Ben de her gün yıkamam 2 veya 3 günde bir yıkıyorum her gün yıkamak ve yıkarken iki kere şampuanlamak saç derisinin kendi yağ dengesini bozuyormuş. Çabuk yağlanan saçlara kesin önerim denedim gördüm her gün yıkarsanız saç alışıyor ve ertesi güne yağlanıyor. Geciktirebildiğiniz kadar geciktirin(tabi bir hafta değil sırnaşık şey normalden bir gün fazla mesela) böylece saçın yağlanma süresi uzuyor, daha geç yağlanıyor. Aynı şey iki kere şampuanlamak için de geçerli ilk şampuan zaten kiri alıp götürüyor, ikinciye şampuanladığınızda saç derisinin kendini korumak için salgıladığı yağ tabakası da gidiyormuş ve saç onu tekrar yerine koymak için yağ üretimini hızlandırıyormuş. Ciltte de olur ya sürekli kurutucu temizleme ürünleriyle yıkanan cilt nem dengesini korumak için yağ salgılar. Aklınızda olsun derim ben yerimseniben
Ben de saçlarımı mecburen her gün yıkıyorum, sitedeki forumlarda mı başka bir yerde mi okudum hatırlamıyorum ama sık yıkamak zorunda olanlar saçlarını şampuanlamadan önce saç kremini sürmelilermiş, sonrasında şampuan sürülürse daha az yıpranıyormuş ben denemeye başladım bakalım göreceğiz
iyi hoş doğru tamamen katılıyorum da biz napalım yeni evliyiz ve hergün banyoya girmek zorunda kalıyoruz. çok açık yazdım tamam ama napabiliriz yani siz söleyim...
benim saçlarım hassas zaten ama mecburum yıkamaya :çok üzgünüm:
öyle yapıyorum artık islandcım aşırı şampuan kullanımı mahvediyor saçlarımı...
sudan tasarruf falan demişler arkadaşlar onun için dedim... tabii ki tasarruf yapmamız gerek ama durum dediğim gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?