Herkese izin var bize yasak !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunun saldırgan kismindayim. Şahsen Corona olsa da olmasa da saldırgan bir köpeğin benim bebeğimin yanından hiçbir zaman gecmesini istemem
umarım çocuğunuzu da bu şekilde büyütmüyorsunuzdur. Zira böyle büyüyen çocuklar yüzünden köpekler sokaklar yaşam alanı olmasına rağmen taşlanıyor, boynuna ip geçiriliyor sürükleniyor, aç bırakılıp işkence görüyor, dövüştürüp eğlence sebebi oluyor....

İnsan evet kuşkusuz değerli bir varlık. Ama bence her can değerli ve bu dünyada eşit..

umarım çocuğunuzu da bu şekilde büyütmüyorsunuzdur. Zira böyle büyüyen çocuklar yüzünden köpekler sokaklar yaşam alanı olmasına rağmen taşlanıyor, boynuna ip geçiriliyor sürükleniyor, aç bırakılıp işkence görüyor, dövüştürüp eğlence sebebi oluyor....

İnsan evet kuşkusuz değerli bir varlık. Ama bence her can değerli ve bu dünyada eşit..
Yaaa ne alaka yaa ne abartmiasiniz şaka gibi😂😂 "köpeğim saldırgan" yazan bir insana saldırgan köpeğin etrafımda olmasını istemem dedim. Bugüne kadar 4 kedi besleyen gayet hayvansever bir insanim ne acıtasyon yaomissiniz. Saldırgan bir köpeğin yeri ev değil barinaktir

Şaka misinn?? Dışarı cokarma mi dedim insanların yanından geçen saldırgan köpege sahip kişi normal dee insanlardan uzak tutun diyen ben mi suçluyum lütfen kendi işinize bakin
sizden izin alarak mı köpek besleyip, gezdireceğiz ben çok merak ediyorum. Sahipli bir köpeği nasıl gezdireceğini en iyi sahibi bilir bu yüzden de akşam geç vakit çıkıyormuş. Benim köpeğim de küçük ırk ama dehşet havlıyor. Ne yapalım bakın ağzı olan da konuşuyor. Şimdi ben çocuğuma havlama mı diyeceğim? Sizin kadar hakkı var bu dünyada yaşamaya ve o sokaklarda gezmeye... daha nazik olun bence...

Yaaa ne alaka yaa ne abartmiasiniz şaka gibi😂😂 "köpeğim saldırgan" yazan bir insana saldırgan köpeğin etrafımda olmasını istemem dedim. Bugüne kadar 4 kedi besleyen gayet hayvansever bir insanim ne acıtasyon yaomissiniz. Saldırgan bir köpeğin yeri ev değil barinaktir
barınak mi? Hayvan sever birinin barınak demesin? Baya hayvansever çıktınız siz. 5 yıldızlı otel değil mi barınak? Saldırgan, öfke saçan, ağzından salyalar akıtarak nefret kusan insanların yeri neresi? Dünyanın insanlara ait olduğunu düşünen hani şu yaratıkların yeri? Bilirsiniz siz kesin.

üzülme bize de yasak 😂

Bık geldi artık bu yasakları eleştirmekten tam kapanma olmaz TR de , insanları da değiştiremeyeceğimize göre maskeyle yola devam

barınak mi? Hayvan sever birinin barınak demesin? Baya hayvansever çıktınız siz. 5 yıldızlı otel değil mi barınak? Saldırgan, öfke saçan, ağzından salyalar akıtarak nefret kusan insanların yeri neresi? Dünyanın insanlara ait olduğunu düşünen hani şu yaratıkların yeri? Bilirsiniz siz kesin.
Offf çok seviyesizsiniz bu üslupla konuşan birisiyle daha fazla muhattap olmayacağım. O öfke saçan saldırgan insanlardan birisi de sensin sen söyle yerin neresi

