• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes evlendi ben kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle şu boşanmış çocuklu kadın lafını ağzınızdan bi çekin. Ne olmus boşanıp da çocuklu olunca. Evlenmeye hakkı yok mu? Ayıp mı? Kadın değil mi nedir yani?

Bunlar esmalarla olacak işler değil, tevekkül edeceksiniz. Siz istemiyormuşsunuz ya -ki buna inanmıyorum- benim istemediğim bir durum için kimseye açıklama yapmak gibi bir zorunluluğum olmaz mesela.
Yiyorum içiyorum paramı kazanıyorum keyfime bakıyorum der geçerim, kim ne derse desin.
Ama siz nerdeyse nefretle konuşuyorsunuz bahsettiğiniz kadınları anlatırken bile o hissi alıyorum
Bence biraz uzak durun bu işlerden ve biraz sakinleşin.
Benim hakkim yok mu ben neden evde kalmış beceriksiz laflarını çekiyorum neden cekmek zorundayım? Cevredeki tum insanlar bu şekilde. Bu lafları duymama imkanım yok. Bak bak herkes buldu senin ne zaman olacak laflarindan bıktım

Bana göre evli olan herkes memnun. Suands bile ağlayarak yazıyorum. Bugune kadar karsima cikan tiplerden biriyle evlensem boşanırdım bunu biliyorum ama bak onlaro allah sana nasip etmedi demeleri ya da böyle düşünmek kaçmaktan baska bir şey değil. Allah hic mi görmüyor beni benim o insanlardan ne eksiğim var. Mutlu olmaya benim de hakkım yok mu?is yerinde yillarcw iskence cekip huzuru kendim inşa etmişken şimdi bak o buldu sen kaldın laflarını dinlicem. Allah veriyor belami ha bire
Dini inancım yok.
Doğru bir tavsiye olur mu bilmiyorum.
İçinde bulunduğunuz durumu tamamen Allah bana nasip etmiyor, Allah bana neden bunu yaşatıyor şeklinde görmememiz gerekiyor.

Boşanmış çocuklu insanları hor görür gibi bakmamanız gerekiyor. Biraz bakış açınızda sorun yok mu? Mesela boşanmış çocuklu bir erkek ile karşılaşsanız bu onu ne kadar kusurlu yapar? Ya da şöyle söyleyeyim ya nasibiniz boşanmış çocuklu bir erkek ise?

Bir erkekte ve bir evlilikte aradığınız özellikler neler mesela? Mükemmel insan yoktur ancak tolere edilebilecek ya da edilemeyecek şeyler vardır. Tolere edilecek sınırlar da kişiye göre değişir. Sizin beklentiniz ne sizin karşınıza çıkanlar nasıl insanlar?

Hepinize cok teşekkür ederim gecenin bu saatinde beni dinleyip yorum yaptınız. Benim derdim allah herkese nasip ediyor bana etmiyor. Bir ılçede memurum. Güzel bir isim var. Bana senin yerinde olmak isteyen kac kisi var biliyor musun diyorlar. Evlenmek derdinde biri degilim etraftaki herkes beni aman o kimseyi istemiyor olarakbiliyor ama herkesin olup da benim olmaması beni cok üzüyor. Bu konuyu düşünmeyi bırakmıştım ama bugün cok üzüldüm. Herkes mutlu olsun ama allah benim için de bir şey yapabilirdi diyedüşünüyorum. Bu aksam aglamak için odama gecmeyi bekledim. Anneme ve babama bir sey soylemedim. Rol yaptım güldüm. Toplumdaki laf şu olacak yarin ve diger günlerde: bak o ikinciye gidiyor cocuguyla sen hâlâ otur.
Ben bu insanlara ne dicem. Kimseyi asla kınamıyorum küçümsemiyorum ama bosanmis çocuklu kadına bir daha kismet verilebiliyorsa bana da verilebilirdi. Nerde hata yapıyorum anlamadım. Şu kisi olsun diye direttim olmadı. Hayırlısı kimse o olsun dedim korkunc tipler geldi..4 sene kimseyle konusmadim gecensene netten biriyle tanıştım. 1.5 saatlik yerden bemi görmeye gelemedi. O kadın oturduğu yerden buldu bi aksam düğüne gitmekle ama ben kendimi yırtıyorum. Bu arada ck da dua okurum. Fetih suresi taha süresi esmalar ya cami ya vedud
Yanlış anlamayın asla acınızı küçümsemiyorum ancak intihar etmek falan bana çok fazla geldi. Hayat bu kadar kıymetsiz bir şey değil bence. Bir de ben bir tane bulamazken boşanmış kadına ikinci kısmet verildi bana da verilebilirdi, çok sıkıntılı bir düşünme biçimi. Sonuçta dünya üzerinde belli bir kısmet kotası var biri ikinciyi alırsa bir başkasının hakkından mı almış oluyor? Aşk meşk işlerine böyle bir fizibilite yapamazsınız. Her türlü psikolojik destek almanın size yarar sağlayacağına inanıyorum.

