Her Telden Ekonomi...

Oooo baya olmuş uğramayalı.... :)

Günlerim bol harcamalı, yoğun geçiyor...
Bu hafta arası, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen ofis parası, yurtdışı seyahat parası vs yatıracağız... battum, battum... :)

Bir taraftan da üç beş biriktirmeye çalışıyorum, özetle, kepçeyle verip, çay kaşığıyla biriktiriyorum... :)

Bu sabah da, dışarda kahvaltı yaptık, akşam yemeği için evde bir şeyler hazırlayacağım...

Yarın da mutlaka bir öğün dışarda yenir, ya arkadaşlarla kahvaltı, ya da ailece akşam yemeği...

Evde hazırlamaya üşenmesem de, çocuklar mutlaka dışarı çıkmak istiyor, baba da aynı fikirde olunca, bana da programa uymak kalıyor maalesef..,

Sizler nasılsınız, sizde durumlar nasıl... :)

Ey Sabahın Rabbi!

Sıcak savaşın olmadığı her ortamda;
Sakin (mutmain)
Kararlı (muttaki)
Yumuşak (halim)

Sıcak savaşta ise;
Cesur ve onurlu (izzetli)
Akıllı ve ileri görüşlü (ferasetli ve basiretli)
Sert ve caydırıcı (mücahid)

Olmayı başarmışlarla yollarımızı, dilerimizi
saflarımızı ve niyetlerimizi birleştir!

Bizi seni seven ve sen tarafından da sevilen
Seni hoşnut eden
sen tarafından da hoşnut edilecek olan
Her hal ve ortam da senden razı, seni de razı edebilmiş
Taraftarların eyle!

Bizi iyilerle yaşat,
İyiler arasında haşret,
İyilerle Nisa 69 da buluştur Rabbim!
Amin!
Hatice Dilek Cengiz

Yaşam Koçu-Gıda Müh.-Yazar

Günaydın, Hayırlı sabahlar... :)

Gunaydinlar, hayırlı sabahlar

başka yerde yazmama kararı aldım ama, ara ara girdiğimde birkaç topiğe bakıyorum, eski arkadaşlar ne yapıyor vs diye, tabi ayda yılda bir bakabildiğim için olayı kaçırıyorum genellikle ama çaktırma... :)

ne güzel tevafuk olmuş, eski anılarını barındıran bir objenin yıllar sonra karşına çıkması, ben bile çok duygulandım... :)

başka yerde yazmama kararı aldım ama, ara ara girdiğimde birkaç topiğe bakıyorum, eski arkadaşlar ne yapıyor vs diye, tabi ayda yılda bir bakabildiğim için olayı kaçırıyorum genellikle ama çaktırma... :)

ne güzel tevafuk olmuş, eski anılarını barındıran bir objenin yıllar sonra karşına çıkması, ben bile çok duygulandım... :)
ben de okuyorum ama her zaman yazamıyorum, yazsam bile yarım kalıyor.
malum yoğun zaman başladı biz de, gerçi ne zaman bitiyor :KK43:
garip birşey değil mi dünkü olay
tesadüf değil de sanki bir işaret gibi.

ben de okuyorum ama her zaman yazamıyorum, yazsam bile yarım kalıyor.
malum yoğun zaman başladı biz de, gerçi ne zaman bitiyor :KK43:
garip birşey değil mi dünkü olay
tesadüf değil de sanki bir işaret gibi.

kesinlikle canım, hiç bir tevafuk boşuna değildir... bizler bazen bunun hikmetini hemen anlarız, bazen biraz geç de olsa anlarız, bazen de hiç anlamadan yaşarız...

ben denetim ve danışmanlık yaptığım için benim ilk 6 ay daha yoğun geçer... beyannamedir, kayıttır vs onlarla uğraşmadığım için... :) ama beyanname dönemlerindeki yoğunluğu çok iyi bilirim... bi de biz eskiden o beyannameleri elle doldurur, gider vergi dairesine, sgk ya elden verir, orada da öderdik, şimdi iki tıkla halloluyor her şey... heyy gidi eski günler heyy…
kendimi bir anda 60 yaşlarında, kel ve göbekli, eski muhasebeciler gibi hissettim... :) oysa ben genç, dinamik, yeni yetme sayılabilecek bir mali müşavirim... :))

kesinlikle canım, hiç bir tevafuk boşuna değildir... bizler bazen bunun hikmetini hemen anlarız, bazen biraz geç de olsa anlarız, bazen de hiç anlamadan yaşarız...

ben denetim ve danışmanlık yaptığım için benim ilk 6 ay daha yoğun geçer... beyannamedir, kayıttır vs onlarla uğraşmadığım için... :) ama beyanname dönemlerindeki yoğunluğu çok iyi bilirim... bi de biz eskiden o beyannameleri elle doldurur, gider vergi dairesine, sgk ya elden verir, orada da öderdik, şimdi iki tıkla halloluyor her şey... heyy gidi eski günler heyy…
kendimi bir anda 60 yaşlarında, kel ve göbekli, eski muhasebeciler gibi hissettim... :) oysa ben genç, dinamik, yeni yetme sayılabilecek bir mali müşavirim... :))
sanırım ben geç de olsa anlayan kısıma giriyorum bu olayda :KK43:

benim artık her günüm yoğun geçiyor, her gün birbirinin aynısı gibi geliyor.
düzenli ve programlı çalışırım, plansız bir işim olmaz ama zaman mı yetmiyor, gün mü çabuk geçiyor bilemedim
birşey bitiyor başka birşey çıkıyor.
o dediğin dönemleri ben de hatırlıyorum, bir anda teknolojiye uyum sağlayınca pek çok şey kolaylaştı ama yanında da başka başka uğraşlarımız oldu.
çok şükür severek yaptığımız bir mesleğimiz var diyip okuyucuları sıkmadan kapatıyorum konuyu :))

