Örgü Her Zevke Hitap Edecek Bebek Örgüleri ( Resimleri ve Tarifleriyle ) Paylaşalım mı ?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,


Sarı-Beyaz Bebek Yeleği

Beyaz bebek ipiyle örgüye başlıyoruz.
Örgüye yakadan başlanıyor.
100 İlmek başlanır ve 4 sıra haroşa örülür.
Şimdi kol kısımlarındaki saçörgüler için ön arka ve kollar olarak ayırmaya ve robayı yapmaya başlayacağız.
7 haroşa, 8 düz(ön), 1 arttır, 2 ters, 6 düz(burgu), 2 ters, 1 arttır, 8 düz(kol), 1 arttır, 2 ters, 6 düz(burgu), 2 ters, 1 arttır, 22 düz (arka), 1 arttır, 2 ters, 6 düz(burgu), 2 ters, 1 arttır, 8 düz(kol), 1 arttır, 2 ters, 6 düz(burgu), 2 ters, 1 arttır, 8 duz (ön), 7 haroşa
İlk sıra bu şekilde örülecek.
İkinci sıra tüm ilmekler haroşa örülecek.
4 kez ilk sıra gibi ördüğümüzde burgu yapılacak. Arttırılan ilmekleride ters örmeyi unutmayalım.
5 burgu olunca yanlızca kol kısımlarına 5 sıra haroşa örülecek ve ilmekleri keseceğiz.
Bedeni örmeye başlayacagız.
Beden 2 düz 2 ters olarak 2 sıra örülüyor. Sonra 2 sırada tersler düz, düzler ters örülüyor. Kol altından itibaden 1 karış bedeni ördükten sonra sarı ipimizle 5 sıra haroşa örüyor ve örgüyü bitiriyoruz. Kol kenarlarına ve beden kenarlarınada sarı ipimizle oya yapıyoruz

Kaynak : HobiSevdaMisali dan alıntı
 
Son düzenleme:


Resim 1: 36 ilmekle basliyoruz. 2 sira harosa örüyoruz. 3. siradan itibaren asagida yazdigim ilmeklerde artirma yapiyoruz.
3. Sira: 2./18./19./35. = 40 ilmek
5. Sira: 3./19./22./38. = 44
7.Sira: 4./2O./25./41. = 48
9. Sira: 5./21./28./44. = 52
11. Sira: 6./22./31./47. = 56
13. Sira: 7./23./34./50. = 60 ilmek
bu arada bütün siralar harosa örülecek.

Resim 2 ve 3: 7 sira harosadan sonra artirma yapilmadan 4 sira daha örüyoruz ve kirmizi renge geciyoruz. 1 sira kirmiziyla harosa ördükten sonra tekrar beyazla devam ediyoruz.

Resim 4,5 ve 6: 60 ilmegin ortasindaki 12 ilmegi git gel yaparak kesiyoruz, kenarlarda 16 ilmek kalana kadar.

Resim 7: Simdi ipimizi kesiyoruz ve ortadaki 12 ilmegi 6 sira (ben 8 sira ördüm biraz uzun oldu gibi geldi bana) harosa ördükten sonra kesiyoruz.

Resim 8, 9 ve 10: Mavi renge geciyoruz. Patigin burun kismindan 7 sagdan 7 soldan toplam 14 ilmek cikariyoruz. Sisimizde toplam 46 ilmek olacak.

Resim 11: Bütün ilmekleri tek siste topluyoruz ve düz örüyoruz.

Resim 12 ve 13: Örgümüzün arka yüzünde 6 ilmek ördükten sonra 7. ve 8. ilmekleri bir de 31. ve 32. ilmegi de birlikte örüyoruz. Ön yüz yine düz. Arkada bu sefer 5 ilmek örüp 6. ve 7. ilmekleri birlikte örüyoruz, son da da 5 ilmek birakip ilk iki ilmegi birlikte örüyoruz. Ön yüz yine düz. 4 ilmek örüp 5. ve 6. ilmekleri birlikte örüyoruz ve sonda da yine ayni sekilde 4 ilmek birakip iki ilmegi birlikte örüyoruz. Daha sonra önler düz, arka ters olmak üzere 6 sira örüp kesiyoruz.

Resimleri detayli cekmeye calistim, umarim anlatabilmisimdir. Öreceklere simdiden kolay gelsin.

Kaynak : örgükolikten ciciler
 


Üç renk ip ayarlıyoruz. Boyun kısmından başlayarak örüyoruz. 2.5 numaralı şişimizle 80 ilmek atıp 2 sıra haroşe ördükten sonra 13 er kollara, 30 ilmek öne, 24 ilmek arkaya gelecek şekilde ilmeklerimizi ayarlıyoruz. Daha sonra ayarladığımız yerlerden her ön sırada bir artırarak ve aralara renk katark düz şekilde bel kısmına kadar örüyoruz. Ön sıra 45 ilmek olunca kolları bAşka şişe alıp örüyoruz. Kolları ördükten sonra bel kısmını koltuk altlarından 10 ar ilmek ekleyerek düz örüp yeleğimizi bitiriyoruz.

