- 20 Eylül 2011
- 153
- 11
-
- Konu Sahibi Sevdiqimsin
Sen sevgilinden kisiliginden eminsen dimdik duracaksin benim annemde ben zengin biriyle evleneyim isterdi güzelligime yazik etmeyecwkmisim sacmaliklari ben naptim dümdüz ettim ortaligii kararimdan dönmedim 8 yilin sonunda kocim oldu elhamdülillah ..tabu bizim okul vs uzadi o yuzden ama sen kararindan vazgecme
Hadi diyelim ki zengin buldun , karşıdan bakınca arabası evi herşeyi var sana dize kadar zincirler yaptıracak parasıda var evlendin ailen istedi , ya o adam hovarda çıkarsa ya sana şiddet uygulayıp seni hor görürse ? Allahtan zengini değil hayırlı olanı istenir yoksa ailen başına iş alır seni de yakarlar. Sessiz durma , es gürle ve tek kelime ettirtme , iş bul çalış ve maaşınla tamam kendine harca yani çeyizini yap işte , biz nişanlımla eşyaları bölüştük ben çalıştıkça ufak ufak yapıyorum ama gerçekten o kadar faydası var ki , nişanlımın yetişemediği yerde de taksit açıcaz oldu da bitti , düzenli iş olsun sağlık olsun herşey oluyor valla. Sende ailene bunu anlat , kavratmaya çalış.Çok haklısın bende birşeyler almak isterim beraber çalışmak ama çalışşam bile ailem kendim için harcamamı ister onu doyuruyorsun falan derler.. Sadece benim çabaladığımı sanırlar . Eve bakacağına eminim ama ailem hep olumsuz düşünür .. Ablam hep ucuz eşya alır altın falan yapmaz sana diyorlar ama ben ise maddiyata önem vermem çünkü para nereye kadar ve para insanı mutlu etmez.. Karakter önemli ama uyuşmuyor fikirlerimiz
Amin Allah razı olsun canim..Rabbim hakkında hayırlı olanı versin benim sülalem bile neler dedi bana babamdan 20 bin vs miras kaldi dedilerki cocuk bunla parasi icin evleniyo para bitince bosar bunu bu arada biz 7 yildit birlikteydik 8.yilimizda babam öldü maalesef..annem bile çildirdi iftiralar küfirler offfff biktirdiii ..insanoglu konusurr sen bakma ama sana onemli bi tavsiyem olacak EVLİLİGİN İCİN MUTLAKA İSTİHAREYE YAT ALLAH HAYİRLİMİ GÖSTWRİR..YANİ İNSANİ BOSVER BİZİDE SEN ALLAHA DANİŞ BUNUNDA YOLU İSTİHARE NAMAZİ DUASİ ...BAK LAFİMİ DİNLE PİSMAN OLMAZSİNBen eminim ama ailem değişir sonra öyle insanları çok gördük diyorlar.. Onlar öyle dediği içinde bende korkuyorum ister istemez.. Sizin adınıza çok sevindim sabretmenin karşılığını almışsınız ne güzel rabbim daim etsin mutluluklar diliyorum
hayatta hiçbieşeyin garantisi yok..evet insanlar değişiyor ..ama bunu 10 sene de flört etsen adamla görmeyebilrsin...Ben eminim ama ailem değişir sonra öyle insanları çok gördük diyorlar.. Onlar öyle dediği içinde bende korkuyorum ister istemez.. Sizin adınıza çok sevindim sabretmenin karşılığını almışsınız ne güzel rabbim daim etsin mutluluklar diliyorum
Selam kızlar
Çok zor durumdayım hiçkimse anlayış göstermiyor
Yıllardır sevdiğim biri var ama kavuşamıyoruz ailem karşı olduğu için hiçkimse olumlu bakmıyor ve tanımadan yargılıyorlar malesef .. Arada kalmışım ve kafayı yiyecek gibiyim.