İçinde bir kişinin izinli olduğu arabanın rahatça geçmesi diye birsey yok. Nasıl ceza her bir kişiye ayrı ayrı yazılıyorsa, araçtaki herkes için de izin sorgulanıyor. Burda benim en çok dikkatimi çeken kopeginizin saldırma huyu olması. Siz ciddi misiniz? Dışarıda birine, daha kötüsü bir çocuğa zarar verirse o köpek ne olacak? Öyle bir kopegi zaten sokakta dolastirmaniz, beslemeniz hiç sağlıklı değil. Size yaptıkları gibi diğer insanlara da yapıyorlardır aynı uyarıyı ama insanlarımızın kuralları özellikle çiğnemek gibi zevkleri var. Siz de kurala uyup evinizin 100mt. Etrafını geçmeyecek şekilde dolaşın o zaman. Herkesin yapıyor olması sizin de yapabileceğiniz anlamına gelmez. Bireysel olarak duzeltmezsek toplumsal olarak da bir dikiş yol gidemeyiz. 2 erkek çocuğum var. Koca bahçeli bir sitede oturuyorum. Kapıdan dışarı burnumu çıkarmıyorum. Bi kural koymuşlar, kırın dizinizi de oturun ya!

Su zirvalik olan 20 gunluk kapatma bitsin
Hic bir haltin degismedigini gorsunler,ondan sonra tek bir gun dahi yasak getiremeyecekler. İsyan cikacak cunku.
Kopeginin de masallahi varmis kiyamam 36 kilo ney yav,aslandir o.🧿🧿🧿♥️Kopek mi olur o kiloda? Seni cekistirmesi cok normal

Napsin mesela sen ve küçük şehzaden ya da muhteşem kocisin geçerken kız yutsun mu hayvani ?
Cahil , çürük kokan fikirlerini al defol git burdan !
Sen gibiler benim karşıma iyiki çıkmıyor ki o tukurukler saçan ağzını ikiye ayirmiyorum ...
Senin gibi bir israfın bile sokakta dolaşma izni varken o hayvanin eve tikilmasi, ihtiyaçlarını giderememesi dünyanın en büyük adaletsizliği olabilir ...
Hayvan bazı insan kılıklı şerefsizlerden dayak yediği için saldirganlasmis ve sadece o tiplere karşı hırçınlığı var yazmış sana insan gibi ..
Dayak yemiş dayak !!
Dayak !
Allah'ın vicdansızi.
Mune ben bu beyinsizler yüzünden ceza almak istemiyorum , hayvanlara böyle yaklaşan tek hücrelilere ağzının payını vermek bandan çıksın lutfen 🙄
Köpeği bilmem ama sizin gibi tipler sinirlerini düzeltene kadar tüm toplumdan uzak durmalı. Şiddet,nefret,hakaret her şey var şu yorumunuzda.

İçinde bir kişinin izinli olduğu arabanın rahatça geçmesi diye birsey yok. Nasıl ceza her bir kişiye ayrı ayrı yazılıyorsa, araçtaki herkes için de izin sorgulanıyor. Burda benim en çok dikkatimi çeken kopeginizin saldırma huyu olması. Siz ciddi misiniz? Dışarıda birine, daha kötüsü bir çocuğa zarar verirse o köpek ne olacak? Öyle bir kopegi zaten sokakta dolastirmaniz, beslemeniz hiç sağlıklı değil. Size yaptıkları gibi diğer insanlara da yapıyorlardır aynı uyarıyı ama insanlarımızın kuralları özellikle çiğnemek gibi zevkleri var. Siz de kurala uyup evinizin 100mt. Etrafını geçmeyecek şekilde dolaşın o zaman. Herkesin yapıyor olması sizin de yapabileceğiniz anlamına gelmez. Bireysel olarak duzeltmezsek toplumsal olarak da bir dikiş yol gidemeyiz. 2 erkek çocuğum var. Koca bahçeli bir sitede oturuyorum. Kapıdan dışarı burnumu çıkarmıyorum. Bi kural koymuşlar, kırın dizinizi de oturun ya!
Tasmasını ağızlığını takıyordur mutlaka, Karamellasepeti de göz göre göre köpeğinin birine zarar vermesini ya da onun zarar görmesini istemez diye düşünüyorum.