Kaynak : http://www.forumdas.net/
 


Yakadan 80 ilmek yeşil iplikle başlayıp 3 sıra haraşo örün. Aşağıya doğru örerkenn baş ve sonlarda yaka kennarı için 6′şar ilmek haraşo örün. Sonraki sırada 22 ilmek arttırıp 2 sıra düz, 3 sıra haraşo örün. Daha sonra 20 ilmek daha arttırıp beyaz ile 2 sıra düz, yeşil ile 2 sıra haraşo örün.

10 ilmek daha arttırıp 5 sıra düz örün. Düz örerkenn ponponları oluşturun. (Ponponlar için: 1 ilmeği sağ ve soldan 1′er ilmek arttırın, 3 ilmeği 4 sıra örüp, 5.sırada 2 ilmek kesin ve tekrar 1 ilmekle devam edin.) 20 ilmek arttırıp (böylece toplam 164 ilmek olacak, bunun 12 ilmeği yakakennarı için), yeşil ile 2 sıra haraşo, beyaz ile 2 sıra düz örün.
Sonraki sırada 28 ilmek haraşo örüp 29 ilmeği kol için kesin, 50 ilmek daha örüp (burası arka bölüm oluyor), 29 ilmek kesin ve 28 ilmek haraşo örüp bitirin. 164 ilmekle devam edip, yeşil ile 11 cm düz örün ve aralarda ponponlar? oluşturun. Yeşil ile 3 sıra haraşo, beyazla 2 sıra düz, yeşille 3 sıra haraşo, 2 sıra düz ve 3 sıra haraşo örüp bitirin

Kaynak : Forumdas
 
Eki Görüntüle 586270

Yeleğimize 71 ilmekle başlayoruz
Beş sıra haroşe öreceğiz.
Daha sonra kenardan 6 ilmek haroşe
-iki ilmek düz
-şişimize bir dolayıp(artırıp)
- 2 ilmek beraber örüyoruz
-5ci ilmekte iki ilmek beraber örülüyor
– 1 ilmek artırılıyor
– bir ilmekörülüp tekrar artırılıyor
- sıra böyle devam edilecek …
Ön tarafına gelince yirmi üç ilmekle yeleğin 1 tarafını öreceğiz altı sıra haroşe
– onbir sıra düz
– altı sıra haroşa
- sonra altı sıra haroşa
- iki ilmek düz
- 1artır
– 1 ilmek kes
– 5ci ilmeği iki ilmek örülecek (artır)
– ikiilmek düz örülecek
– sekiz tane ajur örneği yapıp
– dahasonra üç sıra haroşa örülecek
– on ilmek örülecek
- bir artır
– bir ilmek örülecek
– bir artır
– bu artırmalar aralık ajurlarla otuzdokuz ilmek olana kadar devam edecek.
Düz örmeye geçilip , sonunada başta yapılan ajur örgüden konulup beş sıra haroşe ile bitirilecek .

Kaynak : Forumdas
 


Hırkamızı yakadan başlayarak bütün olarak örüyoruz. YETMİŞ SEKİZ ilmek atın.DÖRT sıra haraşo örülür. Sıra başındaSEKİZ ilmeği kenar bantı için haraşo örülür. Sonraki DOKUZ ilmek düz, şişe BİR iplik dola, DÖRT ilmek haraşo, şişe bir iplik dola. SEKİZ ilmek düz, şişe BİR iplik dola, DÖRT haraşo, şişe BİR ilmek dola, ON SEKİZ ilmek düz, şişe BİR iplik dola, DÖRT ilmek haraşo, şişe BİR iplik dola, SEKİZ ilmek düz, şişe BİR iplik dola, DÖRT haraşo ör,şişe BİR iplik dola,DOKUZ ilmek düz,kalanSEKİZ ilmeği yine kenar bantı için haraşo örülür. Sonra ki sıralarda örgünün ön yüzünden (arttırma yaptığımız yerlerden) YİRMİ sıra BİRER ilmek arttırılır. Örgü boyu baştan itibaren ON DÖRT cm ELLİ sıra olduğunda arttırma işlemi tamamlanacak şişte İKİ YÜZ ELLİ İKİ ilmek olacak.
Önleri ve arka ilmekleri beklemeye alıp önce kolları örülecek.(ELLİ DÖRT ilmek) Beklemede olan ön ve arka ilmeklerini şişe alın YÜZ KIRK DÖRT ilmek olacak. Örgü boyu ON ALTI cm-ELLİ ALTI sıra olunca bitirilecek.


Kaynak : Forumdas
 


78 ilmekle başlayın. Yakadan başlayıp 4 sıra haraşo örün.

Yeleğin üst kısmı için; 6 haraşo 10 düz + 1 artır + 2 düz + 1 artır + 6 düz + 1 artır + 2 düz + 1 artır + 26 düz + 1 artır + 2 düz + 1artır + 6 düz + 1 artır + 2 düz + 1 artır + 10 düz + 6 haraşo örün.

