herkes farklı birsey diyor

antby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
58
1
29
Merhaba arkadaslar 33+3 hamileyim 32+4 de kendi doktoruma gitmiştim 32 ye 4 olan bebegi 32 ye 6 olctuk dedi ve bebek 2.200 gr dedi bugun yani 33+3 de baska ozel hastnde bir doktora gittim ordada kafası 32 govdesi bacaklari 33 hafta uyumlu ve 1.900 gr dedi. Canım çok sıkkın neden böyle olduki

ben bu anlattıklarınızdan sıkıntılı bir durum sezmedim. o ölçümler hep tahmini. 3300 diyolar 2900 çıkıyor bebek. arada büyük farklar yokmuş ki. sıkıntı olsa söylerdi doktor. rahat olun.

farklı doktor farklı ultrason çok normal sonuçların farklı çıkması... 300 gr (son zamanda 500 gr) kadar aşağı yukarı yanılma payı var.

Kesin olarak bir ölçüm veremiyorlar zaten ,yaklaşık oranları veriyorlar..Cihaz değişikliği dahi etkiliyor.
Stres yapmayın kendinize .

Cihazlardaki yanılma payı 500+ ,500- olarak hesaplanır. Markadan markaya cihazın kalibrasyonunu yapan şirketten şirkete bile değişebilir.
Kesin bişey söylenmesi imkansız zaten günümüz teknolojisiyle. Ben37 haftalıkken doğum yaptım. O sabah girdiğim ultrasyonda 3100 gr gelmişti bebeğim. Doğduğunda 3500 doğdu. Mesrla

neden farklı doktorlara gidip kafa karıştırıyorsun ki
hemde bu kadar kısa aralıklarla
benim bildiğim ultrasona sık girmek zararlı bebeğe

aradan 1 hafta bile geçmeden başka bir hastaneye sıkıntın olmadan mı gittin.

Farklı makınalarda degısıklıkler oluyor korkmana gerek yok devletle özel birlikte gidiyordum farklılıklar bendede oluyordu

Kizimin 3 kilo dogacagini soylediler 3800 dogdu. Takmayin bu olcumleri 1 mm yanlis olculse boyu kilosu cok ciddi kayiyor.

Normalde başka bir sorun mu vardi ki 2 ayrı doktora gitme gereği duydun?
1900 ve 2200 arasında bence doğmamış bir bebek için önemli bir fark var.
Gerçek olan hangisi ki? Kendi doktorunla konuşmadın mı durumu?

Ay hiç sıkma canını banada 3.500 dediler 2.760 doğdu farklı çıkıyor genelde zaten

Kafanıza takacak hiç bişey yok ayrıca kafası şu haftaya gövdesi bu haftaya uyumlu demez hiç bir iyi doktor.
Hafta uyumları genel ölçümlerin ortalamasına göre hesaplanır. Ayrıca bu haftalarda artık kafa ölçümünde genetik özellikler de değerlendirmeli mesela bende eşimde koca kafalıyızdır. İlk bebeğimizin takibinde doktorumuz her muaynede kafasına takılıp sonra bize bakınca bu ana babadanda küçük kafalı bişey beklenmez zaten derdi.
İlk bebeğimi 36+6 da doğurdum. Doğuma girmeden ölçümlerde 3.800 gram çıkmıştı ve kafasınıda 37 cm ölçmüştü hatta muayne eden doktor doğum sancısı çeken bir kadına ay sen bunu çıkaramazsın bile dedi. Neyse kendi doktorum geldi doğuma aldı başka bir nedenden dolayı sezeryanla doğurdum bebeğim 3.590 gram doğdu ve kafa çapıda 35 cm idi

Canini sikmamalisin ultrasonda hep yanlis tahmin oluyor 300 500 gram beni doguma alirken 3 kg dedi 2 467 dogdu sisi indi 2 300 sen dusun canini sikma dogumda belli olur

söylenenler tahmini olduğu içindir. keşke benimde olsa da tek derdim bu kilosu olsa...

Canini sikmamalisin ultrasonda hep yanlis tahmin oluyor 300 500 gram beni doguma alirken 3 kg dedi 2 467 dogdu sisi indi 2 300 sen dusun canini sikma dogumda belli olur
Insallah canim cok karosti kafam inan rabbim gelisiminde bir problem yok cok şukurde 300 gr fark edermi cihazdan cihaza

Normalde başka bir sorun mu vardi ki 2 ayrı doktora gitme gereği duydun?
1900 ve 2200 arasında bence doğmamış bir bebek için önemli bir fark var.
Gerçek olan hangisi ki? Kendi doktorunla konuşmadın mı durumu?
Evet baska sorun oldugu icin 1 hafta arayla gitti sag bobregimde buyume olmus benim kontrol ediyorlar sürekli onun icin gittim muayne de etti doktor

Insallah canim cok karosti kafam inan rabbim gelisiminde bir problem yok cok şukurde 300 gr fark edermi cihazdan cihaza
yorumları okumadın galiba arada neredeyse 1 kilo fark çıktı diyen bile var

yorumları okumadın galiba arada neredeyse 1 kilo fark çıktı diyen bile var
Okudum arkadasum olabilir normaldir.. ama sasirdim her doktor farkli demekki veyada cihaz benim aklimdan bebwgin kilosu iyimi diye geciyor

bebeğiniz normal değerlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…