Her şeyi ben mi sırtlanıyorum?

Kurbikk

🧡
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2023
114
160
18
Merhaba hanımlar,

Aslında çoğu derdin yanında benimki de dert mi bilmiyorum ama sanırım artık yorulmaya basladım.

Şöyle ki;

Yaklaşık 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri her şeyi kontrol etme isteğim var. Aslında bu bir istek değil ama ben elimde olmadan devamlı esime müdahale ediyorum adeta bakıcısı/annesi gibi kontrol etmeye calısıyorum ve o da haliyle her seyi bana bıraktı. Ne yapsa haberim olacak, evdeki ekonomiyi ben yönetiyorum, hangi faturanın ne kadar geldiginden, nereye ne ödeneceginden haberi yoktur. Bu isleri O’na bıraksam sanki har vurup harman savurur ve gerekli yatırımları yapamazmıs gibime geliyor. Aynı zamanda eril enerjisini düsürüyormusum gibi hissediyorum, bi insan bi insanın sigara icme sekline bile karısır mı? ben karısıyorum.

Kendi iradesiyle bir sey yapmasına fırsat vermiyorum cünkü yapamayacakmıs gibi hissediyorum oysa ki yapar, hem O’na fırsat vermiyorum hem de bu yaptıgımdan kendim yoruluyorum.

Tek istediğim kendimi frenleyebilmek, bir seyleri onun iradesine bırakmak, evin sorumlulugunu alıp kendini evin reisi gibi hissetmesini saglamak vs vs

Nasıl yapacagım, nerden baslayacagım nasıl her seyi sırtlanmaktan vazgececegim? :(
Yol göstereceklere simdiden cok tesekkür ederim🌸

Merhaba hanımlar,

Aslında çoğu derdin yanında benimki de dert mi bilmiyorum ama sanırım artık yorulmaya basladım.

Şöyle ki;

Yaklaşık 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri her şeyi kontrol etme isteğim var. Aslında bu bir istek değil ama ben elimde olmadan devamlı esime müdahale ediyorum adeta bakıcısı/annesi gibi kontrol etmeye calısıyorum ve o da haliyle her seyi bana bıraktı. Ne yapsa haberim olacak, evdeki ekonomiyi ben yönetiyorum, hangi faturanın ne kadar geldiginden, nereye ne ödeneceginden haberi yoktur. Bu isleri O’na bıraksam sanki har vurup harman savurur ve gerekli yatırımları yapamazmıs gibime geliyor. Aynı zamanda eril enerjisini düsürüyormusum gibi hissediyorum, bi insan bi insanın sigara icme sekline bile karısır mı? ben karısıyorum.

Kendi iradesiyle bir sey yapmasına fırsat vermiyorum cünkü yapamayacakmıs gibi hissediyorum oysa ki yapar, hem O’na fırsat vermiyorum hem de bu yaptıgımdan kendim yoruluyorum.

Tek istediğim kendimi frenleyebilmek, bir seyleri onun iradesine bırakmak, evin sorumlulugunu alıp kendini evin reisi gibi hissetmesini saglamak vs vs

Nasıl yapacagım, nerden baslayacagım nasıl her seyi sırtlanmaktan vazgececegim? :KK43:
Bir uzmanla görüşüp tedavi olun benim fikrimce. Çünkü beraber yaşanmayı imkansız hale getirebilme olasılığınız var gibi geldi. Siz anlatırken boğuldum. :(

Bir meşgale bulmanız gerekiyor iş olsun hobi olsun o zaman başınızı kaldıracak zaman bulamadığınız için daha az karışırsınız

Bir meşgale bulmanız gerekiyor iş olsun hobi olsun o zaman başınızı kaldıracak zaman bulamadığınız için daha az karışırsınız

Bundan birkac ay önce isimden ayrıldım ve gercekten cok yogun bir santiye hayatım vardı, sabah 6bucukta evden cıkar gece 12-1e kadar sahada olurdum, en iyi ihtimalle 9da eve gelirdim ve o yogunlugun icinde de her seyi kontrol etmeye calısırdım. Acaba diyorum ki; bende meslek hastalıgı mı olustu? Santiye sefiydim bu arada

Bir uzmanla görüşüp tedavi olun benim fikrimce. Çünkü beraber yaşanmayı imkansız hale getirebilme olasılığınız var gibi geldi. Siz anlatırken boğuldum. :KK43:

Bundan ben de korkuyorum, aslında kocam bundan sikayetci degil aksine cok mutlu cünkü devamlı arkasını toplayan ve ona herhangi bir seyi düsündürmeyen bi karısı var, zaman zaman Allah razı olsun islerimi cok kolaylastırıyosun sadece calısıyorum ve beraber egleniyoruz baska hicbir sey düsünmüyorum diyor

Merhaba hanımlar,

Şöyle ki;

