• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin benim emzirmeme takması artık delirtti

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.142
1.006
333
37
Merhaba hanımlar,
Mart ayında doğum yaptım şu an 7.5 aylık oğlum var emziriyorum ve sürekli bu konu hakkında yok sütun az yok yaramıyor bende bi süt vardı fiskirirdi aç bu çocuk doymuyor bu çocuk laflarindan bıktım usandim
İkinci cocugum.
Sutumu sürekli sagip dolapta sakladım dışarı çıkınca ihtiyacım oldukça hatta çok uykusuzluk çektiğim de eşim bebeğe baksin da yatayim diye kullandım ona bile laf ettiler sagilirsa olmazmis bozulurmus
Niye bozulsun saklama koşullarına uyuyorum . Yok olmaz! Doktorlar ne bilir ki hatta annem bigün bu sütü de böyle veriyosun sıcak mı soğuk mu bilmeden dolaptan çıkarıp dedim ki olurmu öyle şey ben onu olması gereken ısıya getiriyorum direkt dolaptan vermiyorum ki eee olsun sıcakta olsa neye yarar ki inşallah çocuğu zehirlemez ne alakası var yaa dedim é ben sanmiyorum ki bi faydası olsun
Sürekli senin sütun az aç bu çocuk ondan ağlıyor demeler bi kere benden habersiz mama vermişler eve bi geldim 2 saat sadece emzirip çıkmıştım siz dolaptaki sütü çıkarın verin üstüne bide mama verin çocuk catliycak nerdeyse nasıl ağlıyor hala aç diyorlar ne açı ya çocuk tokluktan ağlıyor çatlama derecesinde yedirmissiniz dedim küstü o zaman bana annem bi daha karışmam falan dedi yine devam ediyor tabı
Az Önce de ablam diyoki bilmem kim hiç ek bişey vermiyor çocuğunu emziriyor dedim ki o bebek oglumdan 3 ay küçük zaten emmesi lazım doğru olanı yapiyor bana diyoki sen zaten emzirmiyosun dedim yooo emziriyorum nerden çıktı o é ne biliym çorbayla yoğurt veriyorsun ya
İyide dedim ek gıdaya geçtik tabiki vericem bilmem artık ben çocuklarımı 2 yaşına kadar sadece emzirdim dedi atma abla dedim biliyoruz nasıl baktığını iyi bakiyorsunda 2 yaşına kadar sadece emmekle olmaz zaten
Başladı nutuklara anne sütü söyle faydalı böyle iyi offf tamam bende biliyorum da ek gıdaya gecmiycezmi yani sonuçta buda gelişimin bi parçası

Neyse çok uzun oldu galiba yani işin özü ben bu tarz konuşmalardan bıktım sürekli başka bebeklerle kiyaslanilmasindan yok o şu kadar kg bunun disi çıktı ne zaman biter bunlar yada nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum

Cevap vermeyeceksin oldu bitti. Ilk çocuğumda senin gibi taktıkça taktım hatta lohusa depresyonuna girdim. Ikincide he he dedim herkese bildiğimi okudum. Takma bile kafana. AA doğru söylüyorsun de sesleri kesilir. Yine bildiğini oku ;)

Allah YARDIMCINIZ olsun. Böyle şeyler en yakınından gelince daha can sikici oluyor. Siz doktor bana ne söylüyorsa onu yapiyorum deyin. Doktorlar 6. Aydan sonra ek gıdayı kendileri oneriyorlar. Çünkü zamanla anne sütunun kalitesi düşüyormuş.
Merhaba hanımlar,
Mart ayında doğum yaptım şu an 7.5 aylık oğlum var emziriyorum ve sürekli bu konu hakkında yok sütun az yok yaramıyor bende bi süt vardı fiskirirdi aç bu çocuk doymuyor bu çocuk laflarindan bıktım usandim
İkinci cocugum.
Sutumu sürekli sagip dolapta sakladım dışarı çıkınca ihtiyacım oldukça hatta çok uykusuzluk çektiğim de eşim bebeğe baksin da yatayim diye kullandım ona bile laf ettiler sagilirsa olmazmis bozulurmus
Niye bozulsun saklama koşullarına uyuyorum . Yok olmaz! Doktorlar ne bilir ki hatta annem bigün bu sütü de böyle veriyosun sıcak mı soğuk mu bilmeden dolaptan çıkarıp dedim ki olurmu öyle şey ben onu olması gereken ısıya getiriyorum direkt dolaptan vermiyorum ki eee olsun sıcakta olsa neye yarar ki inşallah çocuğu zehirlemez ne alakası var yaa dedim é ben sanmiyorum ki bi faydası olsun
Sürekli senin sütun az aç bu çocuk ondan ağlıyor demeler bi kere benden habersiz mama vermişler eve bi geldim 2 saat sadece emzirip çıkmıştım siz dolaptaki sütü çıkarın verin üstüne bide mama verin çocuk catliycak nerdeyse nasıl ağlıyor hala aç diyorlar ne açı ya çocuk tokluktan ağlıyor çatlama derecesinde yedirmissiniz dedim küstü o zaman bana annem bi daha karışmam falan dedi yine devam ediyor tabı
Az Önce de ablam diyoki bilmem kim hiç ek bişey vermiyor çocuğunu emziriyor dedim ki o bebek oglumdan 3 ay küçük zaten emmesi lazım doğru olanı yapiyor bana diyoki sen zaten emzirmiyosun dedim yooo emziriyorum nerden çıktı o é ne biliym çorbayla yoğurt veriyorsun ya
İyide dedim ek gıdaya geçtik tabiki vericem bilmem artık ben çocuklarımı 2 yaşına kadar sadece emzirdim dedi atma abla dedim biliyoruz nasıl baktığını iyi bakiyorsunda 2 yaşına kadar sadece emmekle olmaz zaten
Başladı nutuklara anne sütü söyle faydalı böyle iyi offf tamam bende biliyorum da ek gıdaya gecmiycezmi yani sonuçta buda gelişimin bi parçası

