Her Telden Ekonomi...

hoş geldin canım, özlettin kendini... :)

akıllı kızın hali başka oluyor, güle güle kullan canım... :)

ben de biraz frenlesem kendimi çok şeyler yapacağım ama, bu aralar battı balık yan gider modundayım… :) her gün bir ödeme çıkıyor, yüklü miktarda, hal böyle olunca da, ben neden kendimden kısayım, nasıl olsa gidiyor para, ye, iç, gez, devam diyorum... :))
Sen her türlü hesabını bilen bir kadınsın cnm.
Harcamalarında sonu yok, birikiminde sonu yok.
Tamam akarken doldurmak önemli
Ama ölümlü dünya
Rabbim izin verdigince anın tadınıda cikarmak lazım :KK51:

Sen her türlü hesabını bilen bir kadınsın cnm.
Harcamalarında sonu yok, birikiminde sonu yok.
Tamam akarken doldurmak önemli
Ama ölümlü dünya
Rabbim izin verdigince anın tadınıda cikarmak lazım :KK51:

kesinlikle aynı fikirdeyim canım, tam da öyle yapıyorum... :)

boğazda aileyle yapılan bir kahvaltının, arkadaşlarla sohbet eşliğinde yenilen bir yemeğin, içilen kahvenin, " oleyyy, yine Allah' ın evine gidiyoruz.. " diye sevinen 4,5 yaşındaki bir kızın ve annesinin mutluluğunu, bankada bulunan milyonlarda, veya kilolarca altında, asla bulamazsın... :)

Hayırlı geceler kızlar
1 aydır Telefonum bozuktu malum
Eski tuşlu telefonlardan kullanıyordum.
Evdeki internetide kapattırınca zorunlu bir internetten uzaklaşma dönemi yaşadım diyebilirim

Eve yeniden internet bağladım ve soluğu hemen burada aldım
Ekonomi topiklerinden ayrı kalınca huzursuz oluyorum
Sanki ailesini ayda yılda bir arayan hayırsız evlat gibi hissediyorum:KK48:

Artan dolar kuru telefon piyasasını oyle bir etkilemişki 2 hafta daha elimdeki külüstürle idare etmem gerekecek gibi görünüyor

Aslında bir telefon alabilirdim. Ama altın düşünce dayanamadım.
Dedim sempatik kiz sen bu telefonla biraz daha idare edersin
Veeee kendime bir bilezik aldım

Aralik birikimim bu bilezik oldu.
Hayırlı olsun güle güle kullan bileziğini

altın da biraz hareket var bugün, saat 14.00 de de merkez bankasının faiz kararı var, hoş bir şey olacağına inanmıyorum ya, yaşayıp göreceğiz...
yılın ilk ayları baya kar etmiştim altın al-sattan, yaz sonlarına doğru yüksek miktardan aldım ve elimde kaldı... :) bozmadığım sürece sıkıntı yok, elbet çıkacaktır, sadece biraz zaman gerekli... ytd

şu arada tam al-sat zamanları ama kilitli altınım olduğunda cesaret edemiyorum tekrar almaya... :)

ya insanlar ne tuhaf.... dolaylı tanıdığım bir kız var, kız her ortamda, işte siz şimdi benim ev hanımı olduğuma bakmayın, ben eskiden kurumsal bir firmada, üst düzey çalışıyordum, falan diyordu.... ev hanımlığını mı övüyor, çalışmayı mı yeriyor, ne demek istediğini kimse anlamazdı... en son geçen, işte markette kasiyerdim diyor, kurumsal firma oymuş....

tamam, ev hanımlığı da, iş hayatı da, ne iş olursa olsun, alın teriyle çalışılıp para kazanılan her iş kutsaldır, bana göre... başa bela olan şey, sadece ve sadece, cahillik.... buna saygı duyamıyorum, kimse kusura bakmasın...

zaman zaman hepimiz, ev hanımı da oluyoruz, iş kadını da.... şartlar neyi gerektiriyorsa yaşıyoruz....
önemli olan, ne yaptığın değil, nasıl yaptığındır...

günaydın canım...

ev sahibi olmayınca, misafir de gelmiyor doğal olarak... :)

nasıl gidiyor hayat, umarım her şey yolundadır, nişanlıydın yanlış hatırlamıyorsam, düğün ne zaman, yoksa oldu da ben mi kaçırdım :işsiz:
Henuz nişanlıda degilim cnm.
Nişanı yaza yapacağız kısmetse.
Ailem yurt dışında oldugu icin bu sene gelemediler.
Bazı seyleri ertelememiz gerekti.
Neyse gec olsunda güç olmasın demisler
ya insanlar ne tuhaf.... dolaylı tanıdığım bir kız var, kız her ortamda, işte siz şimdi benim ev hanımı olduğuma bakmayın, ben eskiden kurumsal bir firmada, üst düzey çalışıyordum, falan diyordu.... ev hanımlığını mı övüyor, çalışmayı mı yeriyor, ne demek istediğini kimse anlamazdı... en son geçen, işte markette kasiyerdim diyor, kurumsal firma oymuş....