Ajurlardan arttırarak devam edin. 23 artış olunca 3 sıra haraşo örüp kolları kesin. Yeleğin önlerini ve arkasını örmeye başlayın.

6 haraşo 1 kes düzden + 1 artır 1 düz 1 artır 1 kes düzden /3 ters + 1 kes düzden +1 arttır + 1 düz + 1 arttır + 1 kes + 3 ters şeklinde örün.

Arka taraf 1 sıra ters, 1 sıra düz arkası yine 1 sıra ters olarak devam edin. Ön yüze gelince ajuru koyun. İstenilen uzunluğa gelince 6 sıra haraşo örerek bitirin.

Kaynak : Forumdas
 


İlk önce arkayı yapıyorsunuz gözünüze göre yada ortalama 60-70 kadar ilmekle arkayı (1 karış kadar yapıyorum ben) örün kol kısmına gelince her iki yandan da aynı yüz kısmından 3 ilmek kesin yani 3 sağdan 3 soldan
sonra örüp gidin yakaya kadar arka kısım bitti. Yankısımları da arkaya başladığınız ilmek sayısını 2 ye bölün o kadar ilmek alın arkanın uzunluğunda kol kısmına geldiğinizde yine aynı şekilde 3 ilmek kesin ve örün gidin şimdi ön tarafın bir yanı oldu. Diğer yanı da aynı şekilde örecez ama düğme deliklerini unutmayalım. Düğme deliği 2 ilmeği kesip hemen yanına 1 ip alarak yapıyorsunuz. Yeleğiniz hazır. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Kaynak : Forumdas
 


YAPILIŞI:
46 ilmek baslanarak 4 dis haraso örülüp, düz örgüye geçilir. Her iki tarafta 15’er ilmek
bırakılarak ortadaki 16 ilmek; 2 ilmek birlikte alınarak kesilir...seklinde kesilerek 8 ilmege düsürülür. 2 sıra düz örülür, ortada kalan 8 ilmek aynı sekilde kesilerek 4 ilmege düsürülür. Kalan 34 ilmek ortalanarak burun kısmından 14 ilmek bir defada kesilir. Kalan 20 ilmegin bir tarafına 20 ilmek artırılarak 3 dis haraso örülüp, bitirilir. Artırılan kısımda bir adet ilik açılır.

Kaynak : http://www.nako.com.tr/:40:
 


ÖN :
Beyaz iplikle 32 ilmek başlanır, yanlardan 1 ilmek içerden her 4 sırada bir 2 defa 1 er ilmek artışı ile 36 ilmek olur, 38 sıra örülüp yanlardan 1 ilmek içerden kesimlere başlanır. 1.ci kesimden sonra 4 sıra örüp 1 er ilmek kesilir, 4 sıra örülür…kesimler bu şekilde üst üste tekrarlanarak toplam 9 içli kesim yapıldığında yanlarda kesimler devam ederken ortada 4 ilmek yanlarından da 4 er ilmek kesilir. Tepede yanlardan kalan 3 çer ilmek kesilerek bitirilir.
ARKA :
Siyah iplikle ön parça gibi başlanır, aynı sıralı işlemler yapılarak örülür, 11 defa 1 er ilmek içli kesim yapılır, tepede kalan 14 ilmek ara ara 2 ilmek kesilerek 12 ilmek olur.Bu ilmekler de kesilip bitirilir.
TABAN :
Beyaz iplikle 30 ilmek başlanır, 6 sıra örülü kesilerek bitirilir.
KANAT :
Siyah iplikle 3 ilmek başlanır, yanlardan 1 er ilmek artışla 5 ilmek olan parçanın yanlardaki 2 şer ilmeği haraşo örülür, bu ilmeklerin yanından 4 sıra örüldükten sonra artışlara devam edilir, her artış üzerinde 4 sıra örülerek 11 ilmek olur.32 sıra örüldükten sonra ara ara 4 ilmek, ara ara 3 ilmek kesilip 5 ilmeğe düşülüp ilmekler kesilerek bitirilir.
KANAT İÇİ :
Siyah iplikle 3 ilmek başlanır,yanlardan her 4 sırada bir 2 defa 1 er ilmek artışla 7 ilmek olur, 16 sıra örülüp ilmekler kesilir ve üst kanadın içine dikilir.
BAŞ :
Siyah iplikle 27 ilmek başlanır, 4 sıra örüldükten sonra sarı iplikle 1 ilmek örüp, 1 artış yapılıp 24 ilmeğe ulaşılır, 12 sıra örülüp yanlardan 9 ar ilmek kesilir, daha sonra yanlardan 2 defa 1 er ilmek kesilerek 20 ilmek olur. Ortadan 2 ilmek birlikte örülüp kesilir, kalan 18 ilmek 28 sıra örülüp her 2 ilmek birlikte örülerek 10 ilmeğe düşülür, ilmekler içinden iplik geçirip büzerek gag kısmı da tamamlanmış olur.
KUYRUK :
4 ilmek başlanır, yanlardan 1er ilmek artış yapılır, yanlardaki 2 ilmek haraşo örülür, her 4 sırada bir yanlardan artış devam edilerek 22 sıra örülüp 16 ilmeğe ulaşılır ve ilmekler kesilir. Kuyruk 2 ayrı parça olarak biri sarı diğeri siyah iplikle örülüp dikilir.
AYAK :
Sarı iplikle 7 ilmek başlanır, yanlardan 3 defa 1 er ilmek artışla 4 sıra örülür, yine yanlardan 4 defa 1 er ilmek kesilerek 5 ilmek olur.Siyah iplikle yanlardan 4 defa 1 er ilmek artışla, 4 sıra örülüp , yanlardan 3 defa 1 er ilmek keserek 7 ilmek olur. Ayak 2 ye katlanarak dikilir.Tüm parçalar dikilir, elyaf doldurulup monte edilir, siyah ipliklr gözler işlenerek bitirilir.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 


