Herkes farklı söylüyor asprin kullanmalı miyiz????

Hangi belirtiler vardı sizde kaç gün surdu
Merhaba ailede ilk ben oldum bulastiran maalesef benim. Sadece burnum tıkandı baska hic bir seyim yoktu o nedenle hic bisey aklima gelmedi derken 5.gün kokum gitti aynı gün annem kotülesti ağır grip geciriyor gibi oldu basta sonradan saturasyonu evde 85 e dusunce 25 gün hastanede yattı.
Covid testi pozitif cikan herkese evde her gün olcmesi icin oksimetre oneririm. Cunku bazi vakalarda baska hic bir belirti olmadan ani oksjen dusumu oluyor annem ve babam oyle oldular.
Cokta ucuz bisey zaten.

Atlattıktan sonra iğneye başladı sanırım
Evet bilmediği için sonrasında öğrendi ve başladı. Hafif atlattığını sanıyordu hiç öksürmedi bile. Ama doktor ciğerlerinin epey hasar gördüğünü söylemiş. O yüzden covidi atlattıktan sonra tekrar gidip muayene olmanızı öneririm. Çok geçmiş olsun.

Cogu kisi kullaniyor burdan okuduguma gore. Cevremde korona olan hic olmadigi icin bilemedim.

benim sevgilim iki kez covid oldu, burada maalesef ilac vermiyorlar kendimiz almamiz gerekiyor ve guvenilir doktorumuz da yok. turkiyeden ilac getirttik ilkinde devletin verdigi ilaclari+aspirin kullandi. ikinci sefer covid icin verilen ilaclari kullanmadi tylol, parol, vitamin ve magnezyum takviyesi falan almisti o sekilde atlatti.

yine de aile hekiminize danisin, size ne iyi gelir biz bilemeyiz ama covid icin verilen ilaclarin yaninda kan sulandirici kullanilmasinda fayda var.

Yeni COVID geçirdim ilaçları kullandım. Gunde 2 defa kan sulandırıcı iğne de kullandım. Eşim sağlık çalışanı, kendisiyle şöyle bir konuşma yapmıştık umarım yanlış hatırlamıyorumdur yanlış bilgi vermiş olmayayım ama sanırım her pozitif olanın kan sulandırıcı kullanması gerekmeyebiliyor. Bende ciğerde lezyon ve nefes darlığı vardı. Semptomlara göre yönlendiriyor olabilir hekimler.

Bende covid olmuştum yakın zamanda verilen ilaçları kullandım ama aspirin yada antibiyotik kullanmadım, kullanmam mı gerekiyordu , kimsede bişey demedi şimdi endişe ettim.

Bende covid gecirdim ve aspirin kullandm ama adetken o tarz kanama sulandırıcılar tehlikeli diye biliyorum bence bi hastaneyi arayın siz

Covid için ilaç kullanıyorsanız yanında aspirin kullanılması öneriliyor diye biliyorum ama burada bilgisi olan olmayan herkes bir şey söyler. Hastanın durumuna göre de veriliyor olabilir. En uygunu hekiminize danışarak kullanmanız olur, geçmiş olsun.

Hiçbir virüste antibiyotik kullanılmaz benim bildiğim virüsü zamanla mutasyona hazırlar.Konunun uzmanı varsa aramızda açıklık getirebilir mi çok merak ettim ben mi yanılıyorum?

Hiçbir virüste antibiyotik kullanılmaz benim bildiğim virüsü zamanla mutasyona hazırlar.Konunun uzmanı varsa aramızda açıklık getirebilir mi çok merak ettim ben mi yanılıyorum
Antibiyotik viruslere etki etmez bakteriler icindir ayni zamanda mesela dezenfektankarda da antibakteriyel yaziyor ya onlarinda da viruse etkisi yok antiviral olmasi lazım.. dediginiz dogru yani.
Ama ne icin kullandilar bilinmez belki enfeksiyon falan olustuysa. Bilemedim

Bende covid olmuştum yakın zamanda verilen ilaçları kullandım ama aspirin yada antibiyotik kullanmadım, kullanmam mı gerekiyordu , kimsede bişey demedi şimdi endişe ettim.
Mutlaka bir doktora gidin kan tahlili yaptirin. Arkadasim kullanmadi ve sonra kan tahlilinde d-dimer degeri cok yüksek cikti. Ayrica covid atlattiktan sonra cigerlerin kontrol edilmesi, tomografi cektirilmesi gerektigini duymustum.

Hiçbir virüste antibiyotik kullanılmaz benim bildiğim virüsü zamanla mutasyona hazırlar.Konunun uzmanı varsa aramızda açıklık getirebilir mi çok merak ettim ben mi yanılıyorum?
Bana da antibiyotik kullanilmasi ayni sebepten garip geldi ama benim 2 tanidigima covid gecirirken acile gittiklerinde antibiyotik verildi.

Mutlaka bir doktora gidin kan tahlili yaptirin. Arkadasim kullanmadi ve sonra kan tahlilinde d-dimer degeri cok yüksek cikti. Ayrica covid atlattiktan sonra cigerlerin kontrol edilmesi, tomografi cektirilmesi gerektigini duymustum.
Anladım gidip bir kontrol yaptırmak gerekiyor tabi, teşekkür ederim.

İşte benim bahsettiğim kişide uzman doktor.kendisi uyardı beni
Aspirini zaten önceden al mutlaka evde olsun demişti.
Geçen hafta biz korona geçirdik diye telefonla görüştük ve antibiyotik kullanıyoruz ilaçların yanında dedi.
Ciğerlere inmemesi için önlüyor dedi.
Uzman kişiler varsa cevap verebilir yada doktorunuza danışın tabii.
Ben bilgilendirmek için cevap verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…