Son cümlenizden dolayı beğenmedim bırakmıştım yorumunuza da. Konu sahibi keyfinden çıkmıyor evinin dışına sonuçta, bir köpeği var ve onun tuvaletini yapması, koşup enerjisini atması lazım. Çocuklarınıza evden dışarı neden çıkmamaları gerektiğini, yasağı anlatabilirsiniz, yaşına uygun şekilde, ama köpek bu 🤷🏼‍♀️. Çocuklarınızın onları dışarı çıkarmadığınız durumda evin sağına soluna tuvaletlerini yapacaklarını sanmıyorum. E kedi değil ki bu, evde kum kabı olsun da ona yapsın, mecbur dışarı çıkarmak zorunda.

Hiçbir yerde de evden 100 metre uzaklaşılmayacak diye bir şey görmedim ben. Alkol satışı yasağı gibi dayanağı olmayan bir kısıtlama bu da belli ki. Benim bildiğim, evinizden yürüme mesafesinde uzaklaşabiliyorsunuz, 500 metre/100 metre gibi kısıtlamaları başka hiçbir yerde görmedim/duymadım.

Hayvan beslemek başka bir duygu. Konuşamıyorlar, dertlerini anlatamıyorlar sahipleriyle farklı bir bağ oluyor. Benimde çoktur köpeğim için komşularla takıştığım. Bahçemde tel örgü vardı. Önünden geçen korkuyordu.
benim Tosun’um rottweiler cinsi 52 kg.du. Zapt etmesi çok zordu. Bana çocuğum gibi geliyordu ama tabii başkası korkuyordu. En nihayetinde çenesi 2 ton basıyordu. Ben onu yanımda elektro şok tabancasıyla gezdirirdim. Başka köpekler saldırıyordu. Elektro şok tabancasının yaydığı manyetik sesten kaçıyorlardı. Bir de her ihtimale karşılık biber gazımda vardı. Allah’a çok şükür Bir insana vukuati olmadı ama ben hiç yalnız bırakmadım, tasmasız dolaştırmadım. 8 yaşında melek oldu Tosun’um ❤️
Mesela Kangal. Dev cüsselidir ama insanlara karşı uysaldır. Sürüye çobanlık yapar. Tehlike anında kurdu boğabilecek güçtedir.
Bir de doğduktan sonra verdiğin eğitimle alakalı. Nice rottweiler, Dogo arjentino gördüm kedi gibi.
bazı insanların gerçekten hayvanlara hiç tahammülü yok. Gölbaşında ölsünler diye etin içine çivi koymuşlar. Hayvanlara merhamet etmeyen insanlara hiç etmez. Seri katillerin geçmişine bakın. Hepsinin ortak noktası hayvanlara işkence etmeleridir.
Devletin beslemesi yasakladığı cinsler var. Biri Pittbull. Büyük ırk ya da görüntüsü farklı olunca insanlar ister istemez korkuyor. ne kadar saldırgan olursa olsun kontrol edildiği zaman sorun çıkarmaz. En kötü ağızlık takarsın. Ama kesinlikle serbest dolaşmamalılar. Sonra haberlerde görüyoruz “bebeği parçaladı” diye.

Eklentiler

• 5986293C-28BD-4C78-A143-82A8C3705BCA.jpeg
    5986293C-28BD-4C78-A143-82A8C3705BCA.jpeg
    176,1 KB · Görüntüleme: 59
Tasmasını ağızlığını takıyordur mutlaka, Karamellasepeti de göz göre göre köpeğinin birine zarar vermesini ya da onun zarar görmesini istemez diye düşünüyorum.