Dini inancım yok.
Doğru bir tavsiye olur mu bilmiyorum.
İçinde bulunduğunuz durumu tamamen Allah bana nasip etmiyor, Allah bana neden bunu yaşatıyor şeklinde görmememiz gerekiyor.

Boşanmış çocuklu insanları hor görür gibi bakmamanız gerekiyor. Biraz bakış açınızda sorun yok mu? Mesela boşanmış çocuklu bir erkek ile karşılaşsanız bu onu ne kadar kusurlu yapar? Ya da şöyle söyleyeyim ya nasibiniz boşanmış çocuklu bir erkek ise?

Bir erkekte ve bir evlilikte aradığınız özellikler neler mesela? Mükemmel insan yoktur ancak tolere edilebilecek ya da edilemeyecek şeyler vardır. Tolere edilecek sınırlar da kişiye göre değişir. Sizin beklentiniz ne sizin karşınıza çıkanlar nasıl insanlar?
Kimseyi küçümsemiyorum kınamıyorum ben de biriyle görüşmek istiyorum mesela. Tanidik biri bana bir erkegi söylemiş. Istemesm de tamam dedim ama bunu söyleyen kisi bi dhaa gelip söylemedi o bile havada kaldı. Bu kadın oturduğu yerden hic caba göstermeden evleniyor. Benim kızdığım tek nokta bu. Bnm kendimi yirttgim seyleri bir baskasinin caba sarfetmeden sahip olması. Toplumda beceriksiz biriyim. Internetten tanıdığım bemi görmeye 1.5 saat mesafeden gelemeyen erkek bile senin kendi beceriksizligin dedi.

Kimi dürüstce sevdiysem istediysem dürüst olduysam kötülük gördüm. Aslında derdim evlenmek değil ama allah herkese veriyor bemi ayırmasın bana da versin istiyorum.biraz da beni sevsin. Evet bekar adamla 2 ayda evleniyor diye tetiklenme oldu yani o tercih ediliyor ben edilmiyorum. O birini bulma derdindeydi buldu. Ben birini bulma derdinde oldugum zaman itici oluyorum nedense. Netten görüştüğüm kisiye görüşmeyi keselim dedim. Düşünce yapını değiştir dedi bu gece. Kendinden uzaklastiriyorsun insanları dedi. Ben de daha da itici konuştum. Milletr nasil bir iki ayda nasip oluyor nasıl beceriyorlar başarıyorlar aklım almıyor. Yarın lafların içinde olcam. Elalemin çocuğuna bekar adam babalık yapacak.ben bekar halimle kimseyle olamıyorum
Şu bakış açın ve ifadelerin çok yanlış. O eleştirdiğin insanlardan farkı ne senin zihniyetinin? Ikide birde bir kusurmuş ama hoş görülmüş, kusuruna rağmen biri evlenmek istemiş gibi vurguluyorsun boşanmış ve çocuklu olduğunu, çok ayıp.
Ben de boşandım, erkek arkadaşım hiç evlenmemiş, üstelik benden küçük, şimdi kusurumu (!) kabul etmiş mi oluyor?
Anlıyorum, bu toplum böyle, her şeye söyleyecek bi şeyleri var, özellikle konu evlilikse ama milletin baskısı değil, kendi bakış açın seni bu kadar mutsuz eden bence.

