Her yatılı misafirden sonra nevresim yikamak

Eğer asılan çamaşır ve mandal aynı renkte (ya da fazlası ile uyumlu) olacak diyorsanız, muhtemelen küçükken kaybettiğim kardeşimsiniz :KK53:

Sonuç: Kurutma makinesi candır :KK48:
Renk değil ama temizlik takıntım var gibi:))
Mandal kullanmam çünkü çamaşırı özellikle kışın açık havaya koyamam, caddenin pisliği yapışıyor gibi geliyor.
En iyisi kurutma makinesi, mis gibi çıkıyor çarşaflar:)

Mandal kullanmam çünkü çamaşırı özellikle kışın açık havaya koyamam, caddenin pisliği yapışıyor gibi geliyor.
Buruşturuyor ya
Az mı geliyor acaba tek nevresim takımı

Ben sıcak memlekette olduğumdan yazın 10 dakikada benim diyen çamaşır kuruyor. Kışın ise orta katta duruyor kurutmalık ve no mandal, no problem :D . Çarşaf, havlu vs zaten yaz kış makinede kurutuluyor.

İstanbul'da iken hiç unutmam, 2-3 senelik evliyim. Yaz günü, çamaşırları mis gibi rengine, boyutuna göre asmışım. Bi kahve yapayım da keyif yapayım dedim, gittim içeri bi geldim. Benim koca, sen hepsini kat birbirine , pis pis gülüyor. "Hastasın hasta" diye. Önce onu kovalamış sonra mutlu mesut çamaşırlarımı eski haline getirmiştim :D

Benim çok kuralım yok ya:
*Sabah akşam iç çamaşırı mutlaka değişecek (ev ahalisi isyanlarda ama yapacak bir şey yok)
*Dışarıda gezilen kıyafetle evde oturulmayacak, evdeki ile dışarı çıkılmayacak.
*Yatak çorabı ayrı olacak
*Nevresimler haftada 2 değişecek
*Herhangi bir kıyafet temiz bile olsa yere düşerse mutlaka yıkanacak.

Eşim deterjan firmaları ile gizli bir ortaklık içinde olduğumu savunuyor.

Bize yatılı bir annem bir kardeşim geliyor.
Yaz aylarında hep yıkarım ama kış aylarında evde kurutmak zor oluyo 2,3 ayda 1 gün maksimum kaldıkları için yastıkları, yorganları nevresim geçik havalandırıp ayrı ayrı hunçlarda misafir odasının koltuğunun altında tutuyorum.
Sizinde belli kişilerse onlara özel olarak tutup geldiklerinde kişilere özel olan eşyaları verebilirsiniz.

Buruşturuyor ya
Az mı geliyor acaba tek nevresim takımı
Kırışık azaltma programında kullanır ve biter bitmez hemen çıkartırsanız kırışmıyor bilginiz olsun.

Hatta ütü hemen yapılacak ise "ütüye hazır kuruluk" programını seçerseniz çok daha kolay oluyor her şey.

Kurutmali camasir makinam var, her misafir sonrasi yikar utulerim bende, ama bazen ayni kisiler gelip kaliyor onlar icin nevresimim bellidir ama onlarin nevresimlerini de kaldirmadan once makinamin sterilizasyon programina atiyorum. Ozel bir program buharda ve yuksek isida steril ediyor.

• Beğen
Reactions: csi
Hem de elektirik faturaları o kadar cok geliyor ki makine çalıştırmaya korkuyorum.

Yok artık böyle bir bahane de ilk defa duydum. Kendi çamaşırlarınızı da mı yıkamıyorsunuz?

Aşırı titizler gibi "her gün makine çalıştırıyorum" diye ahkam kesmem birikince açarım. Ama sizin düşünceniz çok tuhaf.
Makine 1 saat çalışsa ne olacak?

Tabi ki her seferinde yıkanmalı. Benim midem almaz aksini.

Kurumuyorsa kurutma makinesi alın diyeceğim de siz ona da fatura parası dersiniz..

• Beğen
Ben sıcak memlekette olduğumdan yazın 10 dakikada benim diyen çamaşır kuruyor. Kışın ise orta katta duruyor kurutmalık ve no mandal, no problem :KK70: . Çarşaf, havlu vs zaten yaz kış makinede kurutuluyor.

İstanbul'da iken hiç unutmam, 2-3 senelik evliyim. Yaz günü, çamaşırları mis gibi rengine, boyutuna göre asmışım. Bi kahve yapayım da keyif yapayım dedim, gittim içeri bi geldim. Benim koca, sen hepsini kat birbirine , pis pis gülüyor. "Hastasın hasta" diye. Önce onu kovalamış sonra mutlu mesut çamaşırlarımı eski haline getirmiştim :KK70:

Benim çok kuralım yok ya:
*Sabah akşam iç çamaşırı mutlaka değişecek (ev ahalisi isyanlarda ama yapacak bir şey yok)
*Dışarıda gezilen kıyafetle evde oturulmayacak, evdeki ile dışarı çıkılmayacak.
*Yatak çorabı ayrı olacak
*Nevresimler haftada 2 değişecek
*Herhangi bir kıyafet temiz bile olsa yere düşerse mutlaka yıkanacak.