Nasıl yapacagım, nerden baslayacagım nasıl her seyi sırtlanmaktan vazgececegim? :KK43:
Benim annemde aynı senin gibi kendinden değil ama huylarndan nefret ediyorum onun eleştiri ve yetersizlik hissiyle bu yasa getirdi hala da aynı eşini kendinden nefret ettirip soğutursun yakında adamda çit kırıldım kaprsili birine dönüşür bırak sorumluluk alsın neyi nasıl istiyorsa öyle yapsın mal değil ya

Peki kocaniza bu kadar müdahale etmeniz onun değersizmis gibi ise yaramazmış gibi sanki küçük bir çocukmus gibi hissetmesine yol açmıyor mu ?
Erkekler, genelde öğreten ve akıl veren taraf olmak konusunda fazlasıyla hassastır.
Siz resmen sanki ona ihtiyacınız olmadığını ilan etmissiniz.
Yardım alın evet ama bunu çok hızlı bir biçimde yapın.
Aksi halde kocaniz her an gidebilir. 🤷

Bundan birkac ay önce isimden ayrıldım ve gercekten cok yogun bir santiye hayatım vardı, sabah 6bucukta evden cıkar gece 12-1e kadar sahada olurdum, en iyi ihtimalle 9da eve gelirdim ve o yogunlugun icinde de her seyi kontrol etmeye calısırdım. Acaba diyorum ki; bende meslek hastalıgı mı olustu? Santiye sefiydim bu arada

Hatanızın farkında olmanız güzel karışmamaya çalışın karışacağınız bir şey çıktığında başka bir işe yoğunlaşın.

Kocanızın annesi olmayın cinsel hayatınız biter kimse annesiyle seks yapmak istemez çünkü

Adama yazık ya böyle bir eşle ne kadar zordur hayat. Kendi kendinize bugün konuşup artık müdahale etmeyeceğim deseniz yapamıyor musunuz? Olmuyorsa uzman birinden destek alın.
Böyle giderse eşiniz kaçar sizden. Annesi gibi olan kadınları sevmez erkekler.

Amaaann artık hicbir sey düsünmeyecegim piireeemsess gibi hayatıma bakacagım diyorum, sonra bi bakıyorum ki yapamamısım, kontrolü elime almadan her seyi esime bıraktıgım max gün sayısı 2dir herhalde.
Dedigim gibi bu ondan oldukca memnun ama onun bu kadar memnun olması da bana yanlıs yaptıgımı hissettiriyor cünkü adama sorumluluk vermiyorum ki evlilik sorumluluğunu hissetsin

Bundan ben de korkuyorum, aslında kocam bundan sikayetci degil aksine cok mutlu cünkü devamlı arkasını toplayan ve ona herhangi bir seyi düsündürmeyen bi karısı var, zaman zaman Allah razı olsun islerimi cok kolaylastırıyosun sadece calısıyorum ve beraber egleniyoruz baska hicbir sey düsünmüyorum diyor
Bu şekilde ama onun eşi değil annesi olmuş oluyorsunuz. Eşinizin de işine geliyor. Bir kadın bakmış sonra diğeri baksın diye. Bakmayın erkeklere sorumluluk yüklemeyince her yerlerini dağıtıyorlar. Siz yıpranırsınız :(

Peki kocaniza bu kadar müdahale etmeniz onun değersizmis gibi ise yaramazmış gibi sanki küçük bir çocukmus gibi hissetmesine yol açmıyor mu ?
Erkekler, genelde öğreten ve akıl veren taraf olmak konusunda fazlasıyla hassastır.
Siz resmen sanki ona ihtiyacınız olmadığını ilan etmissiniz.
Yardım alın evet ama bunu çok hızlı bir biçimde yapın.
Aksi halde kocaniz her an gidebilir. 🤷

Zaman zaman küçük bir çocuk gibi hissettirdigime eminim ve inanılmaz derecede rahatsız oluyorum kendimden, kendisine de söyledim ‘sana bu kadar müdahale ettigim icin özür dilerim, her seyin en iyisini yapacagından süphem yok sadece kendimi durduramıyorum’ diye.
İlk defa bir uzmandan yardım alayım dedim ve randevu aldım, seanstan bir gün önce uzman kisi rahatsızlandıgı icin randevum iptal oldu :) tekrar randevu almadım acıkcası

Bu şekilde ama onun eşi değil annesi olmuş oluyorsunuz. Eşinizin de işine geliyor. Bir kadın bakmış sonra diğeri baksın diye. Bakmayın erkeklere sorumluluk yüklemeyince her yerlerini dağıtıyorlar. Siz yıpranırsınız :KK43:

Heh iste aynen öyle, ben annesi modundan cıkıp esi olmak ve sadece almam gereken sorumlulukları alıp köseme cekilmek istiyorum, ama hangi konudan bunu yapmaya baslasam bilemedim, sizce evlilikte kadın ve erkege ayrı ayrı düsen sorumluluklar nelerdir?