Yaprak Örneği Yapılışı:

1.sıra: 2 ilmek ters, 3.ilmeğin içinden 4 ilmek çıkarılır, 2 ilmek ters, 3.ilmeğin içinden 4 ilmek çıkarılır...şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
2.sıra: 1.sırada ters örülen ilmekler düz örülürken, diğer ilmekler ters örülür.
3.sıra: 2 ilmek ters, 4 ilmek düz, 2 ilmek ters, 4 ilmek düz...şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
4.sıra: ilmekler geldiği gibi örülür.
5.sıra: 3.sıra gibi örülür.
6.sıra: 4.sıra gibi örülür.
7.sıra: 2 ilmek ters, yanındaki 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, yanındaki 2 düz ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 2 ilmek ters, yanındaki 2 düz ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, yanındaki 2 düz ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 2 ilmek düz...şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
8.sıra: ilmekler geldiği gibi örülür.
9.sıra: 2 ilmek ters, yanındaki 2 düz ilmek beraber alınırken aynı zamanda içinden 4 ilmek çıkarılır, 2 ilmek ters, yanındaki 2 düz örülen ilmek beraber alınırken aynı zamanda beraber alınan ilmeklerin içinde 4 ilmek çıkarılır, 2 ilmek ters...şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
10 sıra: 2.sıradan itibaren örnek tekrar edilir.

Mısır Sırası Örneği:

1.sıra: 3 ilmek ters, 3. ve 2.ters örülen ilmek sol şişe alınır, ön tarafta bulunan iplik 1.ilmeğin yanından örgünün arka tarafına geçirilir, sol tarafa geçirilen 2.ve 3.ilmek tekrar sağ şişe alınır, iplik ön tarafa geçirilir, yanındaki 3 ilmek ters örülür...şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
2.sıra: ilmekler ters örülür.
3.sıra: 1.sıradan itibaren örnek tekrar edilir.

Arka:

60077 renk no.lu iplikle 56 ilmek başlanır, 3 cm 2+2 lastik örülür. Her iki taraftaki 6’şar ilmeğe mısır sırası örneği, ortada kalan 44 ilmeğe yaprak modeli uygulanır. Beden boyu 21 cm de kol evi için her iki taraftaki mısır sırası örneği uygulanan ilmekler örülür, sonraki ilmeklerden her sırada 14 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 31 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

Ön:

60077 renk no.lu iplikle 28 ilmek başlanır, 3 cm 2+2 lastik örülür. İlmekler ön ortasından başlanarak; 6 ilmek 2+2 lastik, 3 ilmek mısır sırası örneği, 12 ilmek düz, 7 ilmek mısır sırası örneği şeklinde dizilir. Beden boyu 21 cm olduğunda kol evi için bir taraftan 7 ilmek mısır sırası örneği yapıldıktan sonra, her sırada 14 defa 1’er ilmek kesilirken, aynı zamanda beden boyu 26 cm olduğunda yaka için ön ortasından 4+3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 31 cm de omuzda kalan 4 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür. Sağ ön bedende 6 cm arayla 4 adet ilik açılır.

Kollar:

30 ilmek başlanır, 4 cm 2+2 lastik örülüp, yaprak örneğine geçilir. Kol boyu 20 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan, her sırada 10 defa 1’er ilmek kesilir. Kol boyu 30 cm de kalan 10 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

Yaka:

229 renk no.lu iplikle yaka etrafından şişe 84 ilmek çıkarılır. Her iki taraftan 4’er ilmek 60077 renk no.lu iplikle 2+2 lastik örülürken, ortada kalan 76 ilmek 229 renk no.lu iplikle düz örülür. Yaka boyu 6 cm olduğunda bütün ilmekler 60077 renk no.lu iplikle 2 cm 2+2 lastik örülüp, bir defada kesilerek bitirilir.

Çiçek Yapılışı:

229 renk no.lu iplikle iplik 2 kat yapılarak 2.5 metre zincir çekilir. Ön bedenlere şemada görüldüğü gibi çiçek şekli verilerek dikilir.

