Bugün evi satan yarın pişman olur. Konut fıyatları her sene daha pahalı hale gelirken borç için evi satmak olsa olsa deliliktir.
En iyisi o evi kiraya vermek ve kira + maaş ile hem borçları kapatmak hem geçinmeye çalışmak.
Bugün evi satan yarın pişman olur. Konut fıyatları her sene daha pahalı hale gelirken borç için evi satmak olsa olsa deliliktir.
En iyisi o evi kiraya vermek ve kira + maaş ile hem borçları kapatmak hem geçinmeye çalışmak.
kesinlikle zaruri ihtiyaç olmadan gayrimenkul satılmamalı bencede...kolay alınan bişey değil zaten.hatta daha büyüğünü almak için satıp parayı eritenleri bilirim..
biz her kiracı çıktığında yeniliyoruz bile.çünkü ev sizinse çaktığınız bir çivi bile o evin değerini arttırır..mesela eski diye beğenmediğiniz eviniz varsa ufak bir tadilatla daha fazla ücretle kiraya verebilirsiniz
neden bıraktın bu işleri meyra :)dolar düşüşe geçmiş yine.... al beni diyor...ama ben al-sat ı bırakalı baya oldu... :)
neden bıraktın bu işleri meyra :)
Konunuzu uzaktan takip ediyordum merhaba demek istedim.
Sizin istediklerinizin aynısını istiyorum bendeEşimde ben de çalışıyoruz, çok şükür iyi bir kazancımız var ama henüz istediklerimden hiç birine sahip değilim. Eşimde ben de birikim, para yönetimi konusunda iyi değiliz sanırım, düşünüyorum başka bir sonuç çıkmıyor. Beceriksizliğimi kabul ediyorum. Sürekli burdaki konuları okuyorum hem motive ben bilgi sahibi olayım diye. O yüzden ilk hedefim borçlarımızı kapatmak, sonrada ev, araba ve bol bol gezmek. İnşaallah...
takipteyim :) her türlü tasarruf birikim topiğine varım :)
Merhaba,topigin hayirli olsun:)Burda da cok güzel bilgiler var :)
Bundan bir kac yil öncesine Baksam,simdi sahip oldugumuz hersey bize imkansiz gelirdi.cocugumuz olsun diye yillarca ugrastik cok sükur Allahima ilk önce evlafimiza kavustuk.Bebegimizle beraber bizim icin Gene imkansiz olabilecek Arabamizi aldik.Tabi borclu ve tek maasla yapabilirmiyiz derken cok sükür ödenip gidiyor .
Simdiki istegimiz de,hele Benim en cok istedigim bize ait bir evimizin olmasi.iste bu en zoru cünkü pesinat yok ve evler cok ama cok pahali.simdilik beklemedeyiz ve az cok birikim yapmaya calisiyor ve ugrasiyorum.ve simdilik uzak bir ihtimal bizim icin. Bakalim,Hayirlisi insallah...
Simdilerde ,mevcut bir kac borcu temizleyip önumüzü görmek istiyoruz,insallah basaririz..
Aminn canim,evet en büyuk zengimligim evladim.onsuz Hic birsey yok gözumde.yanimda olsun,saglikli olsun tabi esimde öyle.sevdiklerimiz yanimizda oldugu sürece er ya da gec herseyin gerceklesecegine inaniyorum.öncelikle hoş geldin canım... :) sağolasın... gece telden yazdım kızımı uyutmaya çalışırken,ifadeler falan çıkmamış... :)
her şey zamanla canım... öyle hemen olmaz... öncelikle sabır lazım her konuda olduğu gibi...
biz de ilk evlendiğimizde kiradaydık ve ben hayatımda ilk kez kirada oturuyordum baya bi tuhafıma gitmişti :) ilk olarak takıları bozup arabamızı aldık bir buçuk yıl sonra da borca girerek sıfır bi ev aldık... başta imkansız gibi görünüyordu ama ödendi gitti... sonra eşime ofis...sonra arabayı yenile...sonra daha büyük bir ev vs... sonuç itibariyle istekler hiç bitmiyor... ve zamanla her şey oluyor... Rabbim sağlık ve huzur versin öncelikle gerisi kolay....
bu arada en büyük zenginlik de evlat...doğru düzgün nesiller yetiştirmek...asıl gaye, en büyük yatırım....Rabbim isteyen herkese versin... hiç bir annenin ve anne adayının kucağını boş bırakmasın...