• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji herpes virüsü

eslemonbir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2025
1
0
1
27
Selamlar. Bu konu ile alakalı deneyimlerimi ben de paylaşmak isterim. Kendimi baya zorladığım bir konu bu virüs. İlk kez 2019 da çıkardım. Bilgisayar oynuyorum uzun saatler. Bi gün 19 saat oyun oynamıştım. O günün sabahında çıkmıştı. Herpes olduğunu kendim araştırarak öğrendim. İlk zonadan şüphelenmiştim ama değildi. Cinsel yolla bulaşıyor diyorlar ama öpüşme yolu ile de bulaşıyor arkadaşlar. Ben çok stresli bi insanım çok çabuk üzülürüm ve bağışıklığım aşırı düşüktür. O yüzden yılda 20 ye yakın atak geçiririm. Genelde çok alkol aldığım günlerin ertesi çıkar. Herpes 1 ve herpes 2 de var bende. Dudağımda da uçuk çıkar sık sık. Alkol içmediğim zamanlar çok daha az atak gelir. Üzüldüğümde malesef yine çıkıyor. Asiviral krem kullanıyorum. İlk çıkarken biraz acır şişmez anlarsınız herpes çıkacağını. Tam o an sürün kremi ve üzerini bi pamukla yada yarabandı ile kapatın. Diğer taraflara çok çabuk bulaşıyor. Bunun nedeni de şiştikten sonra kendisini patlatabiliyor. Patlayınca içindeki sıvı diğer yerlere de bulaşıyor. Bi ara 6 kez üst üste herpes çıkardım bunları bilmiyordum çünkü. Yaşayarak öğrendim. Şuan kalçamın bi kısmında lekeler mevcut eskiden çok uğraştığım için. Şimdi çıkar çıkmaz krem sürüp üstünü kapatıyorum. Evet biliyorum çok acıyor ve berbat bi şey. Benim ilişkim yok, evlenmedim de. Cinsel hayatı baya etkiliyor çünkü vücudumda bu yaralar veya izleriyle cinsel bi şey yaşamak istemiyorum kimseyle. Onun dışında zerdeçal tüketin bol bol. Her şeyin içine koyuluyor. Melisa çayı atakları hafifletiyormuş denemedim. Bağışıklık güçlendirici lysine hap var solgarın. Ondan alıp kullanıcam. Ellerseniz patlayınca yayılır ve iz kalabilir. Bazen çok acıyor ben dayanamayıp bastırıyorum patlasın da rahatliyim diye ama siz yapmayın. Hiçbir tedavisinin olmaması aşırı sinir bozucu çünkü benim psikolojim çok berbat durumdadır yıllardır. Strese girmiyim üzülmiyim diye bi şey yok. Üzülüyorsun yani. Umarım hepimizde çok çok az ataklar olur. Bununla yaşamayı sanırım öğrenmek zorundayız ben hala kabullenemesem de. Benim vajina bölgemde çok nadiren çıkıyor genelde kalçamda çıkıyor. Yalnız değilsiniz. Utanılacak bir şeyde yok. İnanın bana bir çok insanda uçuk virüsü var. Sadece bizim kadar hassas değiller o yüzden atak geçirmiyorlar.

Back