Her yatılı misafirden sonra nevresim yikamak

Tabi ki yıkayın.

Ben kendimizinkini bile neredeyse her gün değişeceğim. Temizlikte elektrik, sı önemli değil bence. Ne kadar farkedebilir ki? Öğretmen maaşı üstelik.

Ben kendi nevresimlerimizi her haftasonu değiştiririm. Hatta özel durumlar olursa haftada 3'e bile çıkar bu sayı. Kendime reva görmediğimi başkasınada görmem. Yıkayın mutlaka

Aklıma geldi şimdi:

Bir gün yakın akrabalarımdan birine gitmiştik, oldukça da kalabalık bi gruptuk. Saatler ilerledikçe baktım mutfak mermerinin üstünde bardaklar var ve her birinin üstünde de minik süs mandalarından. "Hayırdır bu ne ola ki?" surat ifademle tam csi moduyla incelemeye başlamıştım ki; kan donduran cevapla karşılaştım. "her birinizin su bardağına ayrı mandallar koydum, karışmasın diye"

höönnnkkk diye kaldığımı hatırlıyorum. Yaşadığım dumur, cevap vermemi engellemişti.
Kendisinin maddi durumu iyidir, bardak çanağı fazlası ile de vardır.

Bildiğin üşengeçlikte level atlamıştı benim ponciğim :D

Her misafirden sonra kısa programa atarım. Aynı kişilerse hepsinin takımı belli olsun her seferinde yıkayamayın öyleyse. İnternette çok çeşit var 2-3 takım daha alıverin değiş değiş serersiniz.

Aklıma geldi şimdi:

Bir gün yakın akrabalarımdan birine gitmiştik, oldukça da kalabalık bi gruptuk. Saatler ilerledikçe baktım mutfak mermerinin üstünde bardaklar var ve her birinin üstünde de minik süs mandalarından. "Hayırdır bu ne ola ki?" surat ifademle tam csi moduyla incelemeye başlamıştım ki; kan donduran cevapla karşılaştım. "her birinizin su bardağına ayrı mandallar koydum, karışmasın diye"

höönnnkkk diye kaldığımı hatırlıyorum. Yaşadığım dumur, cevap vermemi engellemişti.

Bildiğin üşengeçlikte level atlamıştı benim ponciğim :KK70:
Profesyonel tembellik bunun adı bi arkadaşımdan biliyorum (ben değil ha hiç o taraklarda bezim olmaz:KK53:)

• Beğen
Reactions: csi
Aklıma geldi şimdi:

Bildiğin üşengeçlikte level atlamıştı benim ponciğim :KK70:
Csi favori dizimdi bir zamanlar

• Beğen
Reactions: csi
Kızlar cafe vb.tarzda mekanların olmadığı doğunun çok küçük bir ilçesinde öğretmenim.Tek eğlencemiz kızlarla birbirimizde kalıp akşam çay dedikodu yapmak . Arkadaş ortamım çok da geniş değil gelenler ayni kisiler.Her yatılı kalan misafirden sonra nevresim çarşaf yıkamaya çalıştım ama kurumuyor hava da çok soğuk.Hem de elektirik faturaları o kadar cok geliyor ki makine çalıştırmaya korkuyorum.Her gelenden sonra hepsini yıkamalı miyim ne var ne yoksa .sizler nasıl yapiyorsunuz .Ev işlerini de bu sene yapmaya başladım galiba zor geliyor bilemiyorum bazı şeyleri
Zor oluyor ama yıkamadan da olmaz

Amaaan, öğrenciyken bin kişi kaldı evimde yatılı,birine özel nevresim vermedim, kimse de mikroptan ölmedi.
Ben de onca arkadaşımın evinde kaldım, bana özel yıkanmış nevresimde kalmadim. Hiç de igrenmedim uyudum kalktım yani, otele mi geldim hizmet bekleyeyim?
Şu insanların temizlik hastalığı doğayı mahvediyor. Gereksiz açılan çamaşır makinası kaç ton su harcıyor, temiz olsun diye atılan deterjanlar, evi kirklarken döktüğün çamaşır suları... Hepsi denizlerdeki yaşamı nasıl kirletiyor...kimsenin haberi yok!
Ay en temiz beniiiim
Bravo, alkışlıyorum:KK9: denizdeki yunuslar da sana minnettar!
Yıllarca en çocuklarının sağlığını düşünen, en hijyenik anneler evi çamaşır suyuyla temizleyip durdular , bakın şimdi çamaşır suyunun nasıl zararlı olduğu,bir sürü hastalığa davetiye çıkardığı ortaya cikti . Bence iki kere kullanılmış nevresimde yatmak insana zarar vermez ama her gün çamaşır makinası açmak doğaya büyük zarar verir.
Bu arada annem ablam falan da yıkar eder mutlaka. Ama ben umursam, saçma gelir. Daha bu hafta bir haftalığına misafirim geldi şehir dışından, beraber uyuduk,kedi tüyleriyle dolu yatağımda. Hiç de aklıma gelmedi 'dur yeni nevresim sereyim, ayıp olmasin' falan diye. Zaten ben ona gittiğimde o da bana özel nevresim sermez,ben onun kedi tüyü dolu yatağında uyurum:)
Yaaaani ben olsam sallamazdim,beğenmeyen kalmasın :)

