• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes acısını farklı yaşıyor....

dillerim_lal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
4.619
62
118
merhaba arkadaşlar

kaç gündür içim bir huzursuz mutsuz ve sinirliyim.sizinlede paylaşmak istiyorum.

ben 6 aylık hamileyim.ve mayısta babamı kanserden kaybettim.vefat ettiğinde 2 haftadan uzun süre benim yanımdaydı.birlikte hastanelere gittik acillerde sabahladık kendi ellerimle baktım.ama ne kadar acı çektiğini nasıl zorluklar yaşadığını kendim gördüm.hem annem hem o aslında çok üzülüyorlardı ama kimse kimseye birşey belli etmiyordu.

babamı memlekette defnettikten sonra 10 gün bende annemle kaldım.daha sonra eve dönmek zorunda kaldım ki 3 ayda kalsam sonuçta herkes evine dönecek.

52si için gittiğimde orada hamile olduğumu öğrendim.daha önce bilmiyordum.bu esnada yengem (abimin eşi) yanımızda yoktu.işi dolayısıyla başka şehirdeydi ama abim bizimleydi.ben ilk bebek olması ve süpriz olmaası vesilesiyle şaşkınlık içindeydim.birilerine söyleyemiyordum bile ki ben bile emin olamıyordum doktor raporu olmasına rağmen.herkes haliyle çok sevindi.bu acımızın üzerine yeni bir umut yeni bir meşgale yeni bir hayattı.herkesin acısına su serpmişti.Allah a olan inancım onun kudretini görmem daha bir netleşti.bir can gidiyor bir can geliyordu.hayatın döngüsüydü.

aradan aylar geçti duyan herkes hayırlı olsun dedi çok sevindi.ama yengemden herhangi bir tepki yoktu.üstünde hiç durmadım tarzı böyle olabilir işleri çok düzenini yeniden kurmaya çalışıyo yoruluyo falan filan dedim.ben onu aradım yeni işin hayırlı olsun dedim alıştınmı ddedim nasılsın dedim görüşelim dedim(ki yakınız ama ne arar nede gelir)

aradan zaman geçti karnım büyüdü ve bir karşılaştık 7 kat yabancı bile beni görünce " amaann kocaman olmuş karnın büyütmüşsün" ne bilim "kilo almışsın" " kaç aylık" vb gibi tepkiler verir ama o hiç birşey söylemedi abim yanına geldi gitti hamile bir kardeşim var bu nasıl napar diye gelmedi her seferinde ben aradım davet ettim rica minnet gelin dedim 1 kere falan geldiler yine üstünde durmadım ayrılar birlikte vakit geçirmek isterler kısıtlı zamanları var dedim gitmedim gelmeyince bir şey demedim.

bir kaç gün önce başkasından duydum.ben niye böyle ne yaptım acaba diye kafa patlatırken ağızlarından kaçırdılar.

biz babamın 52sinde öğrendik ya hamileliğimi ozaman hep birlikte benim uzun zamandır yemek istediğim bir şeyi bana yedirmek bahanesiyle akşam dışarı çıktık gezmek eğlenmek yok bir yerde oturduk yemek yedik yürüyüş yaptık sonrada ablamda toplandık yemek yedik başka gün tabi bunların fotoğrafları var.

ablamla konuşurken sağdan soldan ablama "evet fotoğraflarınızı gördüm gezilmiş tozulmuş" demiş ablamda gezmedik hamileye yemek yedirdik demiş.oda hamile olduğunu öğrenince koşa koşa sizemi haber vermeye gelmiş demiş

lafa bakkk ablamda hayır burda öğrendi zaten dedi

hem öyle olsa bunda ne kötülük varkiii..ben öğrenseydim koşa koşa gider aileme haber verirdim bunda kötülük nerde

sanırım o babamın 52si döneminde bu tarz birşeye sevinmemize kızdı.birde tatilde biz eşimle tatile gittik anneme gidemedik.onada kızmış olabilr hadi onu anlarımmm onu bende kafama taktım ama öyle olmak zorunda oldu.sonradan telafi ettim ama bayramdan öncede kendim gittim 1 hafta kaldım.

