Herşey çocuklar Için...

pijema

Hamd olsun....
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2006
1.497
0
116
İstanbul
aklıma gelen bazı bilgileri size aktarmak istiyorum bunların hepsi çocuklarımız için
1. çocuklarınızı uyuturken yanında olun o uyuyana kadar bekleyin hatta klasik müzik eşliğinde yada sizin sesinizle uyuması ona müthiş derecede mutluluk verecektir
2. yemek konusunda zorlamayın KESİNLİKLE... yemiyorsa ısrar etmeyin kendisi bir süre zaman sonra zaten yemek yemek isteyecektir( zaten zorla yenen yemeğinde bir yararı olmadığını da biliyorum)
3. o konuşurken dinleyin önemsendiğini bir birey olduğunu bilsin sakın işim var falan gibi sözlerle onu kırmayın mümkün olduğunca nazik olun
4. özel hitaplar ile çağırın (canım, yavrucum, seni seviyorum) eşinize hitap ettiğiniz şekilde değil aşkım gibii Tabiki bu da bir sevği cümlesidir ama bu şekilde daha çok yakışır
5. bir iş yapmasını isteyin ve onu gizlice takip edin çocuk bilmeden güvenmediğinizi düşünmesin
6. genellikle yeni konuşmaya başlayan sevimli şeyler istedikleri şeyleri yanlış ifade ederler (su'ya bu, güle güle'ye atta bay bay 'a baş baş gibiii) çok hoşumuza gider tabi ama ilerde kendini ifade etmekte zorluk yaşayacakları da bir ihtimaldir Kelimelerin doğru olanını bildiklerinde daha güzel bir türkçeye sahip olcaklardır
7 ve en önemlisi onu toplum içinde aşağılamayın bu topluma karşı pasif davranmasına, kalabalıkta sıkılmasına, toplum içinde konuşamamasına neden olacaktır
8 başkası ile kıyaslamayın (annem yapardı şimdi o kızdan nefret ediyorum )agresif olabilir

o kadar çok şey varki çocuklar hakkında bildiğim şeyler buralara yazmakla bitmez çok kitap okuyun çocuklar ile ilgili

HOŞÇAKALINN...

1. çocuklarınızı uyuturken yanında olun o uyuyana kadar bekleyin hatta klasik müzik eşliğinde yada sizin sesinizle uyuması ona müthiş derecede mutluluk verecektir

4.5 yaşındaki kızım "anne benle yat nolursun" diyor bazen yatıyorum ve uyuyup kalıyorum. Ama kelebeğim çok mutlu oluyor. Sarılıp yatıyoruz yumuşak yumuşak.1.5 yaşındaki oğlumda genelde yanında birini istiyor sıpa.Onuda kucağına alacaksın omzuna dayayacak kafasını orada uyuyacak. Gel keyfim gel

2. yemek konusunda zorlamayın KESİNLİKLE... yemiyorsa ısrar etmeyin kendisi bir süre zaman sonra zaten yemek yemek isteyecektir( zaten zorla yenen yemeğinde bir yararı olmadığını da biliyorum)

Kızımı önceden zorluyordum yemesi için. Şimdi yemediği zaman zorlamıyorum(ama içim içimi yiyor) yatana kadar hiçbirşey yemeyeceksin diyorum. Sonra acıktığında ise bana rüşvet teklif ediyor uyanık. "Anneeee sen bana yemek verseydin bende sana pırlanta yüzük alırdım" diyor. E kızım benim yüzüğüm zaten varrr". "Olsun ben sana daha güzelini alırım bana yemek ver "diyor. Babasının almadığını kızı alacak. Bak heleeee

3. o konuşurken dinleyin önemsendiğini bir birey olduğunu bilsin sakın işim var falan gibi sözlerle onu kırmayın mümkün olduğunca nazik olun

İşte bunu çok yapıyorum. Yetişemiyorum, napiyim. Yazık yavrum "hep işin oluyor, hep işin oluyor" diye yakınıyor. Herşeylerine yetişmeye çalışıyorum ama galiba çuvallıyorum. Allah'ım ne kadar zormuş çocuk büyütmek. Sen güç ver yarabbim.

çok hoş yazdıkların paylaştığın için saol ama yemek konusunda yapılan yanlışlardan biride bu zorla yemek bırak istediği zamn yesin vitamini yüksek seyleri yemiyorlarsa da başka birşeyin yanında ikram edin mesela portakal yemiyor yanında pudinğ ile verebilirsiniz yada et yemiyorsa patetesi rendeleyip bu şekilde köfte yapıp yiyebilir

her derda deva var anlıcanız

(bende 2.5 sene çıocuk baktım ve anne olmasam da yaşım küçük olsa da biliyorum duygularınızı :))

canım yazdıkların çok güzel iyi bir konuya değinmişsin özelliklede yemek bizim için oldukça zor 14 aylık kızıma yemek yedirmek eziyet önceleri zorluyordum baktımki olmadı şimdi üzerine gitmiyorum acıkınca peşimde mama mama diye dolaşıyor ve zorlamadan yiyiyor onun dışında oldukça uyku problemimiz var gece çok sık uyanıyor bazen sabaha karşı yanıma alıyorum ozaman daha iyi uyuyor tabi bu nereye kadar böyle gider bilmiyorum ona sarılıp uyumakta ayrı bir zevk tabi evlatlar çok tatlı.

Pijema paylaşımın için teşekkürler. Bencede çok doğru tespitler yazdıkların.

"O kadar çok şey varki çocuklar hakkında bildiğim şeyler buralara yazmakla bitmez çok kitap okuyun çocuklar ile ilgili " demişsin.

Bende çocuk gelişim ile ilgili kapsamlı bir kitap arıyorum. Belki okuduğun yada tavsiye edebilceğin bir kitap vardır çocuk gelişimi için. Kitap Kurdu bölümünde başlık açtım bu konu ile ilgili. Bildiğin bir kitap varsa ve bana bildirirsen sevinirim.

kessinlikle katiliyorum canim
paylasimin icin cok tsk ederim
4dörtlük bir annemiyim bilemem ama kesssinlikle yukarda yazdiklarini yapiyorum canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…