Elektrikli ısıtıcı faturayı şişiriyor. Bence taksitle bir kurutucu alın kendinize. Hem çalıştırdığınızda ev sıcacık olur hem çamaşır ser topla derdiniz olmaz. Makineden kurutucuya atıverirsiniz nevresimleri.

Bir de çalışan bekar bir kadınsınız. Yaşadığınız yerde çok bir harcamanız da yoktur. 150tllik faturayı düşürecem diye süpürge açmayıp ev gırgırlamanız biraz aşırı bana göre. Belinize yazık. Onun yerine ampülleri filan tasarrufluyla değiştirin.

Amaaan, öğrenciyken bin kişi kaldı evimde yatılı,birine özel nevresim vermedim, kimse de mikroptan ölmedi.
Ben de onca arkadaşımın evinde kaldım, bana özel yıkanmış nevresimde kalmadim. Hiç de igrenmedim uyudum kalktım yani, otele mi geldim hizmet bekleyeyim?
Şu insanların temizlik hastalığı doğayı mahvediyor. Gereksiz açılan çamaşır makinası kaç ton su harcıyor, temiz olsun diye atılan deterjanlar, evi kirklarken döktüğün çamaşır suları... Hepsi denizlerdeki yaşamı nasıl kirletiyor...kimsenin haberi yok!
Ay en temiz beniiiim
Bravo, alkışlıyorum:KK9: denizdeki yunuslar da sana minnettar!
Yıllarca en çocuklarının sağlığını düşünen, en hijyenik anneler evi çamaşır suyuyla temizleyip durdular , bakın şimdi çamaşır suyunun nasıl zararlı olduğu,bir sürü hastalığa davetiye çıkardığı . Bence iki kere kullanılmış nevresimde yatmak insana zarar vermez ama her gün çamaşır makinası açmak doğaya büyük zarar verir.
Bu arada annem ablam falan da yıkar eder mutlaka. Ama ben umursam, saçma gelir. Daha bu hafta bir haftalığına misafirim geldi şehir dışından, beraber uyuduk,kedi tüyleriyle dolu yatağımda. Hiç de aklıma gelmedi 'dur yeni nevresim sereyim, ayıp olmasin' falan diye. Zaten ben ona gittiğimde o da bana özel nevresim sermez,ben onun kedi tüyü dolu yatağında uyurum:)
Yaaaani ben olsam sallamazdim,beğenmeyen kalmasın :)
Konuda en çok çamaşır yıkayan ben olduğum için savunmamı yapıyorum hakime hanım: t...a ve f..h candır, bitkiseldir, doğaya zararlı değildir. Su kaynaklarına geline 30 dak'lık kısa programlar hayat kurtarır. Çamaşır suyu, d...s falan ayda 1 kere wc'lere kullanırım, geri kalan her şeye sirke ve karbonat.
Geçtim mi sınıfı? Geçtim di mi?

Surekli gelen kalan kisilerse onlara soyle, " kardes bak senin yatagini kaldirmiyorum gene geldiginde yatarsin " de . Yani kalmali falan bi samimiyet varsa bunu da diyebilirsin bence. Nasilsa yikayinca gene yakin zamanda gelecek o arkadasin. Ama bilgisi olsun kaldirmadigindan. Ki baskasi kullanmis sanmasin.

