herkesi geri tepe tepe evde kaldım

29 yas nedir ki? O tren kacti da ne demek. Ben 30 yasinda evlendim. 41 yasinda bosandim. Su an 45 yasindayim senin gibi dusunmuyorum, asik olursam evlenirim ve trenin kacma yasi yok. Kim koymus bu yas sInIrini? Yok oyle birsey. Bu ne karamsarlik...
Uyusmak cok onemli. Evlenmis olmak icin evlenilmez. Evlenmem lazim ne demek? Evcilik degil ki bu. Cogu evlilikler de bu yuzden bitiyor. O sorumlulugu alabileceksen ve karsindaki de boyleyse evlen, yoksa evlenmis olmak icin asla evlenme. Cunku bosanmak hic de kolay degil.

20li yaşlarımda 3 sene boyunca doya doya aşkı yaşadığımı sandığım bir dönem oldu. Meğer benim yaşadığım aşk değil esaretmiş, jetonum düşünce ayrıldık zaten.
Mutsuz olmayım da gerekirse yalnız kalayım dediğim uzun yollar geçirdim, o düşünceler içerisindeyken ve yaşım 30 olmuşken de eşimle tanıştım. Mutsuz olmamak için ondan uzak durmaya çalışmakla çok uğraştım ama kısmet. 31 yaşımda evlendik, 1 senemiz doldu. Şimdi her gün iyi ki diyorum, iyi ki karşıma eşim çıkmış da inandırmış beni. Sevmediğim biriyle sırf evlenmek için evlenmezdim çünkü. İyi ki severek evlendim ve buna değdi diye şükrediyorum.
Evlilik kadına ve erkeğe yüklediği sorumluluklarla zaten zor. Sevmediğin biriyle katlanılmaz olur. Daha geçen giden bir şey de yok. İnan ileride seversin birini pişman olursun. 47 yaşında kadının kaçması falan da çok romantik gibi gözükse de çirkin bişey. Allah akıl fikir vermiş insanlara, ya ileride aşık olurum diyorsan aşık olmayı beklemek de bu aklı kullanmak olur herhalde.

"bu yaşıma kadar hep aşkı bekledim en büyük hayalim aşık olmaktı.. evliliğe hep mutlu biten masalmış gibi baktım."dan sonrasını okumadım. bizim kadınlarımız neden bu kadar dar vizyonlu acaba?

Ben koca aramıyorum zaten o nedenle temennimiz çok yersiz olmuş.Son derece kibar ve naif bir eşim var.
Kerimcan cinsel yönelimleri farklı biri kibar değil.Yani eşcinsel yani homoseksüel.
Zaten kibar kelimesinin anlamını bilmediğinizi anlamıştım görüyorum ki eşcinselliği kibarlıkla karistiriyorsunuz yanilmamisim.Neyse ben üç kelimeninde size sözlük anlamını yazayım hepimiz rahat edelim :)

HANZO:Kaba saba görgüsüz kimse.

MAÇO:Zengin olmakla birlikte görgüsüz ve kaba saba erkek.

KIBAR: Duşünce,duygu,davranış vb.yonlerinden ince ,nazik olan kişi.

Polemiğe gerek yok daha fazla sevgiler :)
buranın iyice suyu çıktı cevap yazdığınız yorumdan ve üyeden belli. bence hiç yormayın kendinizi, öyleleri sizi anlamaz. :)

Yaaa bişi dicem dee hem Anadolu kızıyım deyip hem de boşanmış olmak hiç evlenmemekten daha iyidir diyorsun bu nasıl bir tezat!!!
Bir boşanmış kadın tanıdığın vardır bir sor bakalım erkeklerin onlara yaklaşımı nasıl daha çirkin oluyor da öğren! Zaten eski kocasından dolayı yeni bir ilişkiye korka korka başlamaya çalışan boşanmış bir kadının erkekler tarafından nasıl tek gecelik ilişki olarak görüldüğünü gör.

Hala evlenmeyi bir statü atlamak olarak gören kadınlara da inanamıyorum.

Bende yeni evliyim ve 30 yaşındayım ayıla bayıla öle bite illa evlenelim diye de ilişki yaşamadım. 2,5 yıl birlikteydik. Ama evlilik hayatta alınan en büyük risklerden...
Çok seviyorum eşimi ama aile yapılarımız uygun ve daha anlayışlı olsaydı hiç evlenmeyip birlikte yaşamak isterdim. Sevgiliyken kavga edip ertesi gün barışırdık tek sorunumuz ikimizin arasındaydı ama Türk aile yapısı işte aileler çok fazla işin içine giriyor.

