Üniversiteye hazırlanıyorum . Çalışmalara başladım bile . En yakin iş imkanım teksil . Teksil de sabah 8 akşam 7 galina . Sınava hazırlanmaya imkanım olmaz .ayrıca tek çocuğum yük olacak hiçbir şeyim yok . Neredeyse senede 1 veya 2 kere pazara gidip üstüme birsey alırım . Intermet alışverişim de en fazla 500 lira tutar o da senede 1 kez. Boğazdan başka yüküm yok diyebilirimBir yaştan sonra kız yada erkek farketmez çocukların ailelere yük olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gördüğüm hep bu yönde. Sizin davranışlarınız batıyor olabilir. İşe girme imkaniniz varsa girip çalışın birikim yapın. Hem birbirinizi çok daha az görüşünüz hemde her isteğini alirsin
Evet haklısınız...Kardeşim bak hayat toz pembe değil, yarın öğrenci evine yurda da çıksan iş yapacaksın. Kalk yıka bulaşigini falan. Orası senin de evin, tabi ki iş yapacaksın. Giyim kuşam bilmem neler ileride paranı kazanırsan istediğini yaparsın zaten. Şimdi tek hedefin sınav ya da iş bulmak olsun, aileni değiştirecek halin yok bu yaştan sonra. Köprüyü geçene kadar he de geç.
Yük olarak gören insanlar da bi zahmet çocuk yapmasınlar .Bir yaştan sonra kız yada erkek farketmez çocukların ailelere yük olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gördüğüm hep bu yönde. Sizin davranışlarınız batıyor olabilir. İşe girme imkaniniz varsa girip çalışın birikim yapın. Hem birbirinizi çok daha az görüşünüz hemde her isteğini alirsin
Büyükse nasıl saklayacakmışsın? Benim de bir arkadaşımın gögüsleri fazlasıyla büyüktü ama ne giyerse giysin saklayamıyordu yani çünkü büyük.Yok göğsün ortada yok popon gözüküyor
Benimkilerde böyleydi benimle baş edemedilerAnnem şu sıralar kiloma iyice taktı . 10 kilo kadar fazlam var. Annem sürekli yata yata şiştin kalk bulaşık yıka zayiflarsin , spor yapıyorsun bulaşık yikamiyorsun... yaptığım hareketleri babama taklit ediyor saçma sapan şekilde beni utandirmak için. Babam ise aktif pasif olanlardan . Mesela sözde 19 yaşında istediğini giyer eder der ama kısa veya dar birsey giydiğim zaman çık çık etmeler göz devirmeler kafa sallamalar . Giydiğim şeyi burnumdan getiriyor . Sadece ailem değil yakın çevrem de böyle . Göğüslerim 110 beden çok büyük ve bu benim elimde olan birseu değil ve basenliyim . Yok göğsün ortada yok popon gözüküyor . Basit bi elbiseyi ve eteği bile yakistormiyorlar bana . Arkadaşlarım çok yakistiriyor . Bende yakıştırıyorum kendime ama onlar öyle yapınca bütün heves kaçıyor. Basit, siyah düz , omuz kısmı açık ve hafif yırtmaçlı bir elbisem var . Mezuniyette giydim sadece. İşte o sünnete fazlaymış pazara gidip alacakmışız. Artık ağlamak istiyorum bok gibi pazar malı giyeyim diye baski yapıyorlar. Baba üstüme birsey almak istiyorum diyorum sünnete yetişmez alma diyor . Daha 2 hafta var sünnete. Bende inadıma o siyah elbiseyi giyeceğim . Yakışsın veya yakismasin . Yüz temizleme jeli almak istiyorum izin yok, saç kremi almak istiyorum ( kıvırcık saçlıyım) ona da izin yok . Böyle kadın olduğumu hissetmiyorum . Erkek gibiyim onların yüzünden. Yasitlarima çok imreniyorum . Küçükken sırf saçımı taramamak için erkek saçı gibi keserlerdi . Küçükken böyle rujlarım ojelerim vardı . Annem hepsini çöpe atardı. Giydiğim hiçbir şey yakışmazdı onlara göre . Artık sinir olmaya başladım. Arkadaşlarıma hep ailem beni kısıtlamaz diyordum ana sonradan anladım ki ben kısıtlanacak birseu yapmamışım. Allah var biryere gideceğim zaman babam cebime para koyar . Yiyecek içecek konusunda laf yapmaz, gezme konusunda pek birseu soylemez . Zaten oyle evden pek cikmam ev kusuyum . Ama konu guzellesmeye gelince asla izin yok . Bide tek çocuğum başka kardeşim yok. Köyde yaşıyorum. Şehir dışına çıkarsam yengem ile gezmeye gidiyoruz . Onların yanında da pek birsey alamıyorum yük olmayayım, oyalamayayım diye. Bende anlamıyorum artık. Her şeye paraları var ama bana yok .
Yük oluyor diyorsunuz da ben bu anlatılanların belki 5 katını falan yaşamışımdır artık ailemi değiştiremeyeceğimin farkında olduğumdan mücadeleye bile girmiyorum. Eğer yüksem o zaman ben de yoluma bakayım şehir dışına gideyim diyorum ki öncesinde iş buldum bunu paylaştım. Karşılığında aldığım cevap olmaz gözümüzün önünde ol. Başka bir yere gidemessin. Böyle aileler tek bir seçenekte izin veriyor evden çıkılmasına o da evlilik.Bir yaştan sonra kız yada erkek farketmez çocukların ailelere yük olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gördüğüm hep bu yönde. Sizin davranışlarınız batıyor olabilir. İşe girme imkaniniz varsa girip çalışın birikim yapın. Hem birbirinizi çok daha az görüşünüz hemde her isteğini alirsin
Ben hayatımda babamdan harçlık almadım. Sorardım şundan alabilir miyim diye al derse alırdım alma derse almazdım . Yani haftada 50 lira 100 lira gibi bir harçlığım olmadı.Sınavı kazanıp kendini o evden çıkarmaya bak. Harçlık vermiyorlar mı? Nasıl saç kremi alamıyorsun?