herkesin acısını yaşaması acıyı karşılaması farklıdır.kimse kimsenin üzüntüsünü yargılayamaz.benim babam elbette üzüldüm hala üzülüyorum keşke yaşasaydıda bebeğimi görebilseydi diyorum her seferinde.ama bir yandanda iyiki bu bebek bu zamanda geldi.anneme aileme yeni bri heyecan yeni bir meşgale oldu diyorum.ama bu tarz şeylerle zan altında bırakılınca çok ama çok üzülüyorum

hiç yengemle bu konuyu konuşmadık.konuşmayıda düşünmüyorum.çocuğu yok o yüzdende onunla nadir bir araya geldiğimiz zamanlarda bu konuyu anlatmıyorumki hani belki yanlış anlar diye.ben yine ararım sorarım arada abim var.ama kafamda büyüdükçe büyüyor.belki içinde bulunduğum dönem yüzünden hassasta olabilirim.

ben acılarımı hep belli etmeme yönünü seçmişimdir.çok eskiden beri böyle başş ederim.olmamış gibi davranmam elbette ama düzeltemeyeceğim durumlarda kabullenebilirim.

ama yinede içim çok huzursuz.hatam nerde diye düşünüyorum

Ne yengenizin,ne ağbinizin ne düşündüğünü bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok.
Hayat sizin hayatınız.Bebeğiniz olacak ve buna sevinmeniz gayet normal.İster 52 sinde sevinin,ister babanız öldüğü gün.
Acı da sizin acınız,sevinçte sizin sevinciniz.
Başkalarının ne düşündüğünü umursayıp,bu kadar da ince davranmanıza gerek yok bence.
Boşverin gitsin..

boşuna dert ediniyorsun.biz kayınvalideme söyledik hamileliğimi sevinmedi tepki vermedi bende 2 aydır ne arıyorum nede evine adım atıyorum hatasınıda söyledim zaten.kendini ve bebeğini düşün kafanı takma böyle şeylere.herkezin derdiyle uğraşırsak oooooo....

cnm bnm yaaa kıyamam yapma bölee üzme dicem ama ne kadar zor biliyorum çünkü bnde herşeyi çok takan biriyimdir ama tatlım seninde dediğin gibi Rabbim size çok değerli bi emanet gönderiyo bizler hepimizi emanetiz ve birimiz gidiyo diğerimiz geliyo bi yandan acıyı yaşıyoruz bi yandan sevindiriyo Mevlam sizede öyle bi mucize yollamış abinle yengeninyaptıkları çok ayıp ama işte sonuç olarak o senin abin eminim kötü düşünmez senin için sen yinede devam et aramalrına sormalarına emim anneni abinden daha çok düşünüyosundur kız çocukalrı herzaman annesine daha bi düşkündür buna eminim bebşiinle sağlıklı günler sizin olsun cnm

öyle diyorsunuz ama biz aile içinde çok samimi görüşen arayıp soran insanlarızdır.kuzenler hep beraber büyürler her ne kadar herkes ayrı şehirlerde olsada teyze dayı ilişkilerimiz onlarla çok kuvvetlidir.böyle böyle uzaklaştığımızı düşünüyorum ve çok üzülüyorum.bana gelipte sen şöyle davrandın deseler yine bir nebze.hiç konuşulmadığı için bende her gün yeni bir senaryo yazıyorum

ha konuşsak dahamı iyi olacak onada emin değilim.bu seferde gizli olan soğukluk resmen olur diye korkuyorum.

