Herkes kalbinin ekmeğini mi yiyor

Öyle olmasını ümit ediyoruz ama malesef genelde öyle olmuyor.

Öyle olsaydı keşke ama sanırım değil.
Ben kötü kalpli miyim diye sorgulayan birinin kötü olduğunu düşünmem kesinlikle. Bir paradoks bu. Kötü insan kötü olduğunu kesinlikle kabul etmeyen kişidir.

Ama hayat öyle ilerlemiyor. Hiçbirimiz saf iyi ya da kötü değiliz. Sadece bir sınavın içindeyiz ve geçmemiz gereken bir sınav bu.

Yanlışımız şurada "iyi biri olmak hep kendinden ödün vermek midir". Zannetmiyorum bu günümüzde artık "enayilik ve salaklık" olarak kabul ediliyor. Siz kendinize kıymet vermezseniz kimse vermiyor. Durumunuz da bu sanırım.

Diğer kısmı ise kul hakkı. Keşke kendim dahil herkes yediği kul haklarını peşin peşin ödese ama öyle olmuyor. Birçok şey toprağın altına kalıyor.

Konu sahibi, siz iyi kalplisiniz, sevdiklerinize değer veriyorsunuz.
Ama insanlara yardim edicem diye kendinizi de ihmal etmeyin ve maddi manevi açılardan kendinizi zora sokmayın. Tabii bu, genel bir düşünce, yoksa abinizin düştüğü sıkıntının detaylarını siz daha iyi biliyorsunuzdur.

İnsan, sınırını bildiği müddetçe yakınlarına yardımcı olur, olmalıdır da. Ama öncelik kendinizsiniz ve sizin ihtiyaclariniz.

Bence uydurma bir söz.Dunya adaletli bir yer değil.Dudunsenize zamanında gelip ,gecekondu yapıp kendilerine tapu verilenler şimdi milyoner.Bir sürü saçma sapan söz var bu şekilde.

Milleti memnun etmeye çalışacağınıza önce kendinizi mutlu edin. Mesela insan ömrü boyunca kaç kere süpürge alır ki? İkinci elini kovalamak, onun kaygısını yaşamak yerine gidin taksitle de olsa yenisini alın. Gönül rahatlığıyla kullanın. Dolandırılmazsınız böylece. Ayrıca gördüğüm kadarıyla kimse kalbinin ekmeğini yemiyor, mesnetsiz bir tespit.

kendinden çok başkalarına verdikçe belirli şeyleri sürekli yaşarsın. Ta ki ders alana kadar. Burçla falan alakası yok. İnsanları memnun etmeye çalışacağına biraz kendin için çabalamalısın. İnsanlara vefalısın belli. Ya kendine ?

Saf değilsiniz. Kendiniz ve ailenizi düşünmeyen birisiniz. Elbette abinize yardım edin. Ama kalkıp da tüm mevlayı neden karşılıyorsunuz. Kardeşiniz gibi neden olamıyorsunuz?

Gerçekten o kadar haklısınız ki. Sürekli neden benim başıma geliyor oysa iyi bi insandım vs sözleri hem kendine hem çevreye zorluk ki. Önce kendi hakkını kendi vermiyor sonra herkes kalbinin ekmeğini yer mi diye soruyor. Yahu önce sen kendi hakkını ver sonra bir bak karma yaşanıyor mı yaşanmıyor mu.

İlk kendisine haksızlık yapan zaten kendi.

Herkes kalbinin ekmeğini yemez,öyle bir şey yok. Ama terslik vs de olabilir her türlü. Hayat bu başımıza herşey de geliyor. Gönül ister ki hiç sorun çıkmasın ama, olamıyor işte.