Son cümlenizden dolayı beğenmedim bırakmıştım yorumunuza da. Konu sahibi keyfinden çıkmıyor evinin dışına sonuçta, bir köpeği var ve onun tuvaletini yapması, koşup enerjisini atması lazım. Çocuklarınıza evden dışarı neden çıkmamaları gerektiğini, yasağı anlatabilirsiniz, yaşına uygun şekilde, ama köpek bu 🤷🏼‍♀️. Çocuklarınızın onları dışarı çıkarmadığınız durumda evin sağına soluna tuvaletlerini yapacaklarını sanmıyorum. E kedi değil ki bu, evde kum kabı olsun da ona yapsın, mecbur dışarı çıkarmak zorunda.

Hiçbir yerde de evden 100 metre uzaklaşılmayacak diye bir şey görmedim ben. Alkol satışı yasağı gibi dayanağı olmayan bir kısıtlama bu da belli ki. Benim bildiğim, evinizden yürüme mesafesinde uzaklaşabiliyorsunuz, 500 metre/100 metre gibi kısıtlamaları başka hiçbir yerde görmedim/duymadım.
Belki biraz sert oldu, evimde bu güne kadar benimle birlikte uzun süre yaşayan bir hayvan dostum olmadı onun için anlayamıyor da olabilirim. Çok hassasım ben bu konuda. İnsanların ısrarla yasakları delip kuralları çiğneyip kafasına göre davranmasına gerçekten çok bozuluyorum. Ben yemin ederim kendim için zerre korkum yok, birine bulaştırırim da kimlerin günahına girerim haberim bile olmaz, nelere sebep olurum korkusuyla bütün ailemi herkesten herseyden uzak tutuyorum. Konu sahibinin gorevini yapmaya çalışan insanları şikayet etmesi, başka insanları öne sürmesi bana cok yanlış geldi. Ailemde çok insan var köpeği olan. 30m2 bahçede enerjisini de atıyor, tuvalet ihtiyacını da gideriyor. Her neyse bu konu benim uzmanlık alanım değil. Yanılıyor olabilirim ama azami dikkat gereken zamanda eleştirip durmak yanlış adım bana göre.

Kızlar saglikciyim yarın işe eşim bırakıp alacak beni ve kızımıZa da eşim baktığı için beraber gidip geleceğiz, kimliğim ve görev belgem de var ama ona rağmen tedirginim ceza yer miyiz diye eşimden dolayı çünkü é devlet aşırı yoğun eşine izin cikaramadik...ben böyle düşünürken insanlardaki rahatlığı anlayamiyrum

Kızlar saglikciyim yarın işe eşim bırakıp alacak beni ve kızımıZa da eşim baktığı için beraber gidip geleceğiz, kimliğim ve görev belgem de var ama ona rağmen tedirginim ceza yer miyiz diye eşimden dolayı çünkü é devlet aşırı yoğun eşine izin cikaramadik...ben böyle düşünürken insanlardaki rahatlığı anlayamiyrum
Eski belgeniz varsa 7 mayıs’a kadar uzattılar onu. Bir çok insan e-devlete giremedi, sistem kitlendi. Ben dün yenisini çıkardım ama çok uğraştım. Polis bugün çevirmede sigorta giriş belgenizi de eklemeniz gerekiyor dedi. Bu hafta onları tamamlayacağım.

Eski belgeniz varsa 7 mayıs’a kadar uzattılar onu. Bir çok insan e-devlete giremedi, sistem kitlendi. Ben dün yenisini çıkardım ama çok uğraştım. Polis bugün çevirmede sigorta giriş belgenizi de eklemeniz gerekiyor dedi. Bu hafta onları tamamlayacağım.
Benim görev belgem var ve hastane kimlik kartım var ama eşime cikaramadik hic çünkü ilk başta bana yanında sen olduğun zaman gerek yok dediler biz de nasıl olsa beni alıp bırakmak dışında cikmayacagi için gerek görmedik, yarın yine ben olacağım yanında ise birakip alacak ama burda yazılanları okuyunca tedirgin oldum

