• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin hayatına kimse karışamaz

Gamzeeli Gamzeeli kardeşin başını çok taşlara vurur böyle giderse. sen uzak dur , üzme kendini.

Konuyla alakasız ama sizin Komsu konusunu ne yaptın, kadının haberi oldu mu eşinin yediği halttan

Öncelikle herkesin fikirleri değerleri farklıdır bu durumlar bana da çok ters fakat kardeşin bu çocuğu çok istiyor belliki ailesini bile karşısına almaya hazır "herkes sizin gibi değil" çıkışması herşeyi ortaya koyuyor...

Böyle bir ortama 1 defa bende girmek zorunda kaldım ve bahsettiğin gibi bende açığım...

Tanışma diye gidildi, erkekleri önce aldılar eve biz kadınlar aşağıda haber bekledik daha sonra biz çağırıldık ve ayrı bir odaya girdik yalnız bu kadar saygısızlık yaşamadım evin içinde istediğim gibi dolaştım kimse beni bir köşeye sokmaya çalışmadı, erkekler kendi servislerini kendileri yapıyorlar kadınlar kendi servislerini yapıyolar ve evden çıkarken yine aynı şekilde erkeklerle yüz yüze getirilmedik...

Evet çok tuhaf bu erkekler dışarda gezmiyorlar mı? Hiç mi kadın görmüyorlar? Bugün oturduğumuz semtin çarşısına çıktıklarında bir dünya açık kadın var at gözlüğü mü takıyorlar? Bu meselelerde kafamda deli sorular oluşuyor ama mantığı asla çözemedim...

Şimdi gelelim kardeşine, okuduğumdan anladığım kadarı ile kardeşin açık geziyor ve aile onu kabul etmiş.
Zannetmesin ki bu böyle olacak içlerine aldıkları anda baskılar başlayacak kapanması için çünkü erkek kadın ayrı oturtan kafadaki bu aile gelinini açık gezdirmez bunda hemfikir olalım...

O evde rastladığım bir diğer konu şu ; mutfak erkeklerin oturduğu odaya çok yakındı ve içlerinden birinin eşi mutfak kapısını açtı eşine hitaben elini sallayarak "o sesin bu odadan duyulmayacak, kahkaha atma adam gibi gül" dedi ve gitti...

Kadına söyledim bu baskılar çok ağır değil mi? Nasıl alıştınız diye sordum. Meğer onların da bir çoğu böyle ailelerde büyümüş...
Bana çok itici geldi bazı tavırlar...

Bir başka tuhaflık çalgılı düğünlere girmezler, diyelimki mecbur kalıp girdiler çok yakın akraba düğünü vs. En dip köşeye oturuyorlar ve asla gelinlerinin kızlarının piste çıkıp oynamasına müsaade etmiyorlar...

Bu insanlar bu kafada ve malesef kardeşin göz göre göre hayatının yanlışını yapıyor, eğer böyle büyümediyse ki büyümemiş belli bu baskılar ona çok ağır gelecek bir değil bin kez düşünsün, evlilik bu oyun değil ki dur bir deneyelim olmazsa başka deneriz böyle olmuyor malesef...

Vah vah...

Her gün biraz daha üzülüyorum ülkem için...

Gelişim = 0

Kadının kadınları ezdiği bir toprak ta yaşıyoruz resmen...

Diyecek çok şey var lakin söylesek örümcek beyinliler anlamaz... Müslüman'lık bu değil.

Müslüman insanlar herkese kuçak açar, herkes değerlidir. Kimseyi ayırdetmez Müslüman'lar.

Müslümanlığı yanlış anlatan insalar ile dolmuş bu dünya.

Kadını sadece bir seks objesi olarak gören bir zihniyet var ve bu zihniyet bir türü yok olmuyor. Ortalık sapık kafalar ile dolu (kadın erkek ayırtmaksızın).

Ben kardeşinize yorum yapmak istemiyorum zira bu onun seçimi.

Fakat kadınlar için söylediği küfür çok terbiyesizce... korkarım ki ilerde anne olursa çocuklarına doğru eğitim veremeyebilir ve erkek egemenliğini baz alarak çocuklarını büyütecek gibi görünüyor.

Ah bu güzel ülkem... geleceğimiz ne olacak.

Lütfen çocuklarımıza doğru eğitim verelim. Hayvanların, kadınların, erkeklerin eşit olduklarını öğretelim. Herkesin özgür ve kimsenin kimseye karışamayacağını ve kimse kimsenin namus bekçisi olmadığını öğretelim.

Gamzeeli Gamzeeli kardeşin başını çok taşlara vurur böyle giderse. sen uzak dur , üzme kendini.

