Maşallah, inşallah biz de çocuklarımızın okullarını bitirip, iş sahibi olup , evlenip, çoluk çocuğa karıştığı günleri görürüz, hayırlısıyla ve sağlıkla...Eşim ve ben sağlık çalışanlarıyiz
Kızım üniversiteyi 2020 temmuzda bitirdi şükür,
2 aydır çalışıyor ,Ankarada
Okurken yurtta kalıyordu ,şimdi arkadaşları ile evde, yine Ankarada ,
Mutlu şükür de
ODTÜ mezunları mimar, mühendis, öğretmenler 3000 ,
3500 tlye işe başladılar (bildiklerimiz)
Piyasa mı böyle bilemedim
Var mı fikriniz
evet hatırladım sağlık sektöründe olduğunu
çok bir bilgim yok o alanda ama bana çok az gibi geldi, asgari ücretin biraz üstünde sadece.... benim kuzenlerden elektronik mühendisi olup 15-20 bin maaş alan da var, uzman doktor olup ona yakın alan da...
kendi mesleğimden örnek verecek olursam, yıllardır yanımda olup, iki yıllık okul bitirmiş olmasına rağmen ( işi bildiği için) 5 bin küsür alıyor en az alan... tecrübeli mali müşavir yaklaşık 13.000 tl. Daha az tecrübeli olan 8.000 tl alıyor gibi.. ama bir yeminli mali müşavir gelse, benim alana ( denetim ve danışmanlık yapıyorum) vakıf olmadığı İçin, 3.000 e çalışırım dese bile işe almam...
Eşim avukat, yeni stajını bitirmiş avukat, asgari ücretle bile işe girmeyi kabul ediyor diyor,.. piyasa çok tuhaf...
yazık verilen emeğe, herkes karşılığını alamıyor.... bu devirde bahsettiğin rakamlarla bekar bir insan bile zor geçinir, evli ve çocuklulara hiç girmeyelim...