Eşim deterjan firmaları ile gizli bir ortaklık içinde olduğumu savunuyor.

Off çok zor değil mi bu kadarı? Haftada 2 kez nevresim değiştirmek, yere düşen kıyafetin yeniden yıkanması falan?

yıkanmalı
ben kendı nevresımımı bıle hergun degıstırıyorum bır baskasının yattıgı tabıkı degıstırılmelı kullanılmıs nevresımı yerıne koyamam acıkcası

Off çok zor değil mi bu kadarı? Haftada 2 kez nevresim değiştirmek, yere düşen kıyafetin yeniden yıkanması falan?
Ruh hastası olduğumu söylemiştim :D
Temizlik manyağı falan değilim. Aşırı titiz değilim. Derli topluyum diyebiliriz. Ancak ne yaparsam yapayım bu huyumu değiştiremiyorum.

Annem de böyleydi, belki ondan kalma alışkanlık bilemiyorum.
Ama eşim her sabah yatağın üstüne koyduğum "bunları giy" subliminallerinden bıktı. Geçen gün "yahu göre de pislik içinde yaşıyoruz sanacak. Alt tarafı koltukta oturuyoruz ne diye her gün ayrı kıyafet?" diye tam çemkirecekti "yıkayan ben, kurutan ben, katlayan ben. Sana ne zararı var?" diye karşı atak yapıca "la havle" çekip giyindi :D

Allahtan kısa programlar var ve bitkisel deterjanlar var, yoksa kimyasal zehirlenme yaşayacağız ...

Tabiki yıkanmalı ben istemem bana başkasının yattığı nevresimi versinler çok kötü..yıkamayan nevresim dolapta koku yapar hem.ama hep aynı kişiler birbirinde kalıyorsa o zaman herkes kendi nevresimini götürsün hem ev sahibine de sıkıntı olmaz. hepiniz aynı dertten muzdaripsinizdir zaten.

Sırf merakımdan soruyorum: (ben çamaşır yıkama konusunda ruh hastasıyım onu kabul ediyorum o yüzden ben konu dışı zaten) O kullanılmış nevresimleri katlayıp dolaba mı koyuyorsunuz? Bir de misafire ayrı havlu veriyor musunuz?

Amacım gerçekten eleştirmek falan değil, manyaklık seviyemi ölçmeye çalışıyorum. Tamamen kişisel merak benimki :kızgın:
Misafire ayrı havlu veriyorum banyodaki temiz havlu dolabını gösteriyorum gerektikçe alsınlar diye. Kuzenimin tekrar tekrar kullandığı nevresimi misafir yatağında bırakıp örtüyorum üstünü bizim çocuğumuz olmadığından bir misafir yatak odam var orada iki tekli yatak var. yani kullanılan neresini katlayıp bir yere koymak gibi bir olay yok. Yatak kullanılmıyorsa üzerine sadece pike örtüyorum. Bu arada titiz değilim ama yatak örtüsü sonuçta kişisel kullanım ürünü yıkamadan olmaz. Bana davranılmasını bekledigim gibi davranıyorum.

• Beğen
Misafire ayrı havlu veriyorum banyodaki temiz havlu dolabını gösteriyorum gerektikçe alsınlar diye. Kuzenimin tekrar tekrar kullandığı nevresimi misafir yatağında bırakıp örtüyorum üstünü bizim çocuğumuz olmadığından bir misafir yatak odam var orada iki tekli yatak var. yani kullanılan neresini katlayıp bir yere koymak gibi bir olay yok. Yatak kullanılmıyorsa üzerine sadece pike örtüyorum. Bu arada titiz değilim ama yatak örtüsü sonuçta kişisel kullanım ürünü yıkamadan olmaz. Bana davranılmasını bekledigim gibi davranıyorum.
E o yatağı başkası kullanmadığı için sizin yaptığınız mantıklı. Kaldırıp bir yere de koymuyormuşsunuz.
Pek farklı sayılmazmışız yani :KK50:

E o yatağı başkası kullanmadığı için sizin yaptığınız mantıklı. Kaldırıp bir yere de koymuyormuşsunuz.
Pek farklı sayılmazmışız yani :KK50:
Çok şükür :eğlence:
Ama bazen birinde yatıya kalıyorum aylardır değiştirilmemiş yastık kılıfları nevresimler görünce kahroluyorum. Kim bilir kimler yatıyor sonra ben.... Bazıları çok düşüncesiz.

• Beğen
Back
X