Konuyla alakasız ama sizin Komsu konusunu ne yaptın, kadının haberi oldu mu eşinin yediği halttan
Canım cocugu orda camıye gıdıyormuş
Donmedı ne zaman doner bilmıyorum

Hayırlı günler kızlar
Derdim ailem , uzatmadan konuya girmek istiyorum.
Geçtiğimiz cumartesi günü kızkardeşimi istemeye geldi görüştüğü insan .
Kardeşimlede bir sözünden dolayı bi kaç gün önce aram açılmıştı. Ağır bir söz kullandı bana bende artık seninle görüşmek istemiyorum dedim .
Annem , o bu şu derken eşimle bizi zorlaya zorlaya o akşam davet ettıler .
Mahçup olmasınlar kimse yok yanlarında dedik , gittik.
Bin pişman oldum kızlar gittiğime , gideceğime .
Damadın abisinin karısı , kardeşimin eltı adayı dediklerine göre cemeatcilerdenmiş .
Din içerıklı konular yasak konu bu yuzden hassaslasıyor ve ona gore yorumlar yapıp kımsenın ceza almasını ıstemıyorum sakın yanlıs anlamayın .
Konuya donecek olursam o gece daha gelmeden telefon acıp sakın erkeklerle tokalasma ve gozgoze gelmeyın dıye telefon açtı bu elti .
Saçma buldum çünkü ben bana el uzatmayan kımseyle zaten tokalaşmam .
Geldıler , ayrı odada oturmak ıstedıler
Erkek kadın ayrıldı . Bız kadınlar banyo kadar odada sıkıstık kaldık.
Kahveler yapılıyor , kız kardesım yardım istedı mutfaga gıdıcem herkesın ıcınde eltı olacak munasebetsız tutup bana " sen gitme başkası gıtsın saçın başın açık " dedi.
Anlamadım pardon ! Dedim .
Duydun işte neden ikiletiyorsun dedi bana dönüp.
Bende onu dınlemedım ve kalktım mutfaga gectım.
Pesımden gelıp " canım yanlıs anlama namahrem erkeklerımız orda bızım " dedı .
Bende " bende sahıpsız degılım benımde erkegım orda " dedım .
Kız istendı edıldı bu kadınla gorumce olacak ınsan gıttı erkeklerın odasında vıdeo resım cektıler.
Bu ne lahana bu ne perhız sımdı ?
Ordada benım esım ve babam var ?
Sustum olay cıkmasın dıye bana soyledıkkerınden dolayı , alttan almaya calıstıkca uzerıme gelındı
Resım cekılecek kucucuk odada cektırebıldık
Aılemle fotografa bıle gıremedım ve bnm aılemde buna göz yumdu.
Gıttıkten sonra acıldı konu , babam bunun daha dugunu , nişanı var bu nasıl iş dedi.
Ertesı sabah annemle konusurken kardesım odadan cıkıp " herkes sız gıbı s... Meraklısı degıl saygılı olun !" dıye bagırdı cagırdı.
Kalktım ve anneme " benı artık cagırma , senın hatrına geldım bunları işitmeye degıl " dedım .
O gunden berı be annemle ne de kız kardesımle konusmuyorum.
Kız kardesım edep haya terbıyeden yoksun
Kımse ona bununla evlenme denk degılsınız demedı
Ama sankı bız kız alıyormusuz gıbı ortam yaratıp herseyı ıstedıklerı gıbı duzenledıler
Herkesın ınancına ve geleneklerıne saygım sonsuz ama kımse sırf acıgım dıye bana bu sekılde muamele edemez
Kız kardesımde açık , hatta baya bir açık
Sımdı bana bunu yapan yarın sana neler yapmaz
Ben konustum kapanmıcam dıyor ama hersey dereyi gecene kadar o kadar belli ki
Mutlu olacaksa onun hatçyatı onada karısmam ama bana karısılması ..
Cumartesı söz takılacak kac gundur moralim sıfır gezıyorum
Annem beni gördüğünde bırakın yuzume bakmayı selam bıle vermedı , el gibi geçip gıttı yanımdan.
Esımde bu zamana kadar hıc aıle meselelerıne gırmemeye calıstım ama senı uzuyorlar gıdıp o sozlerı ve davranışları yutacaksan bır daha gelme dedı
Bende kırıldım çok ve bırdaha yuzlerını bıle gormek ıstemıyorun
Bence kardeşin o aileye giderek hayatinin hatasını yapacak

Eltiye noluyor acaba ben onu anlamadim? Ayrica karişacaklarsa ki onada haklari yok ama kizkardesinize müdahale etsinler oyle sacma seymi olur. Bende tesetturluyum ilk defa boyle birsey duyuyorum..
Kocasi var diye sizi iceri yollamiyor ya kocasi sokaga ciktiginda 1000 tane acik kapali bayan goruyor... Ne bicim bir aile bu boyle..