Kaynak : Nako
 
Son düzenleme:


Modelin Yapılışı
BOLERO YAPILIŞI:
ARKA:
31375 renk no.lu iplikle 65 ilmek başlanır, 2 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 13 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 10 defa; 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir. Beden boyu 23 cm de kalan 25 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN:
31375 renk no.lu iplikle 32 ilmek başlanır, 2 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 13 cm örülerek kol evi için bir taraftan 10 defa 2’şer ilmek kesilirken, aynı sırada ön ortasından yaka için 2 sıra arayla 12 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 23 cm de ilmekler sıfırlanır. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

KOLLAR:
31375 renk no.lu iplikle 38 ilmek başlanır, 2 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. Her iki taraftan 7 sıra arayla 6 defa 1’er ilmek artış yapılarak 50 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 20 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan 10 defa 2’şer ilmek kesilir. Kol boyu 32 cm de kalan 10 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

YAKA:
Yaka etrafından ve ön ortalarından şişe 140 ilmek çıkarılır, 2 diş 3335, 2 diş 31375 renk no.lu ipliklerle haraşo örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
Yaka etrafına 120 cm boyunda beyaz kurdale geçirilir.
Yaka, kol ve etek ucuna; 31375 renk no.lu iplikle aynı yere batılarak; 1 sık iğne, 1 trabzan yapılır, 2 ilmek atlanır, aynı yere batılarak 1 sık iğne, 1 trabzan yapılır...şeklinde 1 sıra oya yapılır.

ELBİSE YAPILIŞI:
ARKA:
103 ilmek başlanır, diyagramdaki model uygulanır. Diyagram uygulaması bittiğinde düz örgü yapılır. Beden boyu 25 cm olduğunda ilmekler; 3 ilmek düz, 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir, 3 ilmek düz, 2 ilmek kesilir...şeklinde dizilerek sıra tamamlanarak 69 ilmeğe düşülür. Sonraki sırada kol evi için her iki taraftan 3 defa; 3 ilmek beraber alınarak 2’şer ilmek kesilir. Beden boyu 35 cm de yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 27 ilmek bir defada, omuzlarda kalan 15’er ilmek 2 aşamada kesilerek bitirilir.

ÖN:
103 ilmek başlanır, arka beden gibi örülür. Beden boyu 30 cm örülerek yaka için ön ortasından 17 ilmek kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. Yakanın her iki tarafından 3+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 35 cm de omuzda kalan 15’er ilmek 2 aşamada kesilerek bitirilir. İlmek kesilen sıraya 100 cm zincir çekilir, hazırlanan kordon ajurlardan geçirilir. İki ucuna 1’er adet ponpon yapılır.

YAKA:
Yaka etrafına aynı yere batılarak; 1 sık iğne, 1 trabzan yapılır, 2 ilmek atlanır, aynı yere batılarak 1 sık iğne, 1 trabzan yapılır...şeklinde 1 sıra oya yapılır.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 
Son düzenleme:


Örgü dikişsiz bebek yeleği ve yapılışı: 80 ilmekle yakadan başlıyoruz..Bebe yünü ve 3 numara şiş..6 ilmek ön bantlar için resimde görüldüğü gibi 2 sıra ter 2 sıra düz örüyoruz..6 ilmek bantlar için 7 ilmek bir ters bir düz yani tekli lastik 1 dola 2 düz 1 dola 10 ilmek ters ör 1 dola 2 düz 1 dola 26 ilmek tekli lastik 1 dola 2 düz 1 dola 10 ilmek ters 1 dola 2 düz 1 dola 7 ilmek tekli lastik 6 ilmek bantlar için ör..Kollarda yaklaşık 20 kez arttırma yaptıktan sonra kol ilmeklerini kapatıyoruz.Şimdi bebek yeleğimizin yalnızca arka ve ön ilmekleri birleştirerek tüm örüyoruz ve yaklaşık 1 karış kadar daha örüp 6 sıra kollardaki gibi 2 ters sıra 2 düz sıra örerek ilmekleri kapatıyoruz..Hep en son yazıyorum ama düğmeler için 3 adt ilik açmayı unutmayalım..Dikişsiz kolay bebek yeleğimiz bitti..


Kaynak : marifetane
 
Son düzenleme:


Malzemeler : 2 adet bebe yünü, 3 numaralı şiş ve uygun renkte kurdeleler kullanacağız.

Yapılışı :

Ön örmek için 35 ilmekle başlanıyor. Yedi sıra haraşo örüp, lastiğini tamamlıyoruz. Daha sonra 7 ilmek haraşo, 7 ilmek düz örgü örüyoruz.

7 ilmek haraşoyu ördükten sonra ipimizi öne alıp, 7 düz ilmeğimizi örmeden şişe geçiriyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız, düzlerin önünde kalan ipliklerle modelimizi oluşturmak.