cnm bnm yaaa kıyamam yapma bölee üzme dicem ama ne kadar zor biliyorum çünkü bnde herşeyi çok takan biriyimdir ama tatlım seninde dediğin gibi Rabbim size çok değerli bi emanet gönderiyo bizler hepimizi emanetiz ve birimiz gidiyo diğerimiz geliyo bi yandan acıyı yaşıyoruz bi yandan sevindiriyo Mevlam sizede öyle bi mucize yollamış abinle yengeninyaptıkları çok ayıp ama işte sonuç olarak o senin abin eminim kötü düşünmez senin için sen yinede devam et aramalrına sormalarına emim anneni abinden daha çok düşünüyosundur kız çocukalrı herzaman annesine daha bi düşkündür buna eminim bebşiinle sağlıklı günler sizin olsun cnm

cnm bide ozamn sen açık açık sormayı denesen hani madem aranız önceden çok iidi kırmadan ki zaten bu durumda kırılan sensin güzel bi şekilde hislerini anlatsan ne oldu böle diye sorsan çünkü budurm çok sıkıcı böle uzayıp gider hal hatır sorulmazsa akrabalığın ne anlamı var bide canın olan abin sonuçtaa

bENCE HIC DUSUNME, SENIN BABAN, SENIN ANNEN, SENIN BEBEGIN, SENIN ACILARIN.
her ınsan duygularını farklı yasar ne guzel bır bebegın olacak. bu tur seylere takılma. ablanlarla beraber olup sızın hepbırlıkte fotonuzu gordugu ıcın içlenmiş olabılır. Bu da normal. anlattıklarına gore ne bır hatan nede ılgısızılıgın var.

seni çok iyi anlıyorum insanlar senin içini senin içinde yaşadıklarını kesinlikle bilemez benimde başımdan seninki gibi bir durum geçti kısacası o insanlarla 2 senedir görüşmüyorum arkamdan konuşuyorlar dengesizliklerine veriyorum boşver hiiç takma

cnm bide ozamn sen açık açık sormayı denesen hani madem aranız önceden çok iidi kırmadan ki zaten bu durumda kırılan sensin güzel bi şekilde hislerini anlatsan ne oldu böle diye sorsan çünkü budurm çok sıkıcı böle uzayıp gider hal hatır sorulmazsa akrabalığın ne anlamı var bide canın olan abin sonuçtaa

valla bende sormaktan çekiniyorum niye bu sefer tartışmaya girecez olay büyüyecek işin içine eşim karışacak abim karışacak herkes bir yorum yapacak ister istemez tatsızlık çıkacak

malum ben hamileyim belki beni üzülmeyeyim diye geçiştirecekler.ben zaten tartışamamda oturur ağlarım o duruma düşmekte istemiyorum

Öncelikle hayırlı doğumlar. Bebeğiniz sağlıkla gelsin.

Bu tarz şeyleri kafanıza takıp kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin.

Hayat bu devam ediyor. Bir yanda ölümler olurken bir yanda da doğumlar olcak.

Mecbursunuz canınızın istediği bir şeyi yemeye, mecbursunuz yürüyüş yapmaya, gülmeye hatta eğlenmeye.

Çünkü Allah bir can emanet etmiş size. Onu en iyi şekilde dünyaya getirmeye mecbursunuz.

Evet acılar da yaşancak elbet. Ona da ağlıcaksınız ama zamanı gelince de gülceksiniz.

Zaten siz elinizden geleni yapmışsınız babanız için. İçiniz rahat olsun.

Babanız yaşasaydı eğer o da sizin mutlu olmanızı isterdi

canım en güzelini sen yazmışsın. herkesin acısını yaşama şekli, gösterme şekli farklı. bazı insanlar ağlayıp sızlayıp feryat ediyor ve sanki çok değer verirlermiş gibi rol yapıyor. halbuki insanın annesiyle babasından daha yakın kim olabilir, canından can gitmiş yengeninki çok saçma bir tepki olmuş. bu durumda sana destek olması gerekirdi; bu kız acısını sürekli hatırlayıp bebeğine bişey olmasın diye yanında durmalıydı. ama becerememiş. o da onun ayıbı. hiç ciddiye alma, aile içinde samimiyiz yazmışsın, demek ki o bu samimiyeti hazmedememiş. belki de kendi evladı olmayınca kıskanmış olabilir. tanımadan çok yorum yapmak doğru olmaz ama ayıp etmiş kısacası. tekrar başın sağolsun, allah yavruna uzun ömürler versin.

