- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi Pammikprensess
-
bırde cocugun ayını yaşını anlamadım :) patates haslama yagsız pirinc corbası muz peklik yapar. ayı , yası uyuyorsa yedır.Valla tam kahve yapicam sonra gözümü bir açıyorum mutfakta bulaşık ortalık bok götürüyor boşver kahveyi pammikprenses kalk evi temizle diyorum
Bize mecbur değil yaptırmak isteyip istememek sizin elinizde denildi. Bende yaptırdım çocuğuma. Ağızdan yapılıyor. Eczaneden kendiniz alıyorsunuz. 160 tl tek aşı.. Ama araştırdım gerçekten iyi ki yaptırdım diyen anneler var.2-4 aylarda yapılıyor ya da 3-5. Aynı dediğiniz gibi ateş, kusma, ishal şeklinde seyrediyor. Tabii doktor detaylı bilgi verir ya da vermiştir size. Genelde ciddi oluyormuş hastalık. Benim de bildiğim bu. Haftaya aşısını yaptıracağım ben de. Geçmiş olsun tekrar.
Söylemediler ya keşke söyleseler di belkide hasta olmucakti oglumyok bende bunu demek istemedim
size söylemeleri gerekti sağlık ocağında
özel rota aşısı var istiyorsan gelecek ay eczaneden al gel damlatalım diye
Kaç aylıktır yaptirdiginizda bebeğinizBize mecbur değil yaptırmak isteyip istememek sizin elinizde denildi. Bende yaptırdım çocuğuma. Ağızdan yapılıyor. Eczaneden kendiniz alıyorsunuz. 160 tl tek aşı.. Ama araştırdım gerçekten iyi ki yaptırdım diyen anneler var.
Ondan var canım doktor ilaç şeklinde olanını verdibırde cocugun ayını yaşını anlamadım :) patates haslama yagsız pirinc corbası muz peklik yapar. ayı , yası uyuyorsa yedır.
elektrolit seviyesı için ( bebek oranını bılmiorum eczaneye bıle sorsan bilir)
1 su bard. suya seker ve tuz koyup karıştır. cocuga içir.
Hepsinin ilacını doktor yazdı ve verdi canım ama bı yerde tikandim bir ilacın üstünde 4 yaş ve üstüdür diye yazıyor bende vermedim napsamkiarada kendıne izin ver... zaten koş koş modda yasıorsun.
cocuk dedıgın elini keser, dıkış, kırık olur...
engellemeye calışırsın gene de olur.
ıshal ve atesde dıştendır.
ama
uzerine enfeksıon varsa (testlerde belli olur) bu sene mıde grıbı cok yaygın. ishal kusma bazen ates.
bol su içir. antıotıklerı vardır zaten. bozulmuş bagırsak florasını yenılemek veya takviye için bebekler için probiotikler var. dokt. sorup alabılırsin. ishali için..
daha da olmadı dışkı idrar enfeksion için kultur yapılsın.
probiotıklerı kafana gore alma lutfen dokt sor.
hayret bişey!Söylemediler ya keşke söyleseler di belkide hasta olmucakti oglum
İnşallah ya bugün sağlık ocağına gidicem zaten bir sorayım yinedehayret bişey!
inşallah rota virüsü kapmamıştır da bebeğiniz
Arkadaşım 3. aydı sanırım ilk doz . 6. ay da 2. doz yapıldı.Kaç aylıktır yaptirdiginizda bebeğiniz
dokt. danıs??Hepsinin ilacını doktor yazdı ve verdi canım ama bı yerde tikandim bir ilacın üstünde 4 yaş ve üstüdür diye yazıyor bende vermedim napsamki
Sanırım öyle bir şey. Ama virüsün adı da rota virüsü. O da ishal, kusma, ateş şeklinde seyrediyor. Ama yanıltmayayım, benim bileşğim bu. ben de haftaya yaptıracağım.kanlı ishal aşısı mı?
netten gelişi guzel baktım kanlı ishal degıl gibı anladım... gerekli ise cocugu olan yaptırır.... gecmiş olsunSanırım öyle bir şey. Ama virüsün adı da rota virüsü. O da ishal, kusma, ateş şeklinde seyrediyor. Ama yanıltmayayım, benim bileşğim bu. ben de haftaya yaptıracağım.
Sanırım öyle bir şey. Ama virüsün adı da rota virüsü. O da ishal, kusma, ateş şeklinde seyrediyor. Ama yanıltmayayım, benim bileşğim bu. ben de haftaya yaptıracağım.
evet kanlı ishal rota yazdım cıktı. kanlı ishal degılmiş ki konu sahıbının bebegı..netten gelişi guzel baktım kanlı ishal degıl gibı anladım... gerekli ise cocugu olan yaptırır.... gecmiş olsun
Ben zaten emin değildim. Belki öyle bir şey olabilir dedim. Biz haftaya rutin aşısını yaptıracağımız için aklımda öyle kalmış. Olmasın da zaten, ciddi bir rahatsızlıkmış rota. Geçmiş olsun sizin bebeklerinize de.evet kanlı ishal rota yazdım cıktı. kanlı ishal degılmiş ki konu sahıbının bebegı..
benım kopişler gecen sene 2 kere kanli.ishal olmuştu. 1 ay patates piricç ve 1 kutu antibiotık ve 1 damardan serum ile vıtamin ve extra antibiotık verilmişti.
Benimki 1 yasindaArkadaşım 3. aydı sanırım ilk doz . 6. ay da 2. doz yapıldı.
Elhamdülillah Müslümanım ediyorum zaten sizde edin nolur biraz iyileşti gibi Allah başka açı göstermesinGecmiş olsun inancın nasıl bilememe ama dua et bol bol oku
bende bebiş yok kopişler -kopek var :) ama hastalık ve semptomlar aynı.Ben zaten emin değildim. Belki öyle bir şey olabilir dedim. Biz haftaya rutin aşısını yaptıracağımız için aklımda öyle kalmış. Olmasın da zaten, ciddi bir rahatsızlıkmış rota. Geçmiş olsun sizin bebeklerinize de.
Evet 2 ve 4. Ayda yada 3 ve 5. Ayda yapiliyor. Gec olmus artik yapcak bisey yok. Bu rota virusu gecmek bilmeyen ishal kusma ates yapar. Belkide ondandir. Geciyormus zaten. Tez zamanda atlatirsinizAnladım ama bir üye geç kaldigimi söyledi oğlum 1 yaş 2 aylik
İshali var hala ishal için ne yapmalıyım sizceEvet 2 ve 4. Ayda yada 3 ve 5. Ayda yapiliyor. Gec olmus artik yapcak bisey yok. Bu rota virusu gecmek bilmeyen ishal kusma ates yapar. Belkide ondandir. Geciyormus zaten. Tez zamanda atlatirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?