Herpes virüsü erkek arkadaşımdan mı bulaşıyor?

neyapmaliyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
270
140
24
İyi günler sevgilimle uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz üç haftada bir geliyor. İlk opusmemizden sonra dudağım da herpes virüsü dediğimiz uçuk virüsleri çıktı ve dudağım balık dudagi gibi şişti sevgilim gelmeden bir hafta önce kozmetik magazindan tester ruj denemiştim ( evet tester ruj denenir mi maalesef akıl sağlığımı ben de sorguluyorum ara sıra) neyse doktora gittiğimde rujdan olabileceğini söyledi. Ben de krem ve haplarla virüsten kurtuldum. Sevgilim tekrar geldi ve üç gün kaldı. Dün gitti ve ben de şu an yine virüsler geliyorum diyor sol tarafım şişmiş. Rujdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum artik. İlişkimiz çok güzel ilerliyor bunu kendisine nasıl sorabilirim bilmiyorum kendisi çok duygusal ve kırılgan daha önceki ilişkileri elbette beni ilgilendirmez ama sadece bu virüse sahip olup olmadığını sorgulamam gerek tabi ki başkasıyla öpüşüp opusmedigini cinsel ilişkiye girip girmediğini de sorucam ancak bu sorular ilişkimize zarar verir mi diye korkuyorum. Erkek arkadaşım bana daha önce kimseyle opusmedigini söyledi aynı zamanda öpüşme yoluyla bulaşan bir virüsmüş.

Uçuk sadece öpüşmeyle değil her yerden bulaşır. Geçen hafta okulda öğretmenler arasında bir uçuk salgını yaşadık, hepimiz tek tek sırayla uçukladık. Bildiğim kadarıyla birbirimizle öpüşmüyoruz. Erkek arkadaşınızda öpüştüğünüz sırada aktif bir uçuk yoksa bulaşma ihtimali yok zaten. Cinsel yolla bulaşan genital herpes.

Birkaç sene önce uçukluyken bir lip balm kullanmıştım. Sonrasında o lip balmı her kullandığımda uçukladım. Farkına varana kadar birkaç tur uğraştım uçuklarla, sonra farkedince attım lipbalmı.

Erkek arkadaşınızda öpüştüğünüzde uçuk varsa size bulaşır evet ama yoksa bulaşmaz. Bu virüs bir kere bulaştı mı kalır, ara ara uçuk çıkarırsınız. Bağışıklığınız düştü mü uçuk patlar. Normal bir şey, dünya meselesi yapılacak bir şey değil. Cinsel yolla bulaşanı ayrı.
Dikkat edin de siz uçuk varken birini öpmeyin, özellikle çocukları ve bebekleri.

Uçuk sadece öpüşmeyle değil her yerden bulaşır. Geçen hafta okulda öğretmenler arasında bir uçuk salgını yaşadık, hepimiz tek tek sırayla uçukladık. Bildiğim kadarıyla birbirimizle öpüşmüyoruz. Erkek arkadaşınızda öpüştüğünüz sırada aktif bir uçuk yoksa bulaşma ihtimali yok zaten. Cinsel yolla bulaşan genital herpes.

Birkaç sene önce uçukluyken bir lip balm kullanmıştım. Sonrasında o lip balmı her kullandığımda uçukladım. Farkına varana kadar birkaç tur uğraştım uçuklarla, sonra farkedince attım lipbalmı.
Yok onda yoktu çok teşekkür ederim 🥺 ben de acaba opusmeden mi geçiyor diye düşündüm

büyük ihtimalle sevgilinizden. onun alınması gucenmesi sizin sağlığınızın daha önemli değildir sanırım.

Dudağından görünür uçuk varsa tekrar bulaşır sizde de çıkar dudağından görünmüyorsa stres yaptıysan bağışıklığın düştüyse vs yine çıkar çünkü o sizin vücudunuzda artık var ilaçlar sadece geçici olarak ortada kaldırıyor

Herpes bir virüstür ve yaygındır. Vücuda bir kez girer ve yok etmek imkansız. İlaçlarla uyutabilirsiniz ama stres, düşük bağışıklık, hastalık, yoğun güneşe maruz kalma gibi anlarda sürekli tekrarlayabilir.
Tester rujdan da almış olabilirsiniz, çocukken de almış olabilirsiniz, sevgilinizden de almış olabilirsiniz böyle bin tane ihtimal var.
Cinsel yolla bulaşan farklı bir herpes türü

X