Sen bide sevmediğin kalbinin çarpmadığı bir adamla sırf ay 30 olcam korkusuyla evleneyim diorsun.
Farkında mısın uyandığın da onu göreceksin, yatarken yanında yatacak, karşılıklı yemek yiyeceksin. Anlaşmazlığa düşüp tartıştığında ne olacak? Varlığına tahammül edebilecek misin? Eşimle hiç kavga etmediğimiz kadar kavga ediyoruz. Sevgiliyken kavga ettiğimizde ikimizden biri mutlaka küs yatmayalım diye arardı. Şimdi küs yatıyoruz ama yine aynı yatakta yatıyoruz ve ben ertesi günü deli gibi özlüyorum. Farklı bir konuda eşimle ilgili sıkıntılarımdan bahsetmiştim aşırı aşırı mutsuzdum ama dün gece yatakta 2 saat kadar tartıştık ağladık yine tartıştık sarıldık yine ağladık :) ama işte bunlar sevgiden oluyor. Bugün her problemimizi aşamasakta telefonla konuşuyoruz sürekli .
Demek istediğim sevmediğin ama kültürlü çok iyi bir insan belki severim diye evleneceğin insanla bunlara tahammül edebilecek misin?

Bu arada sakin ol :) ablam 40 yaşında evlendi, 3 ay sonra hamile kaldı. Maşallah aşırı tatlı çok sağlıklı bir yeğenim var:))
Ablam da sevmediği biriyle evlenecekti zamanında 35 yaşındaydı engel olundu. Ama iyi ki de olmuşsunuz der :):)

İnşallah birine aşık olur da evlenirsin :):)

ben 29 yaşındayım

evlilik mevburiyet benim için düğün bile istemiyorıö

bi aşk beklentim yok attık hayattan

bu adama ebedi billah aşık olmam

biraz akıl mantık lütfen. ayrıca evlenmem lazım deyip de adamın maddi gücüne vs göre koca seçmek ne. bi de kzı gibi diye eleştiriyosunuz. bu admala yarın sevişeceksiniz, çocuk yapacaksınız. bunları düşünün. karşınızdaki insana acıdım resmen. avrupai diyosunuz ama gelmiş sizi bulmuş. yazık.

20 yaşında sevdiğimi sandığım adamla tanıştım.Öyle dizlerimi titreten,kalbimi kütleten hisler yoktu.Ama benim de öyle şeylere inancım yoktu.Seviyordum işte yakışıklı boylu poslu iyi(ay şeytanmış meğer) bir adamdı.26 yaşında kendisiyle evlendim.34 yaşında boşandım.Heralde bundan sonra bir kızım bir de ev dolusu evcil hayvanla yalnız yaşar giderim diyordum.Derken yaş geldi 35'e.O sene bir eylül akşamı,dizlerimi değil tüm uzuvlarımı titreten,karnımda kelebekler uçmasına sebep olan,yüzü gözü aklıma geldikçe kendimi şapşal şapşal sırıtırken bulduğum adamla tanıştım.37 yaşında bu aşksa diğer yaşananlar neymiş dediğim bu adamla evlendim.Geldim 40 yaşına.Hala karnımdaki o kelebekler yerinde durur.Yuva yaptı keratalar aşkı bulunca.Demem o ki,hiç yaşa başa bakmıyor bu işler.Şu yaşta olur,bu yaşta olmaz diye bir şey yok.Bir bakarsın sana da süpriz yapıvermiş bu duygular.Ümidini kaybetme diye not düşeyim şuraya dedim.Gönlünden geçtiği gibi versin rabbim.
ayy bosanmıs 32 yasında umıdını kaybetmiş bana umud oldunuz masallah size nasıl tanıstınız bunu merak ettim ben kimseyle tanısamıyorum da nasibim tukenmiş gibiyim :KK43:

İtici gelmiyorsa,nötrsen evlen.. evlilik şart değil olmazsa olmaz değil ama madem istiyorsun bunu kabul et.. ben de evlenmek istiyorum bi ailem çocuğum olsun istiyorum, aşkı beklemeyi bıraktım, aşk olursa iyi olur tabii.. ama artık itici gelmesin yeter kafasındayım.. ama itici geliyorlar :KK70: bakalım nolcak, hayırlısı:)

İtici gelmiyorsa,nötrsen evlen.. evlilik şart değil olmazsa olmaz değil ama madem istiyorsun bunu kabul et.. ben de evlenmek istiyorum bi ailem çocuğum olsun istiyorum, aşkı beklemeyi bıraktım, aşk olursa iyi olur tabii.. ama artık itici gelmesin yeter kafasındayım.. ama itici geliyorlar :KK70: bakalım nolcak, hayırlısı:)
bendensin :KK70:

Kızlar mrb mutlaka içinizde vardır benim gibi olan.. ben 29 yaşındayım artık dolu dolu 88 kasım doğumluyum.. bu yaşıma kadar hep aşkı bekledim en büyük hayalim aşık olmaktı.. evliliğe hep mutlu biten masalmış gibi baktım.. ne yazıklı 20 li yaşlarım hayal kırıklıkları ile geçti hatta çogu zamanımda yalnız geçti.. ben hep hayal kurdum içimde ukte kaldı evet ama artık biliyorum o tren gitti :KK43: en güzel yaşlar 20 li yaşlar ben bu yaşlarımı en büyük hayalim olan aşk dolu yaşamak istemiş iken aşksız ve yapayalnız geçirdim.. hayatta neyi çok istersen onun ile sınanırmışsın ya o misal...
İçimde öldürüyorum yavaş yavaş bu hevesi :/ kabullenmeye başladım arttık.zaten yaş gittikçe ister istemez heveste gidiyor.. ne bileyim sevgilisi ile el ile sinemadan çıkan çiftler bana çekici gelmiyor artık mesela anlamsız boş geliyor.. halbuki gençliğimde çok imrenirdim..
neyse gelelim asıl meseleye evlenmem lazım :/ evlilik mevburiyet benim için düğün bile istemiyorıö heeepsi geçti.. ama artık yalnız olmak istemiyorum. Tmm bi aşk beklentim yok attık hayattan ama bi yol arkadası edinmek istiyorum.. biri var şuan benden 1 yaş büyük yakışıklında biri ama hayat tarzımız mındiyim ne diyim biraz uyuşmuyo yani o biraz avrupai ben anadolu kızı :KK70: ama şu yönü güzel öyle beni bi kalıba sokmaya çalışcak biri değil zaten aracı vasıtası ile tanıştık.. olur dersem nişan yapılcak bu kış.. yani çok itici değil ama öyle onu görünce kalbim felan çarpmıyor yani.. daha önce bikere aşık oldum hüsranla sonuçlansada biliyorum o duyguyu.. bu adama ebedi billah aşık olmam tarzım değil çok kibar kız gibi.. ama işte işi gücü yerinde ailesi de görgülü aileme uygun yani bu benim kocam demeye utanmam hatta övünürüm yakışıklı kereta... korkum şuki kızlar bi kadınla tanıştım 47 yaşında ve kocasını terk edip sevdiği adama kaçmış niye dedim kocamı sevmeden evlenmiştim dedi.. bende ilerde içime attığım o ukte kalan aşk hayali patlak verir de şaşırır pişman olurmuyum çok kararsızım kimseye anlatamıyorum.. elimden kaçırmakta istemiyorum bu kısmetimi.. herkesi geri tepe tepe evde kaldım...
Hayat ne getirir ne götürür bilinmez. Ama iyi diye biriyle evlenirsen sadece evlenmiş olacaksın, diğer hayallerine veda edeceksin. Bu acı veriyor, mutlu olamasın. Sana uygun birini bekle desem bulamama ihtimalin de yüksek, bu sefer sadece evlenmemiş olacaksın. Seni mutlu edebilecek bir adamla evlenemedikten sonra evlenememek çokta büyük kayıp değil. Bu arada yaşın daha genç. Ben 39 yaşında evlendim. Çokta güzel gelin oldum. Sen daha çok gençsin.

Farklı insanlar tanıyabileceğin aktivitelere katıl. Sadece masallarda prensler, prensesleri arayıp bulur. Romantik tesadüfler aşk romanlarında olur. Gerçek hayatta imkanları zorlamalısın.

20 yaşında sevdiğimi sandığım adamla tanıştım.Öyle dizlerimi titreten,kalbimi kütleten hisler yoktu.Ama benim de öyle şeylere inancım yoktu.Seviyordum işte yakışıklı boylu poslu iyi(ay şeytanmış meğer) bir adamdı.26 yaşında kendisiyle evlendim.34 yaşında boşandım.Heralde bundan sonra bir kızım bir de ev dolusu evcil hayvanla yalnız yaşar giderim diyordum.Derken yaş geldi 35'e.O sene bir eylül akşamı,dizlerimi değil tüm uzuvlarımı titreten,karnımda kelebekler uçmasına sebep olan,yüzü gözü aklıma geldikçe kendimi şapşal şapşal sırıtırken bulduğum adamla tanıştım.37 yaşında bu aşksa diğer yaşananlar neymiş dediğim bu adamla evlendim.Geldim 40 yaşına.Hala karnımdaki o kelebekler yerinde durur.Yuva yaptı keratalar aşkı bulunca.Demem o ki,hiç yaşa başa bakmıyor bu işler.Şu yaşta olur,bu yaşta olmaz diye bir şey yok.Bir bakarsın sana da süpriz yapıvermiş bu duygular.Ümidini kaybetme diye not düşeyim şuraya dedim.Gönlünden geçtiği gibi versin rabbim.
Ne mutlu size, ne kadar şanslısınız. Maşallah diyeyim, nazar edebilirim. Bir yastıkta kocayın inşallah.

