Yapılışı: Başlangıç için 84 ilmek atılıyor.(bu ilmeği yününüze ve şişinize göre değiştirebilirsiniz.)
3 sıra haroşa örülüyor, önler 15 şer ilmek,arka 30 ilmek,kollar 8 er ilmek ,ön ve arka parçayla kolların arasında 2 şer ilmek bulunacak
3 sıra haroşadan sonra
1. sıra :düğme ve ilik için 8 ilmek haroşa örün,8 ilmek düz örün,1 ilmek şişinize atın 2 ilmek haroşa (ters) örün
1 ilmek atın,omuz (kol) için 8 ilmek düz örün,bir ilmek atın 2 ilmek haroşa örün 1 ilmek atın.
15 ilmek arka parça için düz örün,1 atın 2 ilmek haroşa örüp bir atın,8 ilmek ikinci omuz için düz örün 1 atın 2 ilmek haroşa örün ,
1 atın,8 ilmek düz örüp 8 ilmek haroşa örerek 1. sırayı tamamlayın.
arkası devamlı ters örülecek.
bu işlemi 2 sırada bir artırmak üzere (yeleğin yüzünde artırmalar olacak) kolların yanındaki delikler 15 tane olmak üzere tekrarlayıp
robayı bitirin.isterseniz benim yaptığım gibi evde kalan yünlerinizi
değerlendirebilirsiniz aralardaki 3 sıra haroşaları değişik renklerde
yapabilirsiniz. Robanın altındaki örneği de zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
ben örneğe geçtiğimde 8 ilmek haroşa ördüm,(düğme yada ilik için)
2 sıra örneği kurmadan düz gidip geldim şişinize ve örneğinize göre
bu sırada bedeni arttırabilirsiniz, ve de kollari ayirmalisiniz
Not:Eğer ceket yaparsanız koltukların altından 4 bir taraftan kolların ilmeğini artırın.
önlerin hemen 8 sıra haroşasından sonra yarım örnek koydum
1 haroşa ör,2 ilmek haroşa alarak kes, diğer 2 ilmeği de haroşa olarak kes,1 at
1 düz ör,1 at 1 düz ör,1 at 1 düz ör ,1 at ;1 ilmek haroşa ör,2 ilmek keserek
haroşa ör,2 ilmek keserek haroşa ör,2 ilmek keserek haroşa ör,2 ilmek keserek
haroşa ör.( 5 ilmek haroşa olacak) sadece haroşanın 1 tanesi kesilmeden örülecek.
böylelikle 4 ilmek artırılıp 4 ilmek kesilmiş olacak. örneğin devamı yine
1 atıp 1 düz örgü,1 atıp 1 düz ,1 atıp 1 düz,1 atıp 1 haroşa ,2 ilmek kesilerek
haroşa,2 ilmek kesilerek haroşa ,2 ilmek kesilerek haroşa,2 ilmek kesilerek haroşa örülüyor.
diğer yana da yarım örnek gelecek şekilde hesaplayarak bitiriyorsunuz.
Etek Ucu Ve Kolların Farbası: etekte 8 ilmek haroşadan sonra 1 atın 4 ters örün , 1 atın 4 ters örün.şişin sonuna kadar.
arkadan gelirken düzü düz ,tersi ters örün attığınız ilmekler arkada ters olacak.
3. sıra: 8 ilmek örün 1 atın 1 düz örün 4 ilmek ters örün 1 at 1 düz ör 4 ters.
5. sıra: 8 ilmek örün 1 atın 2 düz örün 4 ilmek ters örün ,1 atın 2 ilmek düz 4 ilmek ters örün.
7. sıra: 8 ilmek örün 3 düz örün 4 ilmek ters örün. ben 4 ilmek artırana kadar yaptım isterseniz artırabilirsiniz
en son sırayı 8 haroşadan sonra 4 ilmek düz 4 ilmek ters olarak örüp arkadan kapattım.
Kaynak : örgülerimiz.com