Sevgilim iyi biri bir tane kötü söz duymadım bu güne kadar ama ailem bir şans bile vermiyor.. Çok fakirmiş düğün güzel olmazmış.. Ben ondan daha iyisini hak ediyormuşum.. (daha zengin daha yakışıklı) Beni kullanacak diye korkuyorlar malesef geçmişte ailem kötü şeyler yaşadı boşanmalarda oldu onun çilesinide biz çekiyoruz.. Ablam bizi hep ayırmaya çalışıyor ve beni ona karşı dolduruyor bende gittikçe soğuyorum
Annem babam ayrı babam bize çok acılar yaşattı. Bir gün bile bize destek olmadı hep kötüledi ve resmen bizden utanıyor .. kaç kez aptalsın beceriksizsin dedi babam bizi başkaların yanında sürekli küçük düşürür..ama konu evliliğime gelince babammış ona soracakmışım o en iyisini bilirmiş...
Bir şans istedim sadece .. Önce tanışsınlar sonra yine yargılasınlar ama hiççç imkansız birşey bizim aşk..
Ben herşeyin güzellikle olmasını istiyorum ama beni isteme şansını bile vermezken nasıl olacak lütfen yardım edin
Ailemi dinleyip onların istediği kişi ile hayatımı sürdürsem çok pişman olacağımıda biliyorum severken sırf ailem istemediği için bitiririm herhalde sonunda .. Çok üzgünüm
Evlenince ailenin sana neden calisiyorsun calisma demeye haklari kalmiyor. Sevgilinin isi varsa kredi ceksin ahim sahim esyalar almayin uygun seylerde var onlardan alin evlenince birlikte calisir krediyi odersiniz. Ailenizede bazi seyleri yansitmayin demge kurmaya calisin. Gerekirseevlilik konusunda israr edin. Bu sizin hayatiniz ilerde yasadiginiz mutsuzluk yuzunden ailenizi suclamak size daha gelir bunuda ailenize soyleyin.
Evet ana sadece zenginlikte degil sevgilim yillardir avrupada ama vatandas olmadigi icin beni kullanirlar diyorlar . Insallah dediklerinizede katiliyorumevliyim ama ailene söyle banada zengin birini bulsunlar madem bu kadar kolay.
inan sasiriyorum böyle düsüncesiz ailelere. sanki zengin olunca mutlu olacaksiniz. böyle bi kural mi var. garantisi var mi yani.
hayret ya, insanlar nasil parayi bu kadar önemsiyor anlamiyorum.
cogu kadin calisiyor herkes evde oturmak ister ama para icin calisiyoruz malesef.
her anne ister sanirim kizim prensesler gibi yasasin... ama kader diye bisey var herkes ayni hayati yasasaydi böyle bi dünya olmazdi zaten. bu mümkün degil.
insallah bi cözüm yolu bulursun.
Evet calisiyor sukur sblam daha cok zenginlik hakkinda diyor hep sen daha iyilerine laiksin parasi olan evi olan birine ama hic demiyor insanin karakteri iyi olsungenelde kk da aileni dinle sonra pişman olursun mutlaka gördükleri birşeyler vardı senin görremediğin denir.ancak bu çok farklı..çünkü sadece ve sadece para yüzünden olmaz diyorlar..bu haksızlık..
çok çalışıyor diyorsun,ilerde çok daha iyi bir duruma gelebilir..üstelik sadece zengin diye evlenilmez ki,burda çok okuduk zenginiz ama aşk yok sevgi yok mutluluk yok diye..
bence gerekiyorsa ailenizi karşınıza alın,gleceğiniz için önemli bir karar..ilerde sizi sevmediğiniz zengin bir adama vermek isterlerse ne olacak?
