- Konu Sahibi Trabzonlu60
-
kendinizi haksız duruma düşürdüğünüz kısmı göremedim ben..bence haksız falan değilsiniz,ayrıca her şeyi söylemeye de hakkınız
var.eşinizin ailesi başka bir şehirde mi orasını da göremedim.
insanların parası olmayabilir,ama böyle bir durumda kendi aç durup gelinini darda bırakmamalı insan.başka bir konu olsa hemen
sahiplenirler,bizim gelin,bizim torun...ama böyle bir durum olunca kimseden ses seda çıkmaz.
para olmasa bile yanınızda olmalılardı,erkeğin yapacağı iş başka kadınınki başka.ustalarla,kamyoncularla niye siz muhatap olasınız?
ben sizin yerinizde olsam hiç sakin sakin oturamazdım,siz sabırlıymışsınız tebrikler.
niye bana sahip çıkmadılar niye yardım etmediler diye düşünme,buna mecbur değiller,onlara güvenerek evlenmediniz sonuçta,ha yanında olsalar yardım etselerdi güzel olurdu o ayrı ama etmediler diye de kızmamalısın bence..
ayrıca inan bana ne kadar eşinin ailesi de olsa para istedin mi sonra başına kakar dururlarsa daha mı mutlu olurdun.ben olsam evi boyatmayıp bir ay öyle idare etmeyi tercih ederdim onlara güveneceğime.paran olunca boyatırdın.bir diğer konu da,onların durumları iyi diyorsun ama bu dışardan görünen,aile içinde ne yaşadıklarını sıkıntı çekip çekmediklerini başka borçları olup olmadığını bilemezsin.
tabi en azından gönderemem deseydi sen de kendini ona göre ayarlardın ayıp etmişler orda işte tam da bu yüzden onlara güvenerek iş yapma demiştim.neyse bulunmayacak ödenmeyecek bir borç değil 500 lira biraz sıkıntı çekersin ama halledersin diye düşünüyorum çalıştığın için,yeni işin yeni evin hayırlı olsun bu arada..
eşine de yüklenme askerlik psikolojisi ile o da sana sert çıkabilir ve yok yere o orda sen burda üzüldüğünüzle kalırsın.ev taşıma ve şehir değiştirme işleri çok zordur bilirim ama gelip geçecek hepsi işte,bu gibi şeyler yüzünden eşinle kötü olma bence,o da orda mutsuzdur zaten ve eminim üzülüyordur yanında olamadığı için..
ille söylemek istiyorsan ben gönderecek parayı diye boyatmıştım evi ama göndermedi nerden bulucam nası ayarlıcam onu düşünüyorum ona sıkıldım bugünlerde dersin eşin anlar zaten.
bende onu anlamadım.tayinin babanların olduğu yere çıktı diye anladım.
hani aynı şehir sonuçta diye düşündüm.annen hasta bile olsa en azından adamlarla muhatap olurdu.
yada kardeşin yanında dursaydı madem o taraf gelmedi.
peki kayınpederin farklı bir şehirde mi?
göndereceğim deyip göndermemesi ayıp olmuş.birde zor durumda kalmışsın.
arayıp bir isteğin,bir ihtiyacın var mı diye sormaları gerekirdi.
yanlış anlamışsınız ben evi keyfi boyatmadım.evi ilk alırken boyalı aldığımız için ev sahibi çıkarken evi boyat da çık dedi.daha kendime ev bile tutmadım yani.tabi ki bana bakmak zorunda değiller ama zor durumdayım maddi olarak durumları iyi biliyorum ki çalışan bi insan istese bulur.kendi babam gelemezdi ben gelirken annem hala hastanede yatıyordu iznim bittiği için ben dönmek zorunda kalmıştım.erkek kardeşim geldi onun yerine zaten.ama o da pek beceremedi.ben zaten gelmemelerine kzımıyorum.yeri gelince erkek evi üstün polemiği yaparlar para konusuna gelince herşey eşit en azından ara bi de gönderemeyyeceğim diye.eşim asker yardımcı oalbilirlerdi telefon etmekten başka bişey bilmiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?