birikimde yapcam, çocukta yapcam, kariyerde....
Aferin sana :))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
birikimde yapcam, çocukta yapcam, kariyerde....
Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Size bir soru; her gün 10.000 tl. geliriniz olsa bu parayla ne yapardınız?
Ne güzel faydalı hayellerrcevaplamakta çok geç kaldım ama yine de söyliyim. ilk 10- 15 gün borçlarımı bitirirdim. sonraki 1 ayda yeni bir ev alırdım. sonra işten çıkardım :):):):) bebeğime bakardım, ama yanıma bir de yardımcı alırdım temizliği halletsin, ben yemek yaparken de kızımla ilgilensin.
kendi işlerimi hallettikten sonra 365 ihtiyacı olan öğrenci bulurdum. her gün birine 1000 tl gönderirdim. kendime aylık 10.000 ayırırdım. eşimin bir hayali var. onun için de aylık 10.000. (tabi eşimde işten çıkıyor hayalini gerçekleştirmek için) ay bi de emeklilik için sigorta yatıralım. dünyanın bin türlü hali var. gerisi ihtiyaç sahiplerine :)
çok geçmiş olsun @meyraa
tavuk suyuna hatta tavuk kemiği suyuna çorba 2 günde ayağa kaldırır. o yoksa dana kemiği, keçi kemiği, koyun kemiği filan da olabilir. bol limon, karabiber ve pul biberle 2-3 kase sonra iyisin :)
Canım, çok geçmiş olsun...Allah iyilik versin inşallah...Bol vitamin ve biraz istirahat yazdım reçetene :)
Hep uğramak istiyorum da inan kendime halim yok şu aralar...
Seninle sohbeti özledim, seni özledim.
Bnm arkadaşımın babasının 4 tane evi var kira getirisi ev başına 800 TL falan ama o 300 -350 TLYE kira veriyor üstelik ramazan ayindada hiçbirinden kira almaz . Eee hal böyle olunca senelerdir aynı kiracılar ama paraları gerçekten çok bereketli ve her işi rast gidiyor. Allah yardım ediyor yanimerhaba arkadaşlaaaar...
uzun bir aradan sonra... :)
ya bir şey sorucam evimi kiraya vereceğim de.... şöyle diyeyim, siz olsanız kira değeri 2.000 tl. olan evinizi neredeyse yarı fiyatına kiraya verir miydiniz, ihtiyacı olan, yanınızda çalışan, temiz, dürüst, size ne kira ne de ev konusunda sıkıntı yaşatmayacak birine... :)
diyeceksiniz ki benim borcum varken ve daha fazla kazanabilecekken böyle bir şey yapmazdım ama ben bi de şöyle düşünüyorum yani önemli olan paranın çokluğu değil bereketidir, belki bu davranıştan dolayı param bereketlenecek bana dönüşü çok daha fazla olacak.... :)
ne dersiniz... :)
Bnm arkadaşımın babasının 4 tane evi var kira getirisi ev başına 800 TL falan ama o 300 -350 TLYE kira veriyor üstelik ramazan ayindada hiçbirinden kira almaz . Eee hal böyle olunca senelerdir aynı kiracılar ama paraları gerçekten çok bereketli ve her işi rast gidiyor. Allah yardım ediyor yani
merhaba arkadaşlaaaar...
ya bir şey sorucam evimi kiraya vereceğim de.... şöyle diyeyim, siz olsanız kira değeri 2.000 tl. olan evinizi neredeyse yarı fiyatına kiraya verir miydiniz, ihtiyacı olan, yanınızda çalışan, temiz, dürüst, size ne kira ne de ev konusunda sıkıntı yaşatmayacak birine... :)
diyeceksiniz ki benim borcum varken ve daha fazla kazanabilecekken böyle bir şey yapmazdım ama ben bi de şöyle düşünüyorum yani önemli olan paranın çokluğu değil bereketidir, belki bu davranıştan dolayı param bereketlenecek bana dönüşü çok daha fazla olacak.... :)
verirdim. babamdan öyle gördüm çünkü. babamın da bir dairesi var, kirada şu an. temiz, dürüst, ahlaklı insanlar diye aynen düşündüğünüz gibi yapıyor. bir çok kişiye göre enayilik olan bu durum, evimizin bereketini arttırıyor. elbette çoluk çocuktan kısılmadığı takdirde olabilecek bir şey. yoksa çoluk çocuk yokluk çekerken, hak olmaz.merhaba arkadaşlaaaar...
merhaba arkadaşlar....
çocuk berekettir... erkek... kız....
kız çocukları için bereket vesilesidir denmesi, cahiliye devrindeki uygulamaları bertaraf etmesi bakımından çok önemlidir...
(Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.) [Taberani]
ha bunları neden yazdım, kızım doğduktan sonra olmadık yerlerden olmadık şekillerde bir bereket bolluk hasıl oldu.... :)
buna canlı canlı şahit olunca, islamın güzelliğini bir kere daha anlamış oldum...
Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
kesinlikle katılıyorum canım, benim kızımda çok bereketli geldi bize. hatta adı da bereket anlamına gelen bir isim :) ücretsiz izinde bile çok sıkışmadık.