Belki biraz sert oldu, evimde bu güne kadar benimle birlikte uzun süre yaşayan bir hayvan dostum olmadı onun için anlayamıyor da olabilirim. Çok hassasım ben bu konuda. İnsanların ısrarla yasakları delip kuralları çiğneyip kafasına göre davranmasına gerçekten çok bozuluyorum. Ben yemin ederim kendim için zerre korkum yok, birine bulaştırırim da kimlerin günahına girerim haberim bile olmaz, nelere sebep olurum korkusuyla bütün ailemi herkesten herseyden uzak tutuyorum. Konu sahibinin gorevini yapmaya çalışan insanları şikayet etmesi, başka insanları öne sürmesi bana cok yanlış geldi. Ailemde çok insan var köpeği olan. 30m2 bahçede enerjisini de atıyor, tuvalet ihtiyacını da gideriyor. Her neyse bu konu benim uzmanlık alanım değil. Yanılıyor olabilirim ama azami dikkat gereken zamanda eleştirip durmak yanlış adım bana göre.
Maalesef insanların hiç yasaklara uymaması beni de çıldırtıyor. Bir seneyi geçti şu pandemi, geçende bir zincir markette maskesiz müşteri vardı 🤦🏼‍♀️. Güvenlik de uyardı ama adam bir kerelik izin verin şeklinde konuştu, güvenlik de uzaklaştı oradan. Ben maskesiz insan gördüm mü köşe bucak kaçıyorum. Sosyal mesafe bıraktığım için sırada önüme geçenler var hâlâ 🤦🏼‍♀️. Zaten kişisel alanıma çok girilmesini sevmem, rahatsız olurum, pandemi yüzünden iyice insanları öcü gibi görür oldum, uzak duracağım diye uğraşıp duruyorum.

Konu sahibi nasıl bir yerde yaşıyor bilmiyorum, köpeğine uygun bahçeli bir yer olsa dışarıda dolaştırıp insanlarla tartışmaya girmek zorunda kalmak isteyeceğini hiç sanmıyorum. Etrafım beton, çimlere kadar köpeğim tuvaletini tutuyor gibi bir yorumunu görmüştüm. Mecbur çimenlik arıyordur. Ben de hiç köpek beslemedim ama kedim var, şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü dışarı çıksa korkudan titrer, öyle bir ihtiyacı yok kedilerin 😅. Ya da alıştırabiliyorsunuz, kapıdan salıyorsunuz o bahçede sokakta gezip eve geri dönebiliyor, çevre buna müsaitse. Ama köpeklerin bakımı zor gerçekten.

Konu sahibi, kendisini uyaranlarla ilgili şikayette bulunmakta haklı, çünkü evcil hayvanını gezdirenler, onu veterinere götürenler bu kısıtlamadan muaf durumda olan kişiler arasında.

Bu paylaştığım görselde kısıtlı alan yazmışlar ancak mevzuatta tam olarak ne kadar bir mesafe söz konusu, ben bunun net olarak belirtildiğini görmedim hiçbir yerde.

Eklentiler

• 81744504-9D79-4097-AC1A-D1EAA64A5B2F.jpeg
    81744504-9D79-4097-AC1A-D1EAA64A5B2F.jpeg
    209,8 KB · Görüntüleme: 59
Aynı gün benzer içerikli 2 konu ve siyaset meydanı hariç tüm bölümlerde siyaset yasak dememize rağmen siyasi içerik olan konular

Tam kapanmada genelgeye uymayan, aksayan, eksik bulduğunuz noktaları devletin ilgili birimlerine yazarsınız, siyasi kısmını konuşmak istiyorsanız da Siyaset bölümünde haber içerikli açılmış uygun bir başlık var, obaşlık altında konuşursunuz, bdv de siyaset yasak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X