• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her zaman haklı olsam da kendimi haksız düşürdüm.sizce napmalıyım?

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
471
73
298
Trabzon
meraba arkadaşlar ben memurum eşimde şuan askerde eşim eşim askere gitmeden tayinim çıktı.tayin işlemleri 2 ay kadar sürüyor bilenler vardır.Ailemin yanına çıktı tayinim o aradazaten kiracıysan bi sürü sorumluluk var ve beim tayin kağıdım gelmeden eşim askere gitti ben de 1 ay sonra en sonunda bugün çalıştığım yerden ayrılacağım.neyse asıl sorunum herşeyi tek başıma yapmam oldu.bu beni çok gerdi bi erkeğin yapması gereken şeyleri kimsem olmadığı için ben yapmak zorunda kaldım bunlara bişey demiyorum ama.eşim de gitmeden kamyonu bulmaya çalıştı ama tam tarih belli olmadığı için bişey yapamadı.neyse en son kardeşim geldi o da küçük olduğu için bi de çekingen pek beceremedi bu işi.neyse ben çok şükür hepsinin altından kalktım.
maddi olarak sıkıştım artık boyacıya verecek param kalmadı ek hesaptan çektim sürekli ama onun da limitini bitirdim.benim babam göndereyım dedı ama göndereceği 50-100 lira bana 500 lazım ki maddi durumu ii değil.kendinin olsa borçlarını kapatacak neyse ben babamdan istemedim. eşim telde paran kaldı mı dıye sordu ya da ben söyledim hatırlamıyorum.ben de yok dedım.o da babama söyleyeyeım sana göndersın dedı ben de tamam dedım ilk defa onlardan para istedık.evlenirken bilezik dışında hiç bişey alamdılar eşya felan alınmadı.bi çay badağı almıştı babası sadece.neyse kayınababam eşimle konuştuktan bi on dakika sonra aradı para göndereyımmı dedi.ben de baba sadece boya parasını gönderırsen yeter gerisini hallederim dedim.boya da 300-400 tutuyor.o da tamam gibisinden bişeyler dedi.fakat ben dün evi boyattım paradan ses seda yok gercekten napıcağımı şaşırdım.en son aklıma kredi kartı geldi ordan avans çektim ama bi sürü faizi olacak.neyse ben akşam yola çıkacağım kayınabbam dün aradı sordu evi boyatıyorum dedim ama para yollayacağım gibisinden bi laf etmedi.eşim de sün akşam sordu ben de göndermedi dedim.kendimi çok kötü hissediyorum.kızımdan farkın yok diyolardı hep bu nasıl fark yok.maddi olarak destek olmadıkları gibi kımse gelip de evi taşımama yardım etmedi.3 ay önce çocuk aldırmak zorunda kaldım 4,5 aylık annem geldi ablalarım geldi.onlar bi kere şubat taitilnde oturmaya geldiler oturup gittiler.sanki sadece benim evim.
senin ailen neden gelmedi derseniz annem hasta daha haftasonu hastaneden çıktı hastalığına teşhis konulamadı.hala hasta.hastaneye gitmeye bile paraları yok durumları ii değil.kayınbabam çalışıyor işi de iyi kardeşleriyle şehirdışında çalışıyor onun dışında evde sürekli paraları vardır.maddi durumları iyi yani.sizce çok mu alınganım zor durumdaydım eşim askerde bana destek olamalrı gerekmiyor muydu akşam eşim arayınca ne dıyeyım.eşim ailesine hiç laf söyletmez haklıyken haksız olmaktan korkuyorum.mutlaka bi açıklamaları vardır zaten.sizce napayım bi kere de eşim bana hakversin istiyorum.baban para göndermesi beni ne güzel emanet etmişssin ailene demek istiyorum sizce böyle mi diyeyim.çok gerginim evdeki şofbeni bile ben söktüm öyle kötüyümki boyacılarla kamyoncularla ben muhattap oldum.kayınbabm taşınırken gelecekti güya ama acil taşındığım için gelemedi ama gelmek isteyen gelirdi off bilmiyorum çok gerginim sadece bi kerede eşim beni korusun istiyorum.zor durumda olmasam zaten istemezdim.eşim askerde yetiştiremedim parayı bir sürü masraf çıktı.ben akşam söyleyeceğim eminim yine haklı nedenleri vardır.paran yoksa bile kızım para gönderemeyeceğim de ara.ben de başımın çaresine bakayım.off en korktuğum yine suçlu ben olacağım.söylemesem de içimde kalacak.