Bu arada yeğenlerinize ve diğer gerekli gereksiz akrabalarınıza gereksiz hassasiyet göstermenize gerek yok. Bu yapılan en büyük hata bence. Yarın ilk kazığı onlardan yersiniz çünkü,bu her yerde böyledir. Eşiniz,eşinizin ailesi de kötü olabilir,boşarsınız geçer gider. Her başınıza gelene de kader gözüyle bakmayın ,bazı şeyler de sizin seçiminiz.

bilmiyorum saf salak bi yanım var tipik yengeç burcuyum kendimden çok başkalarını düşünürüm

Ben de balık burcuyum , yükselenim de yengeç ama salak değilim Allahıma bin şükürler olsun ki cin gibiyim Salaklık Yengeçlikte değil sizin haritada olabilir, dikkat etmek gerek

Er ya da geç herkes bisekilde ettiğini bulur , kimsenin ahı kimsede kalmaz. Ama önce kendinize değer verin , gerektiği yerde hayır diyebilin ki insanlar da size ancak o zaman değer verirler yoksa daha çok başınız ağrır

Ben ilahi adalete inanıyorum. kaybettim dediğin yerde saf ve temizse niyet insan mutlaka güzelliklerle karşılaşır bence. ama bu demek değil ki hayat gül bahçesi. her şeyin bir dikeni var batan acıtan. kimisi zorluk der kimisi imtihan. ama sınanırız ister Allah deyin ister evren tarafından.
tabi bazen zorlayarak da olsa bencil olmak gerekir. ailenize kıyamamanızın altında farklı şeyler yatabilir. ancak dengeyi kurmakta fayda var. olabildiğince bunu yapmaya gayret edin. kendinizi de düşünün.
konunuzda takıldığım ve kalp temizliği değil de biraz saftiriklik olarak bulduğum işsiz güçsüz adamla evlenmeniz. bu bile bile lades. burdan kalbin ekmeği falan iş görmez. bu öyle bir şey değil. Allah akıl da vermiş azcık kullanmak lazım
işinizi hakkıyla yapmanız normal olan ama maalesef ülkenizde çoğu kişi bunu bir ayrıcalık sanıyor ki o yüzden bu haldeyiz zaten
biraz üzerinde düşünün. elinizde olan ve olmayan şeyleri doğru ayırırsanız aradığınız ilahi yardım da gelir. ama belki düzeltecek olan sizsinizdir

Eskiden inanırdım herkesin yaşattığını yaşayacağına ama artık inanmıyorum. Bakıyorum çevreme o kadar kötülüğe, hak yemeye, yalana dolana rağmen benden iyi hayat sürüyorlar. Maddi manevi iyi durumdalar ve mutlular.
Tek dileğim öteki dünyada hak ettiklerini yaşamaları.

öldükten sonrada hesap vakti var bu dünyada mutlu olmak önemli değil asıl sonsuz hayat var .

Herkes kalbinin ekmeğini yer diye bişey yok bence ama bilinçaltındakinin ekmeğini yediği kesin. Yani bilinçaltınızda ben değersizim, önemsizim, sevilmeye değer görmeye layık biri değilim. Rahat kolay bir hayatı haketmiyorum, buna layık değilim gibi olumsuz inançlar varsa tam da bu inançlara uygun bir hayat sürersiniz. Başımıza gelenler kendi çekirdek inançlarımızın yaydığı enerjinin çekimi.Yukarda da bir arkadaş örnek vermiş. Kadın yuva yıkmış olmasına rağmen gayet mutlu bir hayatı var diye. Çünkü bu kadın ben yuva yıktım, ben kötüyüm, başıma kötü şeyler gelecek diye bir inanca, korkuya sahip değil. Haliyle billnçaltının ekmeğini yemiş oluyor.(öteki tarafta hesabı sorulur o ayrı mesele)
Yani demem o ki olumlu düşünün ve herşeyin en iyisine layık görün kendinizi. Önce kendinize değer verin..

Benim bu hayatta en buyuk zaafım annem ve babamdir açıkçası.
Onlara karşı sınırsız toleransim var.
Onlarla bağım çok derin ve inanilmaz.
Onları da sevdiğim için ve vicdanen kendimi onlara çok borçlu hissediyorum.
Yaptıkları o şartlara rağmen bize verdikleri değer vs.
Annemin bazı huyları aşırı toksik olabiliyor ama dediğim gibi toleransim onlara karşı sonsuz.
Başka kimseye bana yaptıkları kadar karşılığını alirlar.
Başka kimseye kendimi heba etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…