- 13 Haziran 2022
- 90
- -20
- 6
- 39
- Konu Sahibi deliler9898
-
Adalet adalet, neyin adaleti? Kimden hesap sorduğunun farkında mısın?
Kendi dünyevi isteklerin için namaz kılıp türlü türlü dualar ederek kimi kandıracaksın?
İsyan ederek, intihar etmeyi düşünerek inandığın Tanrıya karşı geliyorsun.
Aslında kendi değerlerine karşı geliyorsun.Kendini kandırıyorsun.
Nefret ederim dini içerikli yorum yazmaktan. Zaten bilen bilir dinsiz imansız olduğumu ama madem ki inançlısın namazı duayı kendin için değil inandığın tanrıya ibadet için yap. Kalbini temizle, ruhunu temizle. Sahip olmadığın şeylere sahip oldukları veya olabilecekleri için insanlara haset etme, kıskanma, kinlenme.
Büyü, olgunlaş yaşının kadını ol ondan sonra kısmetinde varsa biri çıkar karşına. Hayırlı mı olur hayırsız mı onu da artık Allah bilir!
Ben senin için hayırlısını diliyorum ve kendimi bu mesajım için deMune 'ye ihbar ediyorum. Zira dini içerikli ve tartışma yaratabilecek konu ve mesaj yasak ama dayanamadım artık.
Tamam boş boş oturmaktan başka yapacağım bir sey yok demek ki. Elimden baska bir sey gelmiyor. Ben bütünyorumlardan bir şey kapma dersndeyim burada.Adalet adalet, neyin adaleti? Kimden hesap sorduğunun farkında mısın?
Kendi dünyevi isteklerin için namaz kılıp türlü türlü dualar ederek kimi kandıracaksın?
İsyan ederek, intihar etmeyi düşünerek inandığın Tanrıya karşı geliyorsun.
Aslında kendi değerlerine karşı geliyorsun.Kendini kandırıyorsun.
Nefret ederim dini içerikli yorum yazmaktan. Zaten bilen bilir dinsiz imansız olduğumu ama madem ki inançlısın namazı duayı kendin için değil inandığın tanrıya ibadet için yap. Kalbini temizle, ruhunu temizle. Sahip olmadığın şeylere sahip oldukları veya olabilecekleri için insanlara haset etme, kıskanma, kinlenme.
Büyü, olgunlaş yaşının kadını ol ondan sonra kısmetinde varsa biri çıkar karşına. Hayırlı mı olur hayırsız mı onu da artık Allah bilir!
Ben senin için hayırlısını diliyorum ve kendimi bu mesajım için deMune 'ye ihbar ediyorum. Zira dini içerikli ve tartışma yaratabilecek konu ve mesaj yasak ama dayanamadım artık.
O zaman sesimi kesip oturmaktan başka çarem yok ki..Bakın ben sizi çok iyi anlıyorum. Hele bu etraftaki insanların baskısı sizi bu duruma sürüklüyor. Biraz daha dindar bir çevrede yaşıyorsanız gencken sevgili yapsanız sizi lincleyerek ayiplarlar namussuzluk derler ama ne oluyorsa 25 yaşına gelince ee niye birini bulamadın evlenmedin derler. Gencken nasip olan iş ilerleyen yaşta sizin suçunuz olur. Onlari takmayın umursamayin Allaha havale edin olmadı bulun da evleneyim diyin
Diğer konu isyan
Siz şu an Allaha isyan ediyorsunuz fark ediyor musunuz?? Bunun ne kadar tehlikeli bir durum olduğunun farkında mısınız? Siz böyle isyan ederseniz o çektiğiniz esmayi duayı Allah kabul eder mi? Kavga ediyorsunuz ver diye bağırıyorsunuz Allah böyle duayı kabul eder mi ederse nasıl eder gazabından korkmuyor musunuz.
Dünya imtihan yeri hemen yanımızda savaşlar var alev alev yangın yeri biraz ötemiz zenginlikten ne yapacağını bilmeyen insanlar. Düşünün bir çocuk savaşın ortasına doğuyor başka bir çocuk belki bizim hayal edemeyeceğimiz kadar zenginliğin eee şimdi siz ona veriyor bana vermiyor diye kızıyorsunuz ya dünya böyle bir yer değil mi herkesin imtihanı farklı değil mi onemli olan imtihanı geçmek değil mi
Siz şu an imtihandasiniz bir şeyi çok istiyorsunuz ama Allah vermiyor bu zor (kendimden biliyorum çok zor ben de çok istediğim hiç vermeme olasılığını düşününce kalbim agiriyor şimdi bile gözlerim doldu.) ama bu imtihanı geçecek misin geçmeyecek misin asıl sınavın bu Allah seni sınıyor zor bir sınavda aslaa basit degil
Peki sence sen şu an geçiyor musun yoksa isyan ederek kaybediyor musun?
İlk önce otur sakinleş tövbe et. Ilk önce Allahı sev Allahta seni sevsin. Sen ondan razı ol o senden razı olsun. İlla vereceksin diye dua etme ilk önce senin rızanı istiyorum de o çektiğin esmalarla kalbin yumuşasin zevk al bir Allah demekten zevk al. Sonra sakin mahsun şekilde iste. Dua ettikten sonra için rahatlayacak. Allahi daha çok seveceksin. Sonra niye imtihan edildiğini de anlayacaksın.
Etrafla kıyaslama kendini bosanan kadınla da kıyaslama ona sorsan belki senin yerinde olmak isterdi. Başkalarıyla kıyaslamak sana sadece üzüntü verir.
Neler okudum olmuyor. Yani su saatte şurada ağlatmak yerine sevdiğimin yanında oldurabilirdi. Ben de polyanna gibi yapamuyorum. cok şükür buna da bir sey demiyorum ama neden ben eksik biriymisim gibi görünmek zorunda kalıyorum neden neden neden yarın yani sabaha ise gittiğimde evlilik lafları olacak yine ben evde kaldinlara maruz kalacağım bak bulamadın hala bi sürü laf edecekler. Bıktım artıkSuan cok uzgun bi ruh halinde oldugun icin isyan ediyorsun seni cok iyi anliyorum.bu donemde gececek.en guzeli en hayirlisi seni cabucak bulsun insallah. Ancak nasip cok farkli bisey. bi tanigim kiz var.30 yasinda. Hem cok guzel. hem meslegi var .hem isteyeni cok.bi turlu istedigini bulup evlenemedi.yani diyecegim o ki 4 4 luk olsanda nasip olmadiginda olmuyor..gec evlenip cok mutlu olan insanlarda gordum.gec kaldikca cocugum olmayacak diye de dusunme.bi kadin dogumcuya git degerlerine baktir.belki henuz 20 lik yumurtaliklara sahipsin..intihar dusuncesini bi kenara birak..her evli ve cocuk sahibi insan mutlu da degil sonucta.kendini mutlu edecek seyler bul.kitap oku mesela bol bol.insanlara nefret duymayi da birakmaya calis.bu seni daha da tuketiyo.simdi isyan ettigin icin yapmak istemeyeceksin belki ama cuma suresini her gun 3 er defa oku lutfen..