Konuda en çok çamaşır yıkayan ben olduğum için savunmamı yapıyorum hakime hanım: t...a ve f..h candır, bitkiseldir, doğaya zararlı değildir. Su kaynaklarına geline 30 dak'lık kısa programlar hayat kurtarır. Çamaşır suyu, d...s falan ayda 1 kere wc'lere kullanırım, geri kalan her şeye sirke ve karbonat.
Geçtim mi sınıfı? Geçtim di mi?
Size özel yazmamistim, genel olarak etrafımda 'en temiz benim' muhabbeti yapan çok insan var. Hepsine ayrı ayrı uyuz oluyorum :) başak burcu,pek titiz ablamla 24 sene aynı odada yaşadım. Benim için çook zor zamanlardı :)
(Hala ona gider gitmez üstümde kedi tüyü vardır diye pijema giymemi ister evine girer girmez)
Hiç bana göre şeyler değil.
Konu sahibi sormuş ne yapayım diye, herkes 'yika mutlaka' demiş. Ben de kendi cevabımi verdim.
Üstünde leke vs yoksa ben nevresim yeni mi diye hiç takilmam. Hatta bazen nevresim bile vermezler, üstüme bir battaniye verirler , koltukta uyurum (evet milletin kot pantolonuyla oturduğu koltukta)
Zaten evinde kalıyorsam cok sevdiğim biridir,bu durum da beni rahatsız etmez.
Bazen de ev sahibi kendi yatağını verir,o cekyatta yatar. Ben hiç 'iyy kendi yattığı pis nevresimi değiştirmedi' demem de 'ne kibar ya, tüh, bir yeri agrimaz insallah koltukta' derim.
Belki de konu sahibinin arkadaşları da benim (ve benim evinde kaldığım arkadaslariminki) gibidir.

Madem belirli arakiklarla ayni kisiler geliyor o zaman herkesin nevresimini belli et her gelmelerinde aynisini ser. 5 6 yatmadan sonra yikarsin o da zaten belki 2 3 aya denk gelir.

Kızlar bir de sizlerin de mi elektirik faturası 150 ve üstü geliyor . Çok mutsuzum yakıta çok para verdim .Yaşadığım memleket de Ağrı çok soğuk onun da etkisi vardır ama ilk defa bu sene fatura ödemeye basladim ondan mi bu kadar dokunuyor bana acaba anlamadim :KK43:Evi haftada bir süpürüyorum geri kalan günler gırgır felan eski usul kullanıyorum ev isleri yapmak da zor geldi .Ileride kizim olursa hep ona ogretecegim birden başlayınca çalışmaya ve ev işlerine çok zorlaniyorum .Buraya icimi dökmek istedim biraz da :KK43:

Elektrikli ısıtıcı kullanmıyorum, size yakın bir ilde benzer şekilde küçük bir ilçedeyim. Kurutma makinesi vs. Kullanıyorum evet ama buraya gelmeden öncesi ile kullanım farkım olmamasına rağmen normalde 70-80 aralığında gelen faturam buraya geldikten sonra 200 liranın altına düşmedi aylık.
Bunda net olarak etkili olan şey de kayıp kaçak bedeli.

Soruya gelecek olursak da, kurutma makinesi yoksa kurutmak ciddi dert olduğundan aynı kişiler kalıyorsa nevresimleri belli olsum, bi'kaç kullanımda bir yıkarsınız .

Ben yıkıyorum utuluyorum, başkasının evinde kullanılmış nevresimle yatmak istemem. Kardesim vardi 1 haftadir, nevresim alez, yatak örtüsünü yıkadım. Daha uzun kalsaydi yikar yine verirdim.
Yalniz aynı kisi geliyorsa ona dersin gitmeden sen gelince kullanirsin diye ikinci seferde yıkarsın. Ben daha evden gitmeden misafirler atıyorum makinaya, yastik, yorgan kaldıracağım için hemen çıkarıyorum.

Kızlar cafe vb.tarzda mekanların olmadığı doğunun çok küçük bir ilçesinde öğretmenim.Tek eğlencemiz kızlarla birbirimizde kalıp akşam çay dedikodu yapmak . Arkadaş ortamım çok da geniş değil gelenler ayni kisiler.Her yatılı kalan misafirden sonra nevresim çarşaf yıkamaya çalıştım ama kurumuyor hava da çok soğuk.Hem de elektirik faturaları o kadar cok geliyor ki makine çalıştırmaya korkuyorum.Her gelenden sonra hepsini yıkamalı miyim ne var ne yoksa .sizler nasıl yapiyorsunuz .Ev işlerini de bu sene yapmaya başladım galiba zor geliyor bilemiyorum bazı şeyleri
Yorumları okumadım ama arkadaslarının kullandıgını ayır,tekrar geldiklerinde aynısını ver yatsınlar:)

Back
X