Doktora gidin bence. Kendi kontrolunuzde olan bir sey olsa zaten istemeyince yapmazsiniz. Psikiyatriye gorunmeden engellemek zor gibi. Esiniz bu durumdan illallah etmemis iyi ki, ama edebilir yani, duzeltmeniz lazim gercekten

Zaman zaman küçük bir çocuk gibi hissettirdigime eminim ve inanılmaz derecede rahatsız oluyorum kendimden, kendisine de söyledim ‘sana bu kadar müdahale ettigim icin özür dilerim, her seyin en iyisini yapacagından süphem yok sadece kendimi durduramıyorum’ diye.
İlk defa bir uzmandan yardım alayım dedim ve randevu aldım, seanstan bir gün önce uzman kisi rahatsızlandıgı icin randevum iptal oldu :) tekrar randevu almadım acıkcası
Kocan simdi sessiz kalarak biriktiriyor.Sonrasinda kendisini ilk takdir edene,saygı duyana,özetle kendisini işe yarar gibi hissettirecek ilk kadına doğru kayacak.
Umarım hızlı bir şekilde kontrol altına alırsın içinde bulunduğun durumu.

Benim annemde aynı senin gibi kendinden değil ama huylarndan nefret ediyorum onun eleştiri ve yetersizlik hissiyle bu yasa getirdi hala da aynı eşini kendinden nefret ettirip soğutursun yakında adamda çit kırıldım kaprsili birine dönüşür bırak sorumluluk alsın neyi nasıl istiyorsa öyle yapsın mal değil ya

Bir işi yaptıgı zaman elestirmiyorum tam aksine bayagı övüyorum ve ben böyle yaptıgım icin direkt olarak o isi o üstleniyor, adamın sorumluluk alası var da benim onu yorasım yok herhalde :))

Bu enerjinizi baska seye yoneltin, hem siz mutlu olun hem esiniz.
Madem ki enerji var, gonullu isler olabilir, veyahut kendi isinizi kurmak gibi mesleki kararlar olabilir.
Esinize de evin tum islerini degil ama bazilarini simdiden devredin. O da sudan cikmis baliga donmesin.

Heh iste aynen öyle, ben annesi modundan cıkıp esi olmak ve sadece almam gereken sorumlulukları alıp köseme cekilmek istiyorum, ama hangi konudan bunu yapmaya baslasam bilemedim, sizce evlilikte kadın ve erkege ayrı ayrı düsen sorumluluklar nelerdir?
Kendi evlilik düzenimden bahsedeyim biraz, belki fikir olur. Evin faturalarını ve kirasını eşim öder. Ben de evin market ya da pazar ihtiyaçlarına para harcarım ya da eve ne lazım olursa. Bizim işimiz eşimle ortak giderimiz gelirimiz bellidir. Onun dışında yeme-içme-eğlence masraflarını da bir o bir ben şeklinde öderiz. Maddi açıdan bu şekilde. Bebek beklediğimiz için ben geri kalan miktarı biriktiririm ya da bebeğe eşya alırım. Bunlar dışında bütün evin işlerini ortak yaparız, öğlen sabah yemek yedin mi? aç kalma vs asla demem. Annesi gibi hissettirecek hiçbir cümle kullanmam. Yapamayacak olsa yardım ister zaten derim geçerim. Pohpohlamam bir de. Açık olmak gerekirse her şeyi ortak yaptık ama eşimin harcamalarda daha fazla yapmasını bilerek istiyorum çünkü ona göre para tutuyor ayırıyor ve tasarruf ediyor.

Bu enerjinizi baska seye yoneltin, hem siz mutlu olun hem esiniz.
Madem ki enerji var, gonullu isler olabilir, veyahut kendi isinizi kurmak gibi mesleki kararlar olabilir.
Esinize de evin tum islerini degil ama bazilarini simdiden devredin. O da sudan cikmis baliga donmesin.

Su an kendi isimi kurmakla ilgili birkac hazırlık yapıyorum🌸
Kendisi bu sürecte evde tek calısan olmasına ragmen (tüm gün evde olan kisinin ben oldugunu belirtmek istedim) bana yemek yapma konusunda da, temizlik konusunda da yardımcı olur hatta bir tek pazar günleri tatili olmasına ragmen benden önce uyanır ve kahvaltıyı kendisi hazırlar.
Özellikle evdeki gelir/gider durumuna artık karısmak istemedigimi ve hesapları kendisinin yönetmesini istedim, hesaplar bende olunca cok harcama yapıyorum sende olması ailemiz icin daha iyi ve verimli oluyor diyor.
Sizce evdeki para yönetimi gercekten parayı daha verimli yöneten kiside mi olmalıdır yoksa erkek kendi kazandıgı parayı kendi yönetip bi sekilde ne yapması gerektigini cözmeli midir?

Back
X