Zaten iliskilere falan karsilar ondan ask oldugunu bilmiyorlar korkudan soyleyemiyorum anneme babama sadece ablalarim biliyor.. Babam gorustugumu bilse ozaman kiyamet koparallah yardımcın olsun zor bir durum..
görüşmeyi kabul etmiyorlarsa tesadüfmüş gibi birşeyler ayarlasan hiç olurumu yokmu?
Evet ana sadece zenginlikte degil sevgilim yillardir avrupada ama vatandas olmadigi icin beni kullanirlar diyorlar . Insallah dediklerinizede katiliyorum
Iste onu demiyorlar karakter cokta onemli degil cunku sonradan iyi insanlarda kotu olabiliyor diyorlar.. Ailem cok aci yasadi biliyorum ama arada kalmak cok zor. Ceyizimi kendim hazirlarim ama evlenirken calissam ona para vermek icin calistigimi sanirlarHadi diyelim ki zengin buldun , karşıdan bakınca arabası evi herşeyi var sana dize kadar zincirler yaptıracak parasıda var evlendin ailen istedi , ya o adam hovarda çıkarsa ya sana şiddet uygulayıp seni hor görürse ? Allahtan zengini değil hayırlı olanı istenir yoksa ailen başına iş alır seni de yakarlar. Sessiz durma , es gürle ve tek kelime ettirtme , iş bul çalış ve maaşınla tamam kendine harca yani çeyizini yap işte , biz nişanlımla eşyaları bölüştük ben çalıştıkça ufak ufak yapıyorum ama gerçekten o kadar faydası var ki , nişanlımın yetişemediği yerde de taksit açıcaz oldu da bitti , düzenli iş olsun sağlık olsun herşey oluyor valla. Sende ailene bunu anlat , kavratmaya çalış.
Evet bende okumayi cok isterdim ama aile durumumuz cok karisik anneme bakmak zorundayim o yuzden okul konusu biraz karisik bende . Kullanirlar diyorlar cunku vatandas degil ben kendim vatandas oldugum icin onunda beni onun icin kullandigini dusunuyorlar ve maddi durumu kotu oldugu icinailen zengin değilmiş seni neden kullansın ne ile kullansın onu anlamadım? nasıl bir özgüven var ki kendilerinde olmayan birşeyi damat adayında arıyorlar? şimdi desen ailem zengin erkek arkadaşım fakir (oda yanlış tabii) neyse diyeceğim. paran yok neyini kullansın?
hem çalışmamı istemiyor ne demek zengin koca ile evlenince hayatın mı kurtulacak ne malum bir kaç sene sonra seni kapıya koymayaccağı? kızlarına koca parası ye diye mi nasihat veriyrlar çalış eklemğini eline al diye pes yani. benim babamda tam tersi abimden çok ablam kardeşim ve benim başımın etini yedi kız çocuğu okumalı erkek nerde olsa iş bulur kız okumalı ekmeğini eline almalı diye diye başımıza vura vura okuttu bizi.
Bende avrupadayim sevgilimde birkac yil avrupada ama vatandas degil ondan beni onun icin kullanip bosanir diye dusjnuyorlar belki zengin olsaydi ozaman bunun onemi olmazdi ama malesef ikiside olmadigi icin cok karsi cikiyorlaranlamadim canim sevgilin avrupada.
sen nerdesin?
kim kimi kullanir diyorlar?
bende avrupadayim canim. hangi ülkede sevgilin?
amin cok tskrler malesef oyle ikna edemeyecegimide biliyorumAllah yardımcın olsun.
Aileni ikna etmen zor gibi duruyor.
Ama umarım edebilirsin.
emeklilik için çalışıyorum , emekli olunca rahatıma bakçam torunlarıma yedircem diyerek gül geçIste onu demiyorlar karakter cokta onemli degil cunku sonradan iyi insanlarda kotu olabiliyor diyorlar.. Ailem cok aci yasadi biliyorum ama arada kalmak cok zor. Ceyizimi kendim hazirlarim ama evlenirken calissam ona para vermek icin calistigimi sanirlar