tamam, ev hanımlığı da, iş hayatı da, ne iş olursa olsun, alın teriyle çalışılıp para kazanılan her iş kutsaldır, bana göre... başa bela olan şey, sadece ve sadece, cahillik.... buna saygı duyamıyorum, kimse kusura bakmasın...

zaman zaman hepimiz, ev hanımı da oluyoruz, iş kadını da.... şartlar neyi gerektiriyorsa yaşıyoruz....
Bazı insanlar bu sekilde ne yazikki
Çalışsanda kendine çalışmasanda kendine...
Niye bu tarz konulara girilir anlamam.
Neticede kimsenin hayati kimseyi ilgilendirmez

Ama eger calismadigindan dolayi baska yerde elestirildiyse yada etrafındaki herkes çalışan bireylerse kendi bu durumdan rahatsizsa, kendini yetersiz görüyorsa bu yüzden her fırsatta bunlari söylüyor olabilir.
Kendini bu şekilde tatmin ediyorda olabilir.
Insanları anlamak gercekten güç

Henuz nişanlıda degilim cnm.
Nişanı yaza yapacağız kısmetse.
Ailem yurt dışında oldugu icin bu sene gelemediler.
Bazı seyleri ertelememiz gerekti.
Neyse gec olsunda güç olmasın demisler

Bazı insanlar bu sekilde ne yazikki
Çalışsanda kendine çalışmasanda kendine...
Niye bu tarz konulara girilir anlamam.
Neticede kimsenin hayati kimseyi ilgilendirmez

Ama eger calismadigindan dolayi baska yerde elestirildiyse yada etrafındaki herkes çalışan bireylerse kendi bu durumdan rahatsizsa, kendini yetersiz görüyorsa bu yüzden her fırsatta bunlari söylüyor olabilir.
Kendini bu şekilde tatmin ediyorda olabilir.
Insanları anlamak gercekten güç

anladım canım, hayırlısı olsun, geç olsun da güç olmasın, kesinlikle... :)

bu günlerin tadını çıkar, evlendikten sonra değişiyor bazı şeyler ( eşim duysa çok alınır bu sözüme, neredeyse 15 yıllık evliyim, ve ilk gün nasıl tanıdıysam, hala öyle, çok şükür, Rabbim kimsenin yuvasının huzurunun bozulmasına izin vermesin... ) genelde, o ilk heyecan kalmıyor yani... :)

evet insanları anlamak çok güç, buralarda da var o tür insanlar fazlasıyla, o nedenle çok tahammül edemiyorum...

sen seni bil tamam, millet ne der, diye yaşayacaksak hayatımızı, işimiz çok zor...

ben anladım mevzuuyu :)

Hanımlar,
bu uyarı mesajı eş zamanlı olarak 2 topiğe birden yapılmakla birlikte, bu bölümde açılmış olan tüm topiklere için geçerlidir, o zaman neden yalnızca 2 topiğe uyarı sorusunun cevabı son zamanlarda en çok bu 2 topik için şikayetler olması nedeniyledir.

Sizler neden birbirinize göndermeler yapıyorsunuz biz bilemeyiz, takibini yapmamız da mümkün değil, zamanında aranızda anlaşmazlık mı oldu, kavga mı çıktı, aynı topikteydiniz de fikir ayrılıkları mı yaşandı ben bilmiyorum sizler biliyorsunuz.

Her ne yaşanmışsa yaşanmış her biriniz kendinize yeni topikler edinmişsiniz, topiklerinizin huzuru, üstü kapalı göndermeleriniz sonrası doğabilecek kavgaların önüne geçmek için, kışkırtarak, gönderme yaparak, tahrik ederek topikler arası kavgaya sebebiyet verip konuların kapatılmasına kadar gidebilecek nahoş olaylar yaşanmaması için lütfen rica ediyorum hiçbir topik veya üye hakkında yazmayınız.

Katılıyorum sana, alın teriyle ve helal yolla yapılan her iş kutsaldır bence

Her gün birbirinin aynı gibi bu aralar
Sayili gün çabuk geçer, gelir hemen tatil :)

Kayınvalidem geçen gün telefonda “ hep iyi gün bekledim ama gelmiyor iyi günler” dedi...

Ben de, anne iyi gün sana gelmez, sen gününü iyi edeceksin, dedim, gülüştük... :)

Tabi demesi kolay da uygulaması zor, diye de ekledim, ama içimden... :))

X