Sonraki aşamada düz örgülerimizin üzerine haraşo, haraşo örgülerimizin üzerine düz gelecek şekilde örmeye devam ediyoruz. Kol kısımlarına geldiğimizde, yeleğimizin kol oyuntuları için 3-2-1 kesip, kolları oluşturuyoruz. Kolların kesintisi bittikten sonra, omuzlarının tamamını haraşo örgü ile tamamlayıp önleri kesiyoruz.

Her iki tarafını da 35 ilmekle başladığımız yeleğimizin önlerinden birine düğme iliği açmak için, 7 sırada bir kesip ilikleri oluşturuyoruz.

Önleri bitirdikten sonra, arkayı da aynı şekilde ama bu defa 56 ilmek ile başlayıp örgümüzü bitiriyoruz. Arkadan da aynı sıraya geldiğimizde kol oyuntularını 3-2-1 kesiyoruz.

Son olarak, modellerimizin üzerinde, iplik iplik oluşan kısımları sıkıştırıp kurdelelerini geçiriyoruz. Düzgün durması için kurdeleleri arka kısımlarından dikebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak her bir kurdelenin üzerine birer tane inci dikebilirsiniz.

Bu şekilde tamamladığınız yeleğinizi bebeğinize giydirmeye başlayabilirsiniz…

Kaynak : orgu.tv
 
Son düzenleme:


OYA YAPILIŞI:
1.sıra: 3 ilmek üzerine; 3 trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, 2 ilmek atlanır, 3 trabzan yapılır...şeklinde sıra tamamlanır.
2.sıra: 2 zincirlerin içine; 1 sık iğne yapılır, 3 zincir çekilir, aynı yere batılarak 3 trabzan yapılır, yanındaki 2 zincirin içine 1 adet sık iğne ile bağlantı yapılır, 3 zincir çekilir, aynı yere batılarak 3 trabzan yapılır...şeklinde sıra tamamlanır.
3.sıra: alt sırada çekilen 3 zincirin içine; 1 sık iğne yapılır, 2 zincir çekilir, yanındaki 3 trabzana yapılan 3 zincirin içine 1 sık iğne yapılır, 2 zincir çekilir...şeklinde sıra tamamlanır.
4.sıra: 2.sıra tekrar edilir.
Kol ağzı, etek ucu, ön ortası ve yaka etrafına yapılır.

ARKA:
70 ilmek başlanır. İlmekler; 12 ilmek ters, 6 ilmek düz, 4 ilmek ters, 6 ilmek düz…şeklinde dizilir, 12 ilmek ters örülerek sıra tamamlanır. 6 düz örülen ilmekler 4 sıra arayla 3+3 burgu yapılır. Beden boyu 20 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 30 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 22 ilmek bir defada kesilir. Beden boyu 30 cm de omuzlarda kalan 18’er ilmek 2 aşamada kesilerek bitirilir.

ÖN:
30 ilmek başlanır, ilmekler ön ortasından başlanarak; 6 ilmek ters, 6 ilmek düz, 4 ilmek ters, 6 ilmek düz, 8 ilmek ters şeklinde dizilir. 6 düz örülen ilmekler 4 sıra arayla 3+3 burgu yapılır. Beden boyu 20 cm örülerek kol evi için bir taraftan 3+1 ilmek kesilir. Beden boyu 25 cm olduğunda yaka için ön ortasından 3+3+2 ilmek kesilir. Beden boyu 30 cm de omuzda kalan 18 ilmek 2aşamada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

KOLLAR:
28 ilmek başlanır, 1 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. Her iki taraftan 6 sıra arayla 6 defa 1’er ilmek artış yapılarak 40 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 20 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+10 defa 1’er ilmek kesilir. Kol boyu 28 cm de kalan 10 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 


ARKA :
6944 renk no.lu iplikle 150 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. 15 cm örülerek ilmekler 15+120+15 şeklinde ayrılır. Her iki taraftaki 15’er ilmek düz örülürken, ortada kalan 120 ilmek; 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir, 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir…şeklinde örülerek 40 ilmeğe düşülür. Toplam 70 ilmekle örgüye devam edilir. Beden boyu 20 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 33 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 22 ilmek bir defada, omuzlarda kalan 18’er ilmek 2 aşamada kesilerek bitirilir.

ÖN :
6944 renk no.lu iplikle 20 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. Ön ortasından 2 sıra arayla 15 defa 1’er ilmek artırılarak 35 ilmeğe ulaşılır. Beden boyu 20 cm örülerek kol evi için bir taraftan 4+3+2+1 ilmek kesilirken, aynı anda ön ortasından 2 sıra arayla 7 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 33 cm de omuzlarda kalan 18’er ilmek 2 aşamada kesilerek bitirilir.

KOLLAR :
45 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. Her iki taraftan 2 sıra arayla 15 defa 1’er ilmek artırılarak 75 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 21 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+13 defa 1’er ilmek+3 defa 3 ilmek kesilir. Kol boyu 31 cm de kalan 25 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür. Kollar üst tarafı büzdürülerek dikilir.

