Herkesin ailesi mi boyle merak ediyorum.

Emily19

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
439
403
Annem şu sıralar kiloma iyice taktı . 10 kilo kadar fazlam var. Annem sürekli yata yata şiştin kalk bulaşık yıka zayiflarsin , spor yapıyorsun bulaşık yikamiyorsun... yaptığım hareketleri babama taklit ediyor saçma sapan şekilde beni utandirmak için. Babam ise aktif pasif olanlardan . Mesela sözde 19 yaşında istediğini giyer eder der ama kısa veya dar birsey giydiğim zaman çık çık etmeler göz devirmeler kafa sallamalar . Giydiğim şeyi burnumdan getiriyor . Sadece ailem değil yakın çevrem de böyle . Göğüslerim 110 beden çok büyük ve bu benim elimde olan birseu değil ve basenliyim . Yok göğsün ortada yok popon gözüküyor . Basit bi elbiseyi ve eteği bile yakistormiyorlar bana . Arkadaşlarım çok yakistiriyor . Bende yakıştırıyorum kendime ama onlar öyle yapınca bütün heves kaçıyor. Basit, siyah düz , omuz kısmı açık ve hafif yırtmaçlı bir elbisem var . Mezuniyette giydim sadece. İşte o sünnete fazlaymış pazara gidip alacakmışız. Artık ağlamak istiyorum bok gibi pazar malı giyeyim diye baski yapıyorlar. Baba üstüme birsey almak istiyorum diyorum sünnete yetişmez alma diyor . Daha 2 hafta var sünnete. Bende inadıma o siyah elbiseyi giyeceğim . Yakışsın veya yakismasin . Yüz temizleme jeli almak istiyorum izin yok, saç kremi almak istiyorum ( kıvırcık saçlıyım) ona da izin yok . Böyle kadın olduğumu hissetmiyorum . Erkek gibiyim onların yüzünden. Yasitlarima çok imreniyorum . Küçükken sırf saçımı taramamak için erkek saçı gibi keserlerdi . Küçükken böyle rujlarım ojelerim vardı . Annem hepsini çöpe atardı. Giydiğim hiçbir şey yakışmazdı onlara göre . Artık sinir olmaya başladım. Arkadaşlarıma hep ailem beni kısıtlamaz diyordum ana sonradan anladım ki ben kısıtlanacak birseu yapmamışım. Allah var biryere gideceğim zaman babam cebime para koyar . Yiyecek içecek konusunda laf yapmaz, gezme konusunda pek birseu soylemez . Zaten oyle evden pek cikmam ev kusuyum . Ama konu guzellesmeye gelince asla izin yok . Bide tek çocuğum başka kardeşim yok. Köyde yaşıyorum. Şehir dışına çıkarsam yengem ile gezmeye gidiyoruz . Onların yanında da pek birsey alamıyorum yük olmayayım, oyalamayayım diye. Bende anlamıyorum artık. Her şeye paraları var ama bana yok .

Bir yaştan sonra kız yada erkek farketmez çocukların ailelere yük olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gördüğüm hep bu yönde. Sizin davranışlarınız batıyor olabilir. İşe girme imkaniniz varsa girip çalışın birikim yapın. Hem birbirinizi çok daha az görüşünüz hemde her isteğini alirsin
Üniversiteye hazırlanıyorum . Çalışmalara başladım bile . En yakin iş imkanım teksil . Teksil de sabah 8 akşam 7 galina . Sınava hazırlanmaya imkanım olmaz .ayrıca tek çocuğum yük olacak hiçbir şeyim yok . Neredeyse senede 1 veya 2 kere pazara gidip üstüme birsey alırım . Intermet alışverişim de en fazla 500 lira tutar o da senede 1 kez. Boğazdan başka yüküm yok diyebilirim 😅

Kardeşim bak hayat toz pembe değil, yarın öğrenci evine yurda da çıksan iş yapacaksın. Kalk yıka bulaşigini falan. Orası senin de evin, tabi ki iş yapacaksın. Giyim kuşam bilmem neler ileride paranı kazanırsan istediğini yaparsın zaten. Şimdi tek hedefin sınav ya da iş bulmak olsun, aileni değiştirecek halin yok bu yaştan sonra. Köprüyü geçene kadar he de geç.