Merhaba arkadaşlar
Her hafta sonu 2-3 kez dışarda yemek yeme olayını ne yapacağım bilemiyorum... güvenilir, temiz, nezih, muhteşem manzaralı güzel yerler var, her hafta bir başkasını keşfediyorum.,, İstanbul çok başka yaaaa, aman dünyaya bir daha mı geleceğiz, vurdum duymazlığı var bende sürekli... :)

Ver, ye, iç, gez, hayat felsefem oldu... :)

Bi taraftan da, hayat gibi ödemeler de devam ediyor tabi, her gün yeni bir şey çıkıyor... :)

Eşim hepten savurgan zaten, geçen şifalı diye, bilmem kaç gram bala dünyanın parasını verip, ailelerimize hediye etti :)

Şimdi dedikodu mu yaptım ben :))

sanırım ben geç de olsa anlayan kısıma giriyorum bu olayda :KK43:

benim artık her günüm yoğun geçiyor, her gün birbirinin aynısı gibi geliyor.
düzenli ve programlı çalışırım, plansız bir işim olmaz ama zaman mı yetmiyor, gün mü çabuk geçiyor bilemedim
birşey bitiyor başka birşey çıkıyor.
o dediğin dönemleri ben de hatırlıyorum, bir anda teknolojiye uyum sağlayınca pek çok şey kolaylaştı ama yanında da başka başka uğraşlarımız oldu.
çok şükür severek yaptığımız bir mesleğimiz var diyip okuyucuları sıkmadan kapatıyorum konuyu :))

Estağfirullah canım... :)

Merhaba arkadaşlar
Her hafta sonu 2-3 kez dışarda yemek yeme olayını ne yapacağım bilemiyorum... güvenilir, temiz, nezih, muhteşem manzaralı güzel yerler var, her hafta bir başkasını keşfediyorum.,, İstanbul çok başka yaaaa, aman dünyaya bir daha mı geleceğiz, vurdum duymazlığı var bende sürekli... :)

Ver, ye, iç, gez, hayat felsefem oldu... :)

Bi taraftan da, hayat gibi ödemeler de devam ediyor tabi, her gün yeni bir şey çıkıyor... :)

Eşim hepten savurgan zaten, geçen şifalı diye, bilmem kaç gram bala dünyanın parasını verip, ailelerimize hediye etti :)

Şimdi dedikodu mu yaptım ben :))

Benim yillik hedeflerim arasinda 5 yeni mekan vardi, tatlici, sık yerler, minik kafeler meshur yerler
Ve ne kdr olursa olsun esimde bende acimayiz oraya gidebiliyorsak is bitti ztn yola cikmayiz
Sizde baska sekilde telafi edersiniz.. ben mesela daha cok mekan gorebilmek icin eve hazirlik yapip zor anlar icin onlari devreye sokuyorum disaridan siparis vermiyorum.
Bir kac gun once esim dogumgunumde meshur bir markanin cikolatasini almis gelmis.. o kdr mutlu oldumki.. hep konusurduk. Marketlere dusmustu fakat o dibindeki yanik derdi ztn ayni fabrika uretmiyor baska marka uretiyordu. Ne bitmesin yemeyeyim korkum oldu ne de bitince uzuldum. Bence buda bir olgunluk ve gelinmesi gereken nokta.
Bal yoksa deli balmi? O bizede lazim bulamadik :)

Benim yillik hedeflerim arasinda 5 yeni mekan vardi, tatlici, sık yerler, minik kafeler meshur yerler
Ve ne kdr olursa olsun esimde bende acimayiz oraya gidebiliyorsak is bitti ztn yola cikmayiz
Sizde baska sekilde telafi edersiniz.. ben mesela daha cok mekan gorebilmek icin eve hazirlik yapip zor anlar icin onlari devreye sokuyorum disaridan siparis vermiyorum.
Bir kac gun once esim dogumgunumde meshur bir markanin cikolatasini almis gelmis.. o kdr mutlu oldumki.. hep konusurduk. Marketlere dusmustu fakat o dibindeki yanik derdi ztn ayni fabrika uretmiyor baska marka uretiyordu. Ne bitmesin yemeyeyim korkum oldu ne de bitince uzuldum. Bence buda bir olgunluk ve gelinmesi gereken nokta.
Bal yoksa deli balmi? O bizede lazim bulamadik :)

Kesinlikle haklısın canım, yeme içme, gezmeye verdiğim paraya hiç acımam, bir de eğitime... :)

Adını bilmiyorum canım ama, anzer balından bile kıymetliymiş :)

Eşinin işiyle ilgili bir gelişme var mı canım, iki maaşa alışmışken , tek maaş zordur, inşallah en kısa sürede çok daha iyisi olur sizin için...

Her şartta güçlü durabilen kadınlara hayranım, bu konuda idolümsün K kahvemsi mutluluk :)

X