Annenizi üzmeyin onun hatri icin bir sey demeyin ama kendinize de laf soylettirmeyin tabiki. Kardesiniz ileride epey problemli bir evlilik yasayacak gibi geliyor yazik..

Soyledım ama benı kıskanclıkla sucladı
O rahat yetısmıs bı kız
Hıc bılmıyorun
Karısmayı bırakın hıcbırseyıne gıtmıcem

Amaaan salla gitsin kendi bilir. Kendi düşen ağlamaz dersin zamanı gelince. Ben annenin sana tavır almasını anlamadım. Bu arada kültür ortada haremlik selamlık ama kadınlar ikram eder, kadınlar küçük odaya geçer vs vs.

Kardesinin basina gelecek var ve ben buna hic uzulmedim.
İki gun sonra oturur kadersizim ben diye aglar kesin, her sey kaderden ya cunku.
Birakin ellemeyin siz kendinizi kurtarin gecin kenara izleyin.

Kadın erkek ayrı oturmak kimilerine rahatlık verebileceği için bu tarz toplaşmalarda mantıklı olabilir. Fakat haremlik-selamlık olayının bu denli abartılmasını anlayamıyorum.
1-Dışarda her gün karşı cinsle iç içeyiz, evde adam koridordan geçen kadını görse ne olacak?
2-Bunlar karşı cinsten birilerini görür görmez tahrik olacak kadar sapık oldukları için mi bu kadar hassaslar yoksa hobi olarak mı saçmalıyorlar?

Kızlar o gece kayınvalıde adayını bıle konusturmuyor bu eltı
Kardesımde annemde farkında
Ben olsam buna sayıt olduktan sonra bıle bı ıkı kere oturur dusunurdım yarın banada mudale ederse dıye
Kızkatdesım sırtı gobegı acık sımdo gelınlık hayallerı kuruyor
Kadın kalkıp senın ablanı bıle fotografa sokmamıs koridordan gecırtmemıs acık dıye
Sana o gelınlıgı gıydırtecek mı bakalım
Kardesımın bana s.. Meraklısınız kufrunden snra aramdakı sevgı saygı bagı tamamen koptu
El gıbıler şuan bana
Gorusmeyı ıstemıyorum artık kımseyle

S.. merakı ne onu tam anlamadım. Ne alaka yani sana öyle demesi. Neyse suçluyor seni.
Kendi koca merakından nelere katlanıyor neleri görmezden geliyor onu bir düşünsün. Kardeşin biraz ergen gibi geldi bana.

Bana o küfrü eden kardeşin ağzını patlatırım da neyse 'asıl sen s. meraklısısın ki dengin olmayan adama varmaya can atıyorsun git de gör gününü' derdim.
Anne neden tripli orayı kaçırdım yalnız. Über zengin falan mı bu aile.
Elti adayına değinmemek olmaz 'hadi oradan hadsiz kocanı getirme o zaman uçkuruna güvenmiyorsan' derdim..

Bana o küfrü eden kardeşin ağzını patlatırım da neyse 'asıl sen s. meraklısısın ki dengin olmayan adama varmaya can atıyorsun git de gör gününü' derdim.
Anne neden tripli orayı kaçırdım yalnız. Über zengin falan mı bu aile.
Elti adayına değinmemek olmaz 'hadi oradan hadsiz kocanı getirme o zaman uçkuruna güvenmiyorsan' derdim..
Hahahahha superdi..

Ne terbiyesiz bir kardeş sinir oldum :@
Böyle ailesi yerine koca delisi olan kadınların sonunu biliyoruz kardeşinizin ki de çok uzak değil belli ki...

Kardeşin görme engelli mi? Zihinsel engelli mi? Bu adamların böyle olduklarını göre göre göbeği sırtı açık gelinlik hayali kuruyor o hayal olarak zihninin bir köşesinde askıda kalır. Omuzları açık bir gelinlik giyebilse ne ala...

Madem hayalleri hevesleri bu yönde neden kendisine uygun bir aday bulmuyor?

Düğün dahi yapmıyor adamlar araya bir perde haremlik selamlık bir nikah oldu bitti...

Olayın birde evlendikten sonraki boyutu var nasıl alışacak nasıl rahat edecek...

İşler bi ciddi boyutlara gelsin gelinlik provaları kına elbiseleri alınmaya başlansın zaten bir sürü engelle karşılaşacak o zaman bozulursa bozulur, yine de herşeyden vazgeçip evlenirse işi çok zor...

Back