19 yaşından beri sürekli biriyle evlenmek mi istediniz gerçekten bende bunu anlamıyorum Allah mı seni rezil etti laflara hele... Kendimize gelelim yaşımıza başımıza uygun davranmak daha iyi olur.
Hayır. Kime asik olup gorustuysem hiçbiri nasip olmadı. 4 senedir kimseyle konuşmuyorum. Biriyle telefondakonuşuyorum yuzyuze görüşemedik. O da bir suru laf söyledi bana ben de beni sil dedim. Yani iclerinde biri de mi nasip olmaz? Yarın yine millet mutluluktan uçuşacak bana da ya canım fetih suresi okurken sana da okucam denildi mesela. Millet beceriksiz basarisiz görüyor

Benim hakkim yok mu ben neden evde kalmış beceriksiz laflarını çekiyorum neden cekmek zorundayım? Cevredeki tum insanlar bu şekilde. Bu lafları duymama imkanım yok. Bak bak herkes buldu senin ne zaman olacak laflarindan bıktım
Zorunda değilsiniz ki
Bakın 2. Ye evlenen insanlara çat çat laf saymayı biliyorsunuz, sizin hayatınıza karışmaya laf söylemeye kalkan insanlara da verin cevabını? Neyden çekiniyorsunuz ki? Onlara bu haddi veren sizsiniz.

Şu bakış açın ve ifadelerin çok yanlış. O eleştirdiğin insanlardan farkı ne senin zihniyetinin? Ikide birde bir kusurmuş ama hoş görülmüş, kusuruna rağmen biri evlenmek istemiş gibi vurguluyorsun boşanmış ve çocuklu olduğunu, çok ayıp.
Ben de boşandım, erkek arkadaşım hiç evlenmemiş, üstelik benden küçük, şimdi kusurumu (!) kabul etmiş mi oluyor?
Anlıyorum, bu toplum böyle, her şeye söyleyecek bi şeyleri var, özellikle konu evlilikse ama milletin baskısı değil, kendi bakış açın seni bu kadar mutsuz eden bence.
O insanlara göre de ben kusurluyum. Ama kimse buna laf etmiyor. Bak o kacinciya gitti sen bi tane bile bulamadın deniliyor bana. Benim kusurum ne peki?

Hayır. Kime asik olup gorustuysem hiçbiri nasip olmadı. 4 senedir kimseyle konuşmuyorum. Biriyle telefondakonuşuyorum yuzyuze görüşemedik. O da bir suru laf söyledi bana ben de beni sil dedim. Yani iclerinde biri de mi nasip olmaz? Yarın yine millet mutluluktan uçuşacak bana da ya canım fetih suresi okurken sana da okucam denildi mesela. Millet beceriksiz basarisiz görüyor
Karşınıza insanlar çıkmış anlaşıp anlaşamama işi sizde biter. Bu kadar takıntılı durum da iyi gelmez bence destek alın

Elalemin çocuğuna bekar adam babalık yapacak.ben bekar halimle kimseyle olamıyorum
siz şu kötü düşüncelerinizden arınmadığınız müddetçe sanmıyorum ki mutlu olasınız.

Hepinize cok teşekkür ederim gecenin bu saatinde beni dinleyip yorum yaptınız. Benim derdim allah herkese nasip ediyor bana etmiyor. Bir ılçede memurum. Güzel bir isim var. Bana senin yerinde olmak isteyen kac kisi var biliyor musun diyorlar. Evlenmek derdinde biri degilim etraftaki herkes beni aman o kimseyi istemiyor olarakbiliyor ama herkesin olup da benim olmaması beni cok üzüyor. Bu konuyu düşünmeyi bırakmıştım ama bugün cok üzüldüm. Herkes mutlu olsun ama allah benim için de bir şey yapabilirdi diyedüşünüyorum. Bu aksam aglamak için odama gecmeyi bekledim. Anneme ve babama bir sey soylemedim. Rol yaptım güldüm. Toplumdaki laf şu olacak yarin ve diger günlerde: bak o ikinciye gidiyor cocuguyla sen hâlâ otur.
Ben bu insanlara ne dicem. Kimseyi asla kınamıyorum küçümsemiyorum ama bosanmis çocuklu kadına bir daha kismet verilebiliyorsa bana da verilebilirdi. Nerde hata yapıyorum anlamadım. Şu kisi olsun diye direttim olmadı. Hayırlısı kimse o olsun dedim korkunc tipler geldi..4 sene kimseyle konusmadim gecensene netten biriyle tanıştım. 1.5 saatlik yerden bemi görmeye gelemedi. O kadın oturduğu yerden buldu bi aksam düğüne gitmekle ama ben kendimi yırtıyorum. Bu arada ck da dua okurum. Fetih suresi taha süresi esmalar ya cami ya vedud
Valla pesvhem memursun işinde var evlenmemek nedir.cok gerekli bsieyde değil.emin olun.evlilik çocuk için gerekli birşey .ama sizin içinde geç değil benim amcamın kızı 53 yaşında evlendi biri.
Biride 45