Kardeşim bak hayat toz pembe değil, yarın öğrenci evine yurda da çıksan iş yapacaksın. Kalk yıka bulaşigini falan. Orası senin de evin, tabi ki iş yapacaksın. Giyim kuşam bilmem neler ileride paranı kazanırsan istediğini yaparsın zaten. Şimdi tek hedefin sınav ya da iş bulmak olsun, aileni değiştirecek halin yok bu yaştan sonra. Köprüyü geçene kadar he de geç.
Evet haklısınız...

Bir yaştan sonra kız yada erkek farketmez çocukların ailelere yük olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gördüğüm hep bu yönde. Sizin davranışlarınız batıyor olabilir. İşe girme imkaniniz varsa girip çalışın birikim yapın. Hem birbirinizi çok daha az görüşünüz hemde her isteğini alirsin
Yük olarak gören insanlar da bi zahmet çocuk yapmasınlar .

En kısa yoldan atan bence
Sonra okursun🙏atanınca da gogus kucultme ameliyatı ol kendı paranla

Annem şu sıralar kiloma iyice taktı . 10 kilo kadar fazlam var. Annem sürekli yata yata şiştin kalk bulaşık yıka zayiflarsin , spor yapıyorsun bulaşık yikamiyorsun... yaptığım hareketleri babama taklit ediyor saçma sapan şekilde beni utandirmak için. Babam ise aktif pasif olanlardan . Mesela sözde 19 yaşında istediğini giyer eder der ama kısa veya dar birsey giydiğim zaman çık çık etmeler göz devirmeler kafa sallamalar . Giydiğim şeyi burnumdan getiriyor . Sadece ailem değil yakın çevrem de böyle . Göğüslerim 110 beden çok büyük ve bu benim elimde olan birseu değil ve basenliyim . Yok göğsün ortada yok popon gözüküyor . Basit bi elbiseyi ve eteği bile yakistormiyorlar bana . Arkadaşlarım çok yakistiriyor . Bende yakıştırıyorum kendime ama onlar öyle yapınca bütün heves kaçıyor. Basit, siyah düz , omuz kısmı açık ve hafif yırtmaçlı bir elbisem var . Mezuniyette giydim sadece. İşte o sünnete fazlaymış pazara gidip alacakmışız. Artık ağlamak istiyorum bok gibi pazar malı giyeyim diye baski yapıyorlar. Baba üstüme birsey almak istiyorum diyorum sünnete yetişmez alma diyor . Daha 2 hafta var sünnete. Bende inadıma o siyah elbiseyi giyeceğim . Yakışsın veya yakismasin . Yüz temizleme jeli almak istiyorum izin yok, saç kremi almak istiyorum ( kıvırcık saçlıyım) ona da izin yok . Böyle kadın olduğumu hissetmiyorum . Erkek gibiyim onların yüzünden. Yasitlarima çok imreniyorum . Küçükken sırf saçımı taramamak için erkek saçı gibi keserlerdi . Küçükken böyle rujlarım ojelerim vardı . Annem hepsini çöpe atardı. Giydiğim hiçbir şey yakışmazdı onlara göre . Artık sinir olmaya başladım. Arkadaşlarıma hep ailem beni kısıtlamaz diyordum ana sonradan anladım ki ben kısıtlanacak birseu yapmamışım. Allah var biryere gideceğim zaman babam cebime para koyar . Yiyecek içecek konusunda laf yapmaz, gezme konusunda pek birseu soylemez . Zaten oyle evden pek cikmam ev kusuyum . Ama konu guzellesmeye gelince asla izin yok . Bide tek çocuğum başka kardeşim yok. Köyde yaşıyorum. Şehir dışına çıkarsam yengem ile gezmeye gidiyoruz . Onların yanında da pek birsey alamıyorum yük olmayayım, oyalamayayım diye. Bende anlamıyorum artık. Her şeye paraları var ama bana yok .
Benimkilerde böyleydi benimle baş edemediler 😂😂 öyle kabullendiler benden sonr akız kardşeiminde yolunu açmış oldum ablam giyiyio o yapıyo o gidiyo diye diye oda özgürleşti te elisedeyken başladım ben savaşmaya. Ben kazandım sende kaznaırsın inada inat