Neyse çok uzun oldu galiba yani işin özü ben bu tarz konuşmalardan bıktım sürekli başka bebeklerle kiyaslanilmasindan yok o şu kadar kg bunun disi çıktı ne zaman biter bunlar yada nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum

Ben de aynen öyle hiç tartışmıyordum bildiğimi okudum. Benimki de çok emiyor diye aç bu çocuk deyip durdular oysa kilo alımı iyiydi. Beş buçuk aylıkken baktım sütüm azalıyor hemen ek gıdaya geçtim doktor dışında kimseye danışmadım. Çok şükür iyi durumdayız. Gerekirse görüşmeyin ya da olabildiğince az görüşün kimseyi takmayın

Of senin gene iyi bnm ki emmiyordu paso sagdım ne laflar yiyordum gögüslerin sarkar diye mi emzirmiyorsun diyenlerde oldu sacma sacma. Neyseki şimdi emiyor ama bu seferde sütün yetmiyor ac ac yatıyor cocuk diyorlar artık cvp bile vermiyorum sende verme bırak cahille laf anlattılmaz

Cevap vermeyeceksin oldu bitti. Ilk çocuğumda senin gibi taktıkça taktım hatta lohusa depresyonuna girdim. Ikincide he he dedim herkese bildiğimi okudum. Takma bile kafana. AA doğru söylüyorsun de sesleri kesilir. Yine bildiğini oku :KK66:

Haklısınız aslında benimde tam tersi ilkinde kimseyi takmıyordum o zaman yaşım daha küçük diyemi ne şimdi yaş ilerledikce herkesin herseye karışması Mantıksız geliyor bana o yüzden 9 susup 1 cevap veriyorum artık

Cevap vermeyeceksin oldu bitti. Ilk çocuğumda senin gibi taktıkça taktım hatta lohusa depresyonuna girdim. Ikincide he he dedim herkese bildiğimi okudum. Takma bile kafana. AA doğru söylüyorsun de sesleri kesilir. Yine bildiğini oku :KK66:
Ay ben 1 çocuk var sanıyordum :KK57: Görümcem mi var kayınbiraderim mi? :KK53:

Şu emzirme muhabbetinden NEFRET ediyorum :KK62: size ne ya size ne açsada toksada o bebeğin bir anası var o düşünsün size ne.
Benim kaynanada bebeğimi almış kucağına ah yavrum sen açmısın ananın sütü yetmiyormu sana diye seviyor bebeğimi üstelik daha doğum yapalı iki gün olmuştu, hiç söylenilecek lafmı :KK20:
Canım takma kafana diyecem ama insanın elinde olmuyor işte, en iyisi sizi üzenlerdrn uzak durun

Bnm kaynanada yeni dogum yaptgmda almayin dediğim halde cocuk aç kalicak diye zorla mama aldılar sonuç mama hic kullanilmadan çöpe gitti ve oğlumun kilosu şuan cok iyi herkezin bebeği bir deil Salça olmasalar sasarim zaten

Ben kimsenin bebeğine aç tok diye hayatta karışmam hastaysa ancak şurda bi doktor var falan diye öneride bulunurum bu güne kadar annelere tek söylediğim şey rezene çayı bol bol için hem süt yapar hem sütten bebeğe geçip onuda rahatlatır diye o kadar ama bebek görmeye her gelen farklı bişey atıp ortaya gitti
Hatta gorumcem göğsünün ucu yok emziremezsin falan dedi bende kızımı nasıl emzirdiysem buda öyle emicek dedim alışacak mecburen yapacak bişey yok dedim ve ben yokken tutupta kendi göğsünü oğluma vermiş bana da demezmi bak benimkinin ucu var verdim nasıl da rahat tuttu çocuk uç olsa doyardi
Ya bu kadar cahil kafalarla gelde sessiz kal oğluma gizlice kendi göğsünü vermiş kim olsa kizar

Back