kendinizi haksız duruma düşürdüğünüz kısmı göremedim ben..bence haksız falan değilsiniz,ayrıca her şeyi söylemeye de hakkınız

var.eşinizin ailesi başka bir şehirde mi orasını da göremedim.

insanların parası olmayabilir,ama böyle bir durumda kendi aç durup gelinini darda bırakmamalı insan.başka bir konu olsa hemen

sahiplenirler,bizim gelin,bizim torun...ama böyle bir durum olunca kimseden ses seda çıkmaz.

para olmasa bile yanınızda olmalılardı,erkeğin yapacağı iş başka kadınınki başka.ustalarla,kamyoncularla niye siz muhatap olasınız?

ben sizin yerinizde olsam hiç sakin sakin oturamazdım,siz sabırlıymışsınız tebrikler.

kendinizi haksız duruma düşürdüğünüz kısmı göremedim ben..bence haksız falan değilsiniz,ayrıca her şeyi söylemeye de hakkınız

var.eşinizin ailesi başka bir şehirde mi orasını da göremedim.

insanların parası olmayabilir,ama böyle bir durumda kendi aç durup gelinini darda bırakmamalı insan.başka bir konu olsa hemen

sahiplenirler,bizim gelin,bizim torun...ama böyle bir durum olunca kimseden ses seda çıkmaz.

para olmasa bile yanınızda olmalılardı,erkeğin yapacağı iş başka kadınınki başka.ustalarla,kamyoncularla niye siz muhatap olasınız?

ben sizin yerinizde olsam hiç sakin sakin oturamazdım,siz sabırlıymışsınız tebrikler.

evet başka konu olunca erkek tarafı kandanmış öyle diyolar ben de ona kızıyorum.işlerine gelince erkek tarafı üstün ama paraya gelince çıt yok.hayıt onlar başka şehirde eşim askerde olduğu için mecburen ben yaptım.eşimle de dün kavga ettim.napıyosun napıyosun diyip duruyor boya işini naptın demiyor.ben de kzıdım insan bi sorar ya dedim ben boyacıyı sotmaya aramadım seni sormak için aradım diyor.lafa bak.ne alakaysa.çok mu fevriyim çok mu suçluyum bilmiyorum.normal mi böyle şeyler bilmiyorum

niye bana sahip çıkmadılar niye yardım etmediler diye düşünme,buna mecbur değiller,onlara güvenerek evlenmediniz sonuçta,ha yanında olsalar yardım etselerdi güzel olurdu o ayrı ama etmediler diye de kızmamalısın bence..
ayrıca inan bana ne kadar eşinin ailesi de olsa para istedin mi sonra başına kakar dururlarsa daha mı mutlu olurdun.ben olsam evi boyatmayıp bir ay öyle idare etmeyi tercih ederdim onlara güveneceğime.paran olunca boyatırdın.bir diğer konu da,onların durumları iyi diyorsun ama bu dışardan görünen,aile içinde ne yaşadıklarını sıkıntı çekip çekmediklerini başka borçları olup olmadığını bilemezsin.
tabi en azından gönderemem deseydi sen de kendini ona göre ayarlardın ayıp etmişler orda işte tam da bu yüzden onlara güvenerek iş yapma demiştim.neyse bulunmayacak ödenmeyecek bir borç değil 500 lira biraz sıkıntı çekersin ama halledersin diye düşünüyorum çalıştığın için,yeni işin yeni evin hayırlı olsun bu arada..
eşine de yüklenme askerlik psikolojisi ile o da sana sert çıkabilir ve yok yere o orda sen burda üzüldüğünüzle kalırsın.ev taşıma ve şehir değiştirme işleri çok zordur bilirim ama gelip geçecek hepsi işte,bu gibi şeyler yüzünden eşinle kötü olma bence,o da orda mutsuzdur zaten ve eminim üzülüyordur yanında olamadığı için..
ille söylemek istiyorsan ben gönderecek parayı diye boyatmıştım evi ama göndermedi nerden bulucam nası ayarlıcam onu düşünüyorum ona sıkıldım bugünlerde dersin eşin anlar zaten.