Yük oluyor diyorsunuz da ben bu anlatılanların belki 5 katını falan yaşamışımdır artık ailemi değiştiremeyeceğimin farkında olduğumdan mücadeleye bile girmiyorum. Eğer yüksem o zaman ben de yoluma bakayım şehir dışına gideyim diyorum ki öncesinde iş buldum bunu paylaştım. Karşılığında aldığım cevap olmaz gözümüzün önünde ol. Başka bir yere gidemessin. Böyle aileler tek bir seçenekte izin veriyor evden çıkılmasına o da evlilik.

Sınavı kazanıp kendini o evden çıkarmaya bak. Harçlık vermiyorlar mı? Nasıl saç kremi alamıyorsun?

Sınavı kazanıp kendini o evden çıkarmaya bak. Harçlık vermiyorlar mı? Nasıl saç kremi alamıyorsun?
Ben hayatımda babamdan harçlık almadım. Sorardım şundan alabilir miyim diye al derse alırdım alma derse almazdım . Yani haftada 50 lira 100 lira gibi bir harçlığım olmadı.

Ay benim gençliğimi anlatıyorsunuz sanki. Bizde de annem "bak zayıflayamıyorum diyorsun kalk biraz ev işi yap zayıflarsın, o saçma egzersizleri yapacağına ortalığı süpür, al sana egzersiz" derdi. Ben de anlamazdım gerçekten de ev işinden, haftada 1 yardımcı kadın gelirdi, dolayısıyla ne iş olabilir ki derdim anlamazdım zavallı annemin neden yorulduğunu. Süslenmeme keza izin verilmezdi "kafanın dışını değil içini süsle" derlerdi. Hep kapalı ve bol şeyler giyerdim, pantolon bile şalvara benzerdi, hiç unutmam üniversite 2. sınıfta bir arkadaşımın giyimimi eleştirmesi üzerine kendime o zaman moda olan bir streç kot almıştım, babam tatilde görünce surat asmıştı. Babam cimriydi, bir koca yazı bantı kopuk bir sandaletle topallaya toplallaya gezdiğimi bilirim. Mayo alınacak babamla giderdik, piyasadaki en kapalı mayoyu bulurdu, böyle yaşlı kadınların giydiği etekli mayolar var siyah, onlardan alırdı. Sonra gezmeme de izin yoktu, arkadaşlarım evime gelebilirdi ama ben onlara gidemezdim. Bir kere bir kız arkadaşımla dışarıya çıktım. Babam götürdü beni buluşma yerine, sorguya çekti nereye gideceksiniz kaçta geleceksiniz diye. Yani size diyeceğim, az kaldı biraz dışınızı sıkın, üniversiteyi kazanın, part time bir işe girin. Bu arada az yemeye çalışın, babanızın yemek içmek için verdiği harçlığı biriktirip kendinize saç kremi alın, odanızda saklayın, görürse laf edebilir. Biraz sabır... veya küçük bir cinnet de işe yarayabilir belki bilmiyorum ama, dersinize odaklanın, üniversiteyi kazanın.

Üniyi boşver eski konularını azıcık olsa bilenler anlar niye öyle dediğimi. Git teksitlde kendini geliştir usta ol kalfa ol bir şey ol ilerde çok daha güzel paralar kazanırsın. Kendi paranı kazanınca da ayrı eve çık. Türk aile yapısı işte klasik açık giyinmesin isterler haklılar ya da haksızlar diyemem kendileri öyle görmüşler öyle de devam ediyorlar aşırı baskı kurup dayak falan atmıyorlarsa bu konuda çok üstlerine gitme evden çıkana kadar biraz dişini sık. Evden çıktığında da zaten nasıl istiyorsan öyle gezersin.

Artık üni diyip diyip bir yer gelmemesine falan ailen bunalmıştır. Belli bir yaştan sonra kız erkek fark etmez aileler de evde istemiyor harcaman olsun ya da olmasın. Hele bu yaştan sonra ailenin kafa yapısını sen değiştiremezsin zaten. Denge politikası ile ne kendine ne onlara zehir etmeden hayatı evden çıkmaya bak.

X