bilmiyorum saf salak bi yanım var tipik yengeç burcuyum kendimden çok başkalarını düşünürümPeki kendin için ne yaptın. Neden baskalarini mutlu etmek amacin var.
ya mesela abim zor bi döneminde maddi destek istedi kardeşim ile benden abimin iyi niyetinden şüphem yok gerçekten ihtiyacı vardı kardeşim ben veremem dedi onun vermesi ile en azından paylaşmış olacağımız mevlayı ben nakit avans falan çekip tamamını kendim verdim işleri görürsün üzülmesin diye kardeşim direk bende yok diyebildi ama ben kendi payıma düşeni vereyim diğerini artık başkalarından bulun bile diyemedim üzülmesinler diye tamamını versim bu bi örnek en basitinden bilmiyorum saf mıyım salak mıyımKalbinin ekmegini filan bilmiyorum da kendinize değer vermiyorken başkalarindan değer goremezsiniz.
Niye kendinize bir sey almayip ilk baskalarina aliyorsunuz ki mesela? Siz insan degil misiniz? Sizin de bir tane hayatiniz yok mu? Bu kişilerin hepsi size mi muhtaç anlamadim yani bu hareketlerinizi, çok gereksiz.
Duzgun işi olmasin deger versin kismina diyecek şey zaten bulamiyorum yani.
uygulayacağım teşekkürlerBazen fazla iyi niyet insana hüsran getirir.
Neden herkese ve her şeye yetişme ihtiyacı duyuyorsunuz ki.
Onlar siz olmadan da su gibi akar yolunu bulur.
Çekirdek ailenize, işinize odaklanın. Kendinizi bir tüketici olarak sağlama alarak alışveriş yapın.
Online alışverişte kandırılma ihtimaliniz yüksekse online yapmayın, ben her şeyi mağazadan bizzat görerek, dokunarak almaya çalışırım, parasını öder ödemez de paket yaptırır kolumun altına koyarım(beyaz eşyalarda dahi depodan çıkarken başında beklerim, işçiler düşürür diye ki koca teknoloji devi ekranı kırık plazma yollamıştı bir kere, onlara yedirdim o kırık ekranı.
Biraz haklarınızı bilmek, kendinizi bilinçlendirmek(tüketici hakları, çocuk hakları, medeni kanun, eşin sorumluluğa tabi olduğu noktalar ve nasıl dile getirmeniz gerektiği,vb) size iyi gelecektir. Boş bulduğunuz her vakitte internette bloglar, makaleler okuyun, Youtube'da mentorları dinleyin. 6 ay içerisinde gözle görünür bir fark yaşayacaksınız.
Çocuklarınızı da bu bilinçle yetiştirin, "kalbinin ekmeği"dir, "kader"dir vb geçin bunları, teoride romantik söylemler fakat pratikte hiçbir geçerliliği yok. Siz bir tüketici hakem heyetine "kalbimin ekmeği tazedir, bu neden benim başıma geliyor" diyebilir misiniz? Gerçek hayatta kullanabileceğiniz bilgileri edinmeye, kendinizi her konuda daha da eğitmeye çalışın.
Sizde "Hayır Diyememe" sendromu var sanırım.ya mesela abim zor bi döneminde maddi destek istedi kardeşim ile benden abimin iyi niyetinden şüphem yok gerçekten ihtiyacı vardı kardeşim ben veremem dedi onun vermesi ile en azından paylaşmış olacağımız mevlayı ben nakit avans falan çekip tamamını kendim verdim işleri görürsün üzülmesin diye kardeşim direk bende yok diyebildi ama ben kendi payıma düşeni vereyim diğerini artık başkalarından bulun bile diyemedim üzülmesinler diye tamamını versim bu bi örnek en basitinden bilmiyorum saf mıyım salak mıyım
Açıkçası benim gönlümü kıran kim olduysa bir şekilde kulağıma geliyor yaşadığı şeyler. Cidden bazıları hak ettiğini yaşıyor. Ben ilahi adalete inanırım.Slm kızlar gerçekten artık çok bunaldım özellikle bu son dönemde,iyiye ve iyiliğe olan inancımı kaybettim gerçekten herkes kalbinin ekmeğini mi yiyor 2 çocuğum var birini sabah servise diğerini anneme bırakıyorum otobüslerle,işte işimi hakkıyla yapmaya çalışıyorum asla kaytarmam övmek için söylemiyorum kendi yapım bu,Kocamla deseniz annesiz büyümüş ne olacak gelinliğimi ben alayım aman düzgün işi olmasın değer versin yeter bi yuvası olsun azıcık aşım kaygısız başım yeter ki mutlu olalım diye evlendim ama yok o da kötü çıktı,Ailemden kimin derdi varsa ilk ben koşarım kendimden çok onları düşünürüm kendime bi şey almam ilk onlara alırım,evli kardeşler yeğenlerim için de geçerli kendileri söylerler çok vefalı olduğumu..geçen sene telefonum çalındı bu sene dolandırıldım eminim ki bu haram yiyenler benden başkalarından çaldıklarını çatur çutur yiyorlardır ve asla boğazlarına dizilmiyordur işleri falan rast gidiyordur,neden böyle neyi yanlış yapıyorum çok doldum artık,Kalbimin ekmeğini mi yiyorum kötü kalpliyim de farkında mı değilim yoksa herkes kalbinin ekmeğini yer uydurma bi söz mü
Fazla fedakar davranıyor olabilirsiniz.Slm kızlar gerçekten artık çok bunaldım özellikle bu son dönemde,iyiye ve iyiliğe olan inancımı kaybettim gerçekten herkes kalbinin ekmeğini mi yiyor 2 çocuğum var birini sabah servise diğerini anneme bırakıyorum otobüslerle,işte işimi hakkıyla yapmaya çalışıyorum asla kaytarmam övmek için söylemiyorum kendi yapım bu,Kocamla deseniz annesiz büyümüş ne olacak gelinliğimi ben alayım aman düzgün işi olmasın değer versin yeter bi yuvası olsun azıcık aşım kaygısız başım yeter ki mutlu olalım diye evlendim ama yok o da kötü çıktı,Ailemden kimin derdi varsa ilk ben koşarım kendimden çok onları düşünürüm kendime bi şey almam ilk onlara alırım,evli kardeşler yeğenlerim için de geçerli kendileri söylerler çok vefalı olduğumu..geçen sene telefonum çalındı bu sene dolandırıldım eminim ki bu haram yiyenler benden başkalarından çaldıklarını çatur çutur yiyorlardır ve asla boğazlarına dizilmiyordur işleri falan rast gidiyordur,neden böyle neyi yanlış yapıyorum çok doldum artık,Kalbimin ekmeğini mi yiyorum kötü kalpliyim de farkında mı değilim yoksa herkes kalbinin ekmeğini yer uydurma bi söz mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?