bende onu anlamadım.tayinin babanların olduğu yere çıktı diye anladım.
hani aynı şehir sonuçta diye düşündüm.annen hasta bile olsa en azından adamlarla muhatap olurdu.
yada kardeşin yanında dursaydı madem o taraf gelmedi.
peki kayınpederin farklı bir şehirde mi?
göndereceğim deyip göndermemesi ayıp olmuş.birde zor durumda kalmışsın.
arayıp bir isteğin,bir ihtiyacın var mı diye sormaları gerekirdi.

niye bana sahip çıkmadılar niye yardım etmediler diye düşünme,buna mecbur değiller,onlara güvenerek evlenmediniz sonuçta,ha yanında olsalar yardım etselerdi güzel olurdu o ayrı ama etmediler diye de kızmamalısın bence..
ayrıca inan bana ne kadar eşinin ailesi de olsa para istedin mi sonra başına kakar dururlarsa daha mı mutlu olurdun.ben olsam evi boyatmayıp bir ay öyle idare etmeyi tercih ederdim onlara güveneceğime.paran olunca boyatırdın.bir diğer konu da,onların durumları iyi diyorsun ama bu dışardan görünen,aile içinde ne yaşadıklarını sıkıntı çekip çekmediklerini başka borçları olup olmadığını bilemezsin.
tabi en azından gönderemem deseydi sen de kendini ona göre ayarlardın ayıp etmişler orda işte tam da bu yüzden onlara güvenerek iş yapma demiştim.neyse bulunmayacak ödenmeyecek bir borç değil 500 lira biraz sıkıntı çekersin ama halledersin diye düşünüyorum çalıştığın için,yeni işin yeni evin hayırlı olsun bu arada..
eşine de yüklenme askerlik psikolojisi ile o da sana sert çıkabilir ve yok yere o orda sen burda üzüldüğünüzle kalırsın.ev taşıma ve şehir değiştirme işleri çok zordur bilirim ama gelip geçecek hepsi işte,bu gibi şeyler yüzünden eşinle kötü olma bence,o da orda mutsuzdur zaten ve eminim üzülüyordur yanında olamadığı için..
ille söylemek istiyorsan ben gönderecek parayı diye boyatmıştım evi ama göndermedi nerden bulucam nası ayarlıcam onu düşünüyorum ona sıkıldım bugünlerde dersin eşin anlar zaten.

yanlış anlamışsınız ben evi keyfi boyatmadım.evi ilk alırken boyalı aldığımız için ev sahibi çıkarken evi boyat da çık dedi.daha kendime ev bile tutmadım yani.tabi ki bana bakmak zorunda değiller ama zor durumdayım maddi olarak durumları iyi biliyorum ki çalışan bi insan istese bulur.kendi babam gelemezdi ben gelirken annem hala hastanede yatıyordu iznim bittiği için ben dönmek zorunda kalmıştım.erkek kardeşim geldi onun yerine zaten.ama o da pek beceremedi.ben zaten gelmemelerine kzımıyorum.yeri gelince erkek evi üstün polemiği yaparlar para konusuna gelince herşey eşit en azından ara bi de gönderemeyyeceğim diye.eşim asker yardımcı oalbilirlerdi telefon etmekten başka bişey bilmiyorlar