bence kafana cok takma arkladaşım. sanırım onun cocugu olmadıgı için kıskançlıktan böyle agresif konuşmalar yapmış.

bizimde bi gelinimiz var ablam benim hamile oldugumu söylediginde oda herkese söylenmemesi gerektigini reklam yaptıgımı felan söylemiş tövbe tövbe yaa

insan sevdikleriyle paylaşmak ister tabikide nasıl saklanırki böyle güzel bi haber .

sen seni sevenlerle paylaş canım herşeyini oda isterse sevncine ortak olur ister olmaz kendisi bilir

sonucta o senin hayatında olmasa sen ne kaybedersinki

valla konduramıyorumda böyle birşeyi ona.hani gerçektende seviyorum

hem konuşmak istiyorum belki ben yanlış yorumluyorumdur diye bir yandanda konuşmak istemiyorum gerçekten böyle düşünüyorsa çok daha fazla üzülürüm

cumartesi günü abimi arayıp pazartesi yemeğe çağırdım oda ık mık etti bende pazartesi şart değil hangi gün olursa 1 hafta burdasın nasılsa siz konuşun programınızı ayarlayın bana haber verin biz sizi evden arabayla alırız dedim

salıda bitti hala ses seda yok bende aramıyorum bakalımmm bekliyorum

Okurken çok duygulandım,bu zaten hayatın ta kendisi deilmi...
Hüznün içinde sevincin,sevincin içinde hüznün gizli olması..
Bebeginize şimdiden uzun ömürler dilerim,onu saglıkla kucagınıza alacagınız günü düşünün..
Bosverin gerisinii... :nazar:

Cnm inatla kendinde suç arama önce lütfen, babası ölende sensin acısı olanda, yengen ne kadar üzülürse üzülsün asla senin gibi olamaz senin baban canından can... sen son günlerinde babacığına bakarak ona olan minnet borcunuda yerine getirmişsin, Allah rahmet eylesin.. işte bu sebeplerden yengen sana tavır alamaz, ama abinin tavrı nedir, sana bu konu ile ilgili bişey söyledimi bu önemli işte abin ne düşünüyor babanın ölümü ve üzerine senin hamileliliğin ile ilgili neler konuştunuz bunlar önemli ipuçları...

Arkadaşımın 21 aylık bebeği vefat etti ve arkasından tam 3 sefer tatile gittiler ve bu da millete battı laf söylediler, ama o dönemde hep o nu savundum, ölen öldü peki ya kalan?? kızcağız depresyona girdi ama... bebeğinin odasını bile bozamadı eşyalarını bile veremedi... öldüğüne inanamadı... onun öldüğüne inanırsam bende ölürüm diyordu sürekli... üstünede bebeğin ölümünü öğrenen eşinin babası kalp krizinden vefat etti... korkunç günler.. hemen bi kaç hafta içinde tatillere çıktılar eşiyle, ard arda tatiller... ve sonunda kendini toparlayabildi... mezarına bile gidince kendi kızım gibi gelmiyor inanamıyorum diyordu ama artık kabullendi... çünkü bebeğide onu cennetin kapısında karşılayıp onunla cennete eşlik edecek... neyse Allaha şükür toparladı...

Demek istediğim o ki, bir yerlere çıkarak bence en iyisini yapmışsınız, hem eğer aksini yapsaydınınz ve bebeğe sevinmeseydiniz sürekli evde durup ağlaşsaydınız rahmetli babacığında üzülürdü, ve bu bebek anneciğin için gerçekten bir teselli olacak buna inanıyorum ben... bu yüzden ola ki eğer bunun için yengen ve abin seni suçlarlarsa hata yaparlar... benim bu konudaki görüşüm bu dur...

