyla bebeğiniz yeterince ağlarsa istediği şekerli gıdayı elde edebileceğini öğrenmiş 🙁 bence de kreşe erken başlaması iyi olur, ne de olsa orda yemek saatleri olacak ve onun dışında ağlasa da yemek gelmeyecek o yüzden bence kısa sürede alışacaktır

bugune kadar zorlmadım ama bı kac haftadır zorla yedırıyorum cıldırıcam cunku artık :KK43: yemese sussa neyse yemıyor ve sureklı mama ıstıyor. mama dıye ağlıyor. hazır ve sekerlı seylerle butun gunu gecıremez kı :KK43: o kadar zor ki ya.. zorla yedıre yedıre alısır belkı tadına bırseylerın:KK43:
Benimkide yapıyor onu verdiğimi yemiyor mama diye ağlıyor. Paketli gıdaya şekerli şeylere asla başlamak istemediğim halde mecbur kaldım. Yesinde ne yerse yesin diye herşeyi denedim, sonuç olarak bu noktaya geldik.

Benim kide yemez cok sey farkli sekillerde sunuyorum bazen yiyor bazen yemiyor cokta israr etmiyorum ara ara onune gelince yiyor birde cocugun acikmasini saglayin diyor uzmanlar sureklu alternatif bisiler yaparsaniz cocuk acligi bilmiyor abuc cubur kraker vs yedigi zamanda istahlari kesiliyor

22 aylık bir bebeğim var. çok iştahlı ama çok yemek seçen bir çocuk. sadece pilav makarna patates yşyor. bunları bile bazen istemiyor. sadece tatlı şeyler yemek istiyor. bisküvili pasta muhallebi gibi. sürekli onları yediremem yani. sağlıklı alternatiflerini buldum yulaf unu pekmez ile muhllebı yapıyorum yemiyor. ek gıdaya basladık ılk 2 ay cok ıyı yedı sonra bir anda kesıldı ve o zamandan beri hep her gün böyleyiz:KK43: o kadar yoruldum bıktım usandım ki. sürekli mama diye ağlıyor ama verdiğim hiç bir şeyide beğenmiyor. uykusu sıkıntılı daha bir gece kesıntısız uyumadım. memeden kestım 1 ay önce ondada süreklı meme diye ağlıyoordu. o kadar çaresiz ve herşeyden bıkmış hissediyorumki. son bir kac haftadır zorla yedirmeye basladım artık. zorla ağzını acıp yedırıyorum yada bağırıyorum aç ağzınıı dıye korkup acıyor öyle yediriyorum ; ki böyle yedırebıldığım şeyde pilav. sbzeyi öldürsen yemez yani. hadi iştahsız olsa derım kı tamam napalım. ama sürekli mama için ağlıyor mama diye bağırıyor :KK43: ne yapacağım bilmiyorum. hiç bir zaamn yemek duzenı kuramadık. cunku her öğünde problem yasıyoruz . artık bende kacıyorum öğünlerden. ne yedireceğim ben bu cocupa. anne olduğuma o kadar pişmanım ki. böyle demek istemezdim ama gerçekten hislerim bunlar artık. asla mutlu edemıyorum süreklı ağlayan mızmız bir cocuk :KK43: annelıkten soğğudum. çok sukur diyorum engellıde olabılırdı evet ama böylede çözümsüz bir konu olunca napacağimi bilemiyorum. bi sürü tarif denedim hepsini oturup kendım yemekten bıktım. ne zaman düzelecek bu yemek konusu zaman geçtikce yediği seyler daha da azalıyor :KK43: pekmezle bıle olsa sureklı tatlı şeyler yedıremem ki tuzlu da yemesı lazım ne yapacağım bilmiyorum.... o kadar gergin ve öfkeliyim ki artık kaba davranıyorum cocuğada . psikiyatirye gitmeyi düşünüyorum ama ilaçlara bir başlarsam sonu gelmeyecek diye korkuyorum. her cocuk mu böyle umursamayayım diyorum ama bebeğniz mama diye ağlarken nası kayıtsız kalabilirsiniz ki. siz neler yediriyyorsunuz bir günde ? artık aklıma hıc bır sey gelmıyor
Merhaba 2 yaş sendromuna hoşgeldinizz :) Şaka bi yana oğlum 25 aylık ilk başlarda iştahlı bir bebekti ama şimdi pek öyle sayılmaz yemek seçiyor. Kendi yemiyor ya da yemesi 1,5 saat falan sürüyor dolayısıyla destekliyorum.Kreşe başlayalı 3 ay oldu ve 6 ayı aşkındır da sanırım 2 yaş sendromuna giriş yaptık sıkıntı büyük yani 6 aydır 1,5 kg verdi.. Kreş uygulamasında sürekli her öğünü "yarım yedi" ya da "yemedi" yazıyordu. Son 1 haftadır falan "hepsini yedi" "hepsini yedi" şeklinde notlar görünce ağlayacak gibi oluyorum. Evde de daha iyi yiyor. Ben ağzından bişeyi attığında, ağzını kitlediğinde falan mama sandalyesinin masasını çıkarıp "sanırım yemiceksin, o zaman inebilirsin" diyip dönüp kendi yemeğimi yemeye devam ediyorum.İlk başlarda inip oyun oynuyordu.Bi süre sonra gelip tekrar sevdiği bişey falan istiyordu. O yok bu var istersen diyordum. Yok diyip biraz mızmızlanıp ağlayıp devam ediyordu. Taa ki diğer öğünde aynı yemek önüne gelinceye kadar hiçbişey vermiyordum. Sonraları inmek istermisin sandalyeden yemiceksen diyince, yiiiiceeeeeeeeeemm diye bana kızmaya başladı. Tamam diyorum tekrar koyuyorum önüne, ve hayatında hiç yemek yememiş gibi yemeye başlıyor. Bu taktiği sevdim tutuyor gibi bizde, bir deneyin isterseniz. Yalnız ufak bir öneri; çocuğa tatlı vermek için henüz çok erken. 2 yaştan önce asla rafine şeker kullanmadım ben önerilmiyor. Şu an hala çikolata veya abur cubur bilmiyor. Çikolata sandığı şey mesela meyve barlar falan. Atıştırmalık olarak maksimum ev yapımı kek (balla veya pekmezle tatlandırılan) o da her gün değil.

22 aylık bir bebeğim var. çok iştahlı ama çok yemek seçen bir çocuk. sadece pilav makarna patates yşyor. bunları bile bazen istemiyor. sadece tatlı şeyler yemek istiyor. bisküvili pasta muhallebi gibi. sürekli onları yediremem yani. sağlıklı alternatiflerini buldum yulaf unu pekmez ile muhllebı yapıyorum yemiyor. ek gıdaya basladık ılk 2 ay cok ıyı yedı sonra bir anda kesıldı ve o zamandan beri hep her gün böyleyiz:KK43: o kadar yoruldum bıktım usandım ki. sürekli mama diye ağlıyor ama verdiğim hiç bir şeyide beğenmiyor. uykusu sıkıntılı daha bir gece kesıntısız uyumadım. memeden kestım 1 ay önce ondada süreklı meme diye ağlıyoordu. o kadar çaresiz ve herşeyden bıkmış hissediyorumki. son bir kac haftadır zorla yedirmeye basladım artık. zorla ağzını acıp yedırıyorum yada bağırıyorum aç ağzınıı dıye korkup acıyor öyle yediriyorum ; ki böyle yedırebıldığım şeyde pilav. sbzeyi öldürsen yemez yani. hadi iştahsız olsa derım kı tamam napalım. ama sürekli mama için ağlıyor mama diye bağırıyor :KK43: ne yapacağım bilmiyorum. hiç bir zaamn yemek duzenı kuramadık. cunku her öğünde problem yasıyoruz . artık bende kacıyorum öğünlerden. ne yedireceğim ben bu cocupa. anne olduğuma o kadar pişmanım ki. böyle demek istemezdim ama gerçekten hislerim bunlar artık. asla mutlu edemıyorum süreklı ağlayan mızmız bir cocuk :KK43: annelıkten soğğudum. çok sukur diyorum engellıde olabılırdı evet ama böylede çözümsüz bir konu olunca napacağimi bilemiyorum. bi sürü tarif denedim hepsini oturup kendım yemekten bıktım. ne zaman düzelecek bu yemek konusu zaman geçtikce yediği seyler daha da azalıyor :KK43: pekmezle bıle olsa sureklı tatlı şeyler yedıremem ki tuzlu da yemesı lazım ne yapacağım bilmiyorum.... o kadar gergin ve öfkeliyim ki artık kaba davranıyorum cocuğada . psikiyatirye gitmeyi düşünüyorum ama ilaçlara bir başlarsam sonu gelmeyecek diye korkuyorum. her cocuk mu böyle umursamayayım diyorum ama bebeğniz mama diye ağlarken nası kayıtsız kalabilirsiniz ki. siz neler yediriyyorsunuz bir günde ? artık aklıma hıc bır sey gelmıyor
Benim kizim 3 yasinda ve hala daha sebze yemez. Pilav makarna patates et hamur isi tabi tayli seyler ilgisini cekiyor guzelde yiyor ama sebze asla yemiyor. Ben hic bir zaman yemesi icin zorlamadim acikcasi masada beraber yeriz genelde ve eger agzina uyan bir sey yoksa yemez oynar sevdigi bir sey varsa guzelce yer. Ve kizimda gordugum kalabalik ortamlarda daha guzel yiyor kendi gelip istiyor hatta. Bence cocugu zorlamayin birakin yerse yer yemezse baktiginiz cidden cok zaman gecti bir daha onune sunun olmuyorsa mama vereceksiniz. Zamanla her sey yoluna giriyor aslinda sadece biz anneler her sey bizim istedigimiz gibi ilerlesin istiyoruz halbuki cocuklara bizim uyum saglamamiz lazim

nasıl yapacağım bunu bilmiyorum sureklı bir ağlama sesıne tahammül edemiyorum. yarım gune krese basladı bir kac ay once. 1 ay sora ıse baslayıp tam gune verecektım beklemeyıp hemen mı yapsam bunu dıye dusunuyorum..
Bir kac ay once kreşe başlamış(yarim gün de olsa ayrılık ayrılıktır) 1 ay once kendi talep etmediği halde memeden ayrılmış bebeğe fazla yükleniyor musunuz biraz? Tam ağrılı dişlerini çıkarma evresinde üstelik? Üstelik 1 ay sonra işe baslayacaksimiz ve tam gun kreşe başlayacak bu cocuk. Biraz daha sakin olun. Su an yaşadığınız çıkmazda en az masum kisi bebeğiniz. Tabii ki anne olarak biz de zorlayabiliriz, bağırabiliriz. Ama telafisi kolay olmayan bir sey zorla yemek yedirmek.
Bence baska birinin elinden yemesi ve farkli bir mekanda yemesi (parkta, yer sofrasında, anneannede...) etkili olabilir.
Allah kolaylik versin.

Çok normal her annenin yaşadığı şeyler. Okumadım sayfaları ama boyu ve kilosu ne durumda? Ben çok zayıf büyüdüm kemiklerim sayılıyordu. Büyüdükçe iştahım açıldı, şimdi minyon tipli sağlıklı bir insanım. Çok daraldıysanız bir öğünde olsun ekran karşısında yedirin.

Benim yedirdiklerimi yazsam asla yemez zaten sizin çocuğunuz. Çok nötr başladım ek gıdaya. Tatsız besliyorum neredeyse. Her şeyin güzel alternatifleri var aslında ama yemiyor diyorsunuz. Kendinizi suçlamayın hiç, çocuğu da zorlamayın ters teper

Çok zor bir süreçten geçiyorsunuz sinirleriniz yıpranmış durumda , çocuğunu iki yaş sendromu yaşıyor olabilir bir çok öneri var naçizane tavsiyem benimde tabağını koyun bekleyin yesin , atıştırmalık hazırlayın salatalık havuç elma dilimleyip tabakla oyun alanına bırakın arada yesin , sizde kendinize bir yaşam alanı açın uykusuzluk üstüne sürekli ağlayan bir bebek çok zor , annelik kolay değil bı oyun ablası belki bir kaç haftalığına sizi rahatlatabilir

İlk oglum, prematüreydi ve istah sorunları yaşadık fazlasıyla.. her gördüğüm bebek yemeği tarifini denedim desem yeridir. Nerdeyse hicbirini yemedi. Sadece kıymalı havuçlu çorbayı yerdi o kadar.. kafayı yedirtti bana o dönem resmen.. şimdi 6 yaşında oluyor, istahı normal.. seçiciliği yok, sorun çıkarmıyor çok şükür..
Küçük oglum 22 aylık, onun da yemekle pek arasi yok ama nedense ben kafaya pek takmıyorum bu kez.
Sizin neyse ki iştah sorununuz da yokmuş..
Yani diyecegim o ki; geçer bu günler. Çok da kafanıza takıp canınızı sıkmayın. Neyi seviyorsa bırakın onu yesin..

BBenVe

Benim çocuğum 24 aylık erken doğdu 45 gün kuvezde durdu 1 gün bile emmedi hep mama . Şuan 2 yaşıni geçti yaşıtlarından belki 6 7 kilo az belki 10 . Ne yapsam kusar ogcunur asla yemez milleh durmadan yedir diyor çocuk çok zayıf diyor ama bide içimizi görün asla bişey yediremiyorum her çeşidi her tarifi denedim keşke benim de çocuğum makarna patates bari yese ama oda yok sadece mama issirma yok çiğneme yokyani şükretmelisin
Bademcikleri ya da geniz eti ne durumda çocuğu uzun. Benim kizimda yutamazdi phturlu hiç veremedim bademcikleri normale göre büyükmüş sürekli bademcik iltihabı oluyordu ve horlamasi coktu. Doktoru küçük dilimizin bademcigine değdiğini hayal edin bu çocuk her yutkundugunda yaşıyor demisti unutamam o gün ameliyat olması gerektiğine inandım şimdi iyiki diyorum . Çok şükür ameliyattan sonra puturlu değil katı yemeğe başladı.

Bademcikleri ya da geniz eti ne durumda çocuğu uzun. Benim kizimda yutamazdi phturlu hiç veremedim bademcikleri normale göre büyükmüş sürekli bademcik iltihabı oluyordu ve horlamasi coktu. Doktoru küçük dilimizin bademcigine değdiğini hayal edin bu çocuk her yutkundugunda yaşıyor demisti unutamam o gün ameliyat olması gerektiğine inandım şimdi iyiki diyorum . Çok şükür ameliyattan sonra puturlu değil katı yemeğe başladı.
Evet. Bizimki de aynı ama 3 yaşından önce ameliyat edemeyiz dediler . Şuan 2 yaşında bizde düşünüyoruz insaAllah teşekkür ederim fikir için 💕

Ayri yemek yapmayin.. herseyi yer tabii asiri baharatli aci vs olmamasi gerek. 1 yasindan sonra her yediginden yer zaten.. yerse yer yemezse mecbur yiyecek acikinca..

Cocuklarin donem donem degisiyor zaten yedikleri.. kucuk oglum sabah pilav isterdi benden..simdi 7 yasinda pilav nadir yer… ekmek
Yemezdi mesela hala pek yemez.. kaliteli hamur isi sever.. ekmek degil yani pogca borek gozleme tarzi.

Bu kadar skma psikolojini bozma.. duzelecek hersey ve uyku duzeni genelde 2-2,5 yas gibi duzene giriyor

Merhaba güzel anne ,yıkik hissetmeniz çok normal,bizde robot değiliz ki yanlız bu durumu ne kadar kafanıza takarsanız okadar kendinize eziyet edersiniz,düzenli olarak doktor tetkiklerini yaptırın değerleri güzelse şayet ,bırakın ne istiyorsa onu yesin,değilse takviye edilir , ne isterse onu yesin derken abur cubur olarak kastetmiyorum makarnaysa makarna ,yogurtsa yoğurt muhallebiyse muhallebi vs,geçici bir dönem bu minik hep bu yaşta kalmicak nerden biliyorum kızımdan biliyorum ,abartısız benim kızım makarna ve pilav yoğurtla büyüdü minik minik pilavın içine kabak vs rendeler bide onları doğrar kavurur anladığı yere kadar yedirmeye çalışırdım ne yaptiysma fayda etmedi ..aynen sizin hissettiklerini hissediyordum..lakin şimdi 4 yaşında inanın daha kolay o yaşlarına göre çok daha kolay bugünler gecicek hiç dert etmeyin
inşallah hem siz hem diğer destek mesajlarına cok tesekkur ederım

X