Neyin trenini kaçırmışsınız? 29 yaş ne ki? Kendinize layık gördüğünüz bu mu? Evlenmek için evlenmek? Ayrıca şu evde kaldım saçmalıkları canımı sıkıyor. Evlenince nerede kalınıyor? Pof...

ayy bosanmıs 32 yasında umıdını kaybetmiş bana umud oldunuz masallah size nasıl tanıstınız bunu merak ettim ben kimseyle tanısamıyorum da nasibim tukenmiş gibiyim :KK43:

Çok sevindim canım.Sakın umudunu kaybetme zaten.Ortak arkadaşlarımızla yemeğimiz vardı.Orada tanıştık.O beni biliyormuş zaten.Sosyal medyadan görmüş ama haberim yoktu benim.O akşam yemekte tanıştık.Görür görmez kalbim çarptı.Çok değişik bir his.

Hiç susmamıştı heyecandan.Çeneye vurduysa demek ki:KK70:Sonradan başbaşa buluşmalar başladı.Başka şehirlerdeydik.İki haftada bir gelirdi.Öyle öyle ilerledi.Bana da süpriz oldu açıkçası:)

Hiç olmaz sanıyordum ben.Kapılarımı aşka hiç kapatmamıştım ama inancım yoktu.Öyle düşünmemek lazımmış.Herşey kısmet.

Sana daha ilginç bir örnek vereyim.Annemin arkadaşı 40'lı yaşlarda boşanmış.Kadın 60 yaşında(görsen 50 demezsin gerçi) öyle bir evlilik yaptı,öyle mutlu ki düşman çatlatır cinsten.Sakın olmaz deme.Hayat nelere gebe:)İnşallah senin de karşına gönül telini titreten,kıymetini bilen,çok sevip çokça sevildiğini hissettiren biri çıkar tez zamanda:dua:

Çok sevindim canım.Sakın umudunu kaybetme zaten.Ortak arkadaşlarımızla yemeğimiz vardı.Orada tanıştık.O beni biliyormuş zaten.Sosyal medyadan görmüş ama haberim yoktu benim.O akşam yemekte tanıştık.Görür görmez kalbim çarptı.Çok değişik bir his.

Hiç susmamıştı heyecandan.Çeneye vurduysa demek ki:KK70:Sonradan başbaşa buluşmalar başladı.Başka şehirlerdeydik.İki haftada bir gelirdi.Öyle öyle ilerledi.Bana da süpriz oldu açıkçası:)

Hiç olmaz sanıyordum ben.Kapılarımı aşka hiç kapatmamıştım ama inancım yoktu.Öyle düşünmemek lazımmış.Herşey kısmet.

Sana daha ilginç bir örnek vereyim.Annemin arkadaşı 40'lı yaşlarda boşanmış.Kadın 60 yaşında(görsen 50 demezsin gerçi) öyle bir evlilik yaptı,öyle mutlu ki düşman çatlatır cinsten.Sakın olmaz deme.Hayat nelere gebe:)İnşallah senin de karşına gönül telini titreten,kıymetini bilen,çok sevip çokça sevildiğini hissettiren biri çıkar tez zamanda:dua:
Aminnnnnnn :KK200: ALLAH razı olsun ne güzel bir dua idi bu :) insallah bana da nasip olsun...

Ben de 4 4 luk insanlarla tanistirildim. Hatta daha bugun biriyle konustum ama icim ısınmıyor yani yalniz degilsin. Ben hep şunu diyorum hep sukretticek esler karsimiza çıksın. Çünkü bir ömür kolay degil. Bir insani sevmeden demiyorum ama emin olmadan evlenme. Emin olmak demek her sabah uyandiginda sukretmek gibi bence ya da eve gelisini beklemek bir bütün olabilmek karar senin ama ben hayır derdim cunku mantigim tek basina yetmiyor kalbim de çarpmali kelebekler de ucmali
Amin

Mutsuz bir evlilik üzerine çocuk üzerine boşa giden yıllar istikbal olmasindansa evde kalmayı yeğle....her ne olursa olsun hayırlısı olsun..şükret bacim

X