KENAR OYASI :
1.sıra: sık iğne ile etek ucuna bağlantı yapılır, 1 zincir çekilir, 1 ilmek atlanarak 1 sık iğne yapılır, 1 zincir çekilir...şeklinde sıra tamamlanır.
2.sıra: 2 zincir çekilir, alt sıradaki 1 zincirin içine batılarak 1 sık iğne, 1 file yapılır, 2 zincir çekilir, yanındaki 1 zincirin içine tekrar file yapılır, yan yana 3 adet file yapılır. 1 zincir atlanarak 2. zincire aynı yere batılarak 2 zincir çekilir, 2 trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, 1 zincir atlanarak 2.zincire yan yana 3 adet file yapılır...şeklinde sıra tamamlanır.
3.sıra: alt sıradaki 2 trabzanların arasındaki 2 zincirlerin içine 6 trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, alt sıradaki 3 filenin üzerine 2 adet file yapılır, 2 zincir çekilir, alt sıradaki 2 trabzanların arasındaki 2 zincirin içine...şeklinde sıra tamamlanır.
4.sıra: alt sıradaki 6 trabzanların üzerine 1’er zincir çekilip, aralarına batılarak 5 adet trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, alt sıradaki 2 filenin üzerine 1 file yapılır, 2 zincir çekilir, alt sıradaki 6 trabzanların arasına tekrar 5 adet trabzan yapılarak sıra tamamlanır.
5.sıra: alt sıradaki 5 trabzanların arasına batılarak 1 trabzan yapılır, 3 zincir çekilir, trabzan üzerine batılarak sık iğne yapılıp, pıtırcık yapılır, 1 zincir çekilir, yanındaki trabzana geçilerek aynı işlem 4 defa tekrarlanır, 3 zincir çekilir, alt sıradaki 1 filenin içine 1 sık iğne yapılır, 3 zincir çekilir, yanındaki trabzanlara geçilip aynı işlemler tekrarlanarak sıra tamamlanır.
Aynı oyadan kol ağızlarına da yapılır.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 


ARKA ve ÖN :
93 renk no.lu iplikle 80 ilmek başlanarak 4 sıra düz örgü, 1 sıra ters örülüp, düz örgüyle devam edilir. 6 sıra örüldükten sonra her iki taraftan 2 sıra arayla 10 defa 1’er ilmek kesilerek 60 ilmeğe, 6 sıra arayla 3 defa her iki taraftan 1’er ilmek daha kesilerek 54 ilmeğe düşülür. Beden boyu 25 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 5’er ilmek kesilir. Beden boyu 30 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanarak ortadaki 10 ilmek bir defada kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. Yakanın her iki tarafından 5+5+3 ilmek kesilir. Beden boyu 34 cm de omuzlarda kalan 4’er ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

ROBA :
3391 renk no.lu iplikle 250 ilmek başlanarak 5 cm düz örülür. 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir, 3 ilmek beraber alınrak 2 ilmek kesilir...şeklinde 80 ilmeğe düşürülür, 4 diş haraşo örülerek ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Parçanın alt tarafından şişe tekrar 130 ilmek çıkarılarak 4 diş haraşo örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
Örülen roba beden kısmına dikilir.

ÇİÇEK MOTİFİ :
3391 renk no.lu iplikle 8 zincir çekilerek, birleştirilir.
1.sıra: zincirin içine 1 sık iğne, 4 trabzan, 1 sık iğne, 4 trabzan...şeklinde 4 adet 4’lü trabzan grubu yapılıp, sıra tamamlanır.
2.sıra: 3 zincir çekilir, 4 trabzanların arka kısmından 8 zincire batılarak sık iğne yapılır, 3 zincir çekilir, her 4’lü trabzanın arka kısmına batılarak 4 adet file yapılır.
3.sıra: her filenin içine 1 sık iğne, aynı yere batılarak 3 trabzan, aynı yere batılarak 1 sık iğne yapılır. Motifin ortasına 93 renk no.lu iplikle tomurcuk yapılarak bedene dikilir.
Toplam 10 adet çiçek yapılır.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 