Zorunda değilsiniz ki
Bakın 2. Ye evlenen insanlara çat çat laf saymayı biliyorsunuz, sizin hayatınıza karışmaya laf söylemeye kalkan insanlara da verin cevabını? Neyden çekiniyorsunuz ki? Onlara bu haddi veren sizsiniz.
+1

Milletin sana laf söylemesi zoruna gidiyor ama sen başkasını hırsla yerden yere vuruyorsun burada. Zihniyet aynı çünkü, diyorum ya.

Karşınıza insanlar çıkmış anlaşıp anlaşamama işi sizde biter. Bu kadar takıntılı durum da iyi gelmez bence

siz şu kötü düşüncelerinizden arınmadığınız müddetçe sanmıyorum ki mutlu olasınız.
Kendimle ilgilenip kimse hakkında yorum yapmadigimzamanlarda da bir sey kazanmadım. Kendi halimde masum bir şekilde allahim gönlüme göre birininasip et dedim. Kotu insanlar cıktı.

Kimseyi küçümsemiyorum kınamıyorum ben de biriyle görüşmek istiyorum mesela. Tanidik biri bana bir erkegi söylemiş. Istemesm de tamam dedim ama bunu söyleyen kisi bi dhaa gelip söylemedi o bile havada kaldı. Bu kadın oturduğu yerden hic caba göstermeden evleniyor. Benim kızdığım tek nokta bu. Bnm kendimi yirttgim seyleri bir baskasinin caba sarfetmeden sahip olması. Toplumda beceriksiz biriyim. Internetten tanıdığım bemi görmeye 1.5 saat mesafeden gelemeyen erkek bile senin kendi beceriksizligin dedi.
Hayat böyle bir şey zaten. Bazılarımızın sahip olmak için çırpındığı şeylere bazılarımız kolayca sahip oluruz. Ve sürekli örnek verdiğiniz o kadının o adamı bulup mutlu olana kadar ne yollardan geçtiğini, hayatta ne mücadeleler verdiğini biliyor musunuz?

Kendimle ilgilenip kimse hakkında yorum yapmadigimzamanlarda da bir sey kazanmadım. Kendi halimde masum bir şekilde allahim gönlüme göre birininasip et dedim. Kotu insanlar cıktı.
Dilinizi değil kalbinizi temiz tutun.

Biriyle görüşmek istemeniz o kadar doğal ki.
Gelişim dönemi olarak emin değilim yanlış bilgi verebilirim ama belirli yaş dönemlerinde yaşanması gereken şeyler var. Örneğin 18-25 yaş arasında birileriyle flörtleşip, el ele tutuşmamak öpüşmemek ya da daha ilerisini yaşamamak gelecek yaş dönemlerinde başarısız geçirilen bir dönem olarak aktarılıyor. Daha önce sevgiliniz oldu mı beğenildiğiniz ilgi gördüğünüz heyecanlandığınız bir dönem?

Şu bir gerçek ki biyolojik saatten dolayı kadınlar 30lu yaşlarına yaklaştıkça hemen evlenmeliyim gözüyle bakıyor ilişkilerine. Bu da erkeği geriyor.
Fiziksel olarak kendinize bakıyor olabilirsiniz ancak bir erkekle karşılıklı konuştuğunuzda arkadaşlarımızın da uyardığı düşüncelerle bazı kelimeleriniz karşı tarafı rahatsız mı ediyor? mutlu bir şekilde sonlanıyor mu bu konuşmalar?

Çevrenize ben istemiyorum evlenmeyi diyip kestirip attığınızı söylemişsiniz. Bunun yerine kendinize gülmeyi öğrenin. Ben de çok istiyorum ancak kendime uygun birini bulamadım diyin. Siz ben istemiyorum derseniz kim size yanaşacak? Bana bazı kapıları zamanında çeşitli nedenlerle kapatmışsınız gibi geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back