Bana göre doğru yoldasın, yengen sana hayırlı olsun dememişse bu onun karakterini gösterir cnm, hiçç üstüne alınma düşünme bile , ama bir çocuklarıda yok anladığım kadarı ile bak bunun eksikliğini hissedip sana karşı tavırda almış olabilir istemeden... bu da olayın diğer yüzü... eğer durum böyleyse onun adınada gerçekten üzülürüm... Evlat öyle bir şey ki Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat versin inş... yeri çok başkadır...onlarada versin.. bu evli olmayan birinin evli birisini kıskanıp tavır alması gibi bişey... gereksiz ama maalesef senin adına senin mutluluğuna sevinmek ve kendileri içinde Allahtan istemek yerine sen mutlu olduğun için kıskançlık yapabiliyorlar,

Bu durumdaaaa, eğer konuyu sen açarsan ve yaptıklarından alındığını belirtirsen seni suçlarlar söyleyeyim, bence sen doğuma kadar dur bakalım, gelecek mi, tebrik edecek mi,

Gelmezseee, işte o zaman konu açılınca diyecek sözün olur, ve unutma cnm benim kimseninnnn ama kimsenin bu kişiler abin ve yengen olsa bile seni üzmeye hakkı yok, gönül ister ki çok iyi olun görüşün araşın ama eğer sana tavırlılarsa zorla kimseye kendini sevdiremezsin... olmazsa olmazda değiller yani, ben Allahın adaletine çok inanıyorum gün gelir aynı olaylarla sınanırlar ve eminim senden daha bile kötü sonuçlar alırlar ve bunuda görürsün duyarsın merak etme...

burcucum çok teşekkür ederim içim ne olsada rahat etmiyo yinede bi köşede günahınımı alıyorum acaba diyorum ama o " koşa koşa size haber vermeyemi gelmiş" cümlesi yetti bana

bende senin gibi düşünüyorum konuşmayacağım şimdi.bakalım zaman ne gösterecek. yemeğğe davet ettim hala bi cevap gelmedi bakalım ne zaman buyuracaklar ilk tepkileri ozaman ölçerim

Yengenizin yaklaşımı da çok saçma olmuş canım. Babanız Allah rahmet eylesin vefat etti diye. Karnınızdaki bebekten mi vazgeçecektiniz yani. Ben de Allahın kudretine net bir şekilde inanırım. Benim babamın 1. ölüm yıldönümünün 1. gününde oğluma hamile kaldım. Rabbim ailemizden bir erkek aldı, 1 erkek verdi der anneciğim:)

Off yaa.boşversene arkadaşım..bir ölüm haberi bir doğum haberini getirirmiş..
hep böyle olur..
siz çok dert etmişsiniz ama bence boşa..
benim kayınvalidemle görümcem kayın peder vefat ettikten 5 ay sonra tatile gittiler,
ben babam vefat ettiğinde en az altı ay normal hayatıma dönemedim ..
ama yadırgamadımda,herkesin tercihi kendine..
sizde suçluluk hissediyorsunuzki bunu dile getirdiniz..
rahat olun,gayet normal sizin davranışlarınız,el alemide takmayın
:delphin:

olayı hala çözebilmiş değiliz arkadaşlar

durum aynı sürüncemede gidiyor

ama yengemin benimle ilgili bir sorunu olduğuna son günlerde kesin karar verdimm.zira yeğenim yanıma geldi sömestre tatili için.o pazar abim bize geldi.tabi yenge yok.nerde diye sordum biraz hasta dedi..yersenn!!!! yemedim tabi ama üstünede gitmedim. abim bi kaç saat oturdu sonra gitti

ertesi gün yengem yiğenimi aradı ve hoşgeldin dedi :53: yani 18 yaşındaki bir çocuğu arayıp hoşgeldin nasılsın diye sorabilecek kadar düşünceli ince ve hatırşinas yengemm 9 ay boyunca beni ne bir kere aradı ne nasılsın dedi ne bebeği sordu nede başka birşey yaptı.

bu hareketinden sonra artık resmen birşeyler olduğunu anladım.ama hala konuşma taraftarı değilim.şurda doğumuma birşey kalmadı.bu sıralar ne kendimi ne bebeğimi üzemem.doğumdan sonra dananın kuyryğu kopsun

ama hala anlam verebilmiş değilliz.

Back