- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Canım hayatında yaşadığın problemler,sürekli yolunda gitmeyen bir işin ya da olmasını istediğin birşey var mı? Ben yaşadım hala da yaşıyorum herkese herşeye sinirliyim en ufak birşeye bağırır çağırır oldum mesela geçen en küçük kardeşim 10 tl kaybettiği için öfkeden çıldırdım kendime zarar verdim ağladım bağırdım falan,halbüki lafı bile edilmeyecek para. Kısacası tahammülsüz oldum. Bunun sebebi de bebeğimi kaybetmiş nişanlımdan ayrılmış olmam. Neyse ki şuan iştah şurubuyla uyku ilacı kullanıyorum uyutmuyor ama sinirimi alıyor pamuk gibi oluyorum hafifliyorum yatıştırıyor.Iyi geceler arkadaşlar. Umarim hepiniz iyisinizdir.
Ben kendimi iyi hissetmiyorum. Bu aralar herşeye cok sinirleniyorum hersey ust uste geliyor ve cok bunaliyorum gögsüm sıkısıyor.
Sanki dunyanin butun yükü gögsumun ustunde toplaniyor gibi bazen nefes alamiyorum aglamak istiyorum belki iyi gelir diye aglayamiyorum. Uyuyamiyorum..
Hicbir iş yapamiyorum 5 dakika konuşşam yoruluyorum. En onemlisi de insanlar dertlerini anlatirken daha çok boguluyorum. Içimden ciglik atmak geliyor. Belki rahatlarim diye ama atamiyorum. Herkesin yaptigi şey bana batıyor. Herkesle kavga edesim geliyor..
Bugun 25 senelik hayatimda ilk kez babama atarlandim. Birdaha senin evine ayak basmicam dedim. Çok korkardim babamdan soylememesi gereken birseyi birine soylemis. Cok zoruma gitti. Ama zaten 1 aydir bu durumdayim. 1 aydir hemen hemen herkese karsi boyle hissediyorum. Yikip dokmek kavga etmek bagirmak cagirmak istiyorum yapamiyorum insanlari kirmakta istemiyorum. Esim bile beni cekemiyosun ne oluyo sana dedi.
Ama yok hersey her sorun ust uste geliyor. Ve ben artik kaldiramiyorum..
Psikologtan randevu aldim.
Ama sizede danışmak istedim bu durumlari yasayan varmi ve siz neler yapiyorsunuz.. hayat dolu bir insanim kimseyi sallamam laflarina karsilik vermem kimseyi kirmam üzmem. Ama bu 1 ay ne olduysa kendimden geçtim artik.
Bu durumu yaşamayan yoktur inanın. Hayat şartları çook zor. Özellikle hassas insanlar daha kolay bu noktaya gelebiliyor. Belli ki çok derin düşünen bir yapınız var. Ama tüm bunların farkında olmanız iyileşme süreciniz için en önemli adımdır. İnanıyorum kısa sürede toparlanacaksınızIyi geceler arkadaşlar. Umarim hepiniz iyisinizdir.
Ben kendimi iyi hissetmiyorum. Bu aralar herşeye cok sinirleniyorum hersey ust uste geliyor ve cok bunaliyorum gögsüm sıkısıyor.
Sanki dunyanin butun yükü gögsumun ustunde toplaniyor gibi bazen nefes alamiyorum aglamak istiyorum belki iyi gelir diye aglayamiyorum. Uyuyamiyorum..
Hicbir iş yapamiyorum 5 dakika konuşşam yoruluyorum. En onemlisi de insanlar dertlerini anlatirken daha çok boguluyorum. Içimden ciglik atmak geliyor. Belki rahatlarim diye ama atamiyorum. Herkesin yaptigi şey bana batıyor. Herkesle kavga edesim geliyor..
Bugun 25 senelik hayatimda ilk kez babama atarlandim. Birdaha senin evine ayak basmicam dedim. Çok korkardim babamdan soylememesi gereken birseyi birine soylemis. Cok zoruma gitti. Ama zaten 1 aydir bu durumdayim. 1 aydir hemen hemen herkese karsi boyle hissediyorum. Yikip dokmek kavga etmek bagirmak cagirmak istiyorum yapamiyorum insanlari kirmakta istemiyorum. Esim bile beni cekemiyosun ne oluyo sana dedi.
Ama yok hersey her sorun ust uste geliyor. Ve ben artik kaldiramiyorum..
Psikologtan randevu aldim.