ARKA:
66 ilmek başlanarak 1 cm 1+1 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 13 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 24 cm olduğunda ilmekler ortalanır ve ortadaki 20 ilmek, sonraki sırada omuzlarda kalan 17’şer ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN:
35 ilmek başlanarak; ilmekler; 15 ilmek düz, 2 ilmek ters, 6 ilmek düz, 2 ilmek ters, 2 ilmek düz, 2ilmek ters, 6 ilmek düz şeklinde dizilir. Ön ortasından 12 ilmek beden boyunca 3 sıra ters, 3 sıra düz örülür. 2 ters ilmekler ve son 6 düz ilmek beden boyunca aynı şekilde örülür. Ön ortasındaki 12 ilmeğin yanındaki 3 düz ilmek beden
boyunca çatlak kahve örneği örülür. Bu ilmeklerin yanındaki 6 düz ilmek 1 cm arayla 3+3 aynı yöne burgu yapılır. 2 düz örülen ilmekler her sırada 1 ilmek kesilir, 1 dolama yapılır, sonraki sırada aynı ilmekler 1 dolama yapılır, 1 ilmek kesilir şeklinde örülür. İlmekler bu şekilde örülürken;
1.sıra: 12 ilmek örülür, geri dönülür, örülüp baş tarafa gelinir.
2.sıra: 15 ilmek örülür, geri dönülür, örülüp baş tarafa gelinir.
3.sıra: 23 ilmek örülür, geri dönülür, baş tarafa kadar örülür.
4.sıra: 35 ilmek örülür, geri dönülür...bu geri dönüşler tekrarlanarak 9 cm örülür.
Yaka bölümü için sıralar;
.sıra: 12 ilmek örülür, geri dönülür, baş tarafa gelinir.
2.sıra: 15 ilmek örülür, geri dönülür, baş tarafa gelinir.
3.sıra 12 ilmek örülür, geri dönülür baş tarafa gelinir.
4.sıra 23 ilmek örülür, geri dönülür, baş tarafa gelinir.
5.sıra: 12 ilmek örülür, geri dönülür, baş tarafa gelinir.
6.sıra: 35 ilmek örülür, geri dönülerek baş tarafa kadar örülür. Bu şekilde geri dönüşlerle beden boyu 26 cm örülür, omuz için 23 ilmek kesilirken, ön ortasında kalan 12 ilmek 5 cm daha öülüp, bitirilir. Diğer ön parçada aynı şekilde örülür.

KOLLAR:
44 ilmek başlanarak 1 cm 1+1 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. Her iki taraftan 6 sıra arayla 6 defa 1’er ilmek artırılarak 56 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 14 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 4+3+2+11 defa 1 ilmek kesilir. Kol boyu 23 cm de kalan 16 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 


Modelin Yapılışı
ARKA:
1256 renk no.lu iplikle 86 ilmek baslanır, 4 cm 2+2 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 28 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilerek 74 ilmekle örgüye devam edilir. Beden boyu 35 cm oldugunda yaka için ilmekler ortalanarak örgüye 2 parça halinde devam edilirken, sag parçaya 3 ilmek atılır, her iki taraftaki 3’er ilmek 1+1 lastik örülür. Sag garçada 3 cm arayla 2 adet ilik açılır. Beden boyu 41 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN:
Arka beden gibi örülür. Beden boyu 14 cm oldugunda 207 ve 208 renk no.lu ipliklerle
diyagram uygulanmaya baslanır. Beden boyu 35 cm oldugunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 10 ilmek bir defada kesilir. Kesilen ilmeklerin her iki tarafından 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 41 cm oldugunda omuzlarda kalan 26’sar ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

KOLLAR:
1256 renk no.lu iplikle 42 ilmek baslanır, 4 cm 2+2 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. Her iki taraftan 2 cm arayla 12 defa 1’er ilmek artırılarak 66 ilmekle örgüye devam edilir. Kol boyu 30 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilerek 54 ilmege ulasılır. Kol boyu 34 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diger kol da aynı sekilde örülür.

YAKA:
1256 renk no.lu iplikle yaka etrafından sise 86 ilmek çıkarılır, 2 cm 2+2 lastik örülüp, bitirilir. Her iki ucuna 1’er adet ilik açılır.

PELERIN:
207 renk no.lu iplikle 68 ilmek baslanır, 2 cm 2+2 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. Lastik 1 cm örüldükten sonra, 1 sıra ajur yapılarak arasından 110 cm kordonet geçirilir. Her iki taraftan her sırada 1’er ilmek artırılarak 61 cm örülür, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 
Son düzenleme:


Modelin Yapılışı
PANÇO YAPILIŞI:
100 ilmek başlanır, 2 diş haraşo örülüp, diyagramdaki model uygulanır. İlmekler; 5 ilmek ters, 6 ilmek düz, *4 ilmek ters, 3 ilmek düz, 8 ilmek ters, 3 ilmek düz, 4 ilmek ters, 6 ilmek düz örüldükten sonra * işaretinden tekrar edilerek 5 ilmek ters örülüp sıra tamamlanır. Her iki taraftan, her düz sırada 39 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 34 cm de kalan 22 ilmek yardımcı şişe alınarak bekletilir.
Bu şekilde 4 parça örüldükten sonra şişte bekletilen 88 ilmek misinalı şişe alınır, 3 cm 1+1 lastik örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Parçalar birbirine dikilir. Örnekte oluşan baklava modelinin ortalarına renkler kullanılarak ponpon dikilir.

BERE:
80 ilmek başlanır, 3 cm 1+1 lastik örüldükten sonra ilmeklere diyagramdaki model uygulanır. Bere boyu 16 cm olduğunda her düz sırada sırasıyla; 5 ilmek arayla, 4 ilmek arayla, 3 ilmek arayla, 1 ilmek arayla 1’er ilmek kesilir. Bere boyu 21 cm de kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Tepesi büzdürülerek dikilir. Oluşan baklava modellerinin arasına renkler kullanılarak ponponlar yapılır.

Kaynak : Nako - Örgüde 1 Numara
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…