bende onu anlamadım.tayinin babanların olduğu yere çıktı diye anladım.
hani aynı şehir sonuçta diye düşündüm.annen hasta bile olsa en azından adamlarla muhatap olurdu.
yada kardeşin yanında dursaydı madem o taraf gelmedi.
peki kayınpederin farklı bir şehirde mi?
göndereceğim deyip göndermemesi ayıp olmuş.birde zor durumda kalmışsın.
arayıp bir isteğin,bir ihtiyacın var mı diye sormaları gerekirdi.

benim sorun yaşadığım şehirde şuan hiç kimsem yok zaten ben eşyalarımı gönderdim ailemin olduğu yere onlar zaten taşıdılar yeni eve. ben başka şehirdeyim kayınbabamlar başka şehirde annemler başka şehirde.yani

neden haksız duruma düşesinki...
eşine söyle para göndermediğini babasının...
gerisini eşin konuşsun...
laf ettirmiyosa ailesine öyle imalarda bulunma...

Niye haksız olacaksınız onu anlayamadım ?

Içinizde ne varsa anlatın eşinizee bilsin ne yaşadıgınızı stresinizi neye üzüldügünüzü nden içinizdekileri örtbas edesniz ?

Bence k.pederiniz sizde para var nasıl olsa mantıgıyla umursamamış para olayını sizde niye kkartından borç çekinceye kadar kendinizi yıprattınız arasaydınız eşinizi ve param bitti evi boyatamıyorum ne yapacam diye açık açık para bulmasını söyleseydiniz ve ailesinden para istemesini söyleseydiniz

yanlış anlamışsınız ben evi keyfi boyatmadım.evi ilk alırken boyalı aldığımız için ev sahibi çıkarken evi boyat da çık dedi.daha kendime ev bile tutmadım yani.tabi ki bana bakmak zorunda değiller ama zor durumdayım maddi olarak durumları iyi biliyorum ki çalışan bi insan istese bulur.kendi babam gelemezdi ben gelirken annem hala hastanede yatıyordu iznim bittiği için ben dönmek zorunda kalmıştım.erkek kardeşim geldi onun yerine zaten.ama o da pek beceremedi.ben zaten gelmemelerine kzımıyorum.yeri gelince erkek evi üstün polemiği yaparlar para konusuna gelince herşey eşit en azından ara bi de gönderemeyyeceğim diye.eşim asker yardımcı oalbilirlerdi telefon etmekten başka bişey bilmiyorlar

yanlış anlamışım canım yeni taşındığın evi boyattın sanmıştım.en azından söylemeliydi evet gönderemicem diye.yine de eşini üzme yani konuş tabi içine atma ama eşinin de orda sıkıntılı olduğunu bil

bence sadece 'boya parasını baban göndermeyince bir şey de söylemeyince kredi kartından çektim faizi olacak biraz haberin olsun' de sanki sadece faizle ilgili bilgi veriyormuşsun gibi. o da anlar herhalde o zaman ailesinin para falan göndermediğini. bence ayıp etmişler insan en azından arar senin de dediğin gibi ama bazı aileler bu tarz işlerde duyarsız oluyor eğer eşinle çok gerilecekseniz canını çok sıkmamaya çalış. değmez.

bebeğimi sormuş bi arkadaş bebeğimde spina bifida çıktı aldırmak zorunda kaldım.1 yıllık evliyim ama o kadar çok sıkıntı çektim ki.şimdi çıkmak zorundayım otobüse bineceğim akşam konuşacağım eşimle eşim yine bana kızacak ve telefonu kapatacak ya da haklı bi neden bulacak o kadar gerginim ki kendimi çok değersiz hissediyorum.

Back