Ama sizede danışmak istedim bu durumlari yasayan varmi ve siz neler yapiyorsunuz.. hayat dolu bir insanim kimseyi sallamam laflarina karsilik vermem kimseyi kirmam üzmem. Ama bu 1 ay ne olduysa kendimden geçtim artik.
Canım hayatında yaşadığın problemler,sürekli yolunda gitmeyen bir işin ya da olmasını istediğin birşey var mı? Ben yaşadım hala da yaşıyorum herkese herşeye sinirliyim en ufak birşeye bağırır çağırır oldum mesela geçen en küçük kardeşim 10 tl kaybettiği için öfkeden çıldırdım kendime zarar verdim ağladım bağırdım falan,halbüki lafı bile edilmeyecek para. Kısacası tahammülsüz oldum. Bunun sebebi de bebeğimi kaybetmiş nişanlımdan ayrılmış olmam. Neyse ki şuan iştah şurubuyla uyku ilacı kullanıyorum uyutmuyor ama sinirimi alıyor pamuk gibi oluyorum hafifliyorum yatıştırıyor.
Bu durumu yaşamayan yoktur inanın. Hayat şartları çook zor. Özellikle hassas insanlar daha kolay bu noktaya gelebiliyor. Belli ki çok derin düşünen bir yapınız var. Ama tüm bunların farkında olmanız iyileşme süreciniz için en önemli adımdır. İnanıyorum kısa sürede toparlanacaksınız
Sana tavsiyem,biraz inzivaya çek kendini. Arkadaşlarında dediği gibi spaya masaja kuaföre git. 2-3 günlüğüne tatile çık bi orman havası al. Ve kimsenin derdini kendi derdinmiş gibi sahiplenme. Ne gerek var ki kendini yıpratmaya.Inanin 1 degil bin derdim var bu aralar. Benimkiler yetmiyor baskasinin derdine koşuyorum kendiminkileri unuturum diye. Sonra o derdini dinledigim sorununu cozdugum insanlar nankorluk yapiyorlar. Çok ama çok doldum.
Zor zamanlar mı geçirdiniz? Kendinize ya da birilerine kırgın ya da kızgın mısınız? Yıllar önce çok öfkelendiğiniz kırıldığınız dönemleri mi anımsıyorsunuz bu ara? Yorgun musunuz çok mu çalışıyorsunuz? Arkadaşlarınızla vakit geçiriyor musunuz? Kaygılarınız var mı?
Hormonal bir dengesizlik , tiroid vs baktırmayı ihmal etmeyin.
Benim ara ara böyle dönemlerim olur. Klasik müziği açar banyoya atlarım, masaja kuaföre giderim, yürüyüş yaparım müzik eşliğinde, yazı yazarım hatta bütün öfkemi kağıda kusup onu yakmışlığım külüne bakarken içimin de soğuduğunu hissetmişliğim vardır.
Psikologtan randevu almak yerinde olmuş kesinlikle.
Sana tavsiyem,biraz inzivaya çek kendini. Arkadaşlarında dediği gibi spaya masaja kuaföre git. 2-3 günlüğüne tatile çık bi orman havası al. Ve kimsenin derdini kendi derdinmiş gibi sahiplenme. Ne gerek var ki kendini yıpratmaya.
Derdi dinlemek zordur. Dinlerken içselleştirir yoğun empati kurar konuştuğun andan sonra hala kafanda taşırsan bitirir seni ha kendi derdin ha başkasının farketmez. Eğer bunu yapmaktan alıkoyamıyosan kendini dinmememeye çalış. Malesef kendi derdimiz yetiyor artıyor. Ben dinlerim ama artık sadece yorum yapıp daha sonra kafamda taşımamaya ve kendi derdim gibi içselleştirmemeye çalışıyorum. En azından dinledikten sonrası için. Hassas bir kişilikseniz ana haber bültenleri bile insanın ruh sağlığını bozmaya yetip de artıyor zaten.
İyi niyetlisin, insansın ve yoğun vicdan azabı çektin o anda. Birinin senin yüzünden ağlaması sana ağır geldi. O anı yaşamış olmak bile yeterince ağır bir durum senin için. Sen kırılmış olsan birine gidip hesap soramayacak birisin çünkü(sanıyorum) Ama şunu unutma. Birçok insan ben üzülmüşsem ona kusayım kinimi ikimiz de üzülelim biraz da o üzülsün mantığındadır. Sözünün kvye ağır gelmiş ama kızım ben seni bu kadar üzdüm mü niye böyle dedin deyip yapıcı konuşmamış o da yüklenmiş de yüklenmiş ağlamış seni nasıl üzeceğini biliyormuş vesselam. Sen kvden değilsin kvden de sen değil. Onun kırgınlıkları hassasiyeti ayrı senin ki ayrı. Sen kendinle empati yapmışsın. Ama o sen değil. Bak ne güzel acısını çıkarmış senden. Kendine kızmayo bırak. Ne yaptıysan da bedelini ödemişsin o gece. Her insan hata yapar. O anı yaşamamak sadece senin suçun da değil senin elinde de değil. O an sadece sana ait değil yani. Baktın kafana çok takılıyor o da öyle onu öyle kabul ediyorum kendimi de böyle kabul ediylrum her insan aynı değil her insan hata yapar de geç. Nefes egzersizleri yap. Keyifli bir dizi aç izle. Travmatik stres bozukluğu gibi bir durum yaşıyor olabilirsiniz.1 ay once kayinvalideme bir laf soyledim cok kirildi geldi yanima agladi agladi agladi. Ben sana ne yaptim flan dedi. Konuşamadim cok kotuydu hali. O gece basladi gogsum sıkısmaya nefes alamadim. 2-3 gun yattim hic yerimden kalkamadim.. Ama aglayamadimda icime attim. Sonra birden sindirim de sıkıntilar karin agrilari bas donmeleri ama hasta degilim kesinlikle.. sonra bir halsizlik basladi. 1 aydir kuafore bile zorla gidiyorum. Severek gittigim yerler bana ölüm geliyot. Tabi kv den sonra daha bircok dert sorun oldu. Kendi capimda cozdum ama cok yiprandim. Cevremde herkesin bir derdi var ama asla bir kisi pink nasilsin ama cidden nasilsin iyi gorunmuyorsun demedi demiiyor.
İyi niyetlisin, insansın ve yoğun vicdan azabı çektin o anda. Birinin senin yüzünden ağlaması sana ağır geldi. O anı yaşamış olmak bile yeterince ağır bir durum senin için. Sen kırılmış olsan birine gidip hesap soramayacak birisin çünkü(sanıyorum) Ama şunu unutma. Birçok insan ben üzülmüşsem ona kusayım kinimi ikimiz de üzülelim biraz da o üzülsün mantığındadır. Sözünün kvye ağır gelmiş ama kızım ben seni bu kadar üzdüm mü niye böyle dedin deyip yapıcı konuşmamış o da yüklenmiş de yüklenmiş ağlamış seni nasıl üzeceğini biliyormuş vesselam. Sen kvden değilsin kvden de sen değil. Onun kırgınlıkları hassasiyeti ayrı senin ki ayrı. Sen kendinle empati yapmışsın. Ama o sen değil. Bak ne güzel acısını çıkarmış senden. Kendine kızmayo bırak. Ne yaptıysan da bedelini ödemişsin o gece. Her insan hata yapar. O anı yaşamamak sadece senin suçun da değil senin elinde de değil. O an sadece sana ait değil yani. Baktın kafana çok takılıyor o da öyle onu öyle kabul ediyorum kendimi de böyle kabul ediylrum her insan aynı değil her insan hata yapar de geç. Nefes egzersizleri yap. Keyifli bir dizi aç izle. Travmatik stres bozukluğu gibi bir durum yaşıyor olabilirsiniz.
Dünyanın yükünü sırtına alma. İndir sırtından bırak yere. Doğaya bak hayvanlarla meşgul olabiliyosan ol. Müzik dinle. Kitap oku. Ruhuna yönel. Tebessüm etmeye çalış. İçinden kendine iyi telkinler ver. Netten olumlamalar geçmişi bırakma kendini affetme başkasını affetme vs meditasyonlar var aç onları dinle iyi gelir kesinlikle.
Destek almanız şart gibi görünüyor. Ama emin olun o kadar vicdan azabı çekmenize de gerek yok yaşadığınız o an için de ne kendinize ne kv ye kızmanıza gerek yok. Olmuş bitmiş. Her şey yolunda. Hayat o kadar kendinizi üzmenize değmez. Meditasyonları bence de mutlaka deneyin. Eski günlerdeki gibi sevgi dolu olmanız dileğiyle.
Psikoloğun yanında bir dahiliyeye de gidip